Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Mitt namn är Catarina och jag bor på en bilfri ö i Göteborgs södra skärgård tillsammans med min man och två döttrar. Jag gör stylinguppdrag, framförallt inom inredning. Fotografi och bildspråk ligger mig varmt om hjärtat. I min blogg blandar jag vardag med jobb och annat jag tycker om. Varm välkommen hit till mig!

På Instagram heter jag @annacate

Kontakt: cs.annacate@gmail.com

Midsommardagen vid älven

dalarnafive

Här i Dalarna växer det rosbuskar lite här och där, och ingen annanstans har jag sett så många frodiga generösa syrenbuskar som här. Jag ska försöka fånga det på bild någon dag.

dalarnathree

dalarnatwo

Midsommardagen tillbringade vi hos min pappa som bor alldeles intill en älv, så otroligt vackert och rogivande.

dalarnafour

dalarnaseven

dalarnaeight

Det växer lupiner överallt och nästintill i varenda dike. En sån lyx tänker jag, att kunna plocka in ett rejält fång när man vill. Hemma i stan hade lupinerna redan blommat över då vi åkte hit. Så fint att få uppleva både syren och lupin ännu en gång det här året.

dalarnasix

Någon som vet vad det här är för söt blomma? En skogsängsblomma kallar jag den så länge.

dalarnafourteen

dalarnaeleven

dalarnaten

Om det är något jag älskar så är det gamla hus som har all sin själ bevarad, och jag kan inte låta bli att tänka på all historia som sitter i väggarna. Inte helt förvånande kanske att ett av mina absoluta tv-program är “Det sitter i väggarna“. Jag följer Erika Åberg på Instagram och har sett att det spelas in en ny säsong, längtar!

dalarnathirteen

oldhousethree

dalarnasixteen

Visst är skogen mäktig att titta på. Jag skulle kunna sitta vid den här platsen i timmar och bara lyssna till olika fågelläten och älvens brus.

 

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Om dalahus och ett fabriksbesök hos Mora Armatur

ladatwo

I tisdags tog vi tåget upp till mina hemtrakter i Dalarna för att hälsa på min familj och fira midsommar. Sedan en tid tillbaka är jag redaktör för Mora Armaturs Instagram och Facebook, vilket känns så otroligt roligt då företaget ligger mig varmt om hjärtat. Min farfar var rörmokare och min farbror har jobbat i fabriken i en massa år. Dessutom ligger den inte långt ifrån där jag själv växte upp i Dalarna.

lada

Omgivningen där fabriken ligger är ju inte direkt fy skam om jag får säga det själv. Mitt hjärta slår ett extra slag när jag ser dessa gamla dalahus och lador.

ladasix

ladafour

ladathree

Emellanåt längtar jag hem till de här miljöerna och naturen så det gör ont i mig. Västkust och skärgård i all ära, men det är här jag har mina rötter och det kommer jag nog aldrig ifrån.

morahouse

Just det här huset tillhörde faktiskt företaget en gång i tiden då det startade för 90 år sedan.

morafactoryfive

Jag fick en väldigt intressant och inspirerande rundtur inne i fabriken. Vi började med att titta på en modell av hur den lilla byn Östnor såg ut då det begav sig, och ser ni där längst till vänster är faktiskt det vita huset med de röda knutarna, även om det är svårt att tyda just på min bild.

sandkärna

sandkärnatwo

Alla kranar tillverkas och kontrolleras noggrant på plats och det slog mig vilket gediget hantverk dessa kranar faktiskt är. Det var väldigt spännande att följa hela processen från början till slut. Allt börjar med en sandmodell av vattenvägarna inuti blandaren. Med hjälp av lim och hög värme görs den så fast att den går att placera i gjutformen.

morafactoryfour

Gängor och tätningsytor bearbetas fram, och alla ojämnheter på ytorna tas bort i två steg-smägling och polering.

morafactory

Här ser ni själva förkromningen, där blandaren tvättas och kromas i flera steg för att få ett slitstarkt ytskikt som håller i många år. Allt görs med en väldig omsorg och noggrannhet.

morafactorysix

Tänk att för en så där 90 år sedan såg kranarna ut så här. Vi har faktiskt en liknande kran över en liten diskbänk i hallen på övervåningen av vårt hus. Tycker de är oerhört fina i all sin enkelhet.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Under äppelträdet

ellosgarden

ellosgardenthree

Äntligen kom den på riktigt, sommaren. Den här helgen tog jag med mig dagbädden ut i trädgården och där står den fortfarande kvar. I min senaste styling för Ellos har jag skapat en liten oas där under äppelträdet. Nu vill vi bara vara där hela tiden.

ellosgardenfour

Den här sittdynan i franskt lin passar så bra där på dagbädden. Tänker att jag kommer använda den till mycket i sommar, då den är väldigt lätt att bära med sig, exempelvis till badstranden.

ellosgardeneight

Vatten blandat med gurka och mynta är min favorit just nu. En glaskaraff med tappkran är väldigt smidig att använda, speciellt ute i trädgården så man inte behöver gå ut och in hela tiden för att fylla på. Jag brukar blanda i många isbitar så vattnet håller sig kallt länge.

ellosgardenfive

Dessutom är den väldigt rolig att använda också.

ellosgardeneleven

Älskar att sommarsäsongen bara precis har börjat. Ser framför mig många långa dagar på den här platsen i sommar.

ellosgardennine

Jag är ju förtjust i korgar av alla dess slag. De är så användbara till så många olika saker, som till att förvara magasin i till exempel.

ellosgardenfourteen

Det blir väldigt ombonat och mysigt att hänga amplar även utomhus, i trädgården. Jag tycker speciellt om att denna är i terracotta, annars är de andra amplar jag har gjorda av jute eller bomull.

Sen var det ju någon liten som spillde ut vatten där på madrassen. Tur att det torkar så snabbt i solen.

ellosgardenseven

De här runda sittkuddarna tycker jag väldigt mycket om just nu.

ellosgardenten

ellosgardensixteen

Det bästa med sommaren är de ljumna sommarkvällarna då det går att sitta ute länge, tills solen gått ner. Snart är det midsommarsolståndet och dagarna blir mörkare snabbare, men visst känns det konstigt att tänka på det nu. Om jag känner oss rätt så kommer den här ljusslingan att hänga kvar där ända fram till jul, men vad spelar det för roll egentligen.

ellosgardenfifteen

Hoppas nu att den här sommarvärmen håller i sig, gärna ända in i september.

Önskar er en fin start på midsommarveckan. Själv tar jag med mig familjen hem till Dalarna, så vi se där!

Inlägget presenteras i samarbete med Ellos.

 

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 5 Kommentarer

En alldeles särskild plats

weekendfive

I helgen hade vi kalas för Penny och hennes kusin, som båda är junibarn, på en av de finaste platser jag vet. Kan inte riktigt förstå att jag numera har en två-åring här hemma. Känns som att jag nyss hade ett litet knyte i min famn.

hand

trapp

Ja jag älskar den här platsen. Det går inte att åka bil hela vägen fram, utan en får gå till fots upp för en fantastiskt vacker stig för att ta sig hela vägen upp till stugan.

rododendron

prunkande

Väl framme så möts man av en vild och prunkande trädgård där klätterhortensian tagit över hela berget bakom stugan. Det är svårt att inte stanna till varje gång och lukta på något, eller plocka med sig en kvist eller två.

love

view

Jag kan nog aldrig se mig mätt på den här utsikten över Gullmarsfjorden. Mina svärföräldrar köpte stugan för en massa år sedan och har verkligen tagit till vara på känslan att få med sig utsikten var man än är, ute som inne.

faster

Det känns nästan som en hemlig plats, eftersom ingen kan se en där uppifrån. Sen är det kanske inte världens barnvänligaste trädgård precis…

misspennylane

Men ett paradis är vad det är.

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kalas för Selma

selmaone

I går var jag inbjuden till lanseringen av servisen Selma, ett samarbete mellan mönsterdesignern Emma Von Brömssen och nystartade Götefors, som drivs av Anna Schöneman.

selmatwo

Premiärvisningen ägde rum i en gammal industrilokal i de historiska kvarteren Kvarnbyn i Mölndal. Området verkar sprudla av kreativitet och lokalen kändes helt rätt till att visa upp den här vackra servisen.

selma

selmasix

selmaseight

Det talas redan om att det här är en framtida blåvit klassiker, och jag kan inte annat än att hålla med. Det syns verkligen hur genomarbetat varje penseldrag är, liksom den fina loggan på undersidan.

selmanine

selmafive

Emma berättade om sin skapandeprocess och hur det var att omvandla sitt mönster på porslin, vilket var helt nytt för henne då hon tidigare mest jobbat med tyg och tapet.

selmafour

selmathree

Det har länge varit en dröm att få ge ut sin egen servis, och jag älskar att höra om hur drömmar slår in. Allt Emma tar sig an blir magi, så är det bara.

selmaten

Anna berättade om hur hennes liv en dag tog en vändpunkt och vändes helt upp och ner, och hur hon började gå på loppisar och auktioner för att leta gammalt porslin som en form av terapi. Samtidigt började hon reflektera över hur hon levde sitt liv, hur hon ville leva det fortsättningsvis och vad som fick henne att må bra. Så föddes sen idén till Selma. En otroligt rörande historia, särskilt då Anna började med att berätta att hon dagarna innan förlorat en nära vän i cancer. Vad jag beundrar denna varma kvinna. Det känns verkligen att det ligger så mycket kärlek bakom de här produkterna, liksom en ömsesidig respekt mellan Anna och Emma <3

selmaseven

selmaeleven

Slutligen bjöds vi på bubbel och den godaste tårta jag någonsin smakat, inte helt förvånande bakad av Patrik Fredriksson som tidigare vunnit pris som årets konditor.

Servisen Selma kommer att finnas till försäljning från och med september.

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Äntligen balkongväder

ellosbalcony

Vi dukade upp frukost på balkongen i går på nationaldagen. Det kan bli riktigt varmt där när solen ligger på om morgnarna. Men vad gör det när längtan efter att få vistas där har varit så stor. Förra sommaren hann jag inte riktigt med att fixa i ordning den här platsen. Passande nog så är mitt senaste stylingjobb för Ellos just balkong/uteplats.

Jag har skrivit om den här generösa krukan tidigare, och visst passar den bättre på balkongen än inne på köksbänken. Ser ni förresten att vi hade en liten kompis på besök?

ellosbalconytwo

Lite spännande ändå att spana på allt som händer där nere på gatan från balkongen. Filten där på bänken är egentligen en linneduk, men jag tycker att den är så fin och vi använder den nästan jämt.

I år tänker jag försöka använda fler korgar som krukor till mina blommor på balkongen. Korgen i jute hittar ni här. Ellos har många fina alternativ på korgar tycker jag.

ellosbalconythree

Den här jutemattan i sjögräs passar lika bra ute som inne, och jag kan inte riktigt bestämma mig om jag ska ha den på balkongen eller på golvet i vårt kök.

ellosbalconyfive

Den fina bänken kommer från Ellos möbelserie Mandisa, där varje artikel är 100 procent ekologisk och handgjord i bambu av högsta kvalitet.

ellosbalconyseven

ellosbalconysix

Det är så härligt att balkongen kan användas som ett extra rum sommartid. Den ligger intill vårt lilla sovrum, där vi knappt får plats med mer än en dubbelsäng. Just därför är det så skönt att kunna öppna upp där emellanåt.

ellosbalconynine

Runda sittkuddar är lite svåra att hitta har jag märkt, så jag tänker nog beställa hem ett gäng av  dessa i mjuk bomull.

ellosbalconyeight

Syskonkärlek kan vara bland det finaste som finns <3

Inlägget presenteras i samarbete med Ellos.

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Om att komma hem

 

24cdc19899f2a4c842b0f2ac1a28bbf5

e4122186b1e1591d888d5118dab7605f

Jag plockade med mig några smörblommor från morgonens promenad. Tänker på hur mycket jag tycker om att komma hem när jag har varit ute och rest, och att få gå in i mina egna rutiner igen.

matsal

Vi åkte till Stockholm i slutet av förra veckan för att umgås med min släkt som bor där. En av anledningarna med resan var att min man skulle springa Stockholm Maraton, vilket han gjorde där på lördagen. Jag är så imponerad och förundrad över driften och orken att springa så otroligt långt.

pioner

När vi kom hem i söndags eftermiddag så hade det fullkomligt exploderat i vår trädgård av grönska. Till och med pionen hade fått små knoppar. Jag har inte riktigt hängt med i att vi gått från maj till juni.

stentrapp

En av de saker jag tycker mest om i vår trädgård är den här betongtrappan och muren, och hur det växer fram små blommor ur stenarna.

blomster

ormbunke

Det kryllar av ormbunkar hos oss och det har gått och blivit en favoritväxt hos mig.

garden

Lite sorgligt ändå att syrenen redan börjat blomma över för i år.

pennygarden

Det här envisa lilla busfröet har jag jagat hela helgen och hindrat från att springa ut för trappor och från att ramla i en utomhuspool åtskilliga gånger <3 Så visst är det då skönt att komma hem till sitt egna.

Önskar er en fin och lugn sjätte juni.

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

När syrenen står i blom

nannas syrener

Min bästa tid på hela året är nu, när syrenen står i blom. Till min stora glädje fanns det två lila syrenbuskar här i vår trädgård då vi flyttade in för ett år sedan.

nannas syrener tre

nannas syrener tvåI går kom Nanna ut hit till ön med sina två små. Vi hade sen länge planerat in ett stylingjobb för Dixie här i trädgården tillsammans med våra barn. Vi såg framför oss en picknick i solskenet, men vädret var ju lite si sådär. Däremot är det ju lättare att fota då inte solen tar över för mycket, så på så sätt var vädret perfekt.

Ser ni förresten Nannas fina tatuering?

jonna

Det slutade med att två av fyra barn kom med på bild. Min yngsta sov sig igenom hela fotograferingen och picknicken, medan min äldsta var på vift någon annanstans.

palle

Ja det blir ju inte alltid som en tänkt sig, men vad gör det när resultatet ändå blev så fint. Håll utkik hos Nanna så ska ni få se.

<3

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Vackra och hållbara produkter inspirerade av naturen

 

dixie tio

Dixie gör inredningsprodukter till hemmet som helt och hållet vunnit mitt hjärta. Inspirationen hämtas från skandinavisk natur och känslan kommer så tydligt fram i deras produkter.

dixie tolv

Ja, jag kan riktigt känna de karga klipporna i texturen och strukturen på dessa mattor och sittpuffar.

dixie nio

Det var extra fint att få göra just det här stylinguppdraget tillsammans med min kära vän och kollega Nanna, då jag vet att hon uppskattar historien bakom Dixies produkter lika mycket som jag. Vi delar liksom den här kärleken till naturen och havet…

dixie åtta

Förutom mattor och sittpuffar finns även mjuka plädar och vackra korgar i deras sortiment. Allt i en naturlig färgskala och fantastisk kvalitet.

dixie tre

dixie sju

Det första löjtnantshjärtat hade precis slagit ut i min trädgård och det var sommarvärme den här dagen då jag och Nanna möttes upp vid färjeläget på min ö.

dixie sex

dixie fyra

dixie ett

Två vändor med skottkärran och många skratt tog det för att få hem alla dessa fina produkter till huset.

dixie fem

Så mycket som jag tycker om på en och samma bild <3

Nu hoppas jag på mer sol och värme i morgon då Nanna kommer hit med barnen. Vi tänkte duka upp en picknick här i trädgården och visa er mer av deras inredningsprodukter, som även tål utomhusbruk. Så länge kan ni kika in på Dixies Instagram för mer inspiration.

Inlägget presenteras i samarbete med Dixie.

 

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Majkväll i trädgården

allium three

allium

allium two

Ljumma kvällar i maj.. äntligen kom de. Den söta doften av nyutslagna allium och syrenblommor. Efter alla år i lägenhet så har jag längtat så mycket efter en egen trädgård.

garden penny

garden penny three

Här om kvällen målade vi med kritor intill vildvinet på berget bakom vårt hus. Om ett par veckor fyller hon två år och jag förundras över alla ord som bubblar fram ur hennes mun och hennes sätt att kommunicera på <3

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 612345...Last »