Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Mitt namn är Catarina och jag bor på en bilfri ö i Göteborgs södra skärgård tillsammans med min man och två döttrar. Jag gör stylinguppdrag, framförallt inom inredning. Fotografi och bildspråk ligger mig varmt om hjärtat. I min blogg blandar jag vardag med jobb och annat jag tycker om. Varm välkommen hit till mig!

På Instagram heter jag @annacate

Kontakt: cs.annacate@gmail.com

Lägenheten

annacate-etthemmedomtanke

För en tid sedan landade den här fina boken i mitt postfack. Sedan dess har jag bläddrat i den otaliga gånger och stannat lite extra vid de bilder som är tagna i vår förra lägenhet. Ida var en av de sista som besökte oss innan vi flyttade därifrån, och så här i efterhand så är det ett så kärt minne att ha kvar… bilderna som är dokumenterade i just den här boken. En tid då det bakom kulisserna rådde flyttkaos, oro och stress inför något nytt som vi ännu inte visste något om.

annacate-etthemmedomtanke2

Jag får ofta frågan om jag inte saknar lägenheten, som var så fin och unik, köket och det stora glaspartiet ut mot innergården. Svaret blir oftast nej, faktiskt inte. Ibland kan jag sakna känslan av att komma ner i köket om morgonen, och låsa upp den där stora porten med de tröga robusta trädörrarna och släppa in ljuset.

annacate-etthemmedomtanke4

Men mest av allt saknar jag sovrummet, eller mest den där Morristapeten faktiskt. Och det går ju ganska lätt att åtgärda tänker jag.

Ida, tack för att jag fick äran att vara med i din fina bok. Jag sparar den på en speciell plats i mitt hjärta.

 

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

tisdagsblandning

annafurbackenÅh vad jag älskar den här bilden som är tagen av min vän Anna på hennes sommarställe i Kinnekulle. Önskar mig ett badrum som ser exakt ut så här. Om ni inte redan följer henne på Instagram så är det ett varmt tips, likaså hennes blogg som ni hittar här.

ulrikanihlen

En annan favorit på Instagram är fotografen Ulrika Nihlen, eller bille and i som hon kallar sig där. Jag blev så glad när jag läste att hon kommer att gästblogga hos Jennifer Hagler / AMM Blog två gånger i månaden framöver.

simplygreylifeSimply Grey är baserade i Slovakien och tillverkar sina kläder för hand, alltid i 100 % linne. Förra veckan släppte de sin nya damkollektion och jag blev särskilt förtjust i denna omlottklänning.

other stories

Vi har ingen termometer här hemma så jag vet inte hur kallt det var i morse, men det var frost på marken och riktigt kyligt iallafall. Har sneglat lite på den här kappan från & Other Stories. Kamelfärgade kappor tröttnar jag nog aldrig på.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Nääs Fabriker

naasfabriker-Annie Hyrefeldt

(Foto: Annie Hyrefeldt )

I fredags ordnade jag och min man barnvakt och checkade in på Nääs Fabriker strax utanför Göteborg. Det var härliga Jessica som bjöd in till ett dygn på denna fantastiska plats med anor från 1800-talet.

annacate-naasfabriker1

Efter en tids ombyggnation och utvecklingsarbete har de bland annat öppnat upp ett nytt badhus med bastukoncept och varma utomhuspooler, alldeles intill sjön Sävelången.

annacate-naasfabriker2

Anna var där, i sin grönblommiga klänning från H&M <3 Senare på kvällen badade vi från den där lilla bryggan. Väldigt kallt kan jag lova, men visst känner en sig mer levande efteråt.

annacate-naasfabriker3

annacate-naasfabriker4

annacate-naasfabriker

Vi fick oss en rundtur i Nääs Fabriker och tittade bland annat in i några av hotellrummen. Jag blev lite hänförd av den rymd som takhöjden gav rummen och den vackra utsikten i höstskrud. Hotellets badrum var något alldeles extra. Så härligt att se något annat än vitkaklade väggar.

annacate-naasfabriker5

Camilla Kallin var där tillsammans med Emma Green och berättade om sitt företag Green & Kallin. De är så underbara dessa två inspiratörer! Jag ser så fram emot att lyssna i kapp på deras podd den här veckan.

annacate-naasfabriker6

annacate-naasfabriker8

Den här båten går att hyra för att ha konferens ut till sjöss om en skulle vilja det. Väldigt fin idé tycker jag.

annacate-naasfabriker7

En annan nyhet hos Nääs Fabriker är att de har öppnat upp ett co-workingkontor där du kan sitta och arbeta med andra kreatörer i en öppen och inspirerande miljö. Jag hade svårt att släppa tanken på vilken tid det måste ha tagit att knacka fram alla dessa väggar i tegel… vilket slitgöra alltså.

annacate-naasfabriker10

annacate-naasfabriker9

När vi vaknade upp på lördagen var det fullt av liv och rörelse i området och dags för den årliga höstmarknaden. Vi såg oss omkring en stund bland lokalproducerad mat, dryck och hantverk innan vi åkte hem till barnen igen. Det blev ett fint dygn som bjöd på strålande höstsol, och jag är så glad över att jag fick uppleva det tillsammans med min man.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

onsdagsblandning


tom petty

Först kom den fruktansvärda nyheten om vansinnesmassakern i Las Vegas, sedan kom nyheten om att Tom Petty gått ur tiden. Veckan började väldigt tungt. Rest in Peace Tom, see you in the great wide open.

MJs

I mitten av oktober är det höstlov för barnen och vi har tänkt att besöka Malmö för första gången och stanna i några dagar. Vi är redan inbokade på det här hotellet som jag har hört så mycket gott om. Har ni några tips på bra butiker, restauranger eller annat i Malmö så tar jag tacksamt emot dem. Det är över 20 år sedan som jag besökte staden så jag har ingen koll alls.

linaostling

linaostling2

( Foto: Lina Östling )

Första gången jag träffade fotografen Lina var för en massa år sedan då hon och Johanna var hemma hos oss och gjorde ett hemma hos – reportage från vår dåvarande lägenhet. Sedan dess har jag följt hennes finstämda blogg och Instagram som jag varmt rekommenderar vidare.

babesinboyland2

babesinboyland

( Foto: Babes in Boyland )

För ett tag sedan var Babes in boyland och hälsade på hos Pernilla i hennes nybyggda växthus. Jag är så imponerad över hur snabbt Pernilla och hennes man jobbar och blir så inspirerad.

hannawendelbo2

hannawendelbo

( Foto: Hanna Wendelbo )

Något av det finaste jag sett den här veckan är den här fantastiska kronan av lönnlöv som Hanna gjort till sin dotter. Här har hon skrivit en steg – för -steg – beskrivning på hur du gör din egen.

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Om några fynd och ett varmt möte

 

annacate-fiskaren

Oktober började med regn och blåst, som sig bör här ute på ön. Hösten skakade om mig ordentligt, även om jag intalar mig själv att jag faktiskt tycker om den här årstiden. I söndags åkte vi in till våra gamla kvarter i Majorna för att besöka våra vänner som driver antikaffären Fabriken. Min man har gått och sneglat på en viss tavla som föreställer en ledsam fiskare sedan en lång tid tillbaka, och nu äntligen slog han till.

annacate-fabriken2

annacate-fabriken

Jag hittar alltid så mycket fint hos fabrikörerna. Den här gången kom jag hem med en fantastisk lampett som lyser upp hela köket så vackert om kvällen. Jag tänkte direkt på denna vackra från Artilleriet då jag såg den. Förutom lampetten så hittade jag en kruka i keramik som vi kan förvara slevar, stekspadar och diverse köksredskap i, en liten keramikvas och en oljelampa i mässing. Oljelampor är något som jag har börjat samla på sedan vi flyttade till hus.

annacate-boat2

annacate-elinL

En annan dag mötte jag upp Elin vid båthållplatsen där jag bor. Hon är en av de varmaste och raraste människorna som jag har träffat … hon är ett riktigt fynd hon med. Det finaste fyndet av dem alla <3

 

 

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

A day in the life

annacate-ym6

annacate-ym11

annacate-ym12

annacate-ym5

annacate-ym9

annacate-ym10

annacate-ym8

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Tisdagsblandning

me&orla

Sara Tasker, eller me and orla som hon kallar sig på sin blogg och Instagram, är en brittisk fotograf och författare som jag har följt länge. För ett tag sedan upptäckte jag även hennes podcast Haschtag Authentic där hon bland annat pratar om sociala medier och Instagramvärlden, intervjuar andra kreatörer och människor i branschen och ger råd och bra tips. Framförallt känns hon väldigt klok. Sen kan jag inte låta bli att tycka att hennes ljuvliga brittiska dialekt är helt trollbindande.

thesecretgardener

Jag fastande helt i bloggen The Secret Gardener, en blogg om odling (etc) häromdagen. Ni vet Elin Unnes som även givit ut boken med samma namn. Hon skriver på ett väldigt härligt och lättsamt sätt om odling, så tacksamt för mig som är nybörjare.

stadshem

Ellen Dixdotters lägenhet i Kronhusbodarna i centrala Göteborg ligger ute till salu hos Stadshem just nu. Det här luftiga vardagsrummet med hela tre fönster i fil fick mig att stanna upp en bra stund i morse när jag såg bilden i mitt Instagramflöde. Väldigt fint.

B.Revisited

Slutligen vill jag tipsa om världens bästa tv-serie Brideshead Revisited från 1981. Vi återkommer till den här serien lite då och då här hemma, och jag överdriver inte om jag säger att vi nog har sett om den tio gånger vid det här laget. Jeremy Irons och Anthony Andrews spelar så otroligt bra och kläderna, miljöerna, dialogen…ja allt är fantastiskt. Serien bygger på Evelyn Waughs novell med samma namn, som utgavs redan år 1945. En bok som jag faktiskt inte har läst ännu.

Nej nu är det sängdags innan det här blir en onsdagsblandning. Kram och hej!

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Sensommarhelg

annacate-weekend1

De varma vindarna som drog in den här helgen får gärna stanna ett par dagar till. Vi har haft besök av min familj från Dalarna över helgen och på söndagen när de hade åkt norröver igen hängde vi ut alla mattor på vädring. Det slog mig att det är något vi kanske skulle göra oftare, och att jag konstigt nog får frihetskänslor av att se dem hänga där. Två av mattorna har jag fyndat på Ebay, ett tips till alla er som liksom jag har svårt att hitta mattor till hemmet.

annacate-weekend3

annacate-weekend4

Tråkigt nog fick min minsta hög feber på torsdagskvällen, lagom tills vårt familjebesök kom hit. Så på fredagen när alla andra åkte in till stan låg vi inne och tittade på Kikis expressbud ungefär sju gånger på raken. Hon älskar den filmen, likaså Min vän Totoro. Kan varmt rekommendera båda dessa filmer!

annacate-weekend5

annacate-weekend6

annacate-weekend7

Som ni ser var det ingen långvarig feber. Redan på lördagen var det full fart igen, tack och lov. Det finns inget värre än när ens barn är sjuka och ynkliga. Den där platsen i köket är nog våran favorit, men det kanske ni redan har märkt. Jag är så glad över att vi hittade det lilla fönstret ovanför diskbänken då vi renoverade vårt kök förra året. Jag undrar så varför de som bodde här innan valde att sätta igen det…älskar den där utsikten nu på hösten, mot berget och vildvinet.

11 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Om dillkrona, en drömkalender och Yarnmade

annacate-friday2

annacate-friday

I början av veckan klippte jag med mig några kvistar med dillkrona från kryddlandet i vår trädgård och de står sig lika fint än i dag, så det får bli veckans fredagsbukett. Doften av dill har spridit sig i köket under veckan, även om den börjar avta mer och mer. Jag tycker verkligen om känslan av att plocka med mig något fint in från naturen.

annacate-friday4

Jag blev så glad när jag fick hem ett paket från Sporrong Form med bland annat den här fina Drömkalendern. Jag har bläddrat i den om och om igen, funderat fram och tillbaka över när jag ska börja skriva i den. Ni vet känslan av att ha fått en ny kalender eller dagbok och ta det där första steget och börja fylla de oskrivna bladen. Dessutom är den fylld med så bra och tänkvärda citat här och där, som en påminnelse om att våga vara modig och leva lite mer i nuet till exempel.

annacate-friday7

Mönstret på anteckningsboken påminde mig om en teckning som min dotter kom hem med från skolan någon gång förra året. Det tog ett tag innan jag hittade teckningen bland all röra här hemma, men se så fina de är tillsammans.

annacate-friday6

annacate-friday5

Jag skrev ju några rader om Yarnmade i min tisdagsblandning. Här ser ni några av de barnplagg som jag ska fota nu det närmaste. Så fina mönster och färger att kombinera ihop med varandra. Vissa plagg önskar jag verkligen fanns i vuxenstorlekar.

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Onsdag den 20 September

annacate-wednesday7

I dag är det en speciell dag. Min äldsta dotter fyller tio år och jag kan knappt ta in att det var så många år sen jag blev mamma för första gången. Då bilden togs fyllde hon åtta år och hade blivit storasyster tre månader tidigare. Efter alldeles för många års väntan kan jag knappt beskriva lyckan inombords att i dag få vara tvåbarnsmamma. Grattis min älskade fina S. Tack för allt du lärt mig och för att du valde oss <3

annacate-wednesday2

Tänkte summera lite av den senaste veckan som passerade i någon slags dimma av tungsint trötthet, trots allt roligt runtomkring. I slutet av förra veckan mötte jag upp Elin på torsdagseftermiddagen för att titta in hos Designtorget som gjort om i sina lokaler. Det var som att kliva in i en helt ny butik, wow så inspirerande! Jag fick med mig några höstnyheter hem, bland annat den här teadventskalendern för 2017. Som jag längtar efter att få njuta av den nu i december. Därefter begav vi oss till Mouche och The Apartment där Pernilla Algede / House of Beatniks hade vernissage i någon slags kombinerad trädgårdfest tillsammans med Miss Garden Glory. Så härliga och inspirerande kvinnor allihop! Kameran fick vila hemma men jag har lovat mig själv att gå dit snart igen och då ska kameran definitivt få följa med.

annacate-wednesday4

Helgen tillbringades här hemma på ön. Vi satte upp några hyllor och packade äntligen upp ett par flyttkartonger med skivor från källaren. Inser hur mycket jag har längtat efter att få bläddra och välja bland skivorna, lite trött på att lyssna på Spotify nu. annacate-lovelyroom

annacate-lovelyroom6

annacate-lovelyroom7

Dessutom tapetserade vi klart runt fönstret  i barnrummet. Efter fönsterrenoveringen så var det inget vi riktigt prioriterade att göra färdigt, men nu när det är gjort så förstår jag inte riktigt varför vi inte orkade ta tag i det tidigare.. har så mycket sånt småfix kvar att göra här hemma, men det får liksom ta den tid det tar.

annacate-wednesday

I måndags kom Alice, Johanna och söta lilla Gillis hit på besök. Vi pratade om att försöka ses nån gång i slutet av förra året, så det var så mysigt och roligt att det äntligen blev av. Alice bor också här ute i skärgården, på en av våra grannöar en liten bit längre ut. Så härligt att få prata lite öliv med någon som dessutom vuxit upp här ute. Kanske kan övertala Johanna en flytt ut hit till skärgården…

annacate-wednesday3

Jag bjöd Alice och Johanna på den här äppelkakan som Fine Little Day bjöd på då de hade sitt Garden Party hos Växtverket. Är en en av de godaste äppelkakor som jag har smakat, så kan inte låta bli att dela receptet här. I år fick vi knappt några äpplen alls på våra två äppelträd som vi har i trädgården. Men några äppelkakor till ska vi nog kunna få ihop.

annacate-wednesday5

annacate-wednesday6

I går landade den här randiga ulltröjan från nygårdsanna i min postlåda. Den är tillverkad utav restgarner från deras tidigare kollektioner, så bra idé ju. Älskar att den har ett hål för tummen i ärmslutet, eftersom jag oftast blir väldigt frusen om just mina händer och handleder. Nu ska jag försöka ta tag i att svara på de där mailen som aldrig blir av.

Fin septemberdag önskar jag er.

 

16 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 1012345...10...Last »