Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.
Contact: info@babesinboyand.
Instagram: @babes_in_boyland

The waves we make

by Babes in Boylandby Babes in Boylandby Babes in Boyland by Babes in Boyland by Babes in Boyland

Just nu finns en intervju med oss på grymma The waves we make där vi berättar mer om hur vi jobbar, vårt poetiska uttryck och hur vi tänker kring hållbarhet och slow living. För er som inte känner till The waves we make så är det ett webbmagasin som vill bidra och inspirera till en mer hållbar livsstil, vilket vi tycker att de gör alldeles lysande. Hela intervjun och fler bilder hittar ni HÄR.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemmagjorda marshmallows utan gelatin

Marshmallows by Babes in Boyland

Idag publicerades ett nytt jobb vi gjort för Ikea Livet Hemma – hemmagjorda marshmallows doppade i mörk choklad och pepparkakskross. Perfekta att bjuda på nu i december. En ny grej är att vi också fick möjlighet att göra en film till receptet. Äntligen säger vi! Det här med film är ju något vi har velat jobba med länge men inte riktigt haft tid med förut. Men nu så. Matilda är ju inte bara fotograf, utan även filmare så det kommer definitivt dyka upp mer rörligt material här på bloggen.

När man bakar marshmallows så kan man välja att göra dem med gelatin eller med agar-agar. Eftersom vi båda är vegetarianer/veganer (och vi vet att vissa av våra läsare är det också) så publicerar vi även ett gelatinfritt receptet här på bloggen. Det andra receptet och fler bilder hittar ni HÄR.

Gelatinfria marshmallows

Ca 1 dl florsocker
2½ dl vatten
4 tsk agar-agar (agar-agar är helt vegetabiliskt och framställt av ett slags sjögräs. Används för att skapa samma konsistensens som gelatin. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i hälsokostaffärer)
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1/2 dl maizena

Topping
Mörk choklad
Pepparkakor

Smörj en ugnsform med olja och pudra över florsocker och maizena som du blandat. Det är för att smeten lätt ska lossna sen. Blanda agar-agar med 0,5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt sedan socker, ljus sirap och resten av vattnet. Låt det koka upp. Rör hela tiden i cirka 10 minuter, tills den blivit en tjock och fluffig massa. Rör i hop 1/2 dl florsocker och maizenan i en skål. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. Avsluta med att pudra ytan med florsockerblandningen. Spara lite att vända bitarna i. Låt stå i rumstemperatur över natten. Skär upp i kuber och vänd bitarna i resten av florsockerblandningen. Smält chokladen och krossa pepparkakorna. Doppa sedan dina marshmallows i först chokladen och sen pepparkakorna innan du serverar dem.

Translation

Another collaboration that we’ve made with Ikea Livet Hemma has just been published – Homemade marshmallows dipped in dark chocolate and ginger bread crunch. Perfekt as treats now in December. We also go the possibility to do a video to the recipe, which is new to these collaborations. We’ve wanted to do video for quite a while now but haven’t found the time to do so. So finally! Matilda isn’t only a photographer, but also a film maker so more video will appear here on the blog.

When you bake marshmallows you can either make them using gelatine or agar-agar. Since we’re both vegetarian we’ve chosen to publish the gelatine free recipe here. The other recipe and more photos can be found HERE.

Marshallows without gelatine

about 1 dl icing sugar
2½ dl water
4 tsk agar-agar (agar-agar is 100% vegetarian and is made out of sea weed.)
3 dl powdered sugar
2 dl light syrup
1/2 dl cornstarch

Topping
Dark chocolate
Gingerbread cookies

Prepare a baking dish with oil and powder it with a mix of icing sugar and cornstarch. You do this so the batter will be easy to remove from the baking dish. Mix agar-agar with 0,5 dl water in a sauce pan. Add sugar, light syrup and the rest of the water. Bring to boil. Stir constantly for about ten minutes. until it’s a thick and fluffy mass. Mix 0,5 dl icing sugar and cornstarch in a bowl. Pour the batter in the form and even out the top. Finish by powdering the top with the icing sugar mix. Save some to turn the pieces in. Let rest in room temperature over night. Cut to cubes and turn the pieces in the rest of the icing sugar mix. Melt chocolate and crush the gingerbread cookies. Dip your marshallows first in chocolate, and the gingerbread crunch, before serving.

 

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 6 Kommentarer
Page 1 of 14412345...102030...Last »