Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.
Contact: info@babesinboyand.
Instagram: @babes_in_boyland

Photagraphy Q&A

Babes in Boyland 2017

Några av de vanligaste frågorna vi får här på bloggen och Instagram är fotorelaterade. Vilket filter vi använder på Instagram, hur man får till rätt ljus i bilderna, vilket fotoredigeringsprogram vi använder, hur man får till stämningsfulla och mörka bilder, vilken utrustning vi har och så vidare. Därför tänkte vi ha en liten frågestund här på bloggen med fokus på foto. Om ni har frågor som rör stylingbiten så går det också bra att ställa. Lämna gärna en kommentar här nere så sätter vi ihop en liten Photagraphy Q&A. Kul!

Bilden är förresten en av de få bilder som finns på oss ihop (tagen med självutlösaren). Inte det lättaste tyvärr, men nu har vi äntligen lite nya pressbilder.

Some of our most frequently asked questions on this blog and on Instagram are related to photography. Which filter we’re using on Instagram, how to catch the right light in the photos, what editing program we use, how to create mood and dark imagery, what photo gear we use and so on, and so on. Because of this, we’re having an AMA/AUA (“Ask me anything”/”Ask us anything”) focused on photo. If you have questions regarding styling you’re welcome to ask them as well. Please leave a comment and we’ll set up a Q&A. Fun!

By the way, the photo is one of the few of the two of us together (taken with the self-timer). No that easy to pull off, but we finally have some new press photos.

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 11 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Maja says:

  Åh så bjussigt av er att dela med er av era fantastiska skills! Vi är stora fans av er era foton och undrar, säkert som många andra, vad ni använder er av för kamera och objektiv? Och är stativet er bästa vän?! :)

  Tack för att ni fyller våra feeds med underbar stämning!

  XoX // Maja och Atta på PMMY

 2. Sara says:

  Hej! Är väldigt nyfiken på (precis som ni nämner i inlägget) hur ni redigerar era bilder och får till de stämningsfulla och mörka bilderna. Utöver det undrar jag också hur ni tänker när ni fotar angående skuggor och naturligt ljus. Hur föredrar ni att skuggorna faller och hur brukar ni tänka?? Kram!

 3. Emelie says:

  Hej! Vad kul! Är oerhört förtjust i både er styling och foto. Jag hat en specifik fråga kring hur ni exponerar och bearbetar filen. Kan ni inte ge ett exempel på ngn av er utvald bild (typ bländare, slutar, ISO och hur ni justerade för att få fram er look i redigeringsprogrammet? Vore Sweet! En grej till förresten. Hur för ni för att få till er underbara consistency genom allt? Är det inte svårt att alltid få samma look n feel? Emelie

 4. Romrich says:

  Hi Nathalie and Matilda. I really really love your photos so much, I am such a big fan of your work. Can I what preset and editing program are you using? And where do you find inspirations in your photos? Hope both of you are having a great day.

  -love romrich

 5. Den herligste duoen jeg vet om! Trenger man inspirasjon er det bare å finne frem til dere ;) Mange interessante spørsmål har blitt stilt av andre allerede, men jeg lurer på hvor mye dere benytter dere av lys som ikke er naturlig lys? Altså en bra lampe+filter som etterligner dagslys. Trenger ikke vite hva slags lampe+filter dere bruker, jeg er bare nysgjerrig på OM dere i det hele tatt bruker det, eller om dere alltid klarer å fange akkurat nok naturlig lys… Hilsen naturlig light elsker (som må jukse med lampe en sjelden gang…). Gleder meg vanvittig til å se innlegget dere skal lage ut i fra fotospørsmål!

 6. Phae says:

  Hi girls, I was wondering if you have any “golden rules” on composition and light..?

 7. en fotograferande says:

  åh så spännande! jag har en fråga jag grubblat på länge! som jag förstår det är ingen av er utbildade fotografer, och det är inte jag heller. men jag fotar mycket! och det behövs väl faktiskt inte någon utbildning för att kalla sig det. men det jag undrar är NÄR ni kände er bekväma med att kalla er fotografer? var det efter någon viss framgång, eller gjorde ni det från då ni startade bloggen?

  kram från en som vill jobba som fotograf!

 8. Madeleine says:

  Hurra! Ni är verkligen grymma på det ni gör!
  Här är mina frågor:

  1. Bilderna ni har på Instagram, fotar ni dom med mobilen eller är dom fotade med en systemkamera? Om ni fotar med mobilen – hur redigerar ni fotona? I en app?

  2. Jobbar ni med foto/styling på heltid? Eller gör ni något annat också?

  3. Hur får ni bilderna så krispiga och skarpa? Använder ni stativ?

  4. Bor ni ihop eller är ni vänner/kollegor som ses ofta och gör jobben?

  Största kramen!

 9. Susanna says:

  Hei! jeg elsker deres bildspråk så veldig kul med muligheten til å spørre dere om ekspertråd. Jeg vil gjerne begynne å fotografere mer og vil derfor anskaffe et systemkamera. Så her kommer mine spørgsmål;
  1. Har dere noen gode tips til et bra kamera? Eller hva man skal tenke på når man velger kamera?
  2. Og så, hva er Deres 5 beste tips for bedre bilder?

  Mvh Susanna

 10. Kristen says:

  What camera do you use and what is your editing process?

 11. Therese says:

  Hej! Så pepp på detta kommande inlägg! Många bra frågor är redan ställda. Men jag undrar även hur ni tänker när ni väljer bilder till ert flöde? Det är så otroligt välkoordinerat. Kan själv känna att det är svårt att välja och framförallt välja bort sådant som kanske egentligen inte passar in. Efter härlig sommardag så tycker jag att det kan vara svårt att inte vilja dela en färgglad bild som badar i ljus, även om jag generellt föredrar mörka bilder och försöker hålla mina bilder så. “Kill your darlings” är lättare sagt än gjort tycker jag :) Ser att Emelies inlägg har lite samma undran. Ha det fint!