Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland

Chokladtårta till påsk

Easter chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in Boyland Easter chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in Boyland Easter chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in BoylandEaster chocolate cake by Babes in Boyland

För några veckor sen packade vi bilen full och körde någon mil utanför stan. Vi skulle nämligen besöka Elin och hennes hönsgård. Att ha egna höns och kunna vara självförsörjande på ägg är en dröm för många, och vi förstår verkligen varför. Bara vetskapen om var äggen vi äter kommer ifrån och att hönorna som värpt äggen lever ett bra liv är ju fantastiskt. Just nu i påsk äts det ofantligt mycket ägg, så tänkt gärna på att köpa schysta ägg (ekologiska).

Anledningen till vår lilla utflykt var för att vi senare skulle baka en riktig påsktårtedröm. Och till det behövde vi ägg. Vi vet inte vem det är som har bestämt att man ska äta just tårta i påsk, men av någon anledning så går påsken och tårtor hand i hand.

Tårtan går att variera. Vi gjorde en väldigt chokladig tårta, men det går så klart att lägga till vispgrädde och hallon om man vill det. Det går även att byta ut kokoschipsen till nötter.

Hoppas tårtan smakar och att ni får en fin påskhelg! Och tack Elin för besöket!

Chokladtårta till påsk

Marängbottnar
3 st, 140 grader

6 äggvitor (från medelstora ägg)
3 1/2 dl strösocker (300 g)
3 msk kakaopulver
1 tsk vitvinsvinäger (det går bra med rödvinsvinäger också)

Sätt ugnen på ca 140 grader. Lägg bakplåtspapper på en eller två plåtar. För enkelhetens skull rita upp tre jämnstora cirklar, ca 20 cm stora. Det är bra om alla tre får plats på en plåt så du kan grädda dem samtidigt. Har du varmluftsugn går det bra med två plåtar samtidigt i ugnen, sänk då ugnsvärmen till ca 125 grader.

Lägg äggvitorna i en torr och helt fettfri skål, gärna rundbottnad. Vispa äggvitorna på ganska låg hastighet 2-3 minuter. Öka hastigheten och tillsätt sockret lite i taget medan du vispar. Vispa på hög hastighet så äggvitorna blir toppiga och så styva att du nästan kan vända bunken uppochner utan att de faller ut. Tillsätt kakaon och vinägern. Bred ut smeten till jämntjocka bottnar på bakplåten. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng sedan av ugnen men låt marängbottnarna stå kvar i ugnen tills de kallnat. Eventuellt kan man öppna ugnsluckan lite på glänt så de blir torra och fina.

Chokladfyllning

6 äggulor
1 dl strösocker (90 g)
2 msk kakaopulver
3 msk potatismjöl eller 2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
100 g mörk 70 % choklad
1 tsk vaniljpulver
Kokosflingor till garnering

Vispa äggulor och socker så massan blir ljus och lite luftig. Tillsätt kakao och mjöl. Blanda mjölk och grädde i en rymlig, helst tjockbottnad kastrull. Rör om tills det precis vill koka. Vispa ner det i bunken med äggulevispet. Häll sedan tillbaks blandningen i kastrullen och värm på låg värme under vispning (vispa för hand med en ballongvisp, inte för häftigt, mer som att röra runt) tills det tjocknar. Detta tar ganska lång tid, över 10 minuter ibland, men så snart den allra första kokbubblan syns, häll direkt upp massan i en bunke. Lägg i den hackade chokladen så den smälter. När det svalnat något kan du vispa ner vanilj. Låt chokladkrämen svalna, men inte i kylen, då blir den för stel. Täck den med smörpapper medan den kallnar.

Varva chokladmarängbottnarna med chokladfyllning och toppa med choklad och kokosflingor.

Translation

Easter Chocolate Cake

Meringues
284 °F
6 medium large egg whites

300 gram granulated sugar

3 tbsp cacoa powder
1 tsp white wine vinegar

Start the oven at 284 °F/140 °C. Put baking paper on one or two baking trays. For simplicity, draw three evenly sized circles, about 20 cm wide. It’s preferred that all three fits on a single baking tray, so you can bake them all at the same time. If you’ve got a convection oven, you can bake two trays at the same time. If that’s the case, turn the heat down to 257 °F/125 °C.
Add the egg whites in a dry bowl, preferably with a round botton. Whisk the egg whites at slow speed for about 2-3 minutes. Increase the speed and add sugar a bit at the time. Whisk until the egg whites turn conical and the batter is so stiff that you can almost turn the bowl upside down. Add cacao and vinegar. Bake in the middle of the oven for about one hour. Turn of the oven, but let the meringues be until cool. Open the oven lid so the meringues turn dry and crisp.

Chocolate filling

6 egg yolks

90 gram granulated sugar

2 tbsp cacoa powder

2 tbsp potato flour or all purpose flour

1,3 cups milk

1,3 cups unwhipped cream

100 gram dark chocolate (70%)
1 tsp vanilla powder
coconut chips for garnish

Whisk egg yolks and suger so the batter turns light and a bit airy. Add cacao and flour. Mix milk and cream in a big, preferably thickbottomed sauce pan. Stir until it almost boils. Add to egg yolk batter while whisking. Pour the mixture into the sauce pan and heat on low heat while whisking until it thickens. This takes a while, up to ten minutes sometimes. Pour into a bowl as soon as the first boiling bubble is visible. Add the chopped chocolate so it melts. When it’s cooled for a bit, add vanilla while whisking. Let the chocolate cream cool, but not in the fridge, since that will make it to firm. Cover with greaseproof paper while it cools.

Put the the chocolate meringues with chocolate filling and top of with chocolate and coconut chips.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Naturligt färgade ägg

Natural dyed Easter eggs by Babes in Boyland Natural dyed Easter eggs by Babes in BoylandNatural dyed Easter eggs by Babes in BoylandNatural dyed Easter eggs by Babes in BoylandNatural dyed Easter eggs by Babes in BoylandNatural dyed Easter eggs by Babes in BoylandNatural dyed Easter eggs by Babes in Boyland

Att färga ägg naturligt kan vara bland det vackraste och enklaste man kan göra. Passande nog är det påsk nästa vecka så här kommer en liten DIY-guide för vad du kan använda för att sätta färg på äggen.

DIY: naturligt färgade påskägg
Blanda någon av färgförslagen här nedan med vatten, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt (det binder färgen). Lägg i äggen och låt koka upp. Koka i ca 15 min. Vill du ha kraftigare färg på äggen kan du låta äggen stå och dra i färgningen över natten.

Blåbär ger en blå färg
Rödbeta ger en cerise färg
Spenat ger en lätt grön färg
Gurkmeja ger en gul färg
Tranbär ger en röd färg (här använde vi rödvinsvinäger i stället för vitvinsvinäger vilket gjorde att ägget blev mer brunt)

Translation

DIY: Naturally dyed Easter Eggs
Mix any color suggestions below with water, a dash of white wine vinegar and a little salt (it binds the color). Let the eggs boil. Boil about 15 minutes. If you want to have stronger color on the eggs, you can let the eggs soak overnight.

Blueberry gives a blue color
Beetroot gives a pink color
Spinach gives a light green color
Turmeric gives a yellow color
Cranberries gives a red color (here we used red wine vinegar instead of white wine vinegar so the egg became more brown)

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 10 Kommentarer
Page 156 of 183« First...102030...154155156157158...170180...Last »