Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyand.se
Instagram: @babes_in_boyland

Världens enklaste bröd

Homemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in BoylandHomemade bread by Babes in Boyland

Det visade sig att vi inte hade kurerat oss helt efter helgen, så vi fick vända på förskolan i morse och ha en dag hemma. Passade på att baka världens enklaste bröd till soppan vi åt till lunch. Det ska varken knådas eller jäsas och det tar ca 5 min att slänga ihop smeten (ja för det är mer en smet än en deg). Här kommer receptet:

Världens enklaste bröd
45-60 min, 175 grader

7 dl mjöl (hälften ska vara vetemjöl, men sen är det bara att vraka och välja på vad man har hemma. Jag valde grahamsmjöl)
4 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ca 2 msk brödkryddor
Valfri smaksättning. Jag valde att riva i ett äpple och 1 msk honung.
Solrosfrön

Blanda mjöl, bikarbonat, salt och brödkryddor. Sedan honung och rivet äpple. Häll i filmjölken och rör om. Konsistensen ska vara som en klibbig gröt. Lägg smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i (du kan även använda rapsolja). Häll i smeten i formen, strö över lite frön, och grädda brödet i ca 50 min. Tiden kan variera lite så håll koll på slutet.

/Nathalie

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Svensk Äppelpaj

Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland
Apple pie by Babes in Boyland

Äppelpaj
20 min, 225 ° C

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
2 msk socker

Fyllning
4 stora äpplen
3 msk råsocker
1 msk sirap
1 tsk kanel

Blanda ihop ingredienserna till degen, platta ut i en pajform och låt stå i kyl 30 min. Skala och skär äpplen i klyftor, blanda med socker, sirap och kanel. Lägg i äppelklyftorna i formen och grädda på 225 grader i cirka 20 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

 

_

Swedish apple pie
20 min, 225 ° C / 437 ° F

1.3 cups flour
125 grams unsalted butter
3 tablespoons water
2 tablespoons raw sugar

Filling
4 large apples
3 tablespoons raw sugar
1 tablespoon syrup
1 teaspoon cinnamon

Mix together the ingredients for the dough, flatten into a pie dish and let stand in refrigerator 30 minutes. Peel and cut apples into wedges, mix with sugar, syrup and cinnamon. Add the apple wedges in pan and bake at 225 degrees for about 20 minutes.

Serve with vanilla custard or vanilla ice cream.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Page 156 of 160« First...102030...154155156157158...Last »