Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland

Birthday Semlor

Birthday semla by Babes in Boyland
Birthday semla by Babes in Boyland
Birthday semla by Babes in BoylandBirthday semla by Babes in Boyland
Birthday semla by Babes in BoylandBirthday semla by Babes in Boyland
Birthday semla by Babes in BoylandBirthday semla by Babes in Boyland
Birthday semla by Babes in Boyland
Birthday semla by Babes in Boyland

I lördags hade vi (jag och min sambo) födelsedagskalas för världens finaste lilla 2 åring. Helt galet att han redan är 2 år! Innan kalaset hade jag svårt att bestämma mig för vad vi skulle bjuda på. Inte lätt att hitta något som både passar barn och vuxna. Men sen slog det mig att semlor är den perfekta minitårtan, även fast man kanske inte får tjuvstarta så här tidigt. Men med hemmagjord vaniljkräm och hallonsylt som fyllning så borde det väl vara okej? Mandelmassan och florsockret får vänta till den 4 mars.

Eftersom Matilda var en av födelsedagsgästerna kom hon förbi lite tidigare och tog några bilder.

Semlor med hemmagjord vaniljkräm och hallonsylt

Släta bullar
ca 20 st

50 gram jäst (för söta degar)
175 gram smör
5 dl mjölk
2 dl socker (160g)
2 tsk stött kardemumma
1 tsk salt
ca 1,5 l vetemjöl special (900g)

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula i jästen i en degbunke och tillsätt kardemumma. Häll över mjölk- och smörblandningen och rör runt tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl, då blir bullarna torra och jäser dåligt. Blanda ner salt och socker och arbeta ihop till en smidig deg. Knåda nu degen i ungefär 15 minuter, helst med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 80 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. När bullarna svalnat helt så skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Fyll bullen med hallonsylt och vaniljkräm. Vispa grädden och klicka ut den på varje semla. Lägg på locket och pudra eventuellt med florsocker.
Receptet kommer här ifrån från början.

Hemmagjord vaniljkräm

2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den sedan svalna.

 

–  Translate  –

This Saturday we (me and my fiancee) threw a birthday party for the world’s greatest two-year-old. I can’t believe he’s already two years old! I had trouble deciding on what to serve the guests, it isn’t easy to find something that both kids and adults enjoy. Then it hit me, semlor are perfect minicakes. In Sweden we usually eat semlor March 4, but since I changed the filling to raspberry jam and vanilla cream I hope it’s allright to break tradition.

Since Matilda was one of the guests she dropped by a bit earlier to take some photos.

Semlor with homemade vanilla cream and raspberry jam

Buns
20 buns

50 g fresh yeast
175 g unsalted butter
500 ml milk
160 g granulated sugar
2 tsp ground cardamom seeds
1 tsp salt
900 g all purpose flour

Method

Set the oven to 225 degrees Celsius (437 degrees Fahrenheit). Melt butter in a pan and add milk. Heat to 37 degrees Celsius. Divide the yeast in a bowl and add cardamom. Pour the milk- and buttermix in the bowl and stir until the yeast has dissolved. Add flour while kneading – watch out so you don’t add to much flour, the buns will turn out dry. Mix in salt and sugar and work it to a smooth dough. Knead the dough for about 15 minutes, preferrably using a food blender / dough blender. Let the dough rise to double size for about 30 minutes.

Bring the dough to a baking table and split into pieces of about 80 grams each. Roll pieces into buns and put on baking papper. Let the buns rise to double size once more, this time for about 50 minutes – 1 hour. Bake the buns at 225 degrees Celsius in the bottom of the oven for about 10 minutes. Let cool. When the bun is cool, cut of a lid of each bun. Scoop a pocket with a fork. Fill the pocket with raspberry jam and vanilla cream. Whip cream and put on each bun. Add the lid an icing sugar.

Homemade vanilla cream

2 egg yolks
300 ml milk
3 tbsp granulated sugar
1 tbsp potato flour
1 vanilla bean

Method

Split the vanilla bean and scrape the kernels in a sauce pan. Add the other ingredients and whisk by hand. Let the mix simmer as you continue to whisk until the cream thickens. Let cool.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 6 Kommentarer

Sunday breakfast

Sunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in BoylandSunday breakfast by Babes in Boyland

Hoppas det nya året har börjat bra. Känns skönt att säga hej då till julen och välkomna januari och förhoppningsvis lite snö snart. Eftersom många fortfarande är lediga så tänkte vi att det kunde passa bra med lite frukostinspiration. En söndagsfrukost ska innehålla allt man tycker är gott och sedan ätas tillsammans med de man tycker om riktigt länge. Det gjorde vi förra söndagen hemma hos Matilda tillsammans med vår vän Tove. Vi bjöd på fröknäckebröd, hemmapressad citrusjuice, yoghurt med honung, kokt ägg och te.

Fröknäckebröd
60 min, 160 grader

1/2 dl pumpakärnor
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
3 dl sesamfrön
4 dl majsmjöl
1 dl rapsolja
4 dl kokande vatten
1 tsk salt

Blanda alla ingredienser och rör sist i det kokande vattnet.  Dela upp smeten på två bakpappersklädda plåtar. Lägg över ett bakplåtspapper och kavla ut smeten jämnt över plåten. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min.


Hope the New Year started out well! We’ve said goodbye to Christmas and are welcoming January, and hopefully soon even some snow. Since alot of you are still on vacation we wanted to give you all some breakfast inspiration.
A Sunday breakfast should contain all that you enjoy to eat and be eaten with those you enjoy spending time with. This is exactly what we did last Sunday at Matilda’s place with our friend Tove. The menu was crispbread with seeds, home-squeezed citrus juice, yoghurt with honey, boiled eggs and tea.

Crispbread with Seeds

60 minutes, 160 degrees

0.6 cup pumpkin seeds
1.3 cups sunflower seeds
0.4 cup flax seeds
1.3 cup sesame seeds
1.7 cups cornmeal
0.4 cups rapeseed oil
1.7 cups boiling water
1 teaspoon salt

Mix the seeds in a bowl. Then pour over the rapeseed oil and the boiling water while stirring. Divide the batter onto two baking sheets with parchment paper on. Roll out the batter in an even layer. Sprinkle with sea salt. Bake in center of the oven for approximately 60 minutes.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 13 Kommentarer
Page 157 of 173« First...102030...155156157158159...170...Last »