Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland

Gluten free waffles

Gluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in BoylandGluten free waffles by Babes in Boyland

Nästa vecka är det våffeldagen, eller vårfrudagen som det också heter, och vi tjuvstartar i vanlig ordning. Fast våfflor får man så klart äta året om. Det känns lite konstigt att kolla på de här bilderna och sen kolla ut genom fönstret. På bara en vecka har vi gått från vår till vinter igen. Typiskt mars kanske, så vi ska inte hänga upp oss för mycket på det här vädret. Men vi hoppas att de här bilderna piggar upp lite i snöslasket.

Receptet är en lite nyttigare variant (fast vanliga klassiska våfflor funkar så klart lika bra). Receptet är för 4 våfflor, så dubbla om du vill göra fler.

Sen så har varit lite tyst här på bloggen sen vi flyttade hit. Ovanligt tyst. Vi är så klart jätteglada att så många läser bloggen, så därför vi vill gärna veta vad ni tycker. Eller bara veta vilka ni är. För utan era kommentarer blir det här inte alls lika roligt.

Glutenfria våfflor
4 st

2 ägg
2 äggvitor
2 msk grädde
1 dl kolsyrat vatten
4 msk bovetemjöl
2 tsk krossade linfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Blanda ihop ägg, äggvitor, grädde och vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa för hand. Låt stå i ca 10 minuter så att smeten hinner tjockna. Värm våffeljärnet och grädda i smör eller kokosolja. Servera med grädde, färska hallon och raw chokladsås.

Raw chokladsås

1 dl raw kakao
1 dl agavesirap
2 msk vatten

Blanda alla ingredienserna till chokladsåsen ordentligt.

Translation

Next week it’s Waffle Day, or Vårfrudagen (in English: Lady Day, in Swedish “Våffeldagen” and “Vårfrudagen” sound similar) and we decided to cheat and begin a bit early, in usual order. Maybe not that much of a crime since you’re “allowed” to eat waffles all year. It’s a bit weird watching these pictures and then looking outside the window – in only one week spring turned to winter again. Typical Swedish March maybe. We hope these images cheer you up in the current snow slush.

The recipe is a somewhat healthier take on waffles. It’s for four waffles, so double up if you want to make some extra.

Since we moved the blog it’s been a bit quiet around here. Unusually quite. We’re really glad that so many of you are visiting our blog and we’d love to get feedback and get to know you all. Your comments make it all the more worth while!

Gluten-free Waffles
four waffles

2 eggs
2 egg whites
2 tablespoons of cream
0,4 cup carbonated water
4 tablespoons buckwheat flour
2 teaspoons crushed linseed
1 teaspoon baking powder
1 millilitre measure salt

Mix eggs, egg whites, cream and water. Add the rest of the ingredients and whisk by hand. Let rest for about 10 minutes so the batter thickens. Heat the waffle iron and bake the waffles in butter or coconut oil. Serve with cream, fresh raspberries and raw chocolate sauce.

Raw Chocolate Sauce

0,4 cup raw cacao
0,4 cup agave sirup
2 tablespoons of water

Stir all the ingredients together.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 9 Kommentarer

Sensommar

Apples by Babes in BoylandApples by Babes in BoylandApples by Babes in BoylandApples by Babes in BoylandApples by Babes in BoylandApples by Babes in BoylandApples by Babes in Boyland Apples by Babes in Boyland Apples by Babes in Boyland Apples by Babes in Boyland Apples by Babes in Boyland Apples by Babes in Boyland Apples by Babes in BoylandApples by Babes in Boyland

Nu när solen börjar visa sig allt mer kan man inte annat att längta efter sommaren och allt vad det innebär. De här bilderna är i och för sig från i slutet av förra sommaren, precis då när man börjar ana små höstvindar och solens strålar inte riktigt värmer på samma sätt. Men de ger helt klart ett sug efter årets härligaste årstid.

Det här äppelreceptet har vi publicerat tidigare (klicka här för att komma till det inlägget), fast då kom de här bilderna inte med. Så därför tänkte vi dela med oss av lite solig sensommarinspiration. Hoppas ni gillar!

Vi vill även passa på att tacka Matildas kreativa hyresvärd Sanna för de smaskiga äpplena, hennes blogg “Cirkus i skogen” hittar ni här.

Translation
The sun has begun to show itself more often nowadays and we’re yearning for summer and all that comes with it. These pictures are from the end of last summer, just at the time when autumn is near and the sun’s rays no longer gives you that same warmth. They still give a craving for every year’s most pleasant season though.

This apple recipe has been published before, but without these pictures, click here to view it.

We would also like to thank Matilda’s creative landlord for the great tasting apples. Check out her blog “Cirkus i skogen”.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 160 of 183« First...102030...158159160161162...170180...Last »