HEMMA HOS ANNA KUBEL

IMG_6002

Hemma hos

Anna Kubel 27, bloggare; driver företaget Wiho design och Johan Lindqvist 28, pt och stuntman, plus Hollie 1 år på Kungsholmen i Stockholm.

Den första som möter oss när vi kliver in genom dörren hemma hos Anna Kubel är ettåriga Hollie för dagen klädd i en söt smutsrosa body. Hollie vill givetvis genast utforska våra skor och väskor. Medan hon gör det tar vi och går husesyn i familjens ljusa tvåa som nyligen sålts. Snart väntar nämligen ett stort husäventyr för den lilla familjen.  IMG_5998

Hur länge har ni bott här och varför valde ni att slå till på den här bostadsrätten?

Vi flyttade in för ett år sedan, dagen innan Hollie föddes. Jag var svullen och höggravid och vi bodde i porten bredvid så det var perfekt att gå på visning här. Vi köper den, sa jag till Johan direkt, den är ful men vi kan göra den fin. Då renoverade vi med hoppet om att här kan vi ju bo i några år, men så hittade vi vårt drömhus och sålde lägenheten nyligen.

Hur tänkte ni när ni renoverade?

Vår plan var att det skulle vara ett hem som bjuder in till umgänge, där man kan laga mat och hänga med vännerna. Därför rök väggen mellan kök och vardagsrum.

IMG_5983IMG_6036IMG_6001IMG_5985Du är ägare och grundare av företaget Wiho Design. Berätta.

Jag och en vän som jag känt genom hela livet drog igång i december förra året. Vi har illustrerat ett gäng barnposters som vi säljer. Nu finns vi lite varstans i världen. Det går över förväntan och är superroligt! Vi är ju båda faktiskt föräldralediga egentligen.

Mycket tid går åt till vår ständiga jakt efter det perfekta matta obestrukna tjocka papperet, och vi rullar en hel del posters. Vi letar kontor, men håller fortfarande till i min kollega Jasminas förråd.

IMG_6008IMG_5994IMG_6003IMG_5971

Dessutom driver du en blogg.

Ja, den har jag haft sedan bloggarna uppfanns! Jag tillhörde dem som bloggade så tidigt att folk i min omgivning förstod knappt vad jag höll på med; ”Skriver du dagbok på internet?” frågade de, som om det var jättekonstigt.

Sedan i höstas bloggar jag för blogg.se på deras Everyday-portal. Man kan säga att det är en livsstilsblogg, med fokus på inredning, mat, resor och bebis. Ja allt möjligt.

Har bloggen påverkat ditt liv?

Ja, det har den, men enbart på ett positivt sätt. Det mycket roligt som händer via bloggen; erbjudanden och möten.

IMG_5973IMG_5913IMG_5910

Beskriv din inredningsstil.

Jag gillar ofta det som är inne. Lite nördigt kanske, men jag försöker blanda in personliga ting. Tyvärr måste jag nog erkänna att jag är lite av en trendslav. Att göra om konstant älskar jag, och jag är rätt ombytlig vilket leder till en hel del spikhål i väggarna. Dessutom är jag väldigt spontan och kan komma på att jag ska göra om något helt plötsligt, och då gör jag det.

Jag kan verkligen gå in helt för en detalj som en färgnyans. Till exempel har jag letat den perfekta nyansen till Hollies rum hur länge som helst. Den ska vara rosa/brun/grå, lite smutsig. Mullvad kanske. Jag tror jag stirrat för mycket på färgprover, då jag helt enkelt inte kan hitta rätt.

Varifrån hämtar du inspiration?

Från bilder på bloggar, pinterest och andra sociala medier. Jag kan sitta och bläddra hur mycket som helst, och sparar ner i olika mappar. Det tycker jag är ett enkelt sätt att hitta inspiration.

Inredningstabbe?

Jag hade en period när jag tyckte Shabby Chic var himla fint. Nötta ramar, väggord som ”Love”, rosor, ja hela grejen körde jag. Riktigt hemskt tycker jag idag.

IMG_5897IMG_5907IMG_6021IMG_5976Vart tar ni vägen nu när ni lämnar Kungsholmen?

Vi har köpt ett hus tre kilometer från Norrtälje. I en liten by vid vattnet som heter Nodsta. Där är jag uppvuxen. Eftersom mina föräldrar bor kvar blir det nära till barnvakterna. Det är egentligen en hel gård vi har köpt.

Har ni några kommande projekt planerade i det nya huset?

Miljoner! Även om det mesta är nytt och fräscht vill vi måla om. Vi ska definitivt lägga om golvet i hallen. Och lära oss förstå allt om tomatplantor och syrenhäckar.IMG_5965

Har du som precis sålt din lägenhet några tips till andra som ska sälja?

Vi anlitade Fantastic Frank eftersom de fotar ganska få och tighta bilder. Det gör det så mycket mer spännande. Jag gillar att man väcker nyfikenheten hos spekulanten och att man lämnar en positiv överraskning till visningen. Så det inte blir tvärtemot, att man kommer dit och tänker att det var mycket  mindre i verkligheten än på bild för att man plåtat med vidvinkel där en liten garderob kan se ut som en walk in-closet. Jag tror på det konceptet.

Styling är jag lite tveksam till. De som köpte vår lägenhet skulle göra om det mesta, byta luckor i köket och måla vitt i sovrummet. Jag ville inte ens höra deras planer!IMG_5921IMG_5923IMG_5956IMG_5963

Har du någon favoritstylist eller inredningsdesigner?

Jag är kass på namn, utan är det fint så slår jag till. Det kan vara vad som helst.

Tips på inredningsaffärer i Stockholm?

R.O.O.M. i Täby Centrum. Jag åker ofta dit, och jag kan gå runt där hur länge som helst.

Jag gillar Granit mycket också. Speciellt nu när jag letar fina krukor till mitt framtida växthus.IMG_5989IMG_5962IMG_5993Dina bästa stockholmstips?

Min absoluta favoritrestaurang är Svartengrens på Tulegatan i Vasastan. Jag älskar deras mat!

Kaffeverket på Sankt Eriksgatan är ett café som jag ofta besöker. Allt är smarrigt där!

Solstugan på Kungsholmen är ett härligt ställe att hänga på och dricka rosé och äta hamburgare under sommarkvällarna.IMG_5918

Vad drömmer du om?

Alla underbara resor som ligger framför oss. Vi har precis varit i Paris och i maj åker vi till Kreta och nästa vinter har vi redan en resa till Mexico bokad. Det ska bli underbart.

Missa inte Annas blogg som ni hittar om ni klickar här!

Text: Ulrika Randel/seventeendoors

Foto: Amelia Widell

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Elisa says:

    Hej

    Var kommer din fina soffa ifrån? Vad är det för modell?
    Tack på förhand!

  2. Jim says:

    Jag skulle också vilja veta var soffan kommer ifrån?