HEMMA HOS EMMA & MIKAEL

IMG_5705

Hemma hos

Emma Johansson, 32 år föräldraledig marknadskommunikatör och Mikael Hedenborn, 29 år entreprenör samt Carl-Philip 9 månader i Nacka utanför Stockholm.

En solig dag i april tar vi bussen från Slussen och åker mot Nacka. Efter ett bussbyte och en stunds promenerande bland gamla villor visar det sig att vår slutdestination är ett vackert sekelskifteshus längst ut på en udde. Huset har en enorm balkong med utsikt över vattnet som ligger precis nedanför. Emma och Mikael tvekade förstås inte en sekund när de hittade lägenheten på Blocket.

IMG_5711

Hur länge har ni bott här?

Vi flyttade in i januari efter att vi sålt vår lägenhet i Vasastan. Mellan det bodde vi på fem olika ställen. Egentligen skulle vi ha flyttat in i vår nya bostadsrätt på Kvarnholmen i mars, men inflyttningen blev framskjuten till september och tills dess hyr vi den här lägenheten i ett gammalt sekelskifteshus ute i Nacka. Jag hittade den på Blocket faktiskt. Närheten till vattnet och det fantastiska välbevarade huset avgjorde det hela. Den stora balkongen är ju inte helt fel heller. Det kommer att bli svårt att flytta härifrån.

Just nu är du föräldraledig men vad arbetar du vanligtvis med?

Jag är marknadskommunikatör för bostäder på NCC. I juni börjar jag arbeta igen och då ska min sambo Mikael som är egen företagare inom profilreklam vara föräldraledig. Så gott det nu går när man driver eget. Mikael startade sitt bolag med två kompisar hemma i vår lägenhet i Solna och nu flyttade de precis in i sitt nya kontor på Riddarholmen. Det är ju kul att det går bra!

IMG_5825IMG_5834

Du driver också en blogg, What Decorates my Day. Berätta om din blogg!

Jag började blogga som ett sätt att samla all min inspiration, mest inredning. Numera är det en blandning av inspirationsbilder från till exempel Hemnet och egna bilder. Eftersom jag har en niomånaders liten kille här hemma har jag inte riktigt hunnit med bloggandet på senare tid. Instagram tog över istället. Men jag var nyligen i Frankrike och plåtade massor av bilder och kände att jag verkligen vill komma igång med bloggandet igen. Det är så kul, men det gäller bara att hitta tiden.

Har bloggen och instagram påverkat ditt liv på något sätt?

Ja, jag har fått många nya kontakter och varit på väg på instagram-träffar men tyvärr fått förhinder på grund av Carl-Philip. Men jag vill definitivt komma iväg vid ett senare tillfälle. En ny vän från Instagram som bor på Gotland fick barn samtidigt som jag och vi har följt varandra genom den första tiden som föräldrar. I sommar när åker dit på semester ska vi försöka få till en träff.

Sociala medier, och framför allt instagram är verkligen kul, en bra kanal att nå ut till människor som också uppskattar foto och inredning.

IMG_5707

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Det är helt enkelt en salig blandning. Jag älskar loppis och auktioner. Dessutom har jag en hel del möbler från barndomen. Något bra epitet på min stil kan jag inte riktigt sätta.

Vad inspirerar dig?

Instagram i första hand. Men även Pinterest, och Lovely Life förstås. Jag älskar att titta i inredningstidningar och när vi flyttade från Vasastan fick vi slänga fyra stora svarta sopsäckar med magasin. Jag har ju några exemplar kvar som är riktiga älsklingsnummer med speciella omslag, som jag verkligen kände ”wow” när de kom. De slängde jag inte!

IMG_5718

Har du någon favoritdesigner eller inredningsstylist?

Bloggen Design Sponge var en tidig favorit, medan jag numera inspireras mest av Tant Johanna och Amelia Widell.

Inredningstips?

Gå på känsla och välj det som du själv gillar. Självklart påverkas man, men kör man på det som man själv verkligen tycker om, då blir det bra. Jag gillar Blocket och loppis, där kan man göra fynd!

Och växter! Jag fyndade nyligen ett stort fikonträd på en trädgårdsmässa som hade varit ett utställningsexemplar som jag tycker lyfter hela hemmet. I köket odlar jag dessutom både jordgubbar och vindruvor.

Tyvärr impulsköper jag saker till hemmet, men mitt råd till mig själv och andra är nog att hellre vänta in det man verkligen vill ha.

IMG_5716

Ditt bästa köp?

Jag är väldigt nöjd med vårt lilla soffbord som jag fyndade på en gårdsauktion i Bankeryd utanför Jönköping där jag är uppvuxen. Alla var ute efter riktigt gamla saker men bordet är väl femtiotal och jag var den enda spekulanten. Det har till och med stämplar med Bankeryd under. Det känns speciellt för mig. Ett annat lyckat köp är ett litet bord från NK för sextio spänn som jag hittade på Röda korset i Jönköping.

Pia-lampan som hänger i vårt vardagsrum är en annan favorit. Den hade jag velat ha i flera år, och köpte den på Blocket för ett par tusen. Jag tycker det kan kallas kap, även om den inte var jättebillig eftersom jag så länge trånat efter en och priset ändå var mycket bättre än nypris i butik.

IMG_5723IMG_5759IMG_5760IMG_5738Din värsta inredningstabbe?

För många år sedan snöade jag in på 60-tal. På den tiden kunde man verkligen göra fynd från den tidsperioden, och jag hade massor av teakmöbler och stringhyllor. Jag hade också en mintgrön soffgrupp från femtiotalet och hittade en gammal brunrutig tapet på loppis som jag satte upp i köket. Det såg ut som hemma hos mormor och morfar, och så här i efterhand var det ju lite för mycket, om man säger så.

IMG_5731

Dina bästa tips i stockholmsområdet?

Här i området måste jag tipsa om nyöppnade Lindebergs bageri och konditori i Orminge centrum. När vi bodde i stan gick jag ofta på Café Pascal. De är supermysiga och trevliga även om man inte får ha barnvagn där. En annan favorit är Garage del Gusto på Västmannagatan. Det är verkligen ”vårt” ställe, dit vi alltid går när vi firar viktiga händelser i vårt liv.

IMG_5712IMG_5743IMG_5728

Tiden verkar vara knapp i ditt liv just nu. Vad skulle du göra om du hade mer av den?

Blogga mer, fota mer, skriva mer. Lära mig att segla. Det ska jag göra nu då vi har köpt en båt tillsammans med några kompisar. Vi har ju båtplats här på tomten. Jag skulle träna mer, då jag ska springa Göteborgsvarvet i maj. Och träffa familjen mer.IMG_5807IMG_5791

Hur ser en dag i ditt liv ut?

Carl-Philip sover länge, men när jag vaknar är det första jag gör att kolla instagram. Sedan är det fullt ös. Jag brukar gå eller springa med vagnen och tränar på utegym. Ibland går vi på öppna förskolan och på kvällen har jag en bra stund med sambon.

IMG_5800

Kan du tipsa om dina bästa instagram-konton?

@gustavbrostrom, @sofienordenberger, @fridaschuler, @karlsson_frida, @josefin_karsbergnetz

IMG_5848IMG_5809IMG_5853IMG_5822IMG_5754IMG_5755

Nu när ni snart ska flytta in i er nya lägenhet, hur tänker du kring inredningen i Carl-Philips rum?

Jag tycker personligen inte om typiska pojk- och flickrum i blått eller rosa utan föredrar en mer blandad färgsättning. Gärna i mjukare pasteller. Jag har sedan flera år bestämt vilken tapet jag vill ha i barnrummet, en med luftballonger på! Där får pappan i familjen helt enkelt gilla läget.

IMG_5757IMG_5747

Vad gör du om fem år?

Min mentor på jobbet frågade mig samma sak nyligen. Jag vill fortsätta att arbeta med kommunikation som ansvarig på något bolag. Nu när man är föräldraledig får man tid att fundera över sitt liv, och kanske gör jag något helt annat, som att starta eget inom inredning. Eller varför inte en kombination av kommunikation och inredning.

Tack för att vi fick hälsa på hos er, och missa inte Emmas blogg What Decorates my Day!

Text: Ulrika Randel/seventeendoors

Foto: Amelia Widell

IMG_5715

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Monica Kallin -Ticconi says:

  Väldigt fint !!
  Vacker våning och igenomgående skön stil. Gillar extra mycket trädet , skinnfåtöljen och soffan,sänghimlen ,den stora vita lampan och de puderrosa siden-gardinerna ;)
  Monica i Rom

 2. Maria says:

  Sån söt liten pojk!

  Man såg inspirationen från “Tanten” i lägenheten :) Fastnade för blusen med bladmönster och gillade de slitna trägolven – varmt, levande under fötterna. Och den personliga tavelväggen plus pardörrarna i mörkt mot allt det ljusa gav också värme.

 3. […] lilla Carl-Philip som bor i en vacker lägenhet i ett sekelskifteshus i Nacka utanför Stockholm. Kika in här för att se fler bilder och en intervju med […]

 4. […] i sitt flöde. Därför blev jag lite extra glad när jag såg att Lovely life hade postat ett Hemma-hos-reportage från Emmas lägenhet idag. Så kul att få kika in bland allt det fina som en fått se några […]

 5. Mark says:

  Hi, is it possible to find out where that rug comes from? My wife wants it.

 6. Åsa says:

  Mmm härligt hem. Och vilken fin intervju, trevligt snack och inte en massa krystade floskler. Jag gillade ärliga ” tyvärr impulshandlar jag och mitt råd till mig själv…” Så är det nog för många av oss:) ha en fin Valborg!

 7. […] Source de la première image : Lovely life […]