Hemma hos Hanna & Johan

 

I en etta i andra hand på Södermalm i Stockholm bor Hanna och sambon Johan. Hanna driver bloggen Hannasinspo, frilansar som inredare/stylist och jobbar i den underbara butiken Dusty Deco. 

 

Hur länge har ni bott här?

Vi flyttade in i somras, så man kan säga att vi precis landat.

 

Vad var det ni föll för?

Charmen. Det är en gammal dam som bott i lägenheten tidigare. Vilket innebär att den till skillnad från många andra lägenheter i Stockholm inte är renoverad, annat än i badrummet. Plankgolvet är enligt mig alldeles perfekt slitet.

 

Vilket är favoritrummet i hemmet? 

Vi har inte så många rum att välja på så jag skulle säga vårt kombinerade sovrum/vardagsrum. Det är rummet som jag ändrar om och piffar i mest.

 

Vad har du för stilinspiration?

Det är en svår fråga. Jag inspireras av människor med unika och personliga hem men även av modevärlden och olika miljöer, caféer och restauranger.

 

Vilka är dina favoritställen i/kring Stockholm/Södermalm/Sofo?

Jag gillar Christoffers blommor och il caffe på Södermannagatan. Urban Deli på Nytorget, Coffice på Tjärhovsgatan och såklart Dusty Deco på Kocksgatan där jag jobbar. 

 

Önskeköpet just nu?

En lägenhet med separat sovrum(!) och knarriga golv. Något aningen billigare, en fladdermusfåtölj i brunt vintageläder. 

 

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

En riktigt bra dag är en dag utan planer. Då vaknar vi kanske upp till höstsol, köper nybakta frallor och dricker kaffe i flera timmar. Därefter tar vi en promenad på Södermalm, sticker in i små antikbutiker och avslutar dagen med en brakmiddag och ett glas rött.

 

Tack snälla för att vi fick komma och hälsa på er!

 

Betygsätt inlägget: 
Genomsnitt: 4.7 (14 votes)

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..