Hemma hos Johanna Bradford

forstalangg6a-CF108576

Hej Johanna! Vad är det vi på redaktionen har fått höra, att du och din man Adam säljer er fina lägenhet! Men det var ju inte så länge sen ni flyttade in?

Ja, vi är officiellt helt knäppa! Vi flyttade in för knappt ett år sedan och har totalrenoverat och tänkt att här ska vi bo länge men så dök det upp ett tillfälle vi inte riktigt kunde säga nej till…

förstalångg6a-CF108572förstalångg6a-CF108602

Man brukar säga att klarar man en renovering så klarar man allt. Berätta om din och Adams renoveringsresa!

Haha, om det är så kommer vi nog att vara gifta i våra nästkommande fem liv också. Vi har renoverat så mycket, trots att vi bara är 27 år. Vår första gemensamma lägenhet var en hyresrätt i vår hemstad Borås som vi målade om. Jag plockade sedan bort köksluckorna för att få öppna hyllor och det riktigt kliade i fingrarna efter att få göra mer. Vi hittade en ny hyresrätt som var som ett halvt hus och i andra halvan bodde hyresvärden som tyckte att det var toppen att vi ville fixa så mycket. Här rev vi ut golv för att ta fram de underliggande plankgolven, målade om alla väggar, fixade i ordning de två små badrummen, målade element och tog bort köksluckorna även här. Trappan upp till andra våningen hade en heltäckningsmatta som vi kämpade med i en vecka för att få bort, men som tur var hade vi ett helt gäng kompisar till hjälp. Och just det, vi byggde en altan också.

Men så drömde vi om att flytta till Göteborg och fick tag på en liten hyresrätt som vi vantrivdes i, så där bodde vi bara några månader innan vi äntligen köpte vår första bostadsrätt. Vi började renovera samma dag som vi fick nycklarna; nytt golv lades inett rum blev tvåen vacker gammal blå pardörr sattes in och väggar målades. Stommarna i köket behöll vi men annars gjorde vi en total makover. Här hittar ni del etttvå och tre från den köksrenoveringen.

Efter ett tag där kom vi på att vi var sugna på att testa Stockholm. Sagt och gjort, vi sålde och köpte en liten lägenhet på Bondegatan. Den var vackert bevarad med fiskbensparkett, plankgolv, platsbyggt kök och fina 20-talsdetaljer. Vi hade inte tänkt renovera alls, men så blev det en vattenläcka i köket och vi fick leva med fläktar och utrivet kök under en månad. Eftersom jag älskade det vackra plankgolvet och det platsbyggda köket ville jag verkligen inte ha något nytt kök eller golv, utan hantverkarna fick snällt sätta tillbaka allt.

Efter knappt ett år i Stockholm höll vi på att längta ihjäl oss efter Göteborg. Vi bestämde oss för att flytta tillbaka och köpte drömlägenheten med utsikt över hamninloppet. Här renoverade vi köket och målade sovrummet i den gröna färgen som numera kallas “Tant Johannas gröna”. Men så började det klia lite i fingrarna igen. Vi var båda innerligt trötta på den jobbiga backen upp till lägenheten och jag som arbetar mycket med att konka på rekvisita svor x antal gånger över att det inte fanns någon hiss i huset.

Vi började alltså leta efter nytt och var sugna på att flytta ner till långgatorna som vi gillar. Då hittade vi den här perfekta lägenheten och planen var verkligen att vi skulle stanna länge. Vi är båda, i ärlighetens namn, ganska trötta på att renovera och längtar efter planlösa helger utan besök till byggvaruhus och diverse fix i hemmet. Men nu fick vi alltså tillfälle att förverkliga en av våra största drömmar i livet.

förstalångg6a-CF108580förstalångg6a-CF108605

förstalångg6a-CF108663förstalångg6a-CF108613

Berätta om materialvalen ni gjort i köket?

Vi älskar restaurangkök och eftersom att köket är så pass stort ville vi att det skulle kännas som ett härligt rum att hänga i. Inte bara ett kök. Och så älskar jag att blanda; standard och lagom är liksom inte riktigt min grej. Så vi bestämde oss för den rostfria fronten GREVSTA från IKEA, handtagen är i mässing från Byggfabriken, bänkskivan är i carraramarmor och så har vi kaklat med ett 15x15cm glansigt vitt kakel. För att mjuka upp intrycket och känslan har vi öppna hyllplan som betsats mörkbruna och en hyllist som löper längst hela köket. Ovanför listen har vi tapetserat med tapeten Pimpernel från William Morris.

förstalångg6a-CF108611

Vad har du för råd till andra som vill totalrenovera ett hem?

Oj! Det finns en massa bra råd, men jag ska erkänna att vi tyvärr är dåliga på att följa dem själva. Men att ha minst ett rum helt klart är ett tips; när man är sjukt trött på allt vad renovering heter är det skönt att dra sig tillbaka till det där rummet och låtsas att det inte alls är ett renoveringskaos utanför. Dela upp arbetet och lita på att den andra gör sitt bästa. Hos oss är det alltid jag som målar, Adam och hantverkare gör resten. Haha… Ta in hjälp med sådant ni känner er osäkra på; el och vvs är dumt att chansa med.

förstalångg6a-CF108528förstalångg6a-CF108536förstalångg6a-CF108539förstalångg6a-CF108568

Vad är det allra bästa med den här lägenheten?

Köket där det får plats många och ljuset flödar, planlösningen, alla bevarade sekelskiftesdetaljer, takhöjden, att det finns hiss och att det bara ligger ett stenkast från många av våra favoritställen.

förstalångg6a-CF108549förstalångg6a-CF108545förstalångg6a-CF108570förstalångg6a-CF108554

Hur har ni behandlat golven?

Golvet i vardagsrummet är slipat, lutat och vitsåpat. Resten av golven är målade i en grå kulör som heter Silvergrå från Nordsjö.

förstalångg6a-CF108616förstalångg6a-CF108620förstalångg6a-CF108626förstalångg6a-CF108628

Färgkoder?

I hallen och kontoret har vi målat med en ljusgrå färg med kod: ON.00.76

Sovrummet är målat med “Tant Johannas gröna”, kod: S 3005-G20Y

I vardagsrummet har vi målat med en av mina absoluta favoritkulörer, den är helt perfekt grå/beige, kod: 1902-Y42R

förstalångg6a-CF108639förstalångg6a-CF108634förstalångg6a-CF108635förstalångg6a-CF108654förstalångg6a-CF108644

Till sist – får vi fråga hur era framtida bostadsplaner ser ut?

Vi har köpt tomt på vår bästa plats på jorden, där vi gifte oss och spenderar våra somrar i Adams familjs hus. Vi alltså köpt granntomten där det står flera småhus och tanken är att vi ska bygga nytt. Så pirrigt och kul att jag knappt tror att det är sant! Sedan hoppas vi att vi löser något typ av boende i stan, men först är det fullt fokus på huset.

Kika in på Entrence för att se fler bilder från lägenheten och undrar ni något om det som syns i bild är det bara att lämna en kommentar så har Johanna lovat att svara.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 54 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. […] säljer vi vår lägenhet. Mer om lägenheten, fler bilder och varför vi säljer kan ni läsa om här och vännu fler bilder samt mer praktisk information hittar ni hos Entrance som säljer […]

 2. Karin says:

  Hej Johanna, vilken underbar lägenhet och framförallt köket! Jag undrar hur smidigt det är med marmorerat. Jag är väldigt sugen på att byta ut våra träskivor men är orolig att marmor blir fläckig och förstörd snabbt…? (Våra två barn funkar inte i vita soffor om man säger så.) Lycka till med husbygget!

  • johanna johanna says:

   Tack snälla, var roligt att du gillar det! Vi har inte fått några fläckar på vår marmor, men så har vi inga kladdiga barn heller ;) Sten är ju ett levande material så jag tycker bara att det är charmigt att det får viss patina under tiden.

 3. Karin says:

  Marmorerat skulle så klart vara marmorskivor…

 4. Emma says:

  Så roligt! Grattis till er!
  Skall bli intressant att se hur ni tänker och väljer till ett nytt hus, ett hus där man inte har så mycket att utgå från, där man får skapa fritt. Ett hus som skall förstärka den starka känslan ni redan har för platsen. Ett hus som inte har någon själ att bevara, där ni istället får skapa själen, vilket givetvis kommer gå utmärkt. För jag håller ju alla tummar jag har för att vi skall få se glimtar från detta spännande under resans gång?
  Och såklart, lägenheten är ju bedårande!

 5. Maria says:

  Så mysigt att flytta dit man har fina minnen och längtan för jämnan. Har själv planerat samma, så länge blir det täta båtturer till Älskade lilla karga delen av ön och havet där jag tillbringat så många år och somrar sen liten – och nära där mina släktingar bott i så många år. Härlig känsla att boa i sig på en sådan plats. Har varit ute nära “ert” ställe förra året och tyckte om det som utflyktsmål. Lycka till med just Ert smultronställe!

 6. SkanDeko says:

  […] mas o menos un ano escribi un post sobre una blogger de Goteborg que sigo y que me gusta mucho. Pues vendia su piso para comprar uno nuevo. El nuevo […]

 7. Jelena says:

  Varifrån kommer den vackra bilden på Evert Taube?

  • johanna johanna says:

   Är det den i vardagsrummet du menar? I så fall är det Pablo Picasso :) Den är så gammal att jag inte minns vart den är köpt tyvärr.

 8. Sofia says:

  Hej! Vilken fantastisk lägenhet och så otroligt fint ni gjort, verkligen! Jag undrar över var ni hittat den fina mattan i vardagsrummet? Lycka till med huset!

 9. […] Johanna på att berätta sin historia om lägenhetens renovering och varför dom flyttar i ett inspirerande blogginlägg på Lovely life. Missa inte […]

 10. […] ni förresten sett Johannas fina hem här på Lovely life. Wow, vilken inspiration! Ha en skön helg nu. Jag ska krama barn och njuta av sol. hej […]

 11. susanne knowling says:

  Hej Johanna.. Otroligt underbara bilder igen – som sista lagenheten fast denna ar annubattre. <3 Underbart jobbat och sa duktig du och Adam ar lilla van.

 12. m says:

  Var kommer de fina hyllorna i köket ovanför diskhon ifrån? Har ni betsat dom själva?

  • johanna johanna says:

   Minns inte om de kommer från byggmax eller hornbach. Jag har betsat dem med herdins lackbets brun 607.

 13. Tessan says:

  Vilket vackert hem ni har! Vart har ni köpt den gröna griffeltavlan som ni har i köket? Är på jakt efter en sådan. Tack på förhand! /Tessan

  • johanna johanna says:

   Tusen tack! Den har jag hittat på loppis och troligtvis har den suttit i en gammal skola tidigare.

 14. Anna says:

  Så fint ni har! Vår stora nyproducerade hyresrätt känns så deppig… Svårt att få till det fast man vill så mkt… Den rostfria vagnen i köket – var kommer den ifrån? Lycka till med allt det nya!

 15. […] Härlig söndagsläsning/tittning inte sant? Fler bilder och historien bakom flytten hittar ni hos Lovely Life. […]

 16. Johanna says:

  Ni har gjort det igen-en fantastisk lägenhet. Tack för all inspiration! Var har ni köpt korgstolen i vardagsrummet?

 17. Sara says:

  Så otroligt fint! Blir så vansinnigt inspirerad! :) Och var har ni hittat elementskydden i vardagsrummet?

 18. […] for an apartment in Gothenburg? Then don´t miss the lovely apartment belonging to Johanna Bradford of Lovely Life that is now for sale. More pics here & info […]

 19. Malin says:

  Superfint som vanligt!
  Praktisk rullvagn, var är den ifrån? :)

 20. Anna says:

  Hej! Otroligt snyggt alltihop! Skulle gärna vilja veta var ni har köpt listen som löper längs köksväggarna och var kaklet kommer ifrån?

  Tack på förhand!

  • johanna johanna says:

   Tack snälla! Listen är platsbyggd och kaklet är från ett byggvaruhus, minns inte riktigt vilket tyvärr.

 21. […] som jag skulle trivas i, och just detta hos Johanna och Adam kan vara ett av det finaste jag sett. Nybygge väntar och det ska bli galet spännande att få följa med på deras resa. Varmt lycka till (igen) […]

 22. […] Bradford aka Tant Johanna säljer sin och makens lägenhet i Göteborg och bilderna snurrar många varv med blixtens hastighet. Johanna lyckas förena det som känns […]

 23. Emily says:

  Hello, I love your colours – could you please also give the code for the paint you have used on the trim – doors, skirting boards etc. Thanks!

 24. Anette says:

  Hej Johanna!
  Tack för att du delar med dig av er historia och vackra hem!
  Vill gärna veta var ni köpt er sköna soffa eller vem tillverkaren är?

  Lycka till med ert drömprojekt!
  Nettan

 25. What a beautiful space!

 26. […] johanna skal selga leiligheten sin og har det finaste kjøkenet i verdenshistorien. seriøst, har lagra alle bileta i ei mappe som […]

 27. Veronica says:

  Men så tjusigt, vilken fin känsla…
  Undrar över den vita skänken i vardagsrummet, om ni inte kan få med den till ert nya boende så är jag intresserad, superduperfin…
  Lycka Till.

 28. Katrin says:

  Hej!

  Så fint! Jag undrar var du köpt den fina diskhon i porslin?

  Hälsningar
  Katrin

 29. helena säfsten says:

  Vilken fantasisk lägenhet och vackra färgsättningar! Undrar om du vill dela med dig av färgen på det mörka målade skåpet i vardagsrummet?

 30. Martha says:

  I just stumbled upon this post – what wonderful photo of a gorgeous house! So happy I discovered it. Thank you for sharing this beautiful interior.
  Martha | http://www.atnumber67.co.uk

 31. Louise says:

  Jag undrar var draperiet till garderoben kommer ifrån?

  Med vänlig hälsning
  Louise

 32. Pierre says:

  Hej, var kommer sängbordet ifrån? Det är ju så oerhört svårt att hitta fina sängbord.

  / Pierre

 33. Maria says:

  Hej!
  Superfin lägenhet! Jag undrar bara vad den grå nyansen heter som ni har i rummet med kakelugnen.
  Lycka till med ert nya projekt!
  Med vänlig hälsning,
  Maria

 34. Malin källberg says:

  Hej! Jag blir Så super inspirerad jag blir av att se din fina lägenhet .
  Ja har en fråga angående djungeln av Fogfärg. Vad har du valt?
  Ja har rostfri lååång skiva och precis som ni har med kakel förskjutning. Ja önskar också att rutorna syns men inte tar öv. Ha en fin sommar.mvh Malin

 35. […] Hemma hos Johanna Bradford – Lovely LifeHej Johanna! Vad är det vi på redaktionen har fått höra, att du och din man Adam säljer er fina lägenhet! Men det var ju inte så länge sen ni flyttade in?Besök webbplatsen […]

 36. […] Hemma hos Johanna Bradford – Lovely LifeHej Johanna! Vad är det vi på redaktionen har fått höra, att du och din man Adam säljer er fina lägenhet! Men det var ju inte så länge sen ni flyttade in?Besök webbplatsen […]