HEMMA HOS JOHN-JOHN WALLMANSSON

IMG_6338

Hemma hos

John-John Wallmansson 22 år, stylist på Östermalm i Stockholm.

En röd dag i maj hälsar vi på hemma hos John-John Wallmansson uppe på Östermalm. Medan han packar upp bullar och iskall cola ur en papperspåse går vi husesyn.

John-John kanske inte kan stoltsera med Östermalms största våning, men kanske den mest välplanerade däremot. Varenda kvadratmeter utnyttjas effektivt och lägenheten är dessutom vackert och genomtänkt inredd in i minsta detalj. Att här bor en kille med känsla för stil vittnar inte minst dörrhandtagen på garderoberna om – nämligen miniatyrer av eiffeltornet!

IMG_6368

Vad gjorde att du valde att flytta hit och hur länge har du bott här?

När jag flyttade till Stockholm från Borås hittade jag bara lägenheter på Östermalm, och då fastnade jag här. Karlavägen är så grön och härlig på sommaren vilket också har betydelse när man kommer från en småstad.

Jag har bott här i två år, men jag renoverade lägenheten nyligen tillsammans med min pappa. När vi köpte den kände vi att vi måste renovera, men att vi får göra det successivt. Jag ville bo in mig och fundera över hur jag ville ha planlösningen. Men i höstas kände vi att nu var det dags.IMG_6316IMG_6344IMG_6348

Vad jobbar du med?

Jag bloggar och arbetar för min mor för tillfället, men i höst börjar jag på Condé Nast College of Fashion and Design i London. Jag ska gå deras Vogue-utbildning.

Berätta om din blogg.

I min blogg John-John Wallmansson rapporterar jag om manligt mode. Jag flyttade den nyligen till Plaza Magazine vilket innebär att jag kommer att lägga i en högre växel och rapportera ännu mer om det nationella och internationella herrmodet och hur jag ser på modet och dess utveckling. Blandat med min personliga stil och klädtips.

Har ditt bloggande påverkat ditt liv på något sätt?

Många dörrar har öppnats genom den som att jag till exempel började började arbeta som moderedaktör för Colin Magazine och modechef på Spotlife. En annan förändring i mitt liv på grund av bloggen, är att jag har ju aldrig semester längre!IMG_6327

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Att arbeta med mode, journalistik och att inspirera andra människor tycker jag är kul. Jag kommer garanterat arbeta med mode, men i dagsläget vet jag inte om det kommer att vara med styling, att skriva eller kanske startar jag ett imperium.

Jag gjorde en skjortkollektion för några år sedan. Jag ritar en del men det är mer för mig själv, och det är inte mitt största intresse att skapa kläder.IMG_6324

Hur beskriver du din klädstil?

Min stil från grunden är väldigt franskt basic rock men jag blandar upp det med influenser från RnB. Lite som min stilikon Carine Roitfeld.

Favoritbutik?

Jag nätshoppar mycket då det är så otroligt bra! Som denna outfit från Valentino som jag beställde i måndags som jag sitter här med nu.

Ditt bästa köp?

Hela min garderob – den har jag jobbat på länge! Jag har så svårt att välja då jag under de senaste åren verkligen lagt ner tid och pengar för att skapa en lyxig garderob med bra hållbarhetstänkande. Men mitt absolut bästa köp är mina Saint Laurent Paris boots i mocka.

IMG_6341

Lovely Life har ju tidigare hälsat på hos din mamma och vi ser att ni har liknande stil. Du gillar också Svenskt Tenn? 

Ha ha, ja man har ju fått sno med sig hemifrån lite successivt.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag har inte varit så jätteintresserad av inredning tidigare, utan mer tagit det mamma tycker är snyggt. Men det senaste året har mitt intresse väckts, och nu sätter jag gärna min egen prägel på hemmet.

Jag gillar möster och blått. Det är så svårt att artikulera hur min inredningsstil är, jag går mer på känsla och köper det jag tycker är snyggt. Sen placerar jag in det i hemmet där det passar.

IMG_6350IMG_6362IMG_6355

Du gillar också mässing och carrara?

Ja, jag kan lätt snöa in på något som med mässingen och bli lite galen. Carrara har vi alltid haft hemma så det har jag nog med mig hemifrån. Jag tycker det är skönt när ens hem påminner om barndomshemmet. Då får jag med hemkänslan även om jag befinner mig långt från min familj tyvärr.

IMG_6352

Vart går du i Stockholm när du vill handla inredning?

Jag går ju alltid till Svenskt Tenn på Strandvägen. Sedan går jag till Asplund på Sibyllegatan. Posh Living i Mood gallerian besöker jag gärna också. Jag gillar att köpa småsaker och ta med mig hem efter en runda på stan.

Inredningstips:

Då vill jag tipsa om Ellos Home som är så bra! Och så prisvärt vilket gjorde mig glad och överraskad när jag upptäckte dem på nätet.

IMG_6340

Har du någon stilförebild inom inredning?

Helt klart min mamma! Och så min vän Amelia Widell, som jag brukar bolla idéer med.

Inredningstabbe?

En kväll när jag druckit lite vin fick jag vid 18:30 tiden för mig att jag skulle måla om det förra köket i årets kulör. Inte min bästa idé och resultatet såg hemskt ut. Men efter det fick jag en helt annan uppskattning för själva hantverket. Man lär av sina misstag.

Under vår renovering lärde jag mig också att planera ordentligt och ha tålamod. Jag bodde åtta veckor på hotell, vilket inte var så jättekul. Min pappa är jätteduktig och gjorde det mesta själv även om vi tog hjälp av ett par hantverkare också. IMG_6334

Restaurangtips i Stockholm

Jag älskar Taco Truck på Nybrogatan och nu kommer de att driva köket på Spumlan hela sommaren.

Riche är alltid en favorit.

Här i kvarteren gillar jag Halv grek plus turk och Daphnes.

IMG_6321

Hur löser du boendet i London?

Jag har verkligen haft sån himla tur! Jag har en kompis som bor där redan och förra året hittade hon ett townhouse i Notting Hill och precis nu skulle hennes rumskompisar flytta och då tog jag chansen och tackade ja till ett rum där.

Har du varit mycket i London?

Nej, jag har varit där med mamma några gånger, och även hälsat på min kompis Matilda. Jag gillar egentligen inte London som stad, då det är lite för stort för min smak, men jag hittar ju i Notting Hill. Så brukar jag tänka när jag ska flytta någonstans, att jag vill kunna hitta lite i alla fall.

IMG_6330IMG_6345

Vilka är dina favoritresmål:

Hong Kong för den internationella mixen av människor. Och staden; att kunna sitta vid vattnet och titta på skyskraporna. Det känns som NYC fast ändå inte. Man kan dessutom alltid hitta bra unga kinesiska designers vars plagg inte alls kostar mycket.

Paris för världens bästa shopping! Maten, designen och de snygga fransmännen!

New York också för shopping, mat och de inspirerande människorna. Jag älskar att gå på Barneys.

IMG_6336

Hur ser din bästa dag ut?

Jag vaknar och äter en god frukost. Sedan möter jag upp en vän för lunch och vi tar ett glas. Sedan skiljs vi åt. På kvällen en god middag med vänner och utgång.

Eller så ligger jag bara i sängen hela dagen. Jag älskar min säng.

 

Text: Ulrika Randel/seventeendoors

Foto: Amelia Widell 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 8 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Hannah says:

  Ph, vet ni vart de underbara dörrhandtagen finns att köpa?

 2. Hanna says:

  Underbart hem! Gillar stilen skarpt!

 3. […] och inte minst karaktär. Precis detta har John-John Wallmansson och hans pappa byggt i den lilla Östermalmslägenheten. Nu är jag ännu mer pepp på en liknande lösning, dessutom verkar ju vårt sovrum bli en mer […]

 4. […] Hang a single big piece of art. As seen on Lovely Life. […]

 5. […] Lovely Life, this Swedish apartment mixes patterns with aplomb while still retaining a bit of that soothing […]

 6. […] credit: Lovely Life)This space from Lovely Life is another example of the way rich textures can contribute to the pattern game. The chair, sofa, […]

 7. […] Melero de Mil Ideas de Decoración | Fotos: Poppytalk, French by Design, My Scandinavian Home, Lovely Life, The Style Files, Planete […]