Hemma hos Karolina Borg

IMG_4838

Namn: Karolina Borg

 

Familj: Min man Calle och mina två barn Frank, 7, och Ben, 4.

Bor: I hus norr om Stockholm

Yrke: Stylist och grundare av webmagasinet The Way We Play

 

Hur länge har ni bott här och vad var det ni föll för med just det här huset?

Vi har bott här i lite mer än tre år nu. Det ligger ganska nära det hus som vi bodde i innan och vi hade promenerat förbi många gånger och tyckt att det var så fint. Så när det blev till salu och vi vann budgivningen var det som en dröm. Huset är byggt 1933 och det var väldigt nedgånget när vi köpte det men vi föll för den fina planlösningen och de vackra funkisdetaljerna som vi har försökt behålla i största möjliga mån när vi renoverade. Personligen föll jag också handlöst för fyra jättecypresser i trädgården som fick mitt hjärta att slå några extra slag. Som tagna ur en gammal Italiensk trädgård och egentligen helt malplacé. De stjäl en hel del ljus och yta från trädgård och hus men är helt magiska.

IMG_4839

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Oj, vad svårt. Jag har alltid önskat att jag var mer principfast när det gäller stil men jag är nog ganska eklektisk i tanken. Jag kan bli tokinspirerad av något jag ser på bild och i samma stund vilja göra om precis allt hemma, men sen ser jag nästa bild och nästa.. och sådär håller det på. Men jag antar att jag ändå faller något mer för den moderna stilen utan att det får bli för stereotypt. Sen är det ju så med stil att det finns en skillnad mellan det ideal man har i sitt huvud och det som sedan smyger sig fram, nästan som av egen kraft i hemmet. Och så ska det väl vara, det är ju det som gör det så spännande med just stil, att det finns alltid en människa och en personlighet bakom.

IMG_4841 IMG_4847

Du och Louise Rizell driver det snygga onlinemagasinet ”The Way We Play”. Berätta om det!

Åh tack! Ja, det är ett onlinemagasin som sagt, som riktar sig till alla som älskar att inspireras av bildens magiska kraft och vill läsa intervjuer med spännande mammor (och snart en del pappor hoppas vi). Utöver våra Small Talks som vi kallar våra intervjuer hittar man mode, inredning, bloggar och mängder med inspiration. Louise och jag träffades när vi båda jobbade på tidningen mama för många år sedan och vi började ganska snabbt att prata och drömma om att vi ville skapa något eget. För ungefär ett år sedan befann vi oss båda i en tid då steget kändes helt rätt att ta och här står vi nu, med världens härligaste projekt.

IMG_4850 IMG_4851

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får vara kreativ och skapa på ett helt otroligt fritt sätt, att det är så fantastiskt roligt, att jag får spendera mina dagar tillsammans med min kollega Louise och att jag får arbeta med det som är vackert. Livet är underbart men också hårt och kantigt emellanåt och alla har vi våra flyktvägar då – min är att få försvinna in i det som är vackert, oavsett om det är bilder, musik eller en berättelse. Så summan av alla dessa delar blir en underbar jobbekvation för mig och allt detta är jag oändligt tacksam och ödmjuk inför.

IMG_4861 IMG_4865 IMG_4868

Hur balanserar du familj och karriär?

När man är egen som jag är tycker jag att det är ganska lätt att balansera detta, i alla fall upplever jag det så. Jag kan ofta stuva om i mina arbetstider och har möjlighet att jobba hemma om jag behöver vilket är en enorm lyx. Det betyder också att jag kan spendera mycket tid tillsammans med mina barn och min familj. Jag känner egentligen inte att jag behöver göra något större avkall på varken det ena eller det andra.

 

Om du hade mer tid?

Då skulle jag skriva.

IMG_4872 IMG_4878

Vad inspirerar dig?

Jag är en total bildjunkie så jag inspireras mycket av tidningar och magasin av alla dess sorter men också av människor, berättelser, filmer och inte minst av böcker och musik.

IMG_4879

Har ni några kommande projekt planerade för ert hem?

Jag har alltid kommande projekt i huvudet, haha, men vi renoverade badrummen ganska nyligen så just nu får jag nog ligga lite lågt, med större projekt i alla fall.

IMG_4880

Dina bästa inredningstips?

Alltså det här låter ju så sjukt tråkigt men att städa är nog mitt bästa tips. Det är en sådan oslagbar skön känsla när det är nystädat tycker jag. Annars skulle jag säga att klassiker som färska blommor och tända ljus är just klassiker av en anledning och kan lyfta ett rum. Belysning är också viktigt. Satsa på många olika ljuskällor och punktbelysning för att skapa allt från rymd och kontraster till en mysig känsla.

Ditt bästa köp till hemmet?

Vår stora sköna soffa som vi alla lever i.

IMG_4881

Din värsta inredningstabbe?

Haha, jag har gjort så många.. Men jag har blivit mycket bättre på att inte spontanköpa nån superknasig grej på loppis bara för att jag plötsligt blivit inspirerad av något gammalt 1800-tals slott och fått för mig att det är så vi ska bo nu hela familjen, i slottsmiljö. Fast i funkis liksom. Ja men det får gå!

IMG_4885

Hur tycker du man ska tänka när man inreder barnrum?

Att det ska vara mysigt för barnen att vara där såklart och att tänka på deras behov när det gäller möbler till exempel. Min yngsta son har alltid älskat kojor så i hans rum har vi klämt in ett tält trots att vi får böja oss i något onaturliga kroppslägen för att komma åt en garderob. Att lyssna på hur de vill ha det har jag lärt mig är viktigt. Men det är klart, min äldsta son har börjat prata om svarta väggar och fotbollsaffischer som tapet, då blir min hörsel plötsligt en aning nedsatt.. Annars är stora korgar en superbra grej i barnrum. Bara att slänga i allt från gossedjur, utklädningskläder och legogubbar i när det behövs lite ordning och reda. Jag älskar dem som finns på Afroart till exempel.

IMG_4887 IMG_4889 IMG_4891 IMG_4892 IMG_4894 IMG_4895

Din favoritdesigner?

När det gäller möbler är jag svag för Wegner. När det gäller inredning över lag – det mesta som är danskt.

IMG_4896

Hur ser en riktigt bra dag ut för dig?

Min absoluta favoritdag är fredagen som innehåller både jobb och myset med familjen. Vi har haft en spännande dag på kontoret med grymma nyheter som gör oss glada och jag hämtar barnen tidigt från skola och förskola. Sen börjar största möjliga mys då barnen badar, tar på sig pyjamas och snacksar loss i soffan under täcket. Min man lagar en supergod middag, vi tar ett glas vin och sen landar vi alla framför Wild Kids till slut. En del av familjen slumrar till redan här. Jag kan älska att ha vänner och familj på middag eller gå ut och äta men de här kravlösa kokongliknande fredagskvällarna då vi alla landar mjukt i soffan efter veckan är mina absoluta favoritstunder i livet.

 

IMG_4897 IMG_4901

Dina fem bästa stockholmstips?

Rosendals trädgård; Fotografiska; Hedengrens bokhandel; Tekniska Muséet; Dusty Deco.

IMG_4902

Dina topptre resmål?

Jag älskar att resa till Mallorca då det är en sådan vacker ö med fantastiska små byar i både bergen och vid kusten. Vi åker dit varje år och samlar på oss värme och minnen. Annars reser jag gärna till Dubai där jag har familj och till storstäder som Barcelona, Rom och London för inspiration.

IMG_4903 IMG_4904

Fem saker du inte kan leva utan?

Aah vad svårt, här får man ju höfta för man kan väl leva utan det mesta egentligen eller kanske tvärtom så finns det i realiteten en massa saker man inte kan leva utan. Jag satsar på min mobil, min dator, morgonkaffet, varmvatten och dammsugaren.

IMG_4905

Vad drömmer du om just nu?

Jag bröt benet ganska illa på två ställen för en tid sedan så just nu drömmer om att jag ska kunna gå, springa och leka med barnen obehindrat igen. Drömmer även om sommar, sol, värme och hav och så något jag ständigt drömmer om – en Flag Halyard Chair av Wegner.

IMG_4908

Vad gör du om fem år?

Då gör jag det jag gör idag men The Way We Play har vuxit och blivit en toksuccé!

IMG_4914

Text Ulrika Randel Foto Amelia Widell

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 10 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. […] har väl inte missat vårt senaste hemma hos reportage här på Lovely Life? Denna gången får ni följa med till Karolina Borg som är en av grundarna […]

 2. Eva Blixman says:

  Underbart hem! Så ljust och vackert. :)

 3. Josefina says:

  Hej!
  Jättefint och inspirerande reportage!
  Men varför skriver ni “ett hus norr om stan”? Vilken stad? Menar ni Stockholm så skriv ut det. Det finns fler städer i Sverige. :)

 4. Linn says:

  FANTASTISK fotografisk konst på väggarna!! Väldigt inspirerande. Vet någon vem som är fotografen bakom detta fotot: http://www.lovelylife.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_4865.jpg

 5. […] Karolina Borg. Lovely Life. Photography: Amelia Widell, shared with kind […]

 6. Karin says:

  Någon som vet vart det fina påslakanet i första barnrummet är ifrån?

 7. […] Queréis ver la casa completa de Karolina Borg? Descubridla en el blog Lovely Live! […]

 8. Jessica Granquist says:

  Vilket fantastiskt hem! Vart är tavlan på bilden ifrån (den till vänster)? Stort tack, Jessica

  http://www.lovelylife.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_4841.jpg