Hemma hos Kristin Lagerqvist – Krickelin

handelsgatan 1-2963

Men anledning av ett Krickelin nu säljer sitt fina hus i kuststaden Varberg där hon bor med sin man och barnen Simon, Otto och Igor passar vi på att gå en liten rundtur hemma hos dem och ställer några frågor. För man blir ju nyfiken på varför de lämnar detta fina hus, och framför allt på vad som väntar.

handelsgatan 1-2552Hur länge har ni bott här?

Vi köpte huset 2007, faktiskt samma år som vi gifte oss. Innan oss var det endast en familj som bott i huset och de var också de som byggde det 1976.

handelsgatan 1-2599handelsgatan 1-2582handelsgatan 1-2581handelsgatan 1--3Har ni renoverat mycket? 

Ja, ganska mycket. Vi har ju bott här i åtta år nu och vi har båda mycket energi och idéer.
Det första vi gjorde var att slå ut en vägg mellan kök och allrum, på det viset kunde vi ha matplats i allrummet och skönt häng i köket runt köksön.
Vi har renoverat båda badrummen och målat eller vitbehandlat alla golv.
Till vår glädje var familjen innan oss otroligt trädgårdsintresserade, men det visade sig vara för mycket jobb för oss som småbarnsföräldrar så vi tog bort dammen på framsidan och byggde ett enormt altandäck istället. Där umgås vi, leker, lagar mat och solar. Som ett extra allrum under halva året.
Vi har också ändrat om på baksidan av huset. Blomsterlådor, utedusch, altandäck och pergola har vi numer i anslutning till växthuset. En putsad fasad blev också till i början av 2015 och det gör utomhuslivet extra trevligt och lättare att inreda.

handelsgatan 1-2586handelsgatanx 1-2594handelsgatan 1-2579Berätta om materialvalen ni gjort i köket?

Vi valde björk för vi ville ha en ljus skandinavisk stil och inte vitt. Vi tog bort överskåpen för extra rymd i köket och gömde kyl och frys bakom björkluckor. Ett marockanskt kakel sattes upp, vi valde ett som heter Jazz i gula, gröna och blå toner. Gillar färgerna. Ett slitstarkt marmoleumgolv fick det också bli och en stor spis. Vi lagar mycket mat och jag älskar att baka. Ibland får man ju dessutom med sig barnen i köksarbetet och då är det extra kul med bra ytor att vara på. Vi valde därför att beställa en extra djup köksbänk i rostfritt stål.Nu i efterhand kan jag tycka att björken gulnat mer än vad jag räknat med…
Men jag älskar det ändå såklart! Köket är hjärtat i huset och ett av mina favoritrum.

handelsgatanx 1--2handelsgatan 1-Beskriv din inredningsstil.

Jag har ingen stil. En icke-stil alltså. Jag blandar högt och lågt, men försöker tänka smart med återanvändning både för miljöns och plånbokens skull.
Jag har mycket prylar, smågrejer alltså. Jag älskar att bygga upp små världar i mitt hem. Som en av mina finaste vänner sa om sitt hem ” detta är min lekplats” ! Det stämmer på mig också. Som ett dockhus, man fixar, flyttar runt, plockar in och ut. Ibland blir det ju såklart asfult, men det kommer man på efter några veckor och ändrar om. Jag försöker att inte vara så ängslig och tänker att det finns liksom inga rätt eller fel i inredning.

handelsgatan 1-2696handelsgatan 1-2698handelsgatan 1-2689handelsgatan 1-2695handelsgatan 1-2627handelsgatan 1-2636Vad är det allra bästa med huset?

Kan inte välja bara en sak här. Köket då såklart! Och att vi har musik i princip alla rum.
Vårt badrum på övervåningen där man kan öppna upp fönstret och ligga och kika på stjärnorna medan man badar under sena kvällar. Den öppna spisen om vinterkvällarna. Att det är så mycket ljus och rymd i rummet där jag arbetar… Att klockspelen klingar lagom sövande i trädgården. Att det är dans i köket om fredagskvällarna…
Och mitt växthus såklart! Det är min alldeles egna oas. Att gå in där och hänga en stund är som världens bästa meditation. Hela trädgården är verkligen toppen.
handelsgatanx 1--3handelsgatan 1--4handelsgatan 1-2664handelsgatan 1-2667Varifrån hämtar du inspiration?

Pinterest, tidningar, bloggar bland annat. Barnen, vännerna och naturen inspirerar också otroligt mycket. Konstnärer har alltid de vackraste hemmen, tycker jag.

handelsgatan 1-2672handelsgatan 1-2670handelsgatanx 1--4handelsgatan 1-2644handelsgatan 1-2649handelsgatan 1-2650Färgkoder?

Hm… har jag kvar dem? Ska genast gå och kika på burken till sovrumsfärgen. Det är det senaste vi målade och jag gillar verkligen färgvalet. Nästa sovrum blir nog i samma nyans. Lady Pure Color S7010 – B30G
Hallen har jag glömt. Säkert Tant Johannas gröna. Sen har vi nog vitt överallt. Förutom i tonårsrummet där har jag rivit ur sidorna i två surftidningar och tapetserat upp. Och så har vi såklart en tapet med massa kaniner på i Igors rum, från Mr Perswall. I mellanbrors rum en mörkt grå tapet och en blå golvfärg, ingen aning om koden. Att folk kommer ihåg och sparar på sådant. Det är i och för sig kanske väldigt smart…

handelsgatan 1-2674handelsgatan 1-2676handelsgatan 1-2681handelsgatan 1-2498 handelsgatan 1-2506 handelsgatan 1-2509 handelsgatan 1-2512 handelsgatan 1-2519Dina bästa Varbergsstips?

– Ska man äta gott i Varberg så går man till John’s Place eller Hus13.
.
– Vill man ta del av vår fina surfkultur så föreslår jag att man tar sig till Apelvikens strand och hyr en bräda på Surf Centret och beger sig ut. Kanske ta en god kall öl och en pizza på Surf Saloonen efter.
 .
– På sommaren är det öppet på Asia Spa för barnen några timmar varje dag. Barn tycker det är både spännande och skönt med spa så det rekommenderar jag varmt.
.
– Strosa runt på torget med en glass i handen under onsdagar och lördagar. Mängder av grönsaker, frukt och blommor. Man kommer aldrig därifrån utan någon liten planta under armen och en påse med närodlat i….
.
– Är man uppe med tuppen så ska man cykla ner till Damernas (eller herrarnas) nakenbad och ta sig ett ljuvligt morgondopp innan frukost…

handelsgatan 1-2532handelsgatan 1-2 handelsgatan 1-2544handelsgatan 1-2485handelsgatanx 1-2547handelsgatan 1-2handelsgatan 1-2684handelsgatanx 1-2970Till sist – får vi fråga hur era framtida bostadsplaner ser ut?

Ja, det får ni. Vi har köpt ett annat hus här  i Varberg. Ett sådant vi båda drömt om att få äga någon gång. Med kullersten på garageinfarten, högt i tak och rum i fil, plankgolv att strosa barfota på om mornarna och dansa på om nätterna, kattvindar för barnen att leka i, bibliotek för mig att hänga i och magiskt ljusinsläpp… Känner mig väldigt lycklig och glad över detta. Känns naturligtvis trist att lämna min fina trädgård men blir sällan fäst vid materiella ting. Bara familjen mår bra och jag gör saker som som jag tycker om så kan jag bo var som helst egentligen. Bara det är vid havet då såklart… hahaha…
.
Blir du också sugen på att bo nära havet och vill flytta till Varberg så kan du ta del av hela prospektet hos Varberg & Falkenbergs Fastighetsbyrå.
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 23 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Lina says:

  Men hej svejs vad tjusigt ni har det!! En vill ju slå sig ner i den där hänggungan just nu och låtsas att det är sommarkväll. Grattis till flytt, förstår att det känns dubbelt. Kram

 2. […] snabbare än jag någonsin hade trott :). Nu ska hon flytta. Och Lovely Life bjuder på ett stort hemma hos reportage. Här kan man även se mäklarbilder om man är sugen på att bo i Varberg. Och om man är […]

 3. Lina says:

  Hej!
  Jag är så galet förtjust i din fågelkimono. Finns den att få tag i fortfarande?

  Grattis till flytten, erat nya hus låter lovely!

 4. @alexolsn says:

  Ska bli spännande att få se det nya huset!

 5. […] fantastiskt fina huset ligger just nu ute till salu, och dessutom har Lovely Life gjort en stort hemma hos reportage som är väl värt att kolla […]

 6. Julia says:

  Ett sånt magiskt hem! Är det okej att jag lånar av bilderna och visar i min blogg? Länkar givetvis hit och skriver vem som fotat.

 7. Leena says:

  Hejsan, så vackert! Varifrån är tavlan/printen i köket (kvinnan)? Tacksam för svaret :)

 8. maria says:

  Åh så fint! Spottarna/lamporna i köket är precis vad jag letar efter till vårt kök! Var är de ifrån?

 9. Fredrik says:

  Hej!
  Jag undrar var det fina klinkergolvet kommer ifrån och det fristående badkaret?

 10. […] you like what you see here, check out the entire house tour – it’s lovely – right here. In fact, I just spent entirely too much time perusing this blog (appropriately called lovely […]

 11. […] Att min kollega Kristin säljer sitt fina hus i Varberg kanske inte har undgått någon vid detta laget men jag måste ändå tipsa. Trädgården hon har skapat är magisk och kulören i sovrummet vill jag också måla med någonstans. Fler bilder, en intervju med Kristin och färgkod hittar ni här! […]

 12. Linda says:

  Hej!
  Vilken vacker lampa du har över ert matbord. Vingar i guld och runt en glödlampa?
  Var hittar jag denna juvel?
  Vh Linda

 13. […] tiles make a kitchen from Lovely Life anything but […]

 14. Teresa Grotegut says:

  Hello-
  can you please tell me where you got your bathroom tile? Beautiful!