Hemma hos Marie Emilsson

marie emilsson_kristin lagerqvist-2478

Minns ni den vackra trädgården vi besökte för ett tag sedan? Vi blev så förtjusta i  Håkesgård att vi var tvungna att åka tillbaka för att få se mer invändigt också. Här bor Marie och Micke med sonen Loui som är 3 år och hunden Hobbe.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2445marie emilsson_kristin lagerqvist-2321

marie emilsson_kristin lagerqvist-2365

marie emilsson_kristin lagerqvist-2396

marie emilsson_kristin lagerqvist-2465

marie emilsson_kristin lagerqvist-2380

Hur länge har ni bott här?

Vi har bott på vår gård i 3,5 år. Vi snubblade över en annons om att gården var till salu och kunde inte låta bli att åka ut och kika. Eftersom min dröm alltid varit en kringbygd gård bestämde vi oss i ett spontant ögonblick att lägga ett bud. Tvära kast blev det, vi flyttade ifrån vårt nybyggda hus strax utanför Varberg och flyttade in på gården.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2372

Vad var det ni föll för?  

Vi älskade allt! Den lummiga trädgården, den kringbygda gården där det fanns potential till min verksamhet, att huset är renoverat med varsam hand, gamla höga trösklar, såpade golv, spröjsade gammaldags fönster och att ha skogen inpå husknuten.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2403marie emilsson_kristin lagerqvist-2400

marie emilsson_kristin lagerqvist-2429marie emilsson_kristin lagerqvist-2435marie emilsson_kristin lagerqvist-2418

marie emilsson_kristin lagerqvist-2414marie emilsson_kristin lagerqvist-2410

Berätta gärna lite om ditt arbete som konstnär och florist. 

Tidigare drev jag en blomsterbutik inne i Varberg. De åren var otroligt roliga och utvecklande men innebar också mycket arbete med sena kvällar så när vi började tänka på barn bestämde jag mig för att sälja.

Nu arbetar jag två dagar i veckan på Paus frisör & inredningsbutik. Resten av tiden ägnar jag åt det egna företaget Trip2Garden som jag driver tillsammans med Viktoria som jag också hade blomsterbutiken med tidigare.

Mitt måleri har blivit en del av min vardag, det behöver jag regelbundet för att må bra. Men det kräver en del disciplin, särskilt nu på våren när trädgården lockar dygnet runt. För mig har det blivit en livsstil att ha många bollar i luften. Ibland är det otroligt intensiva perioder.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2402marie emilsson_kristin lagerqvist-2323marie emilsson_kristin lagerqvist-2327marie emilsson_kristin lagerqvist-2329marie emilsson_kristin lagerqvist-2331

Hur skulle du beskriva din inredningsstil och filosofi?

Bara för att vi bor i ett gammalt hus behöver man inte ha en gammaldags stil rakt igenom. Jag köper saker med hjärtat, jag borde kanske tänka mer enhetligt men blandar det jag gillar. Älskar när saker har själ & hjärta! Morfars skrivmaskin & farmors täcke får ligga framme. Jag plockar in kvistar & blommor från naturen året runt, det är oftast det finaste!

marie emilsson_kristin lagerqvist-2338marie emilsson_kristin lagerqvist-2336marie emilsson_kristin lagerqvist-2333marie emilsson_kristin lagerqvist-2341

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av naturen, auktioner och resor men även möten med andra människor.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2343

marie emilsson_kristin lagerqvist-2363

Ditt bästa köp?

Mitt bästa köp är nog vårt stora matsalsbord gjort av olika gamla plankor, det är perfekt att sitta många kring. Sedan älskar jag mina gamla slitna böcker som hängt med länge. Just nu ligger dom staplade i fönstret. Mycket böcker gillar jag överlag, det är hemtrevligt!

marie emilsson_kristin lagerqvist-2346marie emilsson_kristin lagerqvist-2359marie emilsson_kristin lagerqvist-2351marie emilsson_kristin lagerqvist-2353

marie emilsson_kristin lagerqvist-2361

marie emilsson_kristin lagerqvist-2368

Har ni några kommande projekt planerade här hemma?

Just nu har vi jobbat för att färdigställa alla projekt inför öppning av min trädgård som sker nu i helgen med Trip2Garden. Ibland är jag nog för mycket kreatör, hinner inte avsluta ett projekt förrän jag börjat på nästa.Till hösten ska vi eventuellt börja renovera en toalett i härligt gröna toner!

marie emilsson_kristin lagerqvist-2437marie emilsson_kristin lagerqvist-2476

Hur ser en riktigt bra dag ut för dig?

Jag är en riktig hemmakatt så jag gillar att vara hemma med familjen. Ta dagen som den kommer. Äta långfrukost, va ute i trädgården, pussa på Loui, laga mycket mat och gå långpromenad med Hobbe i skogen.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2473

Har du receptet på den väldigt goda lunchen du bjöd på?

Jo självklart, det kommer här! Receptet är från eget huvud så jag har höftat lite.

Sallad med grillade grönsaker

Strimla romansallad eller färsk spenat och blanda ihop med 1 burk stora vita bönor.

Skär paprika och squash i bitar samt klyfta rödlök. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja och lite balsamvinäger + en gnutta socker salt & peppar. Grilla i 175°. Grönskakerna ska inte bli för mjuka.

Grilla samtidigt tomathalvor ringlade med olivolja timjan salt & peppar. Låt svalna.

Blanda ihop med salladen.

Blanda en vinigrett på olivolja, citronsaft, dijonsenap lite vitlök, salt & peppar. Häll över salladen.

Till denna gjorde jag en tonfisksandwich:

Grillad levain i skivor

Blanda creme fraiche med tonfisk, kapris, strimlad salladslök salt & peppar.

Lägg blandningen mellan brödskivorna.

Smaklig måltid!

marie emilsson_kristin lagerqvist-2447

Dina bästa Varbergstips?

På sommaren älskar jag Majas vid havet, otroligt god mat och bra artister. Det blir ofta fika på Strömma Farmloge och många kvällsdopp i insjöar i närheten av mig.

marie emilsson_kristin lagerqvist-2461

Du öppnar upp din trädgård nu i helgen. Berätta mer om det projektet!

Jag och Viktoria har känt varandra i 15 år och beslutade oss för att starta Trip2Garden tillsammans. Vi öppnar helt enkelt upp våra trädgårdar med fika och butik.

Vi vill dela med oss av våra trädgårdar, vår trädgårdsglädje och den kunskap vi har om växter och odling.

Men man behöver inte vara trädgårdsnörd för att komma till oss. Se det som ett utflyktsmål där man kan andas och bara vara. Hos oss kan man tanka energi, hoppas vi!

Vi kommer ha öppen trädgård från mars till sept. Sista helgen i varje månad, varannan gång hos mig och varannan hos Viktoria. I oktober kör vi ljuskväll och visar hur man på ett fint, naturligt sätt kan belysa sin trädgård.

Sedan kommer advent & jul så tanken är att det kommer små arrangemang löpande. Vi har även inspirationskvällar/kurser med olika teman.Vi vill inspirera, peppa och lyfta varandra – göra vår dröm till verklighet!

marie emilsson_kristin lagerqvist-2453

Vad gör du om fem år?

Om 5 år hoppas jag ha utvecklat mitt företag och gården där vi bor! Jag hoppas kunna fortsätta min dröm med att kombinera trädgård & måleri.

Tusen tack för en fantastik dag Marie och för att vi fick föreviga er vackra gård!

Av: Johanna Bradford & Kristin Lagerqvist

Foto: Kristin Lagerqvist

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 8 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Eva Salomonsson says:

  Helt underbart hem! Det kan jag studera lääänge. Så inspirerande!

 2. Maria says:

  Wow…. Vad glad jag blir av detta hem!!!
  Vilken känsla,estetik… helt fantastiskt!!!!

 3. Sue lee says:

  So lovely, amazing!!! I don’t know this language, l wish I could…. You must be an artist. Your house is like resemblance of you…..

 4. Sarah says:

  Any chance you know where that gorgeous botanical wallpaper is from? And that wonderful green paint? Thanks!

 5. […] the interview is maaaaybe not in English, but this home tour is so beautiful that you’ll end up adding every photo to your interior design Pinterest […]

 6. […] Photo: Kristin Lagerqvist Source: Lovely life […]