Hemma hos Nanna van Berlekom

nanna_kristin lagerqvist-9455

Vi har stämt träff med Nanna en solig sensommarmorgon när vi alla är tillbaka från semestern. Hon möter upp hos utanför hennes port till lägenheten där hon bor tillsammans med barnen Palle 5år och Jonna 3år. Lägenheten ligger med vacker utsikt över Göteborgs hamninlopp och vi ser färjorna gå förbi precis utanför. När vi kliver in genom dörren möts vi av kaffedoft och ett uppdukat frukostbord som vi slår oss ned vid efter en snabb rundtur i lägenheten.

nanna_kristin lagerqvist-9466nanna_kristin lagerqvist-9545

 

 

Ni kanske känner igen Nanna via hennes blogg Så fint jag vill men förutom den driver hon webshopen Le Kiosk tillsammans med Nina Granberg Melin och gör frilansuppdrag vid sidan om inom foto och styling.nanna_kristin lagerqvist-9524

 

nanna_kristin lagerqvist-9504nanna_kristin lagerqvist-9495

Hur länge har ni bott här?
Vi flyttade in i april så vi kanske inte har hunnit bo in oss ordentligt och fixa precis allt jag tänkt men vi trivs så bra och det känns viktigast just nu.
Vad gillar du bäst med ert hem?
Jag älskar de djupa fönsterbrädorna i marmor och utsikten mot älven och hamninloppet. Läget är också helt perfekt för oss. Vi får ta del av sköna Majorna, men bor bara ett par hållplatser från stan. Nära till Slottskogen, jobbet i Linné, och det är enkelt att ta spårvagnen till Saltholmen och båt vidare till någon ö.
nanna_kristin lagerqvist-9528nanna_kristin lagerqvist-9457

Du älskar frukostar, varför?
Jag har funderat över varför frukosten är så speciell för mig. Dels tror jag att det beror på att jag ofta hinner vara uppe minst ett par timmar innan jag landar med frukosten. Då är jag både hungrig och väldigt kaffesugen! Sen älskar jag ju att duka upp, välja porslin, kombinera och göra det visuellt vackert. Jag finner väldigt mycket ro i den stunden.
Jag är inte så mycket för att laga mat, utan vill att det ska vara enkelt och då är ju frukost perfekt eftersom det mer handlar om att skära, lägga upp och bara ställa fram.
nanna_kristin lagerqvist-9461nanna_kristin lagerqvist-9482
nanna_kristin lagerqvist-9485Vad skulle du inte klara dig utan på ett frukostbord?
Svår fråga, kombinationen är ju viktigast. Men Kaffe. Färskt bröd. Och blommor!
nanna_kristin lagerqvist-9526nanna_kristin lagerqvist-9503nanna_kristin lagerqvist-9531
Berätta gärna lite om Le Kiosk. Ni har webshop och ibland pop up shop på Sveagatan, eller hur?
Le Kiosk startades av Nina för tre år sedan. Våra vägar korsades för ca 2 år sen då Nina mailade mig och ville köpa in min poster Zizustadt. Vi kom ganska snabbt fram till att vi skulle vilja jobba ihop och i början hjälpte jag till med bilder till shopen, marknadsföring osv och sedan ett år tillbaka driver vi hela butiken tillsammans! I höstas flyttade vi hela lagret från Ninas övervåning till en lokal på Sveagatan i Göteborg. Lokalen har funkat både som lager och showroom men har nu blivit för liten för oss vilket har gjort att vi inte kan ha öppet som innan. Nu letar vi efter en större lokal så att vi kan ha öppet mer, bjuda in till inspirerande kvällar mm. Man kan sjävklart alltid ringa/smsa om man har vägarna förbi och vill titta in ändå eller handla något på plats. Bara man är beredd på att det är stökigt då…
nanna_kristin lagerqvist-9529nanna_kristin lagerqvist-9574

Hur skulle du beskriva din inredningsstil och filosofi?
Väggarna är ganska dova i jordnära färger eftersom jag mår bra av att ha en lugn bas omkring mig.
Jag försöker att bara ta in sådant som jag verkligen tycker om. Inte för mycket slit och släng. Många detaljer och det som finns på väggarna är sådant som vi säljer i Kiosken, och där är vi noggranna med att handplocka detaljer vi älskar och med bra kvalitet, ofta fairtrade, småskaligt osv. Jag tänker att jag ska bli lite mer färgstark, i alla fall addera några detaljer med färg. Just nu är det lite väl grått.

nanna_kristin lagerqvist-9513

nanna_kristin lagerqvist-9514
Ditt bästa köp?
Ett av mina bästa senare köp är mitt robusta bord i vardagsrummet. Jag älskar det trivsamma med att kunna duka upp där i stället för i mitt tråkiga hyresrättskök.
nanna_kristin lagerqvist-9468
Hur ser en riktigt bra dag ut för dig?
Oj! Det finns ju många varianter på den men jag ovh barnen äter en lång frukost tillsammans med extra mycket goda saker framdukade. Det är fint väder och vi är ute hela dagen. Antingen åker vi till någon ö och badar, eller hänger i Slottsskogen. Gärna tillsammans med min syster eller bror plus barn. Bara njuter av tiden tillsammans. Vi avslutar med någon favoritmat, glass, film och böcker i soffan.
En riktigt bra dag kan också innebära att vakna själv, köpa bröd på Franska bageriet. Ha tid att dricka kaffe och läsa tidningen i lugn och ro. Möta upp Nina för lunch, planera för Le Kiosk, styla och plåta tillsammans och avsluta med ett glas vin på en uteservering.

nanna_kristin lagerqvist-9536nanna_kristin lagerqvist-9534

Dina bästa Göteborgs tips?
Jag vill gärna lyfta Majorna. Om man följer Allmänna vägen från Stigbergstorget så hittar man Oceanen som är riktigt mysigt på sommaren och har supergoda högrevsburgare. Café Zenit eller lunch på Biscotti. På denna väg passerar du flera Eko-butiker och Koja-shop. I närheten har du också Franska bageriet på Koopmansgatan och längre bort vid Mariaplan hittar du flera antikaffärer, Kvart interiör,Tapasbaren, Enoteca maglia, Café Marmelad som på sommaren har sköna spelningar på torsdagar. Perfekt att strosa genom Majorna om man har barn alltså.
Inne i stan har Magasinskvarteren mycket att erbjuda när det gäller inredning och mode samt sköna ställen om man vill ta ett glas och äta något: Basque, The Barn, Champagnebaren Forsén och Öberg mm.
Tredje långgatan är ju också schysst om man bara ska äta, dricka och ha det trevligt: Magasinet, Olssons vin, Tacos och tequila, Made in China, Taverna Averna mm.
Hotel Pigalle är också väldigt mysigt. Besök deras restaurang Atelier och ät deras underbara ostron på takterassen!
Sist men inte minst Trädgårdföreningen, Palmhuset och Botaniska trädgården.

nanna_kristin lagerqvist-9470

Vad drömmer du om just nu?
Min ständiga dröm är att ha möjlighet att bo i hus framöver. Alernativt ha ett sommarställe. Gärna på någon ö.

nanna_kristin lagerqvist-9560

Vad gör du om fem år?
Då renoverar jag vårt nya hus/sommarställe, har tagit körkort och jobbar vidare med Le Kiosk.

nanna1_kristin lagerqvist-

Tusen tack Nanna för en god frukost och härlig förmiddag hemma hos dig!
Av: Johanna Bradford & Kristin Lagerqvist
Foto: Kristin Lagerqvist 

 

 

21 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Så fint.
    Fastnade särskilt på det sista porträttet av Nanna <3