Hemma hos Nina, Palle & Mila

IMG_6415 IMG_6418 IMG_6421 IMG_6422 IMG_6424 IMG_6425 IMG_6427 IMG_6431 IMG_6432 IMG_6439 IMG_6440 IMG_6443 IMG_6446 IMG_6451 IMG_6453 IMG_6456 IMG_6461 IMG_6467 IMG_6468 IMG_6469 IMG_6471 IMG_6474 IMG_6477 IMG_6479 IMG_6484 IMG_6485

Vi har fått hälsa på hemma hos Nina, Palle och sladdisen Mila som är 10 år. De andra tre barnen är vuxna och har flyttat hemifrån. Nina arbetar som produktionsledare på reklambyrån Garbergs Malmö, Palle är frilansande filmfotograf och Mila går i fjärde klass på Djupadalsskolan.

Berätta, vart bor ni?

I förorten strax utanför Malmö, i området mellan idylliska Djupadalsparken och det lite stökigare Kroksbäck. Vi brukar skoja och kalla det Kroksbäcks Solsida för att det ska låta lite tjusigare. I området finns mest låga atriumhus byggda i slutet av 60-talet. Härifrån cyklar man till city eller havet på 15 minuter.

Hur länge har ni bott här?

Vi köpte det fallfärdiga dödsboet våren 2012. Vi konstaterade snabbt att det i princip inte gick att behålla någonting annat än husets ytterväggar. Våra vänner och bekanta trodde inte sina ögon när vi visade mäklarens bilder av huset. Men vi såg möjligheterna. Genast satte vi igång rivningsprojektet. Alla innerväggar togs ned, golven försågs med flytbetong och nya väggar placerades precis där vi ville ha dem. På försommaren samma år flyttade vi in.

Vad var det ni föll för?

Potentialen, de stora ytorna och fönsterpartierna. Vi tänkte lite Santa Monica 1968. Men en pool saknas ju då såklart. Och de svulstiga loungemöblerna förstås, med de kanske kommer… Fönsterpartierna mot trädgården gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Den lilla trädgården är helt insynsskyddad och sommartid kan vi gå rakt ut i trädgården i bara mässingen om vi nu skulle vilja det.

Vilket är favoritrummet?

Allihop, men mest det kombinerade köket och vardagsrummet som är hela 75 kvm. Här lagar vi gemensamt middagar med nära och kära, softar, ser film, spelar musik och ja till och med åker skateboard. Eftersom att huset är L-format så har vi förlagt sovrummen, gästrummet, tvättstugan, badrummet och förrådet i den andra delen om man nu skulle vilja vara lite privat.

Har ni något kommande projekt?

Nej vi är nog klara nu. Iallafall interiört om Palle får bestämma. Jag måste lära mig att luta mig tillbaka och bara njuta. Trädgården behöver ju ett lyft förstås. Funderar på att byta ut gräsmattan mot handslaget rött marktegel och bygga bänkar i samma material. Bänkar med odlingar och bänkar med härliga kuddar. Lyktor och en massa höganäskrus med kryddörter. Kanske ett utekök… Men det kräver nog en Lottovinst!

Vad har ni för stilinspiration?

Amerikanskt 60- och 70-tal. Grönt, brunt, trä och gröna växter till det. Känner dock att vi inte nått ända fram, för vi har egentligen inte någon uttalad stil. En salig röra av loppisprylar, Ikeafynd och några enstaka designklassiker. Usch vad klyschigt det lät! Gillar inte stereotypa hem där allt är så himla rätt och stilrent. Lite fult måste man ha för att det ska bli intressant. Det är ju inte alltid den där skrangliga byrån eller den lilla porslinskatten passar in, men de får stanna ändå. Jag avskyr bråte, det som inte används åker ut.

Vilka är era favoritställen i Malmö?

Vi älskar Möllevångstorget – ett myller av människor av alla de slag och nationaliteter. För att inte tala om restaurangerna och matbutikerna med dess spännande smaker. Bastard på Gamla Väster om man vill ha någonting mer rustikt att sätta tänderna i. Dom har dessutom stans godaste drinkar. Beställ In Your Face och bli hooked! Efter en lång dag på stranden kan en Moules Marinière och ett glas vitt på Restaurang Strandhuset i Sibbarp sitta fint i solnedgången. Såhär års kan bastu med dopp på Ribersborgs kallbadhus pigga upp. Vi är så lyckligt lottade som bor i en stad precis vid havet.

Trollets Loppis vid Värnhems gamla sjukhus kan också vara värt ett besök. Men det borde jag egentligen inte berätta, för då är det väl någon annan som klipper det där jag inte fick med mig hem förra helgen…

Önskeköpet just nu?

Kanske den där loungeiga soffan med rätt proportioner som finns i en butik i Göteborg.

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

Även om vi faktiskt gillar att jobba så är lördagar allra bäst! En sen långfrukost och kanske en promenad utmed havet. Mila vill ta en liten tur till Emporia och sen blir det nästan alltid middag med goda vänner och med våra vuxna barn. Huller om buller.

Tusen tack Nina, Palle och Mila för att vi fick komma och hälsa på hemma hos er!

 

Betygsätt inlägget:

Genomsnitt: 4.3 (18 votes)

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 9 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. […] Also a splendid poster featuring the same image from this beautiful home in Sweden. […]

 2. Elena says:

  Hi from an spanish architect, only a question, could you get know with witch material they made the floor, the ground. Concrete? Epoxi?
  Thanks a lot!

 3. Lizala says:

  Inspirerande! Har själv nyligen flyttat in i ett liknande hus i samma område & så kul att se hur fint det kan bli! Kul också med Kroksbäcks solsida, själv kallar vi det Bow Meadow (efter ängen bakom huset ;) Gillar också verkligen färgen kring fönstren, ombetsade?

 4. […] dans la banlieue de Malmoe dans le Sud de la Suède que se cache cet intérieur unique au monde. Le plus saisissant dans cet appartement est le sol en béton ciré. En général […]

 5. […] via Lovely Life,  Abduzeedo, Houzz, Homes and Antiques, High View Art, House Number 15, It Is What I’m […]

 6. Therese says:

  Jätte fint och enhetligt ni fått till det!
  Vi ska renovera ett 60-talshus i Lomma i liknande stil. Skulle gärna vilja veta vilka ni hade som gjorde golven, om ni trivs med dem samt vad köket är för fabrikat.
  Tack för dessa inspirerande bilder.

 7. […] som kan inleda en solig måndag i augusti, i skuggan på torget med en fika. Och så kommer Nina och Malin på besök. Vi dricker kaffe, äter kardemummabullar och smälter bort. Mini får […]

 8. […] SOURCES : 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / […]

 9. Andrea says:

  HEMMA HOS NINA, PALLE & MILA:
  Where might one find the marble top desk in image #18?
  Thank you !