Inred med vintage i barnrummet

INREDNING; VINTAGE I BARNRUMMET.

arbetepagar_barnrum1-768x1024

Vår bloggare Volang älskar vintage och inreder mer än gärna med gamla saker. Nu har hon – och hennes butik Vintagefabriken – samlat sina 4 bästa tips för hur man inreder med vintage i barnrummet. Håll till godo!

 1. FÖRVARING.

Koffertar, gamla äppel- och sockerlådor och charmiga korgar i jute är bara några av sakerna som går att fynda på loppis och fylla med gosedjur, lego och tågbanor. Av trälådor kan man bygga ihop sin alldeles egna, unika bokhylla och en stor gammal amerikakoffert blir den perfekta utklädningslådan.

fotogenique_barnrum-708x1024

2. VACKRA MÖBLER SOM RYMMER ALLT

Ett riktigt gediget träskåp med snirkligt krön och tunga lejontassar slukar allt och lite till i barnrummet. Och sätter den där riktiga vintagetouchen  till rummet i fråga. Det bästa av allt? Det tar ungefär fem minuter att städa! Inne i skåpet kan det få se ut lite hur som helst, medan barnrummet i övrigt ser oförskämt iordning ut.

barnrum inredning

3. SKAPA EN TAVELVÄGG MED VINTAGERAMAR

Att fynda gamla böcker på loppis är verkligen ett vinnande koncept! Påfallande ofta är de otroligt välbevarade för sin ålder, särskilt med tanke på att många små oförsiktiga barnfingrar har hunnit bläddra i dem. T ex kan man hålla lite extra utkik efter klassiker av t ex Elsa Beskow – som har så himla fina illustrationer. Och om man nu skulle få tag i en bok som älskats så mycket att pärmarna börjar falla isär, varför inte varsamt riva ut bladen och rama in till barnrummets väggar? Med fina gamla vintageramar i olika storlek, blir det ett vackert blickfång på väggen, för både stor och liten.

fluga-barnvintage5-900x672

4. BARNMÖBLER OCH TRÄLEKSAKER

Fina gamla docksängar och barnvagnar, dockhus och pinnstolar i miniatyrformat är perfekta att fynda på loppis. De är av hög kvalitet och tål att lekas med hur mycket som helst. Dessutom är de ett fint inslag i barnrummet.

fluga-barnvintage4-900x1289

Fler tips och bilder hittar ni hos Linda.

Bild 4 och 5 av Emma Sundh. Övriga via ELLE Decoration.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..