Färga ägg med rödlök, te och blåbär

DIY: FÄRGA ÄGG NATURLIGT

farga agg naturligt

Vår bloggare Katrin Bååth har provat att färga ägg naturligt inför påsken. Snällt mot både miljön och magen – och dessutom otroligt vackert!

Här kommer hennes bästa tips:

Det finns en massa olika sätt att färga på men det enklaste tycker jag är att koka upp ca 2 dl vatten med 1 tsk salt (per ägg) och sedan blanda i det som behövs för färgning, exempelvis skal från 1-2 rödlökar eller några matskedar te. Häll sedan den varma vätskeblandningen i en glasburk och tillsätt 1 tsk vinäger. Lägg i ett hårdkokt ägg och låt det dra. Ju längre de drar desto mörkare blir färgerna. Klart.

Lovelylife_katrinbaath_1-024441

Lovelylife_katrinbaath_1-02618

Från höger högst upp: Pulverkaffe (ca 40 min), earl grey te (ca 40 min), forest fruit te (ca 40 min), ofärgat ägg, blåbär (ca 7 min), blåbär (ca 40 min).

farga agg naturligt diy

Alla bilder av Katrin Bååth.

Psst. Även vår bloggare Volang-Linda har tipsat om denna metod. Kika in hos henne för ännu mer inspiration och tips!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..