Välkommen Lisa Lemke!

NY BLOGGARE; LISA LEMKE.

LISA_LEMKE001-e1422621131617-670x586

I veckan välkomnade vi vår nya bloggare Lisa Lemke till Lovely Life. Hurra för det! Lisa är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam och är en av de mest inspirerande personerna vi vet. Vi ställde 4 frågor till Lisa Lemke för att lära känna henne lite bättre.

 LISA_LEMKE030-670x439

– Hej Lisa! Kul att din blogg flyttar in här hos Lovely Life. Hur känns det?

Tack! Det känns så kul att få flytta in hos Lovely life-familjen, det är gott gäng av fantastiskt begåvade, härliga tjejer så jag ser verkligen fram emot att få hänga här. Jag har själv läst flera av bloggarna här länge, så jag känner mig redan hemma så att säga!

LISA_LEMKE049-670x1005

– Berätta lite om dig själv!

Jag är drömförverkligande tidsoptimist som drömmer om att bli bonde (förmodligen en dröm jag dock aldrig kommer förverkliga), älskar människor som ger energi och sprider idéer, glädje och kloka tankar. Jag älskar problemlösning, att dra igång projekt och nätverk. Min bästa superhjälte-egenskap är att jag klarar mig väldigt bra på lite sömn även under längre perioder och jag har insett att jag mår och presterar så mycket bättre om jag försöker se det positiva i saker och ting. Lite som att jag lurar hjärnan men det gör mig till en mycket bättre och mer tacksam människa.

Och viktigast i mitt liv, det är Hjalmar (eller Hjalle som vi oftast säger), Lilly och Marcus (som också jobbar med mat, fast han är på riktigt klassiskt utbildad kock. Jag är misslyckelärd som jag brukar säga.). De skulle jag släcka eldar, slåss med tigrar, bestiga berg och springa 10000 mil för. Och de är dessutom världens bästa resekompisar. Både i världen och genom livet. Och visst ja, jag älskar ÄLSKAR mitt jobb och hemma hos oss är det en vansinnigt fin gräns mellan det här med hobby och jobb. Det bästa är att Marcus är precis likadan. Våra barn kommer antingen bli totalknasiga entreprenörer á la Petter Stordalen, eller välja att aldrig någonsin se åt en f-skattblankett, hahaha!

LISA_LEMKE038-670x967

– Hur och var bor du?

Jag bor i paradiset. Och för mig är det en konstant lite halvstökig men helhärlig prästgård i byn Skrea Backe utanför Falkenberg. Ser inte alls ut som en klassisk prästgård, men däremot sitter det i väggarna att här har rört sig mycket folk, för hemmet är som allra bäst när här är fullt med folk. Innan vi flyttade in hade här inte bott någon permanent på 20 år, men de tidigare ägarna hade gjort en rejäl, kanske till och med lite för rejäl renovering, så stuckaturer och 3,20 i takhöjd möter nätverksuttag i varje rum och något megaavancerat system som gör att vi mer eller mindre skulle kunna sätta på kaffekokaren i sovrummet.

Själv har jag 5 år senare inte lyckats lära mig hur man får upp och ner markiser, och svär mest över fula lampknappar och spotlights. En dag ska de bort, en dag…. Men huset är fullt av minnen och jag älskar verkligen den här prästgården så innerligt. Många kanske skulle säga att det är människorna i det som jag älskar, men jag läste ett gammalt tal som en prästdotter läste för sin pappa när de skulle lämna huset i samband med att han blev pensionär. Och precis så som hon beskrev huset, trädgården, känslan, omgivningen. Precis så känner vi också! Så mycket kärlek.

pizza_7980-670x893

Men den här gården är mer än bara den knasiga prästgården. Här finns ett uthus där jag och min minst lika knäppa man tillsammans drog igång en studio och Prostens Pizza, den lär ni få stifta mer bekantskap om här i bloggen. Här finns massa djur, världens skönaste grannar, en trädgård under utveckling (i mitten av 1900-talet var man självförsörjande här på prästgården av alla grönsaker, bär och frukt, och drömmen är att, om inte bli självförsörjande, åtminstone få fram den här levande trädgården på nytt. Jag jobbar på det!)

Och på gården intill, bredvid vinodlingen och mikrobyggeriet, ligger en till krog som jag, maken och ett gäng andra härliga människor drog igång tillsammans förra året, Aska BBQ. Ni kanske börjar få en känsla av att livet på den här prästgården sällan står stilla. Och det är helt rätt. Och förresten, här finns massa tavelväggar. Jag älskar att bygga tavelväggar….

LISA_LEMKE039-670x430

– Vad kommer vi få att få läsa om i din blogg här på Lovely Life?

Här i bloggen kommer ni få följa mitt liv, både jobb och personligt såklart. Det kommer bli mycket mat självlart, ni får följa matprojekt som händer här, men också djur, inredning, byggen, karriär och drömmar. Det blir en hel del resande, pryl-tips men också tankar. Kring matsvinn, medmänsklighet, snyggaste glasögonen, relationer, tacksamhet, hälsa och hur bra gyllene vatten (ja, kissvatten alltså) på riktigt är för sommarblommorna. Livet helt enkelt!

lisa lemke bild

Varmt välkommen Lisa! Vi ser verkligen fram emot att följa dig på din nya blogg!

Foto via Bonnier och Lantliv.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..