Bovetegröt med chia och quinoa

RECEPT: BOVETEGRÖT MED CHIA OCH QUINOA.

BIB-porridge-11

Här kommer ett härligt recept för den hälsosamma frukosten; Bovetegröt med chia och quinoa. Perfekt för den som vill börja dagen på det bästa av sätt!

Den här gröten är glutenfri, snabblagad (förbereds kvällen innan) och väldigt mättande. Och funkar egentligen minst lika bra som lunch eller kvällsmat. Till gröten serverar vi äpple, granatäpple och havremjölk. Om man vill ha lite mer sötma i gröten så mosa i en banan eller ringla över lite honung. Du kan även ha lite pumpakärnor till.

BIB-porridge-3-2

Bovetegröt med chia och quinoa
ca 2-3 port

Du behöver:

1 dl hel bovete
1 dl quinoa
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
6-8 dl vatten
2 krm salt

BIB-porridge-7

Gör så här:

Var noga med att skölja bovete och quinoan ordentligt innan. Bovete häller du kokande vatten på och quinoa sköljer du grundligt i varmt vatten. Blanda alla frön i en skål eller bunke och häll på dubbelt så mycket vatten som frön. Låt stå över natten. På morgonen har fröna sugit åt sig vatten, så slå av det som finns kvar och mät upp nytt. Häll allt i en kastrull och låt koka i cirka 8 minuter.

BIB-porridge-12

Recept, foto och styling av våra bloggare Babes in Boyland som består av kreativa duo Nathalie Myrberg och Matilda Hildingsson.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..