Grön Hälsodrink

greens _kristin lagerqvist-2092

Vi älskar juicer och smoothies i alla dess former men denna gröna är favoriten just nu. Alla ingredienser är bra för dig och mixar man ihop dem blir det en god, nyttig och mättande drink.

Receptet är för två personer och detta har vi i:

1 näve spenat  Är känt för sitt järninnehåll men innehåller även kalcium, magnesium och kalium.

1 avocado Sprängfylld med nyttiga fetter som både kan förebygga rynkor och förbättra hjärnkapaciteten.

1 lime – En bra källa till C-vitamin vilket hjälper din kropp att minska mängden fria radikaler. I lime finns även bioflavonoider, vilket är en antioxidant som skyddar cellerna mot toxiska skador.

1 bit ingefära – Kroppens bästa vän! Är bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamående, toxiner och åksjuka. Ingefära anses även stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck, förebyggande mot blodproppar, samt sänker det onda LDL-kolesterolet.

1 knippe mynta – Alla typer av mynta, framför allt pepparmynta, har i århundraden använts för att stimulera matsmältningen och lugna magen.

3 äpplenMotverkar värk, stimulerar matsmältning och tarmfunktion samt bidrar till stöd för lever och njurar för att de bättre ska klara av att avgifta kroppen.

1/3 gurka – Gurka innehåller viktiga vitaminer som A,B, C-vitamin och kalium som har positiv effekt på hjärta och kärl. Det hjälper dessutom kroppen att rensa och föra ut restavfall.

3 msk chiafrönHar en proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Det är lika mycket protein som i nötkott, vilket gör chiafrön till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein, som hjälper dig att bygga muskler.

greens _kristin lagerqvist-2106

Kör lime, ingefära, äpplen och gurka i en juicecentrifug. När det har blivit juice tar du i juicen tillsammans med resten av ingredienserna i en blender eller använder dig av stavmixer. Sedan är det bara att hälla upp!

greens _kristin lagerqvist-2097

En drink om dagen håller doktorn borta vill vi tro.

Av: Johanna Bradford & Kristin Lagerqvist

Foto: Kristin Lagerqvist

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Klara says:

  oj vad gott det ser ut, ska verkligen prova! och vad kul att ni börjat med receptinlägg på redaktionella sidan.

 2. […] och Kristin tipsade om en grön drink  som jag också måste […]

 3. Tammie says:

  this looks wonderful
  and healthy
  as do all your recipes
  and such lovely photos

  i wish you had a button to that i could click on and translate your blog to English.

  thank you!