Cityguide Borås

RESA; BORÅS

Nathalie och Matilda från Babes in Boyland har gjort en cityguide över sina guldkorn i Borås. Här hittar ni Borås bästa caféer, butiker och lunchrestauranger. Häng med!

Caféer

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-The-Company-1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-The-Company-2

TTHE WINE & COFFEE COMPANY
The Wine & Coffee Company är en del av The Company där ett kök, en vinbar, ett café och en pub ryms under samma tak. Allt det här ligger i anslutning till Textilhögskolans nya lokaler och här samlas studenter, lärare, restaurang- och cafébesökare eller bara människor som är sugna på ett glas vin efter jobbet.
Skaraborgsvägen 3c

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

CAFÉ BAKGÅRDEN
Vissa kaffeställen går man till för att insupa en viss känsla, och kanske inte för att dricka det senaste kaffet med den senaste dropptekniken. Inte för att Café Bakgården på något sätt har dåligt kaffe, men desto härligare atmosfär. Ett sånt där charmigt ställe som inte är så tillfixat. Enligt den trevliga ägaren ska de göra om hela inredningen och det var nästan så vi började planera hur vi skulle lyckas få med oss något av alla de vackra träborden som skulle bytas ut – ni vet såna där bord som folk betalar tusentals kronor för på auktionssiter. För den som inte vill ta en kaffe med tillbehör så har de även lättare lunchservering.
Skolgatan 5

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Raw-food-Cafe-1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Raw-Food-Cafe-2

RAW FOOD CAFÉ
Raw Food Café är en kombinerad lunchrestaurang, café och liten butik. Ett bra take away-ställe för den som vill ta med lunchlådan ut i solen och kanske avnjuta den i stadsparken eller på stentrappan precis intill Viskan. Själva beställde vi en varsin färskpressad juice – Apple ginger och Green boosta. Väldigt goda och med en extra välbehövlig vårkick!
Österlånggatan 61

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Viskan-3

Borås by Babes in Boyland

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Viskan-2

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Viskan-4

En extra härlig grej med Borås är att det alltid är liv och rörelse kring Stadsparken och Viskan, speciellt under vår- och sommarhalvåret.

Luchrestauranger

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Teaterbron1-1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Teaterbron1-2

TETAERBRON 1
I det nybyggda Orangeriet som ligger mitt i Stadsparken i Borås, finns restaurangen Teaterbron 1. En restaurang med en fin filosofi att servera god mat tillagad av hållbart producerade grönsaker, fisk, kött och spannmål – och det gillar ju vi. Deras mat är komponerad utifrån säsong, där lokalt, närproducerat och ekologiskt är ledorden. Här kan du fika, luncha eller äta en god middag.
Teaterbron 1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Sapori-1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Sapori-2

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Sapori-3

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Sapori-4

SAPORI

Vid Hötorget ligger Sapori, som är en italiensk liten pärla. Här väljer du mellan 7 olika pastarätter som dagligen byts ut efter vilka råvaror som finns inne. Ett extra plus till deras trevliga personal, sköna atmosfär och flexibilitet när det kom till att anpassa rätterna till oss lite krångliga vegetarianer.
Österlånggatan 23

Butiker

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

HJÄRTERUM


Ett av de ställen vi fick rekommenterat till oss när vi frågade om tips på bra ställen i Borås var just butiken Hjärterum. En livsstilsbutik (som de själva beskriver sig som) med inredning, blommor, kläder och skönhet. Här hittar du varumärken som Olsson & Jensen, House Doctor och Le Studio Be-Poles i en härlig atmosfär.
Sandwallsplats 9

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

BUKETTEN

Buketten är en central blomsterbutik som ligger på Västerlånggatan i Borås. Här finns ett varierat och modernt utbud av bland annat snittblommor, krukväxter och inredning.
Västerlånggatan 30-32

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Mariella-Interiors-3

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Mariella-Interiors-1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Mariella-Interiors-4

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Mariella-Interiors-5

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Mariella-Interiors-6

MARIELLA INTERIORS

Mariella Interiors startade redan på 70-talet av en kvinna vid namn Hjördis Jonsson, och sen har det bara rullat på. Tre generationer senare så drivs Mariella både av Hjördis, hennes dotter Pia och hennes barnbarn Amanda. Sånt är ju alltid roligt att ta del av. I butiken hittar du varumärken som Klong, Gubi, Skultuna och Lilla Bruket. Och så två gulliga hundar som Matilda var tvungen att dokumentera. <3
Lilla brogatan 9
Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Nara-3

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Nara-2

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Nara-1

NÄRA EKOLIVS

Österlånggatan ligger Nära ekolivs som är en butik med fokus på eko med ett brett utbud. Här kan du bland annat köpa ekologiska torkade bönor, nötter och pasta på lösvikt, olika hälsodrycker och frukt och grönt.
Österlånggatan 10

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland

Borås by Babes in Boyland Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Kurragomma-5

LEKSAKSAFFFÄREN KURRAGÖMMA

Kurragömma är en av få leksaksbutiker som man verkligen vill besöka och som inspirerar. Oftast brukar leksaksaffärer innebära plast i massor, skrikiga färger, högljudda videoklipp med följd av lätt hjärtklappning. Men inte här – Kurragömma är en av landets största alternativa leksaksaffärer och här hittar ni produkter från bland annat OMM Design, OYOY och A Lovely Little Company. De har även ett stort ekologiskt utbud som växer hela tiden.
Österlånggatan 16

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Veras-Garderob-2

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Veras-Garderob-3

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Veras-Garderob-1

Babes-in-Boyland_City-guide-Boras-Veras-Garderob-4

VERA’S GARDEROB

Precis intill leksaksbutiken Kurragömma ligger vintagebutiken Vera’s Garderob. Här hittar du utvald vintage, second hand och en del nya märken, bland annat Jumperfabriken. Förutom ett härligt utbud av kläder och accessorer så finns även ett litet (med betoning på litet) fik på övre plan. Ett extra plus till den vackra lokalen.
Österlånggatan 16

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. […] Hela guiden hittar ni HÄR. Trevlig helg! […]

 2. Heja Borås! Och Heja Er, som gör så fin reklam för min lilla stad. Staden jag älskar sedan 25 år tillbaka.

  Att någon blir förvånad över att det finns något “att hänga i julgranen” i Borås, det är mer regel än undantag. Believe me, som har försvarat staden från förtal som “Sveriges armhåla” och dylika tillmälen i flera årtionden nu.

  Vi är bra på textil och kultur – och skulpturer! – och en massa, massa andra saker. Så det så. ;)

  /helena

 3. amanda says:

  underbar guide! tack!

 4. What a beautiful portrait of a city I’d love to visit. I used to live in Gothenburg in the early 90’s, have never been to Borås. I’m going to be in Copenhagen for a week very soon. I’m definitely going to make my way to Malmö while I’m there. Thank you for inspiring me.

 5. Susanna says:

  Härligt med en guide över min hemstad Borås. Skulle vilja lägga till några tips: café Orion som har ett bra utbud av fika i en klassisk cafemiljö samt café Viskan och Viskan vinbar, trendig miljö vid Sandwalls plats vid Viskan. Två butiker att rekommendera: Faith som ligger ett stenkast från centrum. Säljer smycken och kläder från bl.a. Odd molly och mbym. Bettys som säljer inredning och blommor.