Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Papardelle med svartkål, citron, valnötter och parmesan

Bild

400 g papardelle eller annan rejäl äggpasta
200 g svartkål (grönkål funkar också)
2 schalottenlökar
Olivolja
1 – 2 ekologiska citroner
2 dl grädde
Parmesan
Rejäl handfull valnötter
Salt
Peppar

Hacka löken fint och fräs i olivolja på låg värme. Den ska inte ta färg. Skölj kålen och ta bort den grova stjälken. Riv i mellanstora bitar och fräs ihop med löken tills allt mjuknat. Riv zesten på citronerna och pressa över saften. Här väljer man själv om man vill ha saften av båda eller bara ena. Jag gillar en citruskick i min mat men det är såklart en smaksak. Häll över grädden och låt reducera långsamt.

Sätt på en rejäl kastrull med saltat pastavatten. Italienarna säger att pastavatten ska vara salt som medelhavet så jag kör på den devisen också. Koka pastan enligt anvisningar.

Strax innan pastan är klar så river du i en liten näve parmesan i såsen och krossar försiktigt valnötskärnorna i handen och vänder ner. Spara ett par hela till serveringen.
Häll av pastan och spara lite av det stärkelserika varma vattnet. Skulle pastan bli stabbig tillsätter du bara lite av vattnet så får du en sammetslen sås igen. Vänd ner pastan i såsen och se till att den täcks fint. Servera i djupa tallrikar eller skålar med lite parmesan och valnötter försiktigt krossade över.

Den här pastan är underbar på hösten och vintern. Jag är vanligtvis inte mycket för gräddig mat men här gör fräschören av citronen och svartkålen all skillnad. Vegetarisk rätt som passar fint att bjuda på också, även den mest inbitna karnivoren kommer bli nöjd.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] Förutom att ha i det i smoothies och juicer inspirerar Chez Wood mig och jag lagar denna sallad, denna pasta och grönkålschips. Så otroligt gott alltihop! Och så är det ju vackert också, älskar […]

  2. […] ni hade ätit söndagslunch hos mig i dag, så hade ni fått Chez Wood:s pasta med grönkål, citron, valnötter och parmesan. På Bondens marknad i går fann jag så himla fin […]