Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Grönkålschips

Bild

Grönkålschips är så otroligt gott, faktiskt godare än vanliga chips (jo, på riktigt!). Just de här har lite asiatisk touch men det går att variera i oändlighet. Det är faktiskt väldigt gott med bara olivolja och havssalt också.

1 knippe grönkål
1 tsk rostad sesamolja
1/2 tsk olivolja
Några stänk japansk ljus soya
Furikake krydda (sesamfrön, nori och shiso)

Värm ugnen till 200 grader. Skär loss den grova mittnerven foch skär bladen i “bite size” – tänk som ett vanligt chips! Häll på sesam och olivoljan, soyan och Furikake krydda efter smak. Lite går långt här så ös inte på för mycket bara.

Stö ut på en plåt och grädda tills bladen är krispiga, ca 5 minuter men håll koll så de inte bränns. Det är viktigt att bladen inte ligger för trångt på plåten, då blir de aldrig krispiga. Gör hellre i två omgångar då.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] fast jag är dålig på att hålla mig till recept, så lite la jag till. Också toppade jag med de här grönkålschipsen och serverade nygräddade scones till. En alldeles perfekt […]