Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Torsk, spetskål, dill och vin

cod

Sen jag blev gravid har jag börjat äta lite fisk och skaldjur ibland, kanske nån gång varannan vecka. Måste faktiskt erkänna att jag saknat det väldigt mycket och njuter av det nu. Hur är det med er andra veggos, gör ni aldrig undantag?

Den här milda sommarrätten lagade vi igår när jag hittade fin ekologisk MSC-märkt torsk i butiken. Kan du inte få tag på ugnspåsarna som används i receptet går det bra att tillaga rätten i individuella foliepaket också.

4 personer

4 ekologiska MSC-märkta torskfiléer
16 små färskpotatisar
1 spetskål
2 knippen svensk sparris
1 knippe dill
2 ekologiska citroner, en för servering och 1 för zesten
2 dl vitt vin (jag använde en Sancerre)
3 msk smör
1 dl creme fraiche
2 msk fiskfond
3-4 msk regnbågsrom
Salt och Peppar

Skrubba och förkoka potatisen så den blir knappt klar, den kommer ju tillagas igen i ugnen så den måste inte vara 100% klar.  Sätt ugnen på 170°C.

Skölj, rensa och klyfta spetskålen i mindre klyftor. Var noggrann med att skära bort den grova mittnerven. Bryt av ändarna på sparrisen och blanda med potatisen i en tillagningspåse för ugn. Rensa alla ben från torsken och salta och peppra på båda sidor. Rulla ihop torkfiléerna till tighta paket och placera försiktigt med skarven nedåt ovanpå grönsakerna inuti påsen Häll på vin och smör och förslut påsen väl.  Lägg på en kall ugnsplåt och låt ångas i ugnen i ca 12-15 minuter.

Öppna påsen och plocka försiktigt ut alla grönsaker och fiskpaketen och håll varmt. Häll försiktigt över såsen i en kastrull och koka upp och låt reducera ned lite grann snabbt. Smaka av med fiskfond och red med creme fraiche. Riv ner zesten från en citron. Klipp i dill i såsen men spara lite för servering.

Häll generöst med sås över varje tallrik och strö över lite mera dill. Servera med en cirtronklyfta och en sked regnbågsrom på varje fiskpaket.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..