Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Matjessill, färskpotatis, räkor och brynt smör

herring

Sommar på en tallrik. När värmen är såhär påträngande blir repetoaren av rätter som roterar i mitt kök enklare och enklare. Rena, svala smaker är vad som passar bäst, precis som den här klassikern. När allt är såhär enkelt är en av de viktigaste sakerna för mig att alla ingredienser är av bästa möjliga kvalité, ekologiska och att man är noggrann med att skära allt fint och ordentligt, det gör så stor skillnad för slutresultatet. 

4 personer

16 små färskpotatisar
1 knippe dill
4 filéer matjesill av bästa möjliga kvalité – exempelvis Klädesholmen
2 nävar färska räkor
1 liten rödlök
4 ekologiska ägg
50 g ekologiskt smör
Salt och peppar

Till servering: gräddfil, ett gott knäckebröd och en vällagrad ost.

Skrubba och koka färskpotatisen i saltat vatten med 2/3 av dillen. Häll av och låt ånga av ordentligt under en kökshandduk. 

Koka äggen precis mjuka, de ska ha en krämig kärna. Kyl ner så de är ljumma.

Hacka rödlöken nogrannt och mycket fint.

Dela försiktigt potatisen i halvor och arrangera i mitten på varje tallrik. Skär sillen i munsbitar och lägg upp mellan potatishalvorna. Skala räkorna och lägg upp de med. Strö över lite rödlök. Plocka de finaste tipparna på dillen och arrangera. Dela äggen och lägg mitt på varje rätt. Smält smöret på hög värme och låt brynas så det doftar nötigt och sött. Avsluta varje tallrik med att skeda över smör, lite salt och peppar. Servera med gräddfil och knäckebröd med en god ost på.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..