Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Fisksoppa som på Sicilien  

fishsoup2

Det här är en av mina favorit fisksoppor, den doftar av citron, persilja och tomater men och har ett härligt sting av chilin.
2 stälkar selleri
1 litet fänkålshuvud
1 rödlök
1 hel röd chili
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 glas torrt vitt vin
400 g konserverade körsbärstomater

400 g passerade tomater
500 ml ekologisk grönsaksbuljong

2 msk koncentrerad fiskfond

300 g hällefilé

250 g lax
Salt & peppar
1 citron
1 handfull hackad bladpersilja

Ljust surdegsbröd, exempelvis Levain.

Hacka selleri, fänkål, rödlök, chili och vitlök mycket fint en vass kniv eller en mandolin så går det snabbare. Tillagad selleri och fänkål kan jag tycka har lite jobbig konsistens om man får för stora bitar så var noggrann med att hacka fint.

Fräs hacket försiktigt i olivolja i en gjutgärnsgryta tills det mjuknar. Slå på vin, tomater, buljong och fiskfond. Täck med lock och låt puttra i 40 minuter. Krossa försiktigt körsbärstomaterna med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
Dra ner värmen på soppan så den knappt sjuder, det ska inte koka för då kommer fisken bli torr och tråkig. Skär fisken i generösa kuber och lägg i soppan, låt tillagas i ca 10 minuter tills fisken är klar. Riv i skalet av hela citronen och smaka av med saften av ungefär halva. Korrigera med salt och peppar om det behövs.  Hacka ordentligt med persilja och strö över. Servera med en god olivolja ringlad över och ett gott surdegsbröd, tex en Levain.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Mary says:

    Det låter supergott! För hur många är receptet beräknat?

    • chezwood chezwood says:

      Hej! 4 hungriga personer räcker det till om man serverar med ett gott bröd! 🙂