Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Pico de Gallo

picodegallo

 

Har sådana cravings på Pico de Gallo just nu, helst serverad med en chunky guacamole och goda nachos (kommer recept på hur du gör egna!). Namnet betydet Tuppens näbb – jag föreställer mig att det ska symbolisera likheten mellan tuppens skarpa pickande och ungefär så som chilins hetta ska kännas mot tungan.

Pico de Gallo

4 tomater
1 silverlök
1 röd chili
1 knippe färsk koriander
1 lime
Salt

Dela och kärna ur tomaterna, detta är viktigt för att det hela inte ska bli vattnigt och såsigt.  Hacka tomaterna fint tillsammans med löken, chilin och koriandern. Skippa inte koriandern även om du tror att du inte gillar den – till och med min korianderhatar har blivit omvänd av den här Pico de Gallon. Pressa över lime och balsansera med salt. Det ska vara ganska mycket syra som väger upp chilins hetta.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Emma says:

    Hej! När jag var gravid sist hade jag också pico de Gallo-craving, och precis som du skriver, guacamole. Älskar det fortfarande trots att bebisen nu är 10 mån. Tack för härlig mat-inspiration.

    • chezwood chezwood says:

      Vad underligt det är med cravings alltså! Men antar att det finns värre saker att vara sugen på än Pico de Gallo och Gucamole ändå 😉