Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Trädgårdssoppa med briochekrutonger och basilikacreme

gardensoup
Den här soppan är som att injicera klorofyll i hela kroppen, det spritter i musklerna efteråt! Alla mängder och typer av grönsaker går att variera efter tycke och tillgång, men glöm inte basilikacremen och krutongerna för de lyfter verkligen hela soppan!

3 potatisar

1 gul lök
2 stjälkar selleri
1 nypa chili
1 glas torrt vitt vin
1 broccolihuvud
2 nävar hackad grönkål
500 ml ekologisk grönsaksbuljong
500 g frysta gröna ärtor
Saften av en citron
Salt & Peppar
1 knippe basilika
200 g färskost
Zesten av en citron
1/2 stor brioche
Skala och hacka potatis, lök och selleri. Värm en ordentlig skvätt olivolja i en gjutjärnsgryta och fräs grönsakerna mjuka utan att ta färg. Slå på vinet och buljongen och koka potatisen mjuk. Skär ner broccolin i mindre buketter och rör ner tillsammans med grönkålen. Häll i ärtorna när broccolin är mjuk och låt koka upp någon minut.  Krydda ordentligt och mixa sedan till en slät soppa.  Pressa i citron och håll varmt.
Mortla basilikan med en nypa flingsalt tills det blir en slät massa. Rör i färskosten och citronzesten, smaka av med salt och peppar.
Bryt briochen och generösa bitar och ringla på lite olivolja. Grilla på högsta värme under grillfunktionen i någon minut tills bitarna blir gyllene.
Servera soppan med en sked färskost, briochekrutonger och lite olivolja ringlat över.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..