Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Kokos och fiskcurry med ostronskivling och koriander

fishcurry

1/2 purjolök
2 nävar ostronskivling
1/2 röd chili
3 msk massaman currypasta
800 ml kokosmjölk
2 msk fisksås
1 msk limejuice
1 msk socker
2 msk fiskfond
2 kaffirlimeblad
600 g torsk
1 näve sockerärtor
1 näve delade små tomater
1 liten paprika
1 knippe färsk koriander

3 dl jasminris

Dela och skiva purjolök fint. riv ostronskivlingen i strimlor och hacka chilin fint. Fräs i en gryta tills svampen krymt ihop till ungefär en tredjedel. Slå på koksmjölk och rör i currypastan, fisksås, lime, socker och fiskfond.  Lägg i kaffirlimebladen och låt sjuda tills kokosmjölken tjocknar något. Smaka av och korrigera styrka, sälta, sötma och syra

Skär torsken i stora kuber, rensa sockerärtorna, dela tomaterna och strimla paprikan och lägg åt sidan samtidigt som du kokar riset. Lägg i fisk och grönsaker i grytan när det återstår knappt 5 minuter på riset. Sänk värmen på grytan till lägsta, det ska absolut inte koka utan knappt hinna sjuda upp innan riset är klart. Tabnken är att alla grönsaker ska vara krispiga och fisken precis klar.  Får den koka blir den bara torr och tråkig.

Servera i djupa skålar med en näve koriander till varje portion.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Emmie says:

    Ser och låter jättegott, precis som alltid 🙂