Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Chaikryddad äkta varm choklad med ingefärsgrädde

 

Chaichocolate

 

Såhär i höstkylan tycker jag ni ska prova en underbart lyxig version av den här klassiska drycken,  gjord på riktig choklad och med väldoftande kryddor. Använd antingen vanlig mjölk eller mandelmjölk som grund, båda blir otroligt goda.

Receptet bjöd jag också på i senaste numret av Älskade Hem, fotot är taget av duktiga Johan Almblad och set designen står Set My Table för.

Trevlig helg på er!

 

6 portioner
9 dl mjölk
170 g mörk ekologisk choklad
1 tsk hela kardemummakärnor
2 kanelstänger
1/2 tsk nymalen svartpeppar
4 msk farinsocker
3 cm färsk ingefära
1 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver

2 dl vispgrädde
1 tsk farinsocker
1/2 – 1 cm finriven färsk ingefära

Hacka chokladen fint och rör ner den i en kastrull tillsammans med mjölken, kardemummakärnor, kanelstänger, svartpeppar och farinsocker. Skiva ingefäran i halvcentimeter tjocka skivor och rör ner dem också. Vispa konstant samtidigt som du låter chokladen sjuda upp. Ta av värmen, vispa ner vaniljen och låt dra under lock i minst 10 minuter. Vispa under tiden grädden mjukt tillsammans med farinsocker och smaksätt med ingefära.

Sila den varma chokladen och servera i muggar tillsammans med en sked ingefärsgrädde.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..