Göteborg – Blomrum

blomrum_kristin_ lagerqvist-3015

I torgpassagen precis vid Saluhallen ligger en av Göteborgs absolut bästa blomsterbutiker, nämligen Blomrumblomrum_kristin_ lagerqvist-2997Linda startade Blomrum för 18 år sedan och idag är det ett glatt gäng på totalt 6 blomsterdekoratörer som arbetar här.

blomrum_kristin_ lagerqvist-3004Man kan omöjligt gå härifrån tomhänt. Exakt vad buketten innehåller visar vi nästa vecka så håll utkik!blomrum_kristin_ lagerqvist-3009Följ dem på instagram via @blomrum och @blomrumsinsta och på blomrum.se såklart. Men missa för allt i världen inte ett besök här nästa gång du är i närheten.blomrum_kristin_ lagerqvist-3013

BLOMRUM

TORGPASSAGEN | KUNGSTORGET 5-7
411 17 GÖTEBORG

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

CAROUSEL

IMG_8716

Vi gjorde ett besök på Stockholms allra senaste stjärna på restauranghimlen, nämligen Carousel som öppnade i början av september i Naglos gamla lokaler vid Operan på Gustav Adolfs torg. Som namnet antyder är Carousel ett ställe i ständig rörelse, som serverar lunch såväl som middag och dessutom erbjuder en välsorterad snygg bar.

IMG_8725IMG_8723IMG_8728IMG_8737IMG_8742IMG_8734Bakom Carousel står de erfarna krögarna bröderna Moderato, från restaurang deVille och Boquerian samt Vassa Eggen bland annat, och deras barndomsvän Christopher Ellertsson vilket borgar för god kvalitet på både mat och vin.

Vi gillar de snygga lokalerna och det vackra läget och siar om att detta är ett ställe kommer att stå sig under en lång tid framöver.

Av: Ulrika Randel och foto: Amelia Widell

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

INDIO KITCHEN

IMG_7975

Ur högtalarna strömmar skön latinsk musik vilket är det första tecknet på att Indio Kitchen inte är ett traditionellt sushiställe. Här serveras nämligen nikkei, som är ett slags crossover-kök som uppstod när japaner invandrade till Peru för över hundra år sedan. Nikkei är alltså resultatet av den prägel som deras ättlingar satt på det peruanska köket.

Och man måste ju säga att den japanska sushin blandar sig väl med peruanska rätter som ceviche. Enkelt sagt skulle man kunna kalla nikkei kryddstark sushi. Nikkei är väldigt hett just nu och sveper över de europeiska storstäderna med storm. Här i Stockholm hittar ni nu alltså nikkei hos Indio Kitchen på Kocksgatan 52 på Södermalm. Indio drivs av produktionsbolaget med samma namn vars lokaler ligger strax bakom restaurangen.

IMG_7984IMG_7981IMG_7992IMG_7977

Vi började med misosoppan som istället för tofu har lime och rödlök och sedan provade vi både cevichen och en mix av sushi.

IMG_7967IMG_7983IMG_7966Vi kan verkligen varmt rekommendera Indio Kitchen och vi konstaterade också att det är ett alldeles perfekt ställe för en första dejt. Tips!

Av: Ulrika Randel och foto: Amelia Widell

 

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Page 1 of 1312345...10...Last »