Sy en tygväska

Babes-in-Boyland_DIY-linen-bag-2

Är du sugen på att ta fram symaskinen en regnig dag? Lovely Lifes förslag är i så fall att du syr Babes in Boylands fiffiga tygpåse. Passa på att färga eller trycka något fint mönster på den med en potatis eller varför inte göra batik?

Här hittar du beskrivningen om hur man syr väskan. 

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Marmorerade indigo-ägg

strenghielm_diy_indigo_egg.8

Här kommer ett tips på vackert och himla enkelt DIY till påsk!
Du behöver: ett gäng hårdkokta ägg, en plastbytta (typ matlåda), blått nagellack, plasthandskar eller plasttång och oömt underlag.
Fyll plastbyttan 3/4 med ljummet vatten och droppa sedan i några droppar nagellack. Lägg i ett ägg och putta försiktigt runt det innan du tar upp det och lägger det på ditt oömma underlag (jag använde vaxduk). Sen droppar du i några droppar för varje nytt ägg och gör om proceduren. Låt torka utan att pilla på dem… Klart! Superfint att dekorera påskbordet med, varför inte duka upp med indigo-blått i år?
Av Mari Strenghielm
So, they look advanced but no sir, they´re not. In fact, this is such an easy peasy DIY!

You need: hardboiled eggs, a plastic container (bowl), blue nail polish and tongs. 
How to: Fill the container 3/4 with lukewarm water, then add a few drops of nail polish in to the water. Add one egg at a time, it just takes a few seconds to colour the egg so be quick. Let the eggs dry on a surface you can spare. I used a piece of plastic cloth. Good luck!
strenghielm_diy_indigo_egg.1strenghielm_diy_indigo_egg.2strenghielm_diy_indigo_egg.3strenghielm_diy_indigo_egg.4strenghielm_diy_indigo_egg.5strenghielm_diy_indigo_egg.6strenghielm_diy_indigo_egg.7
9 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Anna Malmbergs skrivbordshörna för barn

MG_64731anna_malmberg.skrivbord.lovelylife

Älskar ditt barn att sitta och pyssla vid ett eget litet bord? Rita, drömma, bygga lego, pyssla. Gör då som Anna Malmberg som pysslade ihop en egen liten skrivbordshörna till sin son Sonny Lou. Läs hela det fina inlägget om hur du gör bordet HÄR.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Rutigt trägolv hos Strenghielm

Är du sugen på att använda den gamla målartekniken att måla rutor på ditt trägolv? Kolla in Lovely Lifes bloggare Mari Strenghielms inlägg om hur hon gjorde i sitt kök HÄR.

strenghielm_kitchenfloor.2 strenghielm_kitchenfloor.3

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

1:A ADVENT

strenghielm_wreath.7

Vår bloggare Mari Strenghielm har satt ihop en utförlig kransguide till våra läsare. Men den önskar vi från Lovely Life er alla en fin 1:a advent!

strenghielm_wreath.4

strenghielm_wreath.3Jag började med att göra en stor tunn krans med hortensia, enris och eucalyptus. Jag tycker dessa färger är så fina tillsammans. Det gör lite ont att jobba med enris så ett tips är att använda handskar till detta. Först gjorde jag en grundkrans av grov najtråd för att få stabilitet och sedan varvade jag små knyten av hortensia, enris och eucalyptus som jag satte fast med tunn ståltråd.strenghielm_wreath.8

Av eucalyptusen/poppeln som blev över gjorde jag en mellanstor krans. Den här har ingen grundkrans alls utan klarar sig utmärkt med bara eucalyptus och ståltråd. Den är ju väldigt fin att ha som grund och sedan kan man stoppa in något piff i nederkant eller något band om man känner för det.

strenghielm_wreath.6
Och dessa är gjorda av rötter som jag hittade i skogen. Jag flätade bara ihop dem och band ihop dem med ett jutesnöre. En slinga murgröna från trädgården fick göra dem sällskap. strenghielm_wreath.2
Något som är väldigt roligt att göra är pyttekransar. Sådana här tänker jag ha på mina paket i jul. Man kan använda i princip vad som helst; dessa är gjorda av myrten (från mitt myrtenträd här hemma), lingonris (från skogen) och rosmarin (från mataffären). strenghielm_wreath.1
Av den lilla hortensian som blev över när jag gjorde den stora kransen blev det en ännu minikrans. Hur söt? Jag hoppas den ska ska torka så här! strenghielm_wreath.9
På första bilden i inlägget ser ni en enkel pilkrans som jag köpt på blomsterlandet för runt 70 kronor. Det är väldigt lätt att bara ta en grankvist och fläta ihop med kransen och den tog ungefär en minut att göra.
Och hörni; om man verkligen, verkligen inte vill eller kan göra kransar så kan man faktiskt bara ta en fin granruska och hänga på dörren. Den här ovan som jag hittade i skogen med kotte kvar och allt var ju helt magisk! Enkelt, billigt och spider den bästa doften av jul!
Av: Mari Strenghielm
4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Page 1 of 512345