Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Lina Andersson och bor i Malmö. Är designer och grundare av accessoarvarumärket Lite Kalabalik. Jobbar som Art Director på Garbergs Malmö, där jag även är en av grundarna. Bloggar om min vardag, allt runt om mig som är fint, min stil, mitt liv, mina jobb, min träning, min mini. Instagram @linaandersson

Ett fint beroende.

shoppat_langblondin_0330

Min väska hem från London vägde som min kollega Figges unika stensamling. Skojar. Han har ingen stensamling. Men min väska var sjukt tung. Fylld till bredden med fina förpackningar, anteckningsblock och fina kort. Jag kan inte behärska mig när jag släpps in i en butik som Liberty eller Harrods. Rosa kortet upp till höger vet jag exakt vem jag ska ge till. M:et upe i hörnet tänker jag (eh mormor) sy på ett väl utvalt mini-plagg. Chokladen har jag käkat upp. Anteckningsblocket med moln-blad vet jag också vem som ska få. Roligaste sättet att shoppa på. Det när man tänker på vem man ska ge en present till.

liberty_langblondin_0330

Hur fin är den gröna chokladburken! Och glasunderläggen från Anthropologie. Perfekta att lägga sina smycken på.

litekalabalik_langblondin_0330

Så här fint.

finaforpackningar_langblondin_0330

Flott va! Chia-kakan var precis så god som man faktiskt inte trodde den kunde vara. Dock var pralinerna från Harrods en besvikelse. Äggen kommer mamma och pappa få i påsk-present. Och ja, jag ser framför mig hur min pensionärslägenhet kommer att vara till bredden fylld med gamla, fina små förpackningar.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kvällsjobb.

skrivbord_langblondin_0329

Har genom åren jobbat väldigt många kvällar (och en hel del nätter). Blir lätt så när man har eget. Fungerar i perioder. Sen börjar minnet, humöret och inte minst kroppen säga ifrån. Jag har alltså blivit en stjärna på att lyssna på kroppen och vara väldigt vaksam på varendaste varningstecken. I alla fall. Senaste veckan har det varit långa kvällar framför datorn då vi ju åker till LA nästa vecka. Och eftersom peppen är total inför resan är det inga problem. Men min kropp gnisslar och ojar sig. Jisses den stelheten alltså. Nåväl. I morgon träning på lunchen och sen måste jag få till ett löppass i helgen.

moodboard_langblondin_0329

Moodboard inför plåtningen. Vi ska alltså plåta imagebilder till Lite Kalabalik i Los Angeles nästa vecka. Och finfina pressbilder på mig och Malin. Den stressen alltså. Vår käre fotograf har fått kämpa genom åren. Minns tydligt när hon en gång till slut gav upp och sa “Lina ta på dig solglasögonen”. Som sagt. Trötthet (egenföretagare) och snygga bilder inte bästa kombon.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Förkorta byxor och bästa barnhänget i Malmö.

staysoft2_langblondin_0327

Tänkte dra lite svar på frågorna i detta inlägget.
“Åh! Passar på. Har relativt nyligen flyttat till Malmö. Hur gör man för att börja älska denna stad, dina Malmö-tipz deluxe med andra ord!” Hur man gör för att älska denna stad. Omfamna den. Promenera runt. Handla grönsaker på torget (Möllan), ta en kaffe på Kaffebaren på hörnet, promenera till Davidhall och köp en blomma på Florista. Ta dig till havet och gå längst Ribban. Sitt i solen och ät glass på trappan i Västra Hamnen. Käka en tonfiskmacka på Noir. Och klicka på “Malmö” och “Malmö-tipset!” i menyn “Kategorier” ovan. Där har jag samlat alla möjliga olika finfina Malmö-tips.
“Gärna tips om vilka fik i Malmeee där en kan gå med en femmånders. Dvs, där de inte kollar snett på en för att man måste amma eller bebisen blir lite kinkig. Kram!” Jag hängde väldigt mycket på Satori när jag var mammaledig (stora soffor, många andra mammor och plats för barnvagnar) och hade AB Småland funnits när jag var mammaledig hade jag helt klart fikat här!

”Passar på att fråga om butiker i Malmö med fina barnkläder/leksaker/inredning för barn, ska på besök nästa vecka så önskar tips.” Nu är jag ju sent på det men kan då meddela att jag tyvärr inte har koll på barnsaker. Skulle så fall vara AB Småland igen! De har en superfin barnavdelning (och ett gigantiskt block minin kan stå och rita på).
“Hej, jag vill gärna ha tips på bra second hand-shopping i Malmö, i fall du har några.” Har massor av tips. Har gjort ett inlägg om det här.
“Hej! Instämmer med flera andra här – Malmötips! Framför allt saker man kan göra med barn men även schyssta restauranger och fik och annat trevligt som piggar upp i vardagen. Och bilder från ditt hem!” Angående Malmö-tips, se ovan. När det kommer till bilder från mitt hem så har jag en sambo som ställer sig ytterst tveksam till att visa upp förmycket från hemmet. Alltså visar jag enbart upp små hörn av vår lägo. Kanske inte behöver tillägga att vi tycker lite olika här. Och stadsbibblan är föresten mitt bästa Malmö-barn-tips!
“Jag är också en lång blondin och har ägnat hela mitt liv åt att hitta tillräckligt långa byxor. Nu är ju dock trenden att byxor ska vara “för korta och flagga” dvs cropped. Min fråga e om du har något tips på hur man kan bli bekväm med något man kämpat emot hela livet eller om man bara ska inse att vissa grejer kanske inte är klädsamma för alla?” Igenkänning på den! Dock har jag omfamnat korta-byxor-trenden! Älskar den. Hur coolt och snyggt som helst. Och man får chans att visa upp snygga glittriga strumpor.

litekalabalik_langblondin_0327

Favoritarmbandet just nu.

staysoft_langblondin_0327

Bästa budskapet ju. Stay soft! T-shirt Lisa Burenius.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Annars då.

belt_langblondin_0326

Har funderat ett tag på att investera i ett riktigt snyggt skärp. Ett skärp som gör mina kaftaner till en klänning med midja och en gammal halvtrist klänning som ny. Konsulterade Karoline och hon skickade mig ovan gäng från Royal Blush. Har funderat, provat och funderat. Nog även bestämt mig nu minsann.

grape_langblondin_0326

Så enkelt och så gott. Mynta måste vara en magisk krydda. I söndags bjöd vi hit vänner på brunch. Och inte vilka vänner som helst. Utan min bff med familj. Har fortfarande inte riktigt fattat att hon faktiskt numer bor i samma landskap som mig. Vi kan alltså träffas precis när vi vill.

skapet2_langblondin_0326

Gillar denna knasiga växt. Någon som vet om den kan slå ut?

snakeskor_langblondin_0326

Och i lördags skojade en till det med en liten sväng på lokal. Middag och en (japp en) drink på Belle. Och strax innan elva var vi alla tre redo för hemgång.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 6 Kommentarer
Page 1 of 26112345...102030...Last »