Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Lina Andersson och bor i Malmö. Är designer och grundare av accessoarvarumärket Lite Kalabalik. Jobbar som Art Director på Garbergs Malmö, där jag även är en av grundarna. Bloggar om min vardag, allt runt om mig som är fint, min stil, mitt liv, mina jobb, min träning, min mini. Instagram @linaandersson

Mood board för Lite Kalabalik.

En kväll för ett par veckor sedan satte jag och Malin oss med sushi, te, godis och en hög med tidningar. Vi rev ut allt möjligt som vi tyckte var Lite Kalabalik. Sen tejpade vi upp på en gammal bordsskiva. Allt för att få en tydlig, visuell och sammanhållen bild av i vilken riktning vi vill att varumärket ska ta, vad vi laddar varumärket med och vad Lite Kalabalik är för oss idag.

Glädje i våra bilder är ett måste! Modellerna ska le och skratta. Bilden överst kan jag inte slita mig i från. Älskar den. Och den får symboliserade oss två. Stora solisar för att dölja ringar under ögonen. Och så tänker jag att det är ett hotellrum i typ LA vi sticker ut huvudet från. Alltid ha kul och vi ska fortsätta drivas av passion!

Kate på omslaget av Vouge står för den coolness vi vill vara, modellen i röda stövlar och blå klänning den lekfullhet i färgblock som vi gärna jobbar med, “Radikal optimism och Pricken över i” är exakt det Lite kalabalik är. I en enkel outfit sätter man pricken över i med ett smycke från oss. I en färgglad outfit adderar den i:et. Örhänget på bilden ovan som är en klassisk pärla med en tvist är precis det vi är. Alltid en tvist. Quirky och positivt. Storstadskänsla.

Våra kollektioner innehåller en grund av basfärger. Sen adderar vi alltid det galna och färgglada inför varje säsong.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Sen sist!

Hej där. Alltså just nu kämpar jag med att ta mig framåt. Energin är verkligen på noll. Oväder varvas med obegriplig kyla (har du inte upplevt skånsk vinter kan du icke föreställa dig den upplevda kylan malmöblåst genererar). Himlen är jämngrå. Förra veckan gjorde jag däremot vad jag kunde för att i alla fall liva upp det grå en aning. Karin tänkte samma.

Frös fingrarna av mig när jag stannade till i knarkrondellen för att hala upp kameran och ta en bild på graffitiväggen.

En fantastiskt god macka på Noir och en grön juice livar också upp. Och på tal om bra! Fick vid senaste besöket reda på att under 2018 kommer det att ingå en bryggkaffe i lunchen. Med tanke på att de har en av stans godaste brygg är det en fantastiskt nyhet. Annars då. Det finns mer än en längtan till vår i mitt liv. Men kan ta mig tusan inte komma på något just nu. Så det får bli lite jobb, ett avsnitt Younger sen sova.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

En helg.

Eftersom fredagskvällen innehöll en del vin kändes det fint att vara hemma lagom till elva. Hann till och med handla med mig mjölk och bananer innan Coop stängde. Kom hem till en mini som febrig men pigg satt upp i sängen som att hon väntade på mig (och enligt killen gjorde hon också det “mamma kommer snart”, hur gulligt). Somnade med ett feberhett ansikte tryckt mot mitt. Vaknade två timmar senare av att mini behövde kissa. Sen gick det såklart inte att somna om. Nästa dag piggade vi upp oss med en iskall tur till lekparken och lunch på Mitt Möllan. Febern var nämligen som bortblåst dock även aptiten så vi delade på ovan lax bowl på LoCali.

Vädret var verkligen iskallt. Alltså iskallt. Så jag köpte tulpaner i ren desperation. Vårlängtan.

På söndagen stannade vi däremot inne hela dagen. Förutom att jag tog en tur till jobbet för att inventera lagret och hämta min dator. Köpte årets första semlor på vägen hem, sen kom Christin och Algot över och i en hysterisk ljudnivå (hur kan två små få till så mycket ljud?) satt jag och Christin och pratade om ett gemensamt projekt vi landat i. Spännande. Och som med alla projekt man engagerar sig i ryker den närmsta tiden av kolla tv-serier och slappa. Men detta kommer lätt vara värt det. If you snooze you lose.

Semlor. Inte en favorit, men ändå gott. Framför allt när de kommer från Söderberg & Sara och inte är så söta. Nåväl. Bra helg trots att den började med en febernatt.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kände för att bli oansvarig.

Här står vi. Två reklamare i varsin Ganni-outfit. Bredvid mig står Karin. Kär vän och kollega. Himla fint att jobba ihop med en vän. Jobbrytmen blir liksom lite effektivare när man känner varandra så väl. Sen att Karin är en mycket bra kreatör och copy gör det ju ännu bättre. Och vi har en matchande garderob. Gör det hela också lite roligare.

För en vecka sedan hade jag en stark drift att dricka vin och bli oansvarig. Men som den ansvarsfulla individ man är så bokade vi in denna happening en vecka senare. I samband med att vi ändå skulle festa till det med fredags-quiz på jobbet. Förövrigt ett fantastiskt quiz som våra praktikanter stod för. Reklamhistoria blandat med “gissa kollega”.

Om vi blev oansvariga? Nopp. Inte alls. Drack massa vin, besökte nyöppnade Riket (som två kockar från Tempo (R.IP.) öppnat), åt tre små gröna rätter som var mumsiga, tittade på folk, pratade uppfostran, barndom och män. Och såg en uppsjö av bekanta ansikten. Alla var där som det brukar heta. Och vi kände i magen att Riket kommer bli ett favoritställe, bra kvarterskrogshäng.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 31412345...102030...Last »