Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Lina Andersson och bor i Malmö. Är designer och grundare av accessoarvarumärket Lite Kalabalik. Jobbar som Art Director på Garbergs Malmö, där jag även är en av grundarna. Bloggar om min vardag, allt runt om mig som är fint, min stil, mitt liv, mina jobb, min träning, min mini. Instagram @linaandersson

Frukostinspo!

kung_markatta_frukost3_langblondin_0120

Har ju liksom alltid tyckt att frukost är dagens bästa mål. Så en är inte besviken dessa dagar då det dessutom är det hippaste målet att inta. I alla fall i sociala medier. Och innan jul hade jag en riktigt bra dag på jobbet. Tillsammans med Kung Markatta, coolaste kocken Mette Helbak och fotograf Malin Lauterbach. Mette har tagit fram ett gäng finfina frukostrecept till Kung Markatta. Hon stylade även alla bilderna. Och Malin skapade magi bakom kameran.

kung_markatta_frukost4_langblondin_0120

Här hittar man alla recepten. Denna granolagröt i ugn kan jag intyga var vansinnigt smaskig.

kung_markatta_frukost5_langblondin_0120

Och ägg! Aldrig fel. Recept här. Och Mette då! Kolla in hennes helt galet fina satsning här. Kan inte tänka mig en härligare matupplevelse.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kämpa.

florista_langblondin_0120blommor_langblondin_0120

Köpte med mig lite vårfeeling hem i dag. Från Florera. Och visst värmde solen lite lite? Det var väl inte bara inbillning för att en så himla gärna vill ha värme och ljus. Annars då. Var trött, mosig men väldigt hoppfull hela dagen. Efter lite mer än en vecka var mini äntligen feberfri. Men icke. Febern kom tillbaka på kvällskvisten. Elände. Men buketten på köksbordet gör allt lite lättare att uthärda ändå.

holygreen_langblondin_0119

Och efter att jag läst Lisas kommentar till detta inlägget gick jag direkt ut och köpte ett gäng gröna juicer och nyttigaste salladen på menyn. Har även börjat kolla efter resa till värmen. Lisa är förövrigt en av de starkaste och coolaste kvinnor jag träffat genom jobbet. Hon jobbar på outtröttligt med värsta skärpan och när en lång filmdag är till ända sätter hon sig i bilen och kör massa mil hem för att hoppa in i restaurangköket och jobba vidare.

ingefära_langblondin_0119

Ingefära och citron. Hej du gamla vän. Och läs denna artikel om D-vitamins roll för hälsan.

juice_langblondin_0119

Mini fördrog cashewdrycken. Även om jag sa att hon behöver grönt för att bli frisk.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Om man vill äta lunch som en norrman.

noir_langblondin_0118

Fast på ett stylish svenskt vis då. Och vem vill föresten i dessa SKAM-dagar inte vara lite norsk. I alla fall. Då tycker jag man ska käka lunch på Noir. Välja en av deras vansinnigt goda mackor. I tisdags blev det en tonfiskmacka med en varm äppelmust. Och sällskapet. Hon var nykär. Kan inte tänka mig ett bättre sällskap.

noir2_langblondin_0118

Annars då. Tänkte lyssna på denna podden. Förmodligen redan i natt när jag vankar av och an med en sjuk mini. En annan sak jag gör när det vankas är att förbereda denna föreläsningen. Gäller att vara effektiv när tiden är knapp liksom.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hej vabb!

fika_langblondin_0118

Idag har jag vabbat. Såg ändå lite fram emot det. Tänkte att nu var det dags för en feberfri dag och vi skulle mysa ihop, hon skulle ta en lång lunchsov så jag skulle kunna avverka grejer på datorn. Och så vidare liksom. Men det var det där med grusade förhoppningar och förväntningar. Idag var det en väldigt gnällig mini som bara ville vara på mig och jag skulle gärna vara i rörelse. Och mini är bebisen som inte gillar kroppskontakt i vanliga fall. Alltså borde en njuta nu. Men himla svårt när den lilla 12 kilos klumpen hostar, rosslar och gnyr på ens axel.

mollan_langblondin_0118

Efter lunch kändes det läge för en promenad. Gillar verkligen långsamma barnvagnspromenader runt staden. Medan mini sover. Och gillar verkligen stadsdelen runt hörnet. Den där stadsdelen som har en rondell som heter knarkrondellen, en hysterisk torghandel med väldigt mycket “jalla jalla”, Malmös bästa krogar (Lyran, Belle, Tempo-må-du-vila-i-fred osv) och massor av små butiker med inlagda oliver och linser i 10 kg förpackningar. Det är liksom detta som gör Malmö till Malmö.

davidshall_langblondin_0118

Traskade till Davidhall med sikte inställt på Florista. Men de hade jättestängt. Typiskt.

florista_stangt_langblondin_0118 gone fishing_langblondin_0118

Gone fishing.

absmaland_porslin_langblondin_0118

Precis när jag passerade AB Småland vaknade hon. Timing. Vi tog mellis där och jag spanade på finfint porslin.

absmaland_langblondin_0118

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 24512345...102030...Last »