Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Lina Andersson och bor i Malmö. Är designer och grundare av accessoarvarumärket Lite Kalabalik. Jobbar som Art Director på Garbergs Malmö, där jag även är en av grundarna. Bloggar om min vardag, allt runt om mig som är fint, min stil, mitt liv, mina jobb, min träning, min mini. Instagram @linaandersson

Boktips!

jaglatdigga_langblondin_0914

En av de absolut bästa saker jag gjort för mig själv det här året, det är minsann att jag börjat läsa igen. Och nu kommer detta att låta som ett sponsrat inlägg för typ Adlibris e-böcker. Men det är det icke. Men alltså e-boken! Vilken grej! Hur mycket jag än älskar att hålla i papper har e-boken gjort att jag kan läsa precis överallt och precis närsom. Boken är ju alltid med mig i handväskan/mobilen. Och istället för att scrolla instaflödet när jag vaknar läser jag några sidor i min bok. Bäst hitintills i år är ovan bok. “Jag lät dig gå”, väldigt gripande om sorgen att förlora ett barn och att leva i ett förhållande med misshandel. Dock lite besviken på Hollywood-slutet. Men annars, mycket läsvärd.

greenkitchenstories_kokbok_langblondin_0914

Inte en e-bok, och kanske inte något man läser från pärm till pärm. Men rekommenderar verkligen Green Kitchen Stories senaste kokbok. Många enkla, vardagliga, nyttiga och roliga recept!

kvinnanpataget_langblondin_0914

Kvinnan på tåget“, också en bok om att leva i en osund relation. Inget som stannar kvar superlänge, men helt klart läsvärd en regnig höstdag. Gillar sensmoralen i boken, att den där tillsynes perfekta ytan förmodligen inte är så perfekt som det verkar.

rebelltjej_bok_langblondin_0914

“Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?” Boken “Godnattsagor för rebelltjejer” måste ju vara årets julklapp till alla små tjejer där ute! Boken är fylld med kvinnliga förebilder, en bok jag verkligen önskar hade funnits när jag själv var 12 år gammal.

rebelltjejer_langblondin_0914

Och så måste jag såklart avslutningsvis tipsa om min brors bok, Råttan. En spänningsroman man sträckläser. Om hur brottsligheten idag har nästlat sig in i vårt välfärdssystem. Hur den undre kriminella världen skingrar staten på miljonbelopp. Och har ni mina kära läsare något bra boktips så, please, kommentera!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Hej där!

blaskor_langblondin_0917

Det var en enormt välbehövlig helg. Längesedan jag kände så mycket för helg som jag gjorde i fredags. Kanske därför jag låtit kameran ligga kvar i handväskan större delen av helgen. Alltså dokumenterade jag inte när jag käkade fredagvinlunch på Papi i Saluhallen (sjukt god ravioli) eller när jag snaskade i mig tre sinnessjukt goda praliner senare på kvällen. Eller lördagens bananpannkakor till frukost med en peppad mini. Vad jag däremot dokumenterade var kvällens restaurangbesök i Köpenhamn. För det var tamigtusan legendariskt. Återkommer till detta. Och söndagen började med sol och den helt bisarra sovmorgonen till klockan halv tio!!! (japp värt tre utropstecken). Man kan undra vad kusinerna gjorde med mini i gårkväll. För så länge har hon aldrig sovit förr. Dagen fortsatte med ett odokumenterat besök på Söderberg Sara och Gram och sen fika hos vänner som fått tillökning. Dagen avslutades med en höstkylig löpartur i mörkret. Känner inte för att gå och lägga mig men inser att jag måste. Så hörs i morgon helt enkelt.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Finfin dag.

outfit_regn_langblondin_0914

Häromdagen trotsade jag det usla vädret och körde bara ben. Lite praktiskt ändå när det regnar då ben är lätta att torka av och tunt kjoltyg torkar snabbt. I alla fall. Finfin dag var det.

fashioncuncil_langblondin_0914

Bland annat var jag på Sweden Fashion Councils årliga trendseminarium. En inspirationsboost komprimerad i två timmar intensivt matande av bilder och nyckelord. Det som stannade kvar i min hjärna när jag gick därifrån är att naturen möter high tec, att det kommer fram fler smarta lösningar som är hållbara för vår miljö. Att 2000-talet är tillbaka. Paris Hilton, rosa, små pälsklädda handväskor och Barbie estetiken. Och parfym i tablettform, ätbara 3d printade ekosystem, blanka svarta ytor, silverfoliering, Mujis lilla hus och att första kokboken med insekter har kommit ut. Ungefär så.

outfit_baraben_langblondin_0914

Annars var det ytterligare en dag med ösregn och blåst. Fattar på riktigt inte hur svensken ska överleva till maj 2018 om det ska fortsätta såhär.

mineral_vin_langblondin_0914

Efter jobbet mötte jag upp Christin på Mineral. Första gången sen vi lärt känna varandra som vi kunde sitta och prata hur länge vi ville utan att bli störda. Vi har alltså alltid träffats med barn innan. Och då har det varit standard att inte kunna avsluta en mening.

outfit_skratta_langblondin_914

Och precis så här glad var jag efter en helkväll med Christin (som heter midiss i sin blogg här och Instagram här). Så himla mycket 2017. Att lära känna någon via Instagram, träffas lite och plötsligt inse att man har hittat en skatt till vän.

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Idag är det onsdag men i förrgår var det söndag.

miniojag_langblondin_0912

I söndags sken solen och man fick den där perfekta höstdagskänslan. Vi drog till stammisstället nummer ett. Folkets park.

farihatten_langblondin_0912

Började med en lunch på Far i Hatten. Gillar ju verkligen detta stället. Framförallt på hösten av någon anledning. Känns som solen alltid skiner på deras uteservering.

pizza_farihatten_langblondin_0912

Vi åt pizza. Jag en svartkål och pecorino och killen en vanlig tomatsås och mozzarella. Helt perfekta pizzor!

kappa_langblondin_0912

Standardoutfit en söndag. Bekväma skor, jeans och en collegetröja. Och så skakade jag liv i en gammal Rodebjer-kappa.

miniojag_langblondin_0910

Mini sportade fluffjackan från Lindex. Gos. Och så himla kul att se henne klättra runt i klätterställningen i parken. För bara en månad sedan kunde hon inte ta sig upp och framförallt inte ha mod att krypa genom långa röret. Men nu så! Mammahjärtat sväller över när man tittar på.

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 29012345...102030...Last »