Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Lina Andersson och bor i Malmö. Är designer och grundare av accessoarvarumärket Lite Kalabalik. Jobbar som Art Director på Garbergs Malmö, där jag även är en av grundarna. Bloggar om min vardag, allt runt om mig som är fint, min stil, mitt liv, mina jobb, min träning, min mini. Instagram @linaandersson

Sen sist.

royaldesign_langblondin_1209

Stress är ju förrädiskt. Något jag konstant har med mig efter att ett par gånger i livet varit och snuddat vid den där väggen. Och senaste tiden har varit minst sagt intensivt. När det körde igång för fyra veckor sedan siktade jag in mig på en period och tänkte att “tre veckor det fixar man”. Nu blev det ju fyra. Kanske även fem. Jäkla tur det är jul snart. För är det något en lärt sig så är det vikten av att ta igen sig efter en intensiv period. Lite som ett kreditkort med ränta. Man måste betala igen med samma och lite till. I alla fall. Mycket kul har det varit. Bland annat hängde jag och Malin i Royal Designs butik i Landskrona i veckan. Drack glögg, snackade med kunder och sålde smycken.

kalabalik_langblondin_1209

Och i morgon, lördag, är vi i Helsingborg på Formskapet. En galet trevlig designbazaar jag verkligen tycker ni ska besöka om ni är i krokarna.

garbergs_langblondin_1209

Och så har detta sköna gäng haft julmingel med våra kunder. Jag kände mig som en julgran.

horn_langblondin_1209

Linda hade “lånat dotterns diadem”.

julbord_langblondin_1209

Buffé i konfen.

jultroja_langblondin_1209

Malin hade snyggaste fultröjan.

minimouse_langblondin_1209

Och så veckans absolut bästa händelse här i Malmö. Jag är ett stort fan av street art så när denna helt magiska installation dök upp blev jag helt varm av glädje. Och självfallet ville vi på byrån hälsa den nya businesses välkommen i stan. Det gjorde vi med ett litet litet paket (med en liten liten nöt i såklart) som vi budade till den lilla lilla dörren. Och lyckoträff att vi gjorde det samtidigt som regionens största tidning levererade en liten liten dagstidning på trappan.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Ett extra roligt jobb!

kung_markatta_framtidens_julbord

När jag var 21 bestämde jag mig för att bli vegetarian. Mycket tack vare en något småilsk roomie. Hon upplyste denne oupplysta om varför man inte ska äta kött, varför man ska välja ekologiskt och hon fick mig även att knyta handen i ilska och börja kalla mig feminist. För att fatta det stora i detta måste man tänka att det var typ sjutton år sedan. Mycket och inget har hänt sedan dess. Men när det kommer till att få god vegetarisk kost är skillnaden enorm. Som sagt. Alldeles nyligen gjorde jag ett galet roligt jobb på byrån. För vår älskade kund Kung Markatta. I en undersökning som Kung Markatta tog fram visar det sig att fyra av tio svenskar vill ha mer grönt på julbordet. Så tillsammans med grymmaste kocken Paul Svensson tog vi fram Framtidens julbord! Och jag kan intyga att varendaste ett av recepten smakar riktigt galet bra. Jag tänker absolut göra ett par av rätterna i jul.

kung_markatta_framtidensjulbord

Samtliga bilder är plåtade av Charlie Drevstam och stylade av Elin Åström, för Kung Markatta.

markatta_framtidens julbord

Detta receptet alltså! Örtgravad kålrabbi. Så mycket fräschare än sill.

markatta_inspo_framtidensjulbord

Alla recepten hittar man här och de är framtagna av kocken Paul Svensson. Han driver restaurangen på Fotografiska i Stockholm (där han serverar kött som ett tillbehör. Inte tvärt om alltså) och sa så himla många klocka saker när vi spelade in denna lilla filmen.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Psssst.

kiez-malmo_langblondin kiez-karin-o-jag kiez_ostbricka_langblondin_0805

Blev galet glad när jag för ett par år sedan fick reda på att det skulle öppna en vinbar i lilla butiken rakt över min lägenhet. Och ett halvår ungefär kunde jag utnyttja förmånen att springa över och ta ett glas naturvin när jag, från sovrumsfönstret, såg att det var ledigt på uteserveringen. Sen blev jag gravid och ville mest sova eller kräkas så så mycket vinbar blev det inte under en period. Och sen kom mini. Och nu har Kiez lagt ner. Sorgligt ju. Men så har jag fått berättat, från en säker källa, att det kommer att öppna något nytt och trevligt i samma lokal. Bättre akustik utlovas, brunch och veganvänligt. Spännande ju!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Sen sist.

ramen_langblondin_1206koppi_langblondin_1206

Veckan rivstartade och enligt mina luncher har veckan sett ut som följer. I måndags packade jag ordrar på lunchen och Malin sprang iväg till Saluhallen och köpte en ramen till mig. Hon kom tillbaka irriterad över att det tagit orimligt lång tid och orimligt dåligt bemötande. Men soppan var mums. Som bonus fick jag även en kaffe från Koppi. Tänker aldrig överge Noir som absoluta favoriten men Koppi har banne mig ett galet gott bryggkaffe.

lunch dux_langblondin_1206 vaska ganni_langblondin_1206

Och i dag konstaterade jag och Nina att vi inte, idag heller, skulle hinna en proper lunch. Dock kompenserade vi genom att köpa med oss finlunch. Hotell Duxiana har nämligen en himla fin liten restaurang med inte dumt käk alls! Köpte en finfin lax och fotade min väska på restaurangens golv medan vi väntade på vår mat.

lite kalabalik_langblondin_1206

Och så en liten “hej du som bor i Landskrona”. I morgon onsdag kommer jag och Malin att husera i RoyalDesigns butik, med Lite Kalabalik. Det är glöggmingel, finfina erbjudande och ett gäng leverantörer på plats. Kom förbi och säg hej vetja! Här ser ni eventet.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 23612345...102030...Last »