Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Fotograf och grafisk formgivare med en fot i Malmö – och en som ständigt är på väg ut i världen. På bloggen får du följa med på mina resor och glimtar ur vardagen och frilanslivet.

Välkommen till min värld!

För projekt, samarbeten eller ett enkelt hej, hör gärna av er:
instagram: @hannaskoog
hemsida: hannaskoog.com
email: hej@hannaskoog.com

Fredagsblandning

fredagsblandning26

Jag är mycket mycket oredo att lämna LA faktiskt. En vecka är alldeles för kort när man törstar efter sol och vårtemperaturer, fullt lagom dock för att undvika ruinering. Men ändå – hälsa och välmående känns viktigare än pengar. Vi har gång på gång sagt att alla skandinaver borde bli ivägskickade en vecka till någon slags solig destination av sin arbetsgivare under vintermånaderna. Då tror jag samtliga skulle må lite bättre, för det gör faktiskt en enorm skillnad för själen, energin och sinnena att få en kort ljus- och klorofyll boost. Och lite miljöombyte.
Glad fredag!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Downtown LA

Efter vårt jobb var utfört igår så strosade vi runt i Arts District i Downtown LA som är som ett eget stort konstgalleri, helt otroliga målningar runt varje hörn. Och ett booming neighborhood skulle man kunna säga – massor av tuffa butiker, caféer, restauranger och barer. Och ölbryggerier, så klart.

Mycket har hänt inne i “stadskärnan” också, för bara några år sedan ville ingen vistas här, och nu är det precis tvärtom med allt nytt och hippt som öppnat upp, t ex Ace Hotel, Grand Central Market och Mikkeller. Blue Bottle Coffee och Zink cafe är två andra ställen ni borde spana in, dessa ligger i utkanten av Arts District så det växer snabbt.

Glass i solen, en liten grej som ger lyckorus i februari.

Och idag är det tydligen Valentine’s day? Inte en dag jag är särskilt förtjust i, men kärlek kan man ju inte få för mycket av, så passa på att dela ut en extra kram eller två!

❤︎

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Kort rapport – Los Angeles

Är fullkomligt lyrisk över att vara här, i solen, i ljuset, i grönskan, sinnena fullkomligt exploderar!

Vi hängde mest runt i Venice under helgen, drack juice (som en ju gör i LA), åt fantastisk mat och träffade intressanta karaktärer.

Och kikade in i lite olika butiker. Den här ligger precis runt hörnet från där vi bor. Man kan köpa keramikmuggar här för ca $45, om man känner för det. Det gjorde inte vi.

Brunchtips: The Rose Cafe.

Och så de här dårå, solnedgångarna, som man aldrig någonsin tröttnar på.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsblandning

fredagsblandning25Den här fredagen har jag längtat efter, särskilt sedan snön och iskylan bröt ut i Skåne. Det är nämligen dags för en vältajmad tur till LA! Och jag är redo. Ser fram emot jobben som ska göras, och att få utföra de i en något behagligare kontorsmiljö skadar inte det minsta. Kamera, dator samt tunn (tunn!) jacka är nerpackad, vi hörs därifrån!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Dofter och minnen

surflogdelimasan_hannaskoog_LL1

Igår när mitt schampo tagit slut och jag fick gräva fram mitt resekit från Bali så insåg jag hur mycket dofter påverkar en. På en bråkdels sekund var jag tillbaka här, på Surflodge Limasan.

aesop_hannaskoog_LL2

Dessa trotjänare hängde med samtliga veckor, men för mitt krölliga hår är schampot något torrt (även om den ska vara för just torrt hår?), och nej jag får inget snyggt saltvattenhårsvall av det. Tillsammans med hårmasken och tillhörande balsam blev det dock bra, men eftersom jag inte nödvändigtvis vill spendera timmar i duschen då nöjde jag mig med att använda bara balsam, och kombinationen ett par tre gånger.

surflogdelimasan_hannaskoog1aesop_surflodgelimasan_hannaskoog1

Jag brukar för övrigt alltid ta med mig en ny doft till platser jag ska vara länge på, och så använder jag den doften endast där. Några månader senare och du är vips tillbaka på platsen när du känner just den lukten. Och minnena är knivskarpa! Jag testade dra fram Rio-parfymen när jag ändå var igång och började nästan lipa.
Testa själva – använde ni samma parfym i somras som ni gör nu? Om inte, plocka fram sommarparfymen och se vad som händer.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Stämningsfullt

TH-16-45-MI-29_5_301101

Jag hamnade på Stories hemsida (som en visst har en tendens att göra då och då…) och blev alldeles tagen av deras nya kampanjbilder från sin French beauty collection. Detta är så vackert!

TH-16-45-MI-32_5_301101

Det är precis den här typen av inspiration som får mig att plocka upp kameran och skapa något nytt.

TH-16-45-MI-35_5_301101

Och så vill man ju typ flytta till Paris, men det kräver kanske lite mer eftertanke.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsblandning

fredagsblandning24

Tycker vi tar och fredagspeppar lite med vackra interiörer, ljuvliga blomster, solbränna och friska drinkar. Glad helg!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Vintern alltså

Januari och februari är inte direkt mina favoritmånader på året, och därför har jag alltid försökt fly fältet om jag haft möjlighet, åtminstone en liten stund. Förra året vid den här tiden satt jag och Stina och grubblade över just detta, så vi tog vårt pick och pack och drog till Rio, förmodligen det bästa beslut vi någonsin tagit, för det visade sig bli den mest episka resan ever. Året innan dess for jag till LA och jobbade ihop med Eva en vecka, också extremt effektivt mot vinterdepp.

Så även om jag älskar Malmö så är det väldigt grått här just nu, ca tre miljoner nyanser av just den färgen skulle jag säga, med en touch av beige, och det är tamejfan inte inspirerande. Så, i år blir det ett litet återbesök till LA, nästa fredag möter jag upp solen och Scott där vi jobbar vidare på vårt IKEA projekt samt lite fotojobb!

Blev även så inspirerad av Annas inlägg från Los Angeles, fantastiska bilder! Visst blir man bara genomlycklig av lite ljus och grönska?

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

En lördag i Köpenhamn

Jag och min kära vän Scott bestämde oss för en heldag i Köpenhamn eftersom vi ändå skulle gå på konsert där på kvällen. Och vi började i Kødbyen.

Där var nämligen Daniel Patterson och gästlagade tacos på Hija de Sánchez, många tacolovers var på plats för detta mumsiga event. Förutom sjutton lager kläder dårå.

Och det var sinnessjukt gott, på riktigt. Vi satt dessutom ute i solen och åt, nästan som i Mexiko alltså.

Efter det intog vi Værnedamsvej där några favoritbutiker ligger utplacerade, bl a Playtype.

Och Aesop. Och Ganni. Min just intjänade faktura fick sig en törn ska medges. Tur det fortfarande var rea.

Sedan kände vi att det var dags för ett vinstopp innan vi skulle infinna oss på restaurangen klockan 17.

Så därifrån och en halvtimmes promenad genom denna vackra stad landade vi här:

Bæst. Har enbart gott att säga om stället, wow.

Processed with VSCO with b5 preset

Och efter den tidiga middagen var vi redo för konsert!

Där jag i alla fall lyckades ta en bild på förbandet, själva huvudbandet fick endast vara med på film. Men hursomhelst, det var BRA.

En bonus var att Camilla och hennes kille Emil var i stan över helgen, så efter spelningen mötte vi upp dessa två galenpannor och hamnade på Ruby, stället som erbjuder stans bästa cocktails.

Sammanfattningsvis var det en kvalitativ, och (bevisligen), rolig lördag!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsblandning

fredagsblandning23

Att ha deadlines på fredagar gör ju så klart att man kan njuta lite extra av helgerna. Så, imorgon blir det heldag i Köpenhamn, med bl a middag här, och säkerligen fler upptäckter, sedan håller jag söndagen ganska öppen för kaffedejter och träning. Vad ska ni göra? 

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemmakontor

Jag har varit inne i en IKEA bubbla hela veckan, som frilans kan man bli inkastad i projekt ganska snabbt, och då sväljer det all ens tid, vilket jag förstår kan tyckas ganska svårmanövrerat, men för mig kan det vara ett perfekt upplägg, förutsatt att jag inte har andra projekt igång samtidigt.

Jag hann dock med några vintriga promenader i Pildammsparken, en av nackdelarna med det grafiska jobbet är ju att man sitter ner mycket, så, ställ upp din strykbräda och du har ett perfekt ståbord att varva mellan!

homeoffice_yourlife_hannaskoog4

Sedan tog jag och Scott tog ett avstämningsmöte här, på nya (gamla) Kiez – numera Mineral, i tisdags, och trots fin mat och gott vin känns det lite snålt när man måste betala för lite extra bröd till måltiden.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Färgsprakande

gravityhome-ikea-piet-hein-eek-jassa2

Jag sitter och jobbar på ett IKEA projekt där utställningen för alla nyheter inför 2017 är samlad, och det finns en hel del gött och framför allt bra grejer (t ex  KUNGSBACKA som kan komma kräva ett eget inlägg) som utvecklats i deras kommande kollektioner.

gravityhome-ikea-piet-hein-eek-jassa4-1024x876

Och vi börjar här, med JASSA textilierna som kickar loss en massa endorfiner bara man tittar på det, underbart!

gravityhome-ikea-piet-hein-eek-jassa5gravityhome-ikea-piet-hein-eek-jassa11-1024x684gravityhome-ikea-piet-hein-eek-jassa15-1024x684

Det är bl a Holländska designern Piet Hein Eek som står bakom kollektionen tillsammans med tre andra kreativa själar, som alla förespråkar hållbarhet vilket ju känns självklart för både oss och för IKEA.

gravityhome-ikea-piet-hein-eek-jassa3

Under mars kommer denna färgfest förgylla varuhusen.
Första bilden gör att jag vill packa hela mitt kamerakit och dra till Indien eller Marocko och fylla alla minneskort med färg och ljus. Och garanterade lyckorus.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsblandning

fredagsblandning22

Glad fredag! Har ni några helgplaner? Själv har jag siktet inställt på att bli frisk, det var längesedan jag var sjuk (typ döende, har det känts som) så den här veckan försvann i ett enda blurr. Det innebär förstås lite extra arbete i helgen, men i övrigt blir det mycket lugnt med inslag av läsning och köksstök.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Ett sista tips från Madrid

Sen lovar jag att släppa Spanien för den här gången. Men det här stället har jag nämligen inte kunnat släppa sedan vi steg in på det i lördagskväll.

Kikekeller, alla mina inredningsdrömmar samlade på ett ställe, med bar dessutom, där man kan köpa allt du ser dessutom. Madrid bjöd alltså på himmelrike flera gånger om.

Skön stämning, gott vin, gullig stab och alldeles underbart.

(OBS, första bilden är enbart stämningsbild från den spanska huvudstaden, det är alltså ej fasaden till Kikekeller om ni skulle vara där och leta runt efter det. Viktigt att förmedla detta tänkte jag.)

Gott om fasad-bilder i min lur, så de sprids ut lite här och där.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Cyklar och tapas

madrid_hannaskoog_12

Jamen vi bränner väl av ett café till när vi ändå är i farten? La Bicicleta är definitivt en värdig konkurrent om Madrids bästa kaffe, och även om spanjorerna älskar sitt bröd så lyckades vi komponera ihop en riktigt fin frukost. Så pass charmig personal också, det gillar man ju!

madrid_hannaskoog_13madrid_hannaskoog_15madrid_hannaskoog_17

En blandning av soffor och stolar med gamla träbord där du kan sitta och jobba/plugga/läsa gjorde stället väldigt mysigt och inbjudande.

madrid_hannaskoog_11madrid_hannaskoog_18

Ligger på Plaza del Grial i området Justicia som erbjuder massor av bra restauranger och barer.

madrid_hannaskoog_27madrid_hannaskoog_21madrid_hannaskoog_24

Just den här förmiddagen var det söndag så det var väldigt lugnt i området, men jag kan tänka mig ett härligt sorl i kvarteret när våren kommer på riktigt!

madrid_hannaskoog_25 madrid_hannaskoog_42

Ett annat tips är Mercado de San Miguel – en typ av saluhall där du kan äta dig igenom Spaniens alla tapas. Så nära himlen du kan komma med andra ord.

madrid_hannaskoog_39

Jag hade förmodligen exakt samma ansiktsuttryck som det här gänget.

madrid_hannaskoog_38

En sån här kostade väl runt €2.

madrid_hannaskoog_37madrid_hannaskoog_40

Mycket bra ställe alltså. Tack Madrid för den här gången!

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 14012345...102030...Last »