Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Fotograf och grafisk formgivare med en fot i Malmö – och en som ständigt är på väg ut i världen. På bloggen får du följa med på mina resor och glimtar ur vardagen och frilanslivet.

Välkommen till min värld!

För projekt, samarbeten eller ett enkelt hej, hör gärna av er:
instagram: @hannaskoog
hemsida: hannaskoog.com
email: hej@hannaskoog.com

Drömhem – Norge

Vi pratade en del skidåkning under helgen, jag och brorsan, och jag är så sugen på att sätta mig i en himla alp- eller fjällstuga med trötta ben och rosiga kinder och lyssna på brasan och skrota runt i underställ tillsammans med vänner. Varje vinter slutar det dock med att jag desperat flyr till solen istället…

Men hemmet som Slettvoll skapat kan nog se till att jag gör slag i saken! Just detta hus nära Norefjell är ju särskilt drömmigt med värmande texturer och stora fönster.

Här, precis här skulle jag sitta med ett glas vin och förmodligen min dator medan en hypotetisk pojkvän fixar middag.

7-5 8-5

Och så skulle jag värma mina trötta stela muskler i det dära badet.

10-4 11-3

Alltså åh ÄR det för mycket begärt eller?
Mvh, Trött På Lägenhetskaos.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsblandning

fredagsblandning49

Jag spenderar fredagen på bästa tänkbara sätt – hos min bror m familj i Göteborg! Idag har vi (mest brorsdottern då) bl a spanat in fiskar på Sjöfartsmuseet i Majorna, som för övrigt är ett så mysigt område att jag vill flytta hit. Imorgon susar jag ner till Malmö igen där det blir middag på detta geniala ställe, en drink på Belle i vanlig ordning samt jobb och lägenhetsfix på söndagen. Dagarna kommer gå snabbt med andra ord. Glad fredag!

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Old Delhi

Det är en ruggig och grå dag i Skåne och jag drömmer mig tillbaka till ett varmt och färgstarkt Indien. En av dagarna tog vi oss till Old Delhi där vi bl a spanade in Röda Fortet.

Detta fort är alltså uppbyggt av samma snubbe som lät uppföra Taj Mahal, och var hans palats efter att han såg till att Delhi blev huvudstad istället för Agra.

Det är ett gigantiskt område och vi luskade aldrig riktigt ut vad det används till idag när vi var där, men det är alltså härifrån som premiärministern nu talar till nationen varje år, och så är det naturligtvis en av de största sevärdheterna i Delhi.

Vi traskade vidare ut på Delhis kaosartade gator och hamnade sedan mitt i en parad. Varför inte liksom?

Gatorna är ju redan som någon slags parad i sig själva.

Tar man bilder av folk får man räkna med att ställa upp på selfies efteråt, så även i detta fall med denna glada grabb!

Vi hade siktat in oss på att hitta en viss marknad, och en fick ju se ett och annat på vägen dit.

Just här, luktade det inte direkt hallon. Känns hönsbajs (eller höns generellt) bakant? Blandat med ruttna ägg? Ja men ungefär så skulle man väl kunna beskriva aromen.

Den här marknaden var kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss, men vi fick å andra sidan senare veta att den inte alls var klassad som särskilt turistvänlig heller pga inga turister går hit. Festligt ändå!

Stinas uttryck sammanfattar det hela!

Ja hörrni, trots smuts och illaluktande gatuhörn så är det här en helt fantastisk stad. Med helt fantastiska människor. Jag hoppas innerligt ni får uppleva det om ni inte redan har gjort det!

❤︎

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kaffepaus i Malmö

Allt som ofta dimper det ner frågor om vad man inte får missa i Malmö, något jag mer än gärna svarar på! Jag och Lina gjorde en miniguide för något år sedan som fortfarande känns aktuell, men tål att repeteras. Och vi håller oss till temat »fika« den här gången.

UGGLA KAFFEBAR har, sedan vi skrev guiden, utökat med goda luncher, och står fortfarande för en fenomenal kaffepaus. De behöver jobba lite på att bjussa på leenden, men i övrigt är det ett riktigt bra ställe.

Och så erbjuds det väldigt god frukost, något både jag och Sydney (kanske mest jag dårå eftersom hon får nöja sig med frolic) uppskattar.

Adress: Sankt Knuts Torg 16.

SÖDERBERG OCH SARA har genomgått en ganska stor förändring sedan bilderna togs, de har nämligen flyttat in i lokalen bredvid den ursprungliga. Men med samma goda bryggkaffe och med ett bredare utbud av bakverk och frukostmeny.

Adress: Mäster Danielsgatan 3.

CAFE NO 6 erbjuder både klassiska samt lite mer avancerade kaffemetoder, och har du redan fått i dig din dagsranson kan du alltid testa en rooibos latte.

Adress: Mäster Henriksgatan 6.

Jag inser nu att det är dags för en ny liten kaffeguide, eller snarare en add-on, eftersom denna är begränsad till St Knut, samt att mina personliga favoriter faktiskt inte finns med hehe. Vi kör en ny topp 3 nästa vecka!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Underbara Köpenhamn!

Förra veckan var jag över i Köpenhamn ett par svängar, älskar verkligen denna stad och är så glad att den ligger runt hörnet från Malmö. Så vad var bäst den här gången? Well, 1. besöket hos Kinfolk med världens snyggaste kontor tillsammans med mina kära vänner och kolleger, 2. återföreningen med Camilla och Emil som bor i Sthlm (vi gick bl a hit och hit) och 3. kaktusbutiken på Jægersborggade. En annan upptäckt var Mikkellers nya taco plejs La Neta på Nørrebrogade. Sen att bara insupa atmosfären här är gott nog!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Att välja kök

Alla dessa beslut som ska tas när man renoverar kök? Och den största utmaningen har nog varit att komma fram till vilken bänkskiva jag vill använda.

light

kitchen_natural_hannaskoog

Det jag egentligen vetat från början är att jag vill ha ganska naturliga toner, dels för att det passar lägenheten, och dels för att jag blev så inspirerad av det via resorna till Portugal. Och nu känns beslutet klart som korvspad!

Det blir den här varianten ↑ En kalksten som heter Jura i gråaktig ton. Och i väntan på offerter från olika företag ska jag bara bestämma färg på luckorna… Och handtag.
Men vad tror ni, den blir väl fin?

Bilder plockade från Pinterest.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Mer från Spanien

Sista kvällen och morgonen i San Sebastián, magnifik solnedgång och delikat frukost innan vi drog vidare till Santander.

Det var mörkt vid ankomsten och vi var vrålhungriga, så vi begav oss ut på promenad för att utforska stället och hitta föda, vilket vi lyckades ganska bra med!

Började sedan nästa dag på bästa sätt – cafe con leche i morgonsolen!

Älskar de små butikerna i detta land.

Dessa vyer är inte heller helt otrevliga.

Jag fick EN dag på stranden, den omfamnade jag lika hungrigt som middagen vid ankomsten. Tills jag fick myror i brallan och stack iväg och sprang istället, men vem kan motstå det när det ser ut så här?

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsblandning

Hörrni, det här med köksrenovering är ingen enkel grej att manövrera. Men nu är det helg och vi går in på kök och alla dess beslut i ett senare inlägg tycker jag. Min vecka har inneburit bänkskiveresearch, fotojobb, fotoredigering, en tur till Köpenhamn, fiska efter nya jobb (ibland är frilansandet väldigt ångestframkallande), träning samt bygg av vägg i lägenheten av min kära händiga far. Imorgon blir det en ny tur till Kph (ska bl a spana in det här stället) men framför allt möta upp fina vänner från Sthlm. Även födelsedagsmiddag och mer lägenhetsbygg är inplanerat, så jag tror det blir en riktigt bra helg. Hoppas ni också får ett par fina lediga dagar!

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Saltimporten Malmö

Igår åt jag och min kära vän Helena lunch på Saltimporten Canteen. Detta är ett ställe man alltid kan lita på om du vill unna dig en god lunch. Vällagat, enkelt, smakrikt, och fyllt med kärlek. Missa ej om ni är i Malmö! Särskilt om solen skiner.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Inspirerad av: Manger

Jag kan verkligen inte få nog av Mimi Thorissons bildflöde och kokbok där man fullkomligt vill ta sitt pick och pack och flytta till den franska landsbygden. Hennes man, Oddur, tar de mest fantastiska bilderna av mat som är oemotståndlig och gör att det både vattnas i munnen samt inspirerar att bjuda hem ett gäng vänner för middagsnjut.

Går till kylen och plockar fram min parmesan nu.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kort rapport från San Sebastián

Man hinner äta väldigt många pintxos under fem dagar i San Sebastián, det kan jag intyga… Men allting är ju så gott!

Älskar dessutom att man antingen står eller sitter på barstolar utanför alla dessa fantastiska hak, tar ett glas iskallt vitt vin och en pintxos eller två…

Vad tycker vi om hotellets utsikt då? Dugligt icke sant? Staden påminde mig om så många andra platser, märkligt nog. Här såg det ut som Rio, andra stunder kändes det som Barcelona, och plötsligt var man i ett hörn av Paris.

Slutsatsen är med andra ord: Det kommer bli återbesök, för San Sebastián är en stad med hjärta och värme, vänlighet och med ett väldigt brett utbud.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Fredagsblandning

fredagsblandning47

Hola från San Sebastián! Jag sitter på ett café och jobbar undan lite innan jag ska hoppa på bussen mot Bilbao. Ett gäng dagar på den baskiska kusten har varit både välbehövligt och upplevelserik. Och maten är heelt otrolig, men mer om detta i ett kommande inlägg, jag ville mest bara önska er en fin fredag och trevlig helg!

bilder via pinterest & lucy williams

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Intervju: Lilla Vardag

Clara och Zandra är två mycket coola tjejer som numera går under namnet Lilla Vardag. Och dessa Malmö-ambassadörer är något både staden och dess invånare kan vara väldigt stolta över, de framhäver nämligen allt som är bra med denna Skåneregion och är samtidigt öppna och ärliga med dess baksidor (vilket tyvärr är det enda som lyfts i större medier).

Jag upptäckte själv dessa kreativa genier via deras podd, och har sedan dess både inspirerats och fascinerats av deras framgång, samt tagit del av deras briljanta tips och rekommendationer från både i och runt omkring Malmö. Dessutom är de otroligt härliga att hänga med! 

Dessa bilder togs en sen eftermiddag i september när både ljus och väder var på exakt vår sida, och vi rundade av med ett glas vin uppe på Story hotel med utsikt över vår vackra stad.

– Så, hur lärde ni känna varandra? 
“För ungefär sex år sedan började vi båda jobba på en stormarknad här i Malmö. Parallellt pluggade vi båda heltid och bollade det med vårt jobb, så vår vänskap växte sig fort stark eftersom vi delade samma typ av vardag och hade mycket att prata om.”

– Hur kom ni på idén till “Lilla Vardag”? 
“När vi båda slutförde våra universitetsstudier fastslog vi, på en av våra många promenader i Pildammsparken, att vi kommer ha rätt mycket tid över. Och vi tycker inte om att ha tid över! Där någonstans började vi fundera kring vad vi tycker om att göra och vad vi själva anser oss vara bra på. Ur tanken om att en ny typ av vardag var på väg att dra igång för oss växte idén om podcasten Lilla Vardag. Innehåll och uttryck grundar sig i att vi tycker mycket om Malmö och är bra på att prata, haha. Framför allt upplevde vi att det saknades en röst från Malmö, mycket av det innehåll som riktar sig till målgruppen vi kommunicerar med har sin utgångspunkt i Stockholm. Tråkigt tyckte vi. Så vi köpte mikrofoner, lärde oss att klippa ljudfiler och började spela in podd på Zandras sovrumsgolv en gång i veckan. Till en början använde vi oss av Instagram som ett verktyg för att sprida podden men märkte tidigt att det fanns en stor efterfrågan på ett Malmöfokuserat innehåll även på Instagram. Så då spelade vi vidare på den bollen och gjorde det till vårt främsta syfte – att lyfta Malmö och allt fint staden har att erbjuda.”

– Ett extremt bra initiativ tycker jag. Och ni har ju haft en minst sagt hektisk sommar, berätta, vad var det ni fick för uppdrag?
“Ja, minst sagt! Men också vår roligaste sommar! Vi fick uppdraget att sköta Malmöfestivalens Instagram-konto, dels under sommaren men framför allt under festivalveckan. Syftet var att erbjuda en festivalupplevelse även digitalt. Vi bokstavligen sprang runt på festivalområdet för att täcka så många av de 950 programpunkterna vi bara kunde. För att sprida festivalglädjen, väcka nyfikenhet och hjälpa festivalintressenten att hitta något roligt eller nytt!”

– Det känns som att Malmöfestivalen bara blir större och större, samt bättre och bättre, vad var bäst i år tycker ni?
“Håller med! Bäst i år va Instagramkontot. Nä men skämt å sido, vi är stolta, glada och hedrade över att Malmöfestivalen satsar på att testa nya grejer, där ibland Lilla Vardag. En av de bästa grejerna med festivalen är att den ständigt eftersträvar förnyelse och att erbjuda malmöiten något den inte förväntat sig. Projektgruppen gör ett lysande arbete med att boka programpunkter som fick oss att tappa hakan. En helt galen uppvisning av gruppen Motosikai och en uppvisning i världsklass i Taekwondo är våra bästa festivalminnen. Och maten så klart.”

– Wow! Det låter ju onekligen som att ni behöver vila upp er efter det här, men har ni några planer nu i höst?
“Ja what goes up must come down, sägs det ju. Så delvis kommer vi att planera för återhämtning. Vi har sedan vi satte igång Lilla Vardag sprungit fort och hunnit med mycket, vilket vi är så himla glada över. Men det tål att nämnas att vi parallellt arbetat heltid på annat håll. Planerna för hösten är därför att fokusera på att fortsätta skapa Malmö-fokuserat innehåll, samarbeta med likasinnade aktörer för att erbjuda den Malmö intresserade tips och rekommendationer. Och så hoppas vi på att hinna ta massa bilder framför färgglada väggar i vår fantastiska stad.”

______

5 SNABBA I MALMÖ:

1. Frukost eller middag? (Vart i så fall?)
“Middag! Just nu i alla fall. Precis upptäckt Kv. Åkern, kanske sist på den bollen i Malmö men där kommer Lilla Vardag unna sig ‘Kockens val’ så ofta plånboken tillåter. Kålmackan på Scandwich är också något av det godaste vi ätit!”

2. Bästa kaffet?
Café Dornonville! Kanske främst för att det är Malmös mest instagramvänliga, helhetsupplevelsen är ju det viktigaste.”

3. Bästa drink för AWn?
“Ett kallt glas krispig cava eller en pepprig GT, förhoppningsvis på Belle nästa gång det är dags. Annars ser vi fram emot att testa Gustavino för ett glas rött. Tills dess är det inte omöjligt att hitta oss med ett glas Husets på Restaurang Möllan.”

4. Bästa falafeln?
Saluhallen! Helt klart bästa. Men som de malmöiter vi är handlar vi titt som tätt på Dalaplans Grill för en hederlig rulle med alla såser.

5. Bästa typiska Malmö-upplevelsen om man är på besök?
Kallis! Vårt bästa Malmötips är att ta en cykel ner till havet för att nollställa kropp och knopp med ett kallt dopp. Andra tips är att äta en falafel i någon av stans alla parker! Hänga på stans mest solsäkra bänk utanför Konsthallen. Eller handla blommor av blomsterdamen Bodil på Möllevångstorget. Malmö är full av upplevelser, stora och små.”

– Sist men inte minst, vad händer med er kära podd?
“Livet händer! Podden tar helt enkelt mer tid i anspråk än vi har tid på dygnet. Just nu prioriterar vi bilder till Instagram, att publicera Malmötipslillavardag.se varje måndag och att utforska staden då detta är vår research för det innehåll vi skapar. Återkommer lusten är det dock inte uteslutet att ni hör våra babblande skånska röster i framtiden!”

Tack tjejer, ni är fantastiska! Vi ses på Belle! 

© hanna skoog

To read the interview in english, I’ve tried my best to translate it here.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Befinner mig här

I Stockholm, och har ägnat mig åt fotografering och bildredigering de senaste 48 timmarna. Fast tre andra saker har jag också hunnit med:

Frukost på Pom & Flora, deras ställe på söder. Den här saken ↑ var ny på menyn, och det som ser ut som kolasås är i själva verket någon slags lemoncurd som smakade ljuvligt tillsammans med macadamia crust och yoghurt. Päronen däremot, smakade exakt ingenting.
Och så har jag känt och klämt på kranar, måste bestämma mig snart. Samt bränt av ett pass på Sats som inte finns i Malmö, en får passa på. Men nu är jag tusen procent redo att åka hem igen!

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Flamingos och septemberljus

Man älskar ju att cykla genom ett Malmö när septemberkvällarna är så här ljusa och vackra.

Och efter en dag i fotostudion gick cykelturen till MJ’s för en drink i gott sällskap.

De har verkligen kört all in på flamingos, så pass festligt. Och tidigt i morse skrotade jag runt hemma en stund innan det var dags för ytterligare en studiodag.

malmo_170926b

Låånga skuggor över vårblommorna som pryder vårt påskbord. Japp, vi preppar för IKEA Foods påskbuffé, och Marcus ser till att bilderna sitter som de ska!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 14612345...102030...Last »