HEMMA HOS @MADEBYMOR

IMG_8700

Hemma hos 

Mia och Robert, båda psykologer, och döttrarna Maja 3,5 och Ellen 1,5 i Vasastan.

En solig dag i september hälsar vi på hemma hos Mia ett stenkast från Odenplan. I en den ljusa sekelskifteslägenheten är minivärldar för barn uppbyggda lite här och var, och skåp fulla med tygrullar vittnar om att här bor en kreativ mamma. På många olika sätt.

IMG_8711IMG_8704IMG_8701IMG_8702

Hur länge har ni bott här och varför valde ni denna lägenhet?

Vi har bott här i tre år snart. Lägenheten är ju bara sjuttio kvadratmeter, men mycket yteffektiv så det kändes som vi fick mycket för pengarna. Det var inte ett renoveringsobjekt på det sättet att allt behövdes göras, men det fanns ändå potential för oss att göra den finare. Den var lite tråkig, och tråkigt inredd och det kändes som ett kul projekt. Dessutom låg den i området som vi bodde tidigare.

Berätta om dig själv.

Jag arbetar som psykolog. Inredning och att driva mitt instagramkonto @madebymor är härligt för det ger mig möjlighet att fokusera på något helt annat. På så sätt får jag på fritiden utlopp för min kreativitet. Jag har flera gånger drömt om att arbeta med något inom inredning, men jag landar alltid i att jag har ett väldigt kul jobb som jag trivs med. Psykologyrket är också kreativt men på ett annat sätt. IMG_8691IMG_8692Är ni båda inredningsintresserade?

Jag är nog lite mer intresserad, även om vår första dejt var på ROOM på Alströmergatan. Då bodde jag i studentrum med möbler i bokfanér. På den tiden var nog Robert mer intresserad, och han är väldig duktig på att bygga och snickra. Vi träffades där då Robert precis hade fått en ny hyreslägenhet och ville kika lite. Så det var första dejten, men sedan dess har jag nog tagit över inredningsintresset mer och mer.

Inredningsstil

Det är ju väldigt tacksamt att inreda en sekelskifteslägenhet. Det mesta passar här, såsom dansk design, femtio- och sextiotal och loppis. Man kan väl säga att min stil är ljus i grunden men med tiden har det kommit in mer och mer färger. Speciellt sedan vi fick barn. Dessutom är jag öppen för  ännu mer färg, som till exempel rosa dova toner.

Vi har en blandning av dyrare möbler som vi fått spara till, och jag kan tycka det är härligt att spara och längta efter saker, men vi har även köpt mycket på nätauktioner.

Jag tycker inte att allt behöver vara funktionellt, ibland kan det viktigaste vara att det är vackert också. På instagram får jag ofta frågor om marmorskivan i vårt kök är ömtålig, och visst är den opraktisk. Men det är också väldigt fint med marmor och jag blir glad av att se den varje dag. IMG_8673IMG_8696

Renoveringstips

Att ha lång framförhållning vad gäller tillträde, speciellt om man har barn. När vi skulle öppna upp mellan kök och vardagsrum drog bygglovsprocessen ut på tiden så att vi var tvungen att flytta ut från vår gamla lägenhet och flytta in här medan renoveringen pågick. Robert bodde här i byggdammet medan jag fick flytta hem till mina föräldrar i en månad. Det gick ju, men jag fick avsluta min föräldraledighet hemma hos mina föräldrar. Och det var ju inte tänkt så.

Många säger att man ska bo in sig, men det är ju lite svårt om man har små barn och inte har möjlighet att åka till Thailand i tre månader medan man renoverar. Jag kan tycka att man kan ju göra de stora sakerna innan man flyttar in, och sedan kan man ju addera det personliga allt eftersom.

Vi har också satsat på material som vi tror kommer hålla över tid. Nu råkar ju marmor vara rätt i tiden. När man tittar på lägenheter kan man se många kök som man förstår har kostat jättemycket pengar men som inte känns som de står sig, och det är så synd att det rivs ut så mycket kök som egentligen fungerar. Vi försökte använda en del av det som fanns. Några hantverkare som var här tyckte vi skulle riva ut alla golven och lägga nya då de är lite lappade. Det är ganska lätt att dras med i deras åsikter, men det hade ju varit fruktansvärt att riva ut golven. Man måste också lita på sig själv.IMG_8682IMG_8684

Ni har dessutom nyligen köpt sommarställe. 

Ja, där gör vi allt själva och det är ganska energikrävande. Det ligger en timme söder om Stockholm och det är skönt att komma dit och när man bor i stan. Vi fick ta över huset med i stort sett allting av det förra ägarna, och vi har kunnat använda jättemycket. Slagbord, skåp och stolar. Vår stil där är lite mer lantlig än i stan kanske.

Inredningstips

Jag tycker det syns när inredning har gått för snabbt, när det har hänt för mycket på kort tid. Det blir lätt att man köper mycket nytt och att det blir för mycket av det som är just nu. Då känns det forcerat. När det gäller inredning så ska man låta det ta tid. Att spara till saker som man vill ha hela livet.

Växter tycker jag tillför mycket i ett hem, och jag använder dem mer och mer i min inredning. Det är så kul med sticklingar, att se dem förvandlas till stora växter eller ge bort dem till andra. Som palettbladen med hashtaggen #palettbladunite. Det är ju själva grejen, att man fortsätter att dela med sig. En del hör av sig till mig och frågar om de kan få köpa palettblad, men jag säljer ju inte dem men ger gärna bort och då brukar jag istället be dem skänka en liten slant till välgörenhet.

Tipset är väl inte att lyssna på så mycket tips. Däremot tittar jag mycket på bilder i tidningar, bloggar och instagram.

IMG_8683IMG_8686

Var hämtar du inspiration?

Jag blir ofta inspirerad av restauranger och offentliga miljöer. Café Pascal tycker jag har lyckats otroligt bra med inredningen. Snickarbacken 7:s badrum gick jag igång på häromdagen, och tänkte att så där vill jag ha det i nästa lägenhet.

Instagram-kontot Up the Wooden Hills insprirerar mig jättemycket, och jag gick på en work shop som hon hade där man fick lära sig origami. Det var så kul!

IMG_8675IMG_8677

Stockholmstips

Betonggruvan på Sveavägen har massor av fina inredningsprodukter.

Byggfabriken på Roslagsgatan; det är så vackert därinne och jag inspireras av deras tidstypiska detaljer.

Yuc på Norrtullsgatan har god modern mexikansk mat och dit går jag ofta och gärna!

House of Rym på Hornsgatan. Det trärena och skandinaviska gillar jag, och det hittar jag här.

IMG_8660

Hur tänker du när du inreder barnrum

Gärna färgglatt och med loppissaker. Jag gillar att skapa små minimiljöer, och jag tänker att barn tycker att det är roligt också. IMG_8666IMG_8664

Hur bor du om fem år?

Då bor vi nog i en liten större lägenhet. Möblerna och känslan kommer nog att vara samma, men kanske är det mer inspirerat av det gamla. Det är kul om ett framtida hem kan få vara på sitt speciella sätt. Jag tycker jättemycket om det här köket till exempel, men nästa behöver ju inte se ut så här. Det skulle kännas tråkigt.

Hur ser er bästa dag ut?

Varannan helg åker vi till landet, och njuter av naturen och tystnaden där. Det är jättehärligt, men lika härliga tycker vi helgerna i stan kan vara. Att köpa med sig något gott och sätta sig i en park och äta. Att lyckas med att skapa den där balansen mellan tid med barnen och egentid. När jag får egentid skapar jag gärna något till hemmet. Kanske syr jag något.

Text: Ulrika Randel

Foto: Amelia Widell

 

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

HEMMA HOS LOTTA & PER

IMG_7895

Hemma hos 

Lotta Ågerup, grundare av Swedish Rags, och Per Hagman, projektledare Cushman & Wakefield, samt döttrarna Vera 12, Beata 9 och sonen Fred 6 på ön Östra Skallen utanför Ljusterö.

En vindstilla morgon i augusti möter vi Lotta som avtalat i Klintsundet ute på Ljusterö. Hon slänger till oss ett par flytvästar innan hon kastar loss sin Silver Shark och fräser iväg med oss genom sundet. Vi kommer ut på öppet vatten och Lotta drar på ännu mer, medan vi beundrar Östra Skallen som tornar upp framför oss. En liten ö med branta klippor och ett sommarhus som smälter in i skärgårdsnaturen väntar där framme på oss.  IMG_7804IMG_7807IMG_7823

Berätta om ert sommarställe

Vi köpte det 1999 men då fanns det enbart ett 25 kvm stort härbre från 1700-talet som hade flyttats hit på 60-talet på tomten. Det är en gammal saltbod som förmodligen kommer uppifrån Dalarna. Huset var ursprungligen ett gästhus till familjen som vi tror ägde hela ön på 60-talet. Därför var det inte så ombonat här med tallskog ända in på husknuten och huset mådde inte så bra utan höll på att ruttna bort.IMG_7950IMG_7897IMG_7899

Vad vad det som gjorde att ni ändå slog till?

Vi var väl helt enkelt tillräckligt unga och naiva. Jag tror inte ens jag var in i huset innan vi köpte det. Jag hade väl en föreställning om att jag skulle sova i en sovsäck på klippan och det var det nog det som lockade. Stockholms skärgård gillade jag egentligen inte, då jag spenderat mycket tid på västkusten som barn, och tyckte att det var alldeles för mycket skog här. Men jag gick igång på att vi kunde köpa en klippa!

Både Per och jag hade precis fått våra första jobb, bodde i hyresrätt och ville ha något som var vårt eget. Vi övertalade olika mäklare att skjutsa ut oss på öar och många av objekten hade vi inte ens råd med, men vi tyckte så mycket om att åka båt. Men så dök det här upp och det var överkomligt för oss då. Det hade legat ute ett tag, hade ingen brygga och på den tiden såg inte folk potentialen på samma sätt som idag. Jag tror egentligen att vi inte heller gjorde det, utan vi ville bara ha en badklippa. Till en början bodde vi här hela familjen på 25 kvm med baljor och utedass och levde Hedenhös-liv.

IMG_7920IMG_7893IMG_7923Det har hänt en del med stället sedan dess. Berätta.

Ja, mina föräldrar bruka säga att vi gnetat på här som små myror. Sakta har vi byggt ut i etapper; altanen byggdes till och huset fick en glasveranda. När vi byggde glasverandan blev vår dotter som då var fyra år orolig att huset skulle bli för stort och att det inte skulle vara mysigt längre. Vi sov ju hela familjen uppe på loftet på den tiden.

Efter det funderade vi länge över hur vi skulle kunna bygga ut huset. Men så hittade vi en timmerstomme uppifrån Ramundberget på Blocket. Det var en kille som byggt en ny stomme på traditionellt sätt, vilket kändes skönt för oss då vi visste att vi alltså inte flyttade ner ett ruttet hus.

När huset väl var på plats byggde vi en gång mellan de två husen där vi lade köket och fick i hop huskropparna på så sätt. Vi har tagit vara på precis allting, och köksstommarna är desamma som fanns här från början som vi flyttat. Vi har även flyttat runt fönster och köpt till där det har behövts. Vi lurade oss själva att det var ett litet projekt, men det har det inte varit.

Huset har verkligen växt fram under årens lopp och vi har gjort det mesta själva. Vår förra båt sjönk nästan till sist, med tanke på allt vi fraktat fram och tillbaka. Vi hade också en snowbike, en uppfinning som en bekant till oss gjort, som Per fraktade byggmaterial över isen med på vintern.IMG_7914IMG_7907

Tips i området?

Vi tycker det är superlyxigt att åka till olika skärgårdskrogar. Finnhamn är vår närmaste som vi gillar jättemycket. Det är en så skön mix av människor ute på de här krogarna. Klintsundet där vi har båten har en ekologisk lanthandel och erbjuder ett otroligt fint utbud av kött och grönsaker från sin egen gård. Ingemarsö krog och Svartsö krog brukar vi också åka till. Jag älskar att hoppa i båten, dra iväg till en skärgårdskrog och åka hem över fjärden på kvällen.

IMG_7832IMG_7840IMG_7833IMG_7837IMG_7844IMG_7846När du inte är ledig och är här på landet, vad gör du då?

Jag är art director på reklambyrån King, men är just nu tjänstledig för att arbeta med Swedish Rags, som jag grundat tillsammans med Sofia Carlson som i dagarna även hon tar tjänstledigt från Ica där hon är kommunikationsansvarig för att jobba med Swedish Rags.

Sofia och jag lärde känna varandra på jobbet. Vi hade mycket tid ihop genom att då jag arbetade som kreatör och gjorde inspelningar tillsammans med Sofia för Ica, och mellan tagningarna satt vi och pratade. Vi upptäckte att vi båda var väldigt intresserade av inredning. Dessutom bodde vi båda i Bromma och vi båda letade febrilt efter mattor till våra hem.

Vi tyckte att det var svårt att hitta en matta som gick att måttbeställa av bra material och som det fanns en hantverkskänsla i, och inte bara var en plastrya eller en bit heltäckningsmatta. Det började utkristalliseras vad vi ville ha, och så kände vi att ska vi inte göra det här själva!? Så grundade vi Swedish Rags.

IMG_7847IMG_7852IMG_7849IMG_7830IMG_7862IMG_7871IMG_7857

Berätta om Swedish Rags

Vi ville skapa något hållbart och långsiktigt. Vi går ju också igång på trender och det är härligt, men en matta kanske kan få vara mer klassisk. En trasmatta är ju cool i ett fint hem, även om om vi sett den förr. Den kommer alltid att funka och sedan kan man addera andra saker till. Vi vill att det ska kännas lugnt och harmoniskt, en fin bas i ett hem. Det kanske inte framgår av bilder, men känslan när något är handvävt känns omtänksamt och varmt i ett hem. Det ger liv.

Mattan skapas av vävda moduler i 80×80 cm som handsys ihop till det önskade måttet. Den slagna kanten sys ihop och bildar en snygg fläta. Varpkanterna blir till ljusare brungrå ränder som påminner om trä och skinn som de allra flesta har i sitt hem redan, antingen i golv eller möbler och det är väldigt fint att ta upp det. På så sätt känns det inte bara som en randig trasmatta, utan något mer. Det var viktigt för oss att bara använda naturmaterial; lin och bomull som är otroligt skönt att gå på.

Vi ville också att mattorna skulle var möjliga att tvätta. En mindre matta kan man vika ihop och lägga in i tvättmaskinen hemma och de lite större i maskiner såsom de som finns i gemensamma tvättstugor. Det finns alltså möjlighet till vattentvätt.

Eftersom designen blev så bra, bestämde vi oss för att göra kuddar också. De är underbara att ha i sängen, då de erbjuder ett skönt stöd och inte bara fungerar som dekoration. Man kan använda dem istället för en sänggavel.

IMG_7877IMG_7878IMG_7883

Inredningsfilosofi?

Hela projektet med Swedish Rags har ju varit luststyrt; jag gillar verkligen inredning. Det är nog möjligheten till förvandling som attraherar mig mest. Vi levererade ett gigantisk rosa matta till en familj som bodde i en jättehäftig stor våning där de hade en beige matta. Så lade vi in vår matta och det förändrade hela rummet. Den känslan!

Inredningstabbe?

Jag är ganska avslappnad. För mig är det inte viktigt att någon ska tycka att jag är rätt, och då blir det ju inga tabbar. Jag går bara rakt på min magkänsla och inre radar när jag avgör vad jag tycker om, och tittar sällan på märken. För mig finns det inget som är rätt eller fel. Känns det bra så är det bra.

IMG_7876IMG_7872

Hur tänker du kring inredning av barnrum?

Där känner jag att det är barnens rum. Vår äldsta tjej har jag hjälpt att inreda som hon vill i sitt rum. Hon har cerise sängkappa och sänggavel. Sminkbord och spegelgarderober. Det är kanske inte den inredningsstil som vi har i resten av huset, men hon måste ju få leva som i sina drömmar. Men det är klart att man smyger in en liten matta eller kudde även i deras rum.

IMG_7886

Hur ser den bästa dagen ut här ute?

Vi vaknar tidigt till morgonsolen här på däcket och går ut. Givetvis tar vi ett morgondopp och kanske simmar vi runt ön. Här badar vi nakna då det inte finns några grannar som ser. Efter det hänger vi hela familjen och äter en lång frukost som nästan pågår ända fram till lunch, så det blir lite bråttom att hoppa i båten och komma iväg. Vi åker ut till Hallonstenarna och en perfekt dag är vi ensamma ute på de härliga klippflaken. Vi hoppar från höga klippor och snorklar. Till lunch har vi alltid med knäckebröd med sill, potatis och gröslök. Och en kall öl.

När vi kommer tillbaka till ön grillar vi och sen avslutar vi med att basta i den vedeldade bastun. Vi tänder massa lyktor och badar igen. Det är mycket bad hos oss. Sen somnar vi på sofflocket.

IMG_7825

Har ni några kommande projekt på gång på sommarhuset?

Förutom lite lister och småsaker som behöver fixas, drömmer vi om mer uterum; kanske ännu mer däck, ett utekök och även ett tak ute så man kan ha möbler och kuddar framme och sitta ute när det regnar. Mer bryggor längre bort på tomten också, för att kunna njuta av kvällssol på bryggan.

Annars är väl planen att inte jobba ihjäl oss utan att projekt kanske istället får vara att måla en tavla och laga god mat. Mindre bygg och mera leva.

Vad gör du om fem år

Jag har aldrig planerat så långt fram i tiden. För mig är fem år en otroligt lång tid. Jag vill inte låsa fast en väg utan jag tror på att man ska se möjligheterna längs vägen istället. Att alltid vara öppen för nya spår annars finns det en risk att man missar många möjligheter och chanser.

Att ta dagen som den kommer kanske låter lite slött och slentrianmässigt fast har man energi och jobbar på kan det vara ett framgångskoncept.

Det är som det här stället. Någon färdig plan fanns inte när vi köpte det, utan det var bara en känsla och ett tillfälle. Vi fick möjlighet att köpa den här klippan och det kändes som rätt sak att göra.

 

Text: Ulrika Randel

Foto: Amelia Widell

 

 

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

HEMMA HOS VOLANG-LINDA

IMG_7506

Hemma hos 

Linda Hansson 31 år; bloggare, stylist samt driver butiken Vintagefabriken som bor på Kungsholmen i Stockholm tillsammans med pojkvännen David och sonen Chaplin snart 2 år.

Hemma hos Linda står de franska balkongdörrarna vidöppna i det romantiska sovrummet ut mot den lummiga gården. Även mot gatan står dörrarna på lägenhetens andra balkong öppna och gatubilden sett från balkongen med vyn över vackra tegelfasader förmedlar en fransk känsla. Det känns märkligt att att vi i själva verket befinner oss på Kungsholmen i Stockholm och inte på en lugn gata i Paris. Men där gatan slutar tar grönskan vid, och bortom Rålis glittrar Mälaren. Vi är definitivt i Stockholm. 

IMG_7525IMG_7508IMG_7518Hur skulle du beskriva ert hem?

Jag skulle säga att det är mycket vintage. Lite Paris. Jag inspireras mycket av Paris och stora städer. Jag tycker om detaljer och att ha saker framme. Det gör att vårt hem känns personligt då sakerna berättar om vilka vi är.IMG_7592

Och vem är du?

Jag är stylist inom inredning och mat för både magasin och företag. Dessutom driver jag bloggen Volang på Elle Decoration som handlar om inredning, mina jobb och min vardag.

Utöver det driver jag även Vintagefabriken, en vintagebutik i Midsommarkransen, med en tillhörande webshop där vi säljer inredning, kläder för damer och barn, och även lite prylar för barn. Plus massor av prins. Allt som vi tycker är fint helt enkelt, som man skulle vilja ha hemma eller på sig! Vintagefabriken anordnar också kurser och olika events, som till exempel möhippor och fester – allt med vintagetema.IMG_7520IMG_7526

Har bloggen påverkat ditt liv på något sätt?

Ja, det har den faktiskt. Jag har fått mycket mer självförtroende genom den! Volang började som en mycket liten blogg på blogspot runt år 2010 där jag skrev anekdoter ur min vardag. Den övergick senare mer till en bildblogg där jag lade upp vackra bilder. Som en inspirationsblogg. Sedan mejlade jag Elle interiör, som det hette då, och frågade om jag fick ha min blogg hos dem då jag tyckte att deras bloggar var så fina och att min blogg skulle passa där. Visst, svarade de, om du kan skriva lite mer om inredning. Då blev den mer nischad och många vill verkligen läsa det jag skriver. Det är superroligt!

Dessutom har den påverkat mig på så sätt att jag har utvecklat mitt estetiska öga, och framför allt har jag fått jätteroliga kontakter och lärt känna fantastiska människor. Det är så mycket lättare att få kontakt med folk när man har en blogg, tycker jag. “Här kan ni se vem jag är, och vad jag gillar”. Det är härligt att kunna säga ”Jag är bloggare”; det är en del av vem jag är och mitt yrke. Konstigt, men kul.

IMG_7504

Vad inspirerar dig?

Att se nya platser. Det kan vara både att åka utomlands och att hitta nya ställen i Stockholm där jag bor. Något kafé, eller en park eller en butik. Bara att uppleva nya saker.

Att läsa bloggar inspirerar mig mycket också. Att få en anknytning genom någon annan till platser man aldrig varit på. Det är det som är häftigt med bloggar tycker jag, i jämförelse med att läsa tidningar, man får en relation till personen man följer och ser platser genom den personens ögon. Det ger mer, blir mer på riktigt även fast man är medveten om att det egentligen är en låtsasvärld.

IMG_7505

Dina bästa tips i Stockholmsområdet?

Mitt bästa ställe är Bergianska Trädgården. Det är en liten oas med ett jättemysigt fik i ett gammalt orangeri.

Jag tycker också att det är trevligt att åka till Zinkensdamm, och gå runt på Hornsgatan där det ligger många mysiga ställen och man kan gå från dörr till dörr. House of Rym, Judit’s Scond Hand, Myrorna, Paper Cut för att nämna några. Man kan gå ändå ner till Mariatorget där det finns en jättefin butik med barnböcker.

Att cykla eller gå till Hagaparken, som jag tycker känns som Sveriges svar på Central Park, tycker jag är härligt. Vi brukar gå till Vasaslättens konditori i närheten av Kinesiska templet, som bakar allting på plats och där finns en brygga som man kan hänga på i solen.

IMG_7527IMG_7498

Någon person som inspirerar dig inom inredning?

Ja, Mokkasin-Sofia! Jag gillar hennes stil jättemycket. Hon är bra på att hitta fina vintageprylar, och att göra mycket av lite. Det är aldrig komplicerat när det kommer till henne, tycker jag. Hon får det i alla fall att se enkelt ut; bygger ett bord dagen innan hon ska ha fest, eller bara tapetserar ett rum när hon känner för det. Och att hon har fyra barn och ändå driver webshop. På det sättet är hon också en förebild.

Inredningstips

Att ta fram saker som du tycker om, istället för att gömma dem i skåp. Jag gillar öppna hyllor i köket så att favoritporslinet får stå framme och att det verkligen används. Finporslin tycker jag är tråkigt, det är bättre att använda det!

Att leta efter udda saker på loppis. Och att vara lite kreativ när man går där och rotar; att försöka hitta nya användningsområden för gamla saker. Någon gammal rostig hink kan bli jättebra som kruka på balkongen; en gammal lampfot med en trasig skärm kan man ju bara ta bort skärmen på och istället sätta dit en fin glödlampa. Tänka om, tänka nytt.

Måla om! På så sätt kan man få gamla saker att se nya ut. Måla tråkiga skadade ramar till exempel. Att måla är inte speciellt dyrt heller. Väggar tycker jag också man ska måla med annan färg än vitt. Gärna dova mjuka kulörer.

IMG_7535IMG_7544IMG_7538IMG_7540

Som vintage-expert, vilka är dina bästa råd när man vill fynda vintage?

Rata inte saker direkt utan titta två gånger. En mental önskelista tycker jag är bra att ha med också, så att man inte kommer hem med onödiga saker bara för att det är billigt. Det är det jag tycker är roligt med vintage; man ser något framför sig som man vill ha, men sedan kan det ta två år innan man hittar det. Men du vet när du ser det, att det är exakt vad du väntat på.

IMG_7557IMG_7558IMG_7536

Vad tycker du är hett på vintage-marknaden just nu?

Lite finare porslin är alltid attraktivt. Blåvitt porslin är trendigt och börjar bli allt dyrare. Allting med mässing är fortfarande hett och ljusstakar kan man inte fynda billigt längre. 40-tals lampor är inne och dyrt. Man märker verkligen att de höjt priserna mycket här i stan de två, tre senaste åren och man måste åka ut en bit från stan för att kunna fynda. Det är trist, tycker jag, då tanken är att det ska vara billigare än att köpa nytt.

Det som är roligt med att driva butiken är att folk kontaktar oss. De kan ringa och säga att ”min mormors vind är full med kläder, vill ni komma och titta?”.

IMG_7543IMG_7577Ditt bästa köp?

Jag älskar min tvåarmade golvlampa i vardagsrummet. En sådan hade jag längtat efter länge, och blev så glad när jag hittade den i en butik i Midsommarkransen. Den var inte superbillig men den var värd vad jag betalade, då jag vet att det är en lampa som jag alltid kommer att ha med mig i framtiden.

IMG_7585IMG_7578IMG_7566IMG_7581

Inredningstabbe?

Jag köpte en ljusgrön matta till vardagsrummet som vi spillde på hela tiden. Jag kemtvättade den en gång men efter en vecka såg den hemsk ut igen. Så ljusa mattor fungerar inte i vårt familj. Nu har jag slängt ut den.

IMG_7580IMG_7561Om du fick välja ditt framtida drömboende, hur skulle det se ut?

Att bo i lägenhet tycker jag väldigt mycket om. Så jag vill fortsätta göra det. Inte heller känner jag mig redo för ett sommarhus ännu. Vi vill hellre resa utomlands när vi är lediga. Men jag antar att det skulle vara en större lägenhet så Chaplin skulle få ett större rum. Det vore också skönt med ett lite större arbetsrum. Gärna ett till mig, och ett till David som arbetar med musik. Om man får drömma. Jag skulle gärna bo kvar här på Kungsholmen.

IMG_7565

Vad drömmer du om?

Jag drömmer om att få bo och jobba utomlands. Helst i New York i några månader, gärna ett år. Att dra dit med hela familjen och leva det livet.

Att åka till Kina och arbeta med pandor vore också spännande. Jag älskar djur och att få arbeta med djur är något som lockar mig. Att få prova ett helt annat liv.

 

Text: Ulrika Randel

Foto: Amelia Widell

 

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Page 1 of 1212345...10...Last »