Hemma hos Kristin Lagerqvist – Krickelin

handelsgatan 1-2963

Men anledning av ett Krickelin nu säljer sitt fina hus i kuststaden Varberg där hon bor med sin man och barnen Simon, Otto och Igor passar vi på att gå en liten rundtur hemma hos dem och ställer några frågor. För man blir ju nyfiken på varför de lämnar detta fina hus, och framför allt på vad som väntar.

handelsgatan 1-2552Hur länge har ni bott här?

Vi köpte huset 2007, faktiskt samma år som vi gifte oss. Innan oss var det endast en familj som bott i huset och de var också de som byggde det 1976.

handelsgatan 1-2599handelsgatan 1-2582handelsgatan 1-2581handelsgatan 1--3Har ni renoverat mycket? 

Ja, ganska mycket. Vi har ju bott här i åtta år nu och vi har båda mycket energi och idéer.
Det första vi gjorde var att slå ut en vägg mellan kök och allrum, på det viset kunde vi ha matplats i allrummet och skönt häng i köket runt köksön.
Vi har renoverat båda badrummen och målat eller vitbehandlat alla golv.
Till vår glädje var familjen innan oss otroligt trädgårdsintresserade, men det visade sig vara för mycket jobb för oss som småbarnsföräldrar så vi tog bort dammen på framsidan och byggde ett enormt altandäck istället. Där umgås vi, leker, lagar mat och solar. Som ett extra allrum under halva året.
Vi har också ändrat om på baksidan av huset. Blomsterlådor, utedusch, altandäck och pergola har vi numer i anslutning till växthuset. En putsad fasad blev också till i början av 2015 och det gör utomhuslivet extra trevligt och lättare att inreda.

handelsgatan 1-2586handelsgatanx 1-2594handelsgatan 1-2579Berätta om materialvalen ni gjort i köket?

Vi valde björk för vi ville ha en ljus skandinavisk stil och inte vitt. Vi tog bort överskåpen för extra rymd i köket och gömde kyl och frys bakom björkluckor. Ett marockanskt kakel sattes upp, vi valde ett som heter Jazz i gula, gröna och blå toner. Gillar färgerna. Ett slitstarkt marmoleumgolv fick det också bli och en stor spis. Vi lagar mycket mat och jag älskar att baka. Ibland får man ju dessutom med sig barnen i köksarbetet och då är det extra kul med bra ytor att vara på. Vi valde därför att beställa en extra djup köksbänk i rostfritt stål.Nu i efterhand kan jag tycka att björken gulnat mer än vad jag räknat med…
Men jag älskar det ändå såklart! Köket är hjärtat i huset och ett av mina favoritrum.

handelsgatanx 1--2handelsgatan 1-Beskriv din inredningsstil.

Jag har ingen stil. En icke-stil alltså. Jag blandar högt och lågt, men försöker tänka smart med återanvändning både för miljöns och plånbokens skull.
Jag har mycket prylar, smågrejer alltså. Jag älskar att bygga upp små världar i mitt hem. Som en av mina finaste vänner sa om sitt hem ” detta är min lekplats” ! Det stämmer på mig också. Som ett dockhus, man fixar, flyttar runt, plockar in och ut. Ibland blir det ju såklart asfult, men det kommer man på efter några veckor och ändrar om. Jag försöker att inte vara så ängslig och tänker att det finns liksom inga rätt eller fel i inredning.

handelsgatan 1-2696handelsgatan 1-2698handelsgatan 1-2689handelsgatan 1-2695handelsgatan 1-2627handelsgatan 1-2636Vad är det allra bästa med huset?

Kan inte välja bara en sak här. Köket då såklart! Och att vi har musik i princip alla rum.
Vårt badrum på övervåningen där man kan öppna upp fönstret och ligga och kika på stjärnorna medan man badar under sena kvällar. Den öppna spisen om vinterkvällarna. Att det är så mycket ljus och rymd i rummet där jag arbetar… Att klockspelen klingar lagom sövande i trädgården. Att det är dans i köket om fredagskvällarna…
Och mitt växthus såklart! Det är min alldeles egna oas. Att gå in där och hänga en stund är som världens bästa meditation. Hela trädgården är verkligen toppen.
handelsgatanx 1--3handelsgatan 1--4handelsgatan 1-2664handelsgatan 1-2667Varifrån hämtar du inspiration?

Pinterest, tidningar, bloggar bland annat. Barnen, vännerna och naturen inspirerar också otroligt mycket. Konstnärer har alltid de vackraste hemmen, tycker jag.

handelsgatan 1-2672handelsgatan 1-2670handelsgatanx 1--4handelsgatan 1-2644handelsgatan 1-2649handelsgatan 1-2650Färgkoder?

Hm… har jag kvar dem? Ska genast gå och kika på burken till sovrumsfärgen. Det är det senaste vi målade och jag gillar verkligen färgvalet. Nästa sovrum blir nog i samma nyans. Lady Pure Color S7010 – B30G
Hallen har jag glömt. Säkert Tant Johannas gröna. Sen har vi nog vitt överallt. Förutom i tonårsrummet där har jag rivit ur sidorna i två surftidningar och tapetserat upp. Och så har vi såklart en tapet med massa kaniner på i Igors rum, från Mr Perswall. I mellanbrors rum en mörkt grå tapet och en blå golvfärg, ingen aning om koden. Att folk kommer ihåg och sparar på sådant. Det är i och för sig kanske väldigt smart…

handelsgatan 1-2674handelsgatan 1-2676handelsgatan 1-2681handelsgatan 1-2498 handelsgatan 1-2506 handelsgatan 1-2509 handelsgatan 1-2512 handelsgatan 1-2519Dina bästa Varbergsstips?

– Ska man äta gott i Varberg så går man till John’s Place eller Hus13.
.
– Vill man ta del av vår fina surfkultur så föreslår jag att man tar sig till Apelvikens strand och hyr en bräda på Surf Centret och beger sig ut. Kanske ta en god kall öl och en pizza på Surf Saloonen efter.
 .
– På sommaren är det öppet på Asia Spa för barnen några timmar varje dag. Barn tycker det är både spännande och skönt med spa så det rekommenderar jag varmt.
.
– Strosa runt på torget med en glass i handen under onsdagar och lördagar. Mängder av grönsaker, frukt och blommor. Man kommer aldrig därifrån utan någon liten planta under armen och en påse med närodlat i….
.
– Är man uppe med tuppen så ska man cykla ner till Damernas (eller herrarnas) nakenbad och ta sig ett ljuvligt morgondopp innan frukost…

handelsgatan 1-2532handelsgatan 1-2 handelsgatan 1-2544handelsgatan 1-2485handelsgatanx 1-2547handelsgatan 1-2handelsgatan 1-2684handelsgatanx 1-2970Till sist – får vi fråga hur era framtida bostadsplaner ser ut?

Ja, det får ni. Vi har köpt ett annat hus här  i Varberg. Ett sådant vi båda drömt om att få äga någon gång. Med kullersten på garageinfarten, högt i tak och rum i fil, plankgolv att strosa barfota på om mornarna och dansa på om nätterna, kattvindar för barnen att leka i, bibliotek för mig att hänga i och magiskt ljusinsläpp… Känner mig väldigt lycklig och glad över detta. Känns naturligtvis trist att lämna min fina trädgård men blir sällan fäst vid materiella ting. Bara familjen mår bra och jag gör saker som som jag tycker om så kan jag bo var som helst egentligen. Bara det är vid havet då såklart… hahaha…
.
Blir du också sugen på att bo nära havet och vill flytta till Varberg så kan du ta del av hela prospektet hos Varberg & Falkenbergs Fastighetsbyrå.
8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 15 Kommentarer

HEMMA HOS ANNA KUBEL

IMG_6002

Hemma hos

Anna Kubel 27, bloggare; driver företaget Wiho design och Johan Lindqvist 28, pt och stuntman, plus Hollie 1 år på Kungsholmen i Stockholm.

Den första som möter oss när vi kliver in genom dörren hemma hos Anna Kubel är ettåriga Hollie för dagen klädd i en söt smutsrosa body. Hollie vill givetvis genast utforska våra skor och väskor. Medan hon gör det tar vi och går husesyn i familjens ljusa tvåa som nyligen sålts. Snart väntar nämligen ett stort husäventyr för den lilla familjen.  IMG_5998

Hur länge har ni bott här och varför valde ni att slå till på den här bostadsrätten?

Vi flyttade in för ett år sedan, dagen innan Hollie föddes. Jag var svullen och höggravid och vi bodde i porten bredvid så det var perfekt att gå på visning här. Vi köper den, sa jag till Johan direkt, den är ful men vi kan göra den fin. Då renoverade vi med hoppet om att här kan vi ju bo i några år, men så hittade vi vårt drömhus och sålde lägenheten nyligen.

Hur tänkte ni när ni renoverade?

Vår plan var att det skulle vara ett hem som bjuder in till umgänge, där man kan laga mat och hänga med vännerna. Därför rök väggen mellan kök och vardagsrum.

IMG_5983IMG_6036IMG_6001IMG_5985Du är ägare och grundare av företaget Wiho Design. Berätta.

Jag och en vän som jag känt genom hela livet drog igång i december förra året. Vi har illustrerat ett gäng barnposters som vi säljer. Nu finns vi lite varstans i världen. Det går över förväntan och är superroligt! Vi är ju båda faktiskt föräldralediga egentligen.

Mycket tid går åt till vår ständiga jakt efter det perfekta matta obestrukna tjocka papperet, och vi rullar en hel del posters. Vi letar kontor, men håller fortfarande till i min kollega Jasminas förråd.

IMG_6008IMG_5994IMG_6003IMG_5971

Dessutom driver du en blogg.

Ja, den har jag haft sedan bloggarna uppfanns! Jag tillhörde dem som bloggade så tidigt att folk i min omgivning förstod knappt vad jag höll på med; ”Skriver du dagbok på internet?” frågade de, som om det var jättekonstigt.

Sedan i höstas bloggar jag för blogg.se på deras Everyday-portal. Man kan säga att det är en livsstilsblogg, med fokus på inredning, mat, resor och bebis. Ja allt möjligt.

Har bloggen påverkat ditt liv?

Ja, det har den, men enbart på ett positivt sätt. Det mycket roligt som händer via bloggen; erbjudanden och möten.

IMG_5973IMG_5913IMG_5910

Beskriv din inredningsstil.

Jag gillar ofta det som är inne. Lite nördigt kanske, men jag försöker blanda in personliga ting. Tyvärr måste jag nog erkänna att jag är lite av en trendslav. Att göra om konstant älskar jag, och jag är rätt ombytlig vilket leder till en hel del spikhål i väggarna. Dessutom är jag väldigt spontan och kan komma på att jag ska göra om något helt plötsligt, och då gör jag det.

Jag kan verkligen gå in helt för en detalj som en färgnyans. Till exempel har jag letat den perfekta nyansen till Hollies rum hur länge som helst. Den ska vara rosa/brun/grå, lite smutsig. Mullvad kanske. Jag tror jag stirrat för mycket på färgprover, då jag helt enkelt inte kan hitta rätt.

Varifrån hämtar du inspiration?

Från bilder på bloggar, pinterest och andra sociala medier. Jag kan sitta och bläddra hur mycket som helst, och sparar ner i olika mappar. Det tycker jag är ett enkelt sätt att hitta inspiration.

Inredningstabbe?

Jag hade en period när jag tyckte Shabby Chic var himla fint. Nötta ramar, väggord som ”Love”, rosor, ja hela grejen körde jag. Riktigt hemskt tycker jag idag.

IMG_5897IMG_5907IMG_6021IMG_5976Vart tar ni vägen nu när ni lämnar Kungsholmen?

Vi har köpt ett hus tre kilometer från Norrtälje. I en liten by vid vattnet som heter Nodsta. Där är jag uppvuxen. Eftersom mina föräldrar bor kvar blir det nära till barnvakterna. Det är egentligen en hel gård vi har köpt.

Har ni några kommande projekt planerade i det nya huset?

Miljoner! Även om det mesta är nytt och fräscht vill vi måla om. Vi ska definitivt lägga om golvet i hallen. Och lära oss förstå allt om tomatplantor och syrenhäckar.IMG_5965

Har du som precis sålt din lägenhet några tips till andra som ska sälja?

Vi anlitade Fantastic Frank eftersom de fotar ganska få och tighta bilder. Det gör det så mycket mer spännande. Jag gillar att man väcker nyfikenheten hos spekulanten och att man lämnar en positiv överraskning till visningen. Så det inte blir tvärtemot, att man kommer dit och tänker att det var mycket  mindre i verkligheten än på bild för att man plåtat med vidvinkel där en liten garderob kan se ut som en walk in-closet. Jag tror på det konceptet.

Styling är jag lite tveksam till. De som köpte vår lägenhet skulle göra om det mesta, byta luckor i köket och måla vitt i sovrummet. Jag ville inte ens höra deras planer!IMG_5921IMG_5923IMG_5956IMG_5963

Har du någon favoritstylist eller inredningsdesigner?

Jag är kass på namn, utan är det fint så slår jag till. Det kan vara vad som helst.

Tips på inredningsaffärer i Stockholm?

R.O.O.M. i Täby Centrum. Jag åker ofta dit, och jag kan gå runt där hur länge som helst.

Jag gillar Granit mycket också. Speciellt nu när jag letar fina krukor till mitt framtida växthus.IMG_5989IMG_5962IMG_5993Dina bästa stockholmstips?

Min absoluta favoritrestaurang är Svartengrens på Tulegatan i Vasastan. Jag älskar deras mat!

Kaffeverket på Sankt Eriksgatan är ett café som jag ofta besöker. Allt är smarrigt där!

Solstugan på Kungsholmen är ett härligt ställe att hänga på och dricka rosé och äta hamburgare under sommarkvällarna.IMG_5918

Vad drömmer du om?

Alla underbara resor som ligger framför oss. Vi har precis varit i Paris och i maj åker vi till Kreta och nästa vinter har vi redan en resa till Mexico bokad. Det ska bli underbart.

Missa inte Annas blogg som ni hittar om ni klickar här!

Text: Ulrika Randel/seventeendoors

Foto: Amelia Widell

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

HEMMA HOS EMMA & MIKAEL

IMG_5705

Hemma hos

Emma Johansson, 32 år föräldraledig marknadskommunikatör och Mikael Hedenborn, 29 år entreprenör samt Carl-Philip 9 månader i Nacka utanför Stockholm.

En solig dag i april tar vi bussen från Slussen och åker mot Nacka. Efter ett bussbyte och en stunds promenerande bland gamla villor visar det sig att vår slutdestination är ett vackert sekelskifteshus längst ut på en udde. Huset har en enorm balkong med utsikt över vattnet som ligger precis nedanför. Emma och Mikael tvekade förstås inte en sekund när de hittade lägenheten på Blocket.

IMG_5711

Hur länge har ni bott här?

Vi flyttade in i januari efter att vi sålt vår lägenhet i Vasastan. Mellan det bodde vi på fem olika ställen. Egentligen skulle vi ha flyttat in i vår nya bostadsrätt på Kvarnholmen i mars, men inflyttningen blev framskjuten till september och tills dess hyr vi den här lägenheten i ett gammalt sekelskifteshus ute i Nacka. Jag hittade den på Blocket faktiskt. Närheten till vattnet och det fantastiska välbevarade huset avgjorde det hela. Den stora balkongen är ju inte helt fel heller. Det kommer att bli svårt att flytta härifrån.

Just nu är du föräldraledig men vad arbetar du vanligtvis med?

Jag är marknadskommunikatör för bostäder på NCC. I juni börjar jag arbeta igen och då ska min sambo Mikael som är egen företagare inom profilreklam vara föräldraledig. Så gott det nu går när man driver eget. Mikael startade sitt bolag med två kompisar hemma i vår lägenhet i Solna och nu flyttade de precis in i sitt nya kontor på Riddarholmen. Det är ju kul att det går bra!

IMG_5825IMG_5834

Du driver också en blogg, What Decorates my Day. Berätta om din blogg!

Jag började blogga som ett sätt att samla all min inspiration, mest inredning. Numera är det en blandning av inspirationsbilder från till exempel Hemnet och egna bilder. Eftersom jag har en niomånaders liten kille här hemma har jag inte riktigt hunnit med bloggandet på senare tid. Instagram tog över istället. Men jag var nyligen i Frankrike och plåtade massor av bilder och kände att jag verkligen vill komma igång med bloggandet igen. Det är så kul, men det gäller bara att hitta tiden.

Har bloggen och instagram påverkat ditt liv på något sätt?

Ja, jag har fått många nya kontakter och varit på väg på instagram-träffar men tyvärr fått förhinder på grund av Carl-Philip. Men jag vill definitivt komma iväg vid ett senare tillfälle. En ny vän från Instagram som bor på Gotland fick barn samtidigt som jag och vi har följt varandra genom den första tiden som föräldrar. I sommar när åker dit på semester ska vi försöka få till en träff.

Sociala medier, och framför allt instagram är verkligen kul, en bra kanal att nå ut till människor som också uppskattar foto och inredning.

IMG_5707

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Det är helt enkelt en salig blandning. Jag älskar loppis och auktioner. Dessutom har jag en hel del möbler från barndomen. Något bra epitet på min stil kan jag inte riktigt sätta.

Vad inspirerar dig?

Instagram i första hand. Men även Pinterest, och Lovely Life förstås. Jag älskar att titta i inredningstidningar och när vi flyttade från Vasastan fick vi slänga fyra stora svarta sopsäckar med magasin. Jag har ju några exemplar kvar som är riktiga älsklingsnummer med speciella omslag, som jag verkligen kände ”wow” när de kom. De slängde jag inte!

IMG_5718

Har du någon favoritdesigner eller inredningsstylist?

Bloggen Design Sponge var en tidig favorit, medan jag numera inspireras mest av Tant Johanna och Amelia Widell.

Inredningstips?

Gå på känsla och välj det som du själv gillar. Självklart påverkas man, men kör man på det som man själv verkligen tycker om, då blir det bra. Jag gillar Blocket och loppis, där kan man göra fynd!

Och växter! Jag fyndade nyligen ett stort fikonträd på en trädgårdsmässa som hade varit ett utställningsexemplar som jag tycker lyfter hela hemmet. I köket odlar jag dessutom både jordgubbar och vindruvor.

Tyvärr impulsköper jag saker till hemmet, men mitt råd till mig själv och andra är nog att hellre vänta in det man verkligen vill ha.

IMG_5716

Ditt bästa köp?

Jag är väldigt nöjd med vårt lilla soffbord som jag fyndade på en gårdsauktion i Bankeryd utanför Jönköping där jag är uppvuxen. Alla var ute efter riktigt gamla saker men bordet är väl femtiotal och jag var den enda spekulanten. Det har till och med stämplar med Bankeryd under. Det känns speciellt för mig. Ett annat lyckat köp är ett litet bord från NK för sextio spänn som jag hittade på Röda korset i Jönköping.

Pia-lampan som hänger i vårt vardagsrum är en annan favorit. Den hade jag velat ha i flera år, och köpte den på Blocket för ett par tusen. Jag tycker det kan kallas kap, även om den inte var jättebillig eftersom jag så länge trånat efter en och priset ändå var mycket bättre än nypris i butik.

IMG_5723IMG_5759IMG_5760IMG_5738Din värsta inredningstabbe?

För många år sedan snöade jag in på 60-tal. På den tiden kunde man verkligen göra fynd från den tidsperioden, och jag hade massor av teakmöbler och stringhyllor. Jag hade också en mintgrön soffgrupp från femtiotalet och hittade en gammal brunrutig tapet på loppis som jag satte upp i köket. Det såg ut som hemma hos mormor och morfar, och så här i efterhand var det ju lite för mycket, om man säger så.

IMG_5731

Dina bästa tips i stockholmsområdet?

Här i området måste jag tipsa om nyöppnade Lindebergs bageri och konditori i Orminge centrum. När vi bodde i stan gick jag ofta på Café Pascal. De är supermysiga och trevliga även om man inte får ha barnvagn där. En annan favorit är Garage del Gusto på Västmannagatan. Det är verkligen ”vårt” ställe, dit vi alltid går när vi firar viktiga händelser i vårt liv.

IMG_5712IMG_5743IMG_5728

Tiden verkar vara knapp i ditt liv just nu. Vad skulle du göra om du hade mer av den?

Blogga mer, fota mer, skriva mer. Lära mig att segla. Det ska jag göra nu då vi har köpt en båt tillsammans med några kompisar. Vi har ju båtplats här på tomten. Jag skulle träna mer, då jag ska springa Göteborgsvarvet i maj. Och träffa familjen mer.IMG_5807IMG_5791

Hur ser en dag i ditt liv ut?

Carl-Philip sover länge, men när jag vaknar är det första jag gör att kolla instagram. Sedan är det fullt ös. Jag brukar gå eller springa med vagnen och tränar på utegym. Ibland går vi på öppna förskolan och på kvällen har jag en bra stund med sambon.

IMG_5800

Kan du tipsa om dina bästa instagram-konton?

@gustavbrostrom, @sofienordenberger, @fridaschuler, @karlsson_frida, @josefin_karsbergnetz

IMG_5848IMG_5809IMG_5853IMG_5822IMG_5754IMG_5755

Nu när ni snart ska flytta in i er nya lägenhet, hur tänker du kring inredningen i Carl-Philips rum?

Jag tycker personligen inte om typiska pojk- och flickrum i blått eller rosa utan föredrar en mer blandad färgsättning. Gärna i mjukare pasteller. Jag har sedan flera år bestämt vilken tapet jag vill ha i barnrummet, en med luftballonger på! Där får pappan i familjen helt enkelt gilla läget.

IMG_5757IMG_5747

Vad gör du om fem år?

Min mentor på jobbet frågade mig samma sak nyligen. Jag vill fortsätta att arbeta med kommunikation som ansvarig på något bolag. Nu när man är föräldraledig får man tid att fundera över sitt liv, och kanske gör jag något helt annat, som att starta eget inom inredning. Eller varför inte en kombination av kommunikation och inredning.

Tack för att vi fick hälsa på hos er, och missa inte Emmas blogg What Decorates my Day!

Text: Ulrika Randel/seventeendoors

Foto: Amelia Widell

IMG_5715

 

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer
Page 1 of 812345...Last »