Hemma hos Nina, Palle & Mila

IMG_6415 IMG_6418 IMG_6421 IMG_6422 IMG_6424 IMG_6425 IMG_6427 IMG_6431 IMG_6432 IMG_6439 IMG_6440 IMG_6443 IMG_6446 IMG_6451 IMG_6453 IMG_6456 IMG_6461 IMG_6467 IMG_6468 IMG_6469 IMG_6471 IMG_6474 IMG_6477 IMG_6479 IMG_6484 IMG_6485

Vi har fått hälsa på hemma hos Nina, Palle och sladdisen Mila som är 10 år. De andra tre barnen är vuxna och har flyttat hemifrån. Nina arbetar som produktionsledare på reklambyrån Garbergs Malmö, Palle är frilansande filmfotograf och Mila går i fjärde klass på Djupadalsskolan.

Berätta, vart bor ni?

I förorten strax utanför Malmö, i området mellan idylliska Djupadalsparken och det lite stökigare Kroksbäck. Vi brukar skoja och kalla det Kroksbäcks Solsida för att det ska låta lite tjusigare. I området finns mest låga atriumhus byggda i slutet av 60-talet. Härifrån cyklar man till city eller havet på 15 minuter.

Hur länge har ni bott här?

Vi köpte det fallfärdiga dödsboet våren 2012. Vi konstaterade snabbt att det i princip inte gick att behålla någonting annat än husets ytterväggar. Våra vänner och bekanta trodde inte sina ögon när vi visade mäklarens bilder av huset. Men vi såg möjligheterna. Genast satte vi igång rivningsprojektet. Alla innerväggar togs ned, golven försågs med flytbetong och nya väggar placerades precis där vi ville ha dem. På försommaren samma år flyttade vi in.

Vad var det ni föll för?

Potentialen, de stora ytorna och fönsterpartierna. Vi tänkte lite Santa Monica 1968. Men en pool saknas ju då såklart. Och de svulstiga loungemöblerna förstås, med de kanske kommer… Fönsterpartierna mot trädgården gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Den lilla trädgården är helt insynsskyddad och sommartid kan vi gå rakt ut i trädgården i bara mässingen om vi nu skulle vilja det.

Vilket är favoritrummet?

Allihop, men mest det kombinerade köket och vardagsrummet som är hela 75 kvm. Här lagar vi gemensamt middagar med nära och kära, softar, ser film, spelar musik och ja till och med åker skateboard. Eftersom att huset är L-format så har vi förlagt sovrummen, gästrummet, tvättstugan, badrummet och förrådet i den andra delen om man nu skulle vilja vara lite privat.

Har ni något kommande projekt?

Nej vi är nog klara nu. Iallafall interiört om Palle får bestämma. Jag måste lära mig att luta mig tillbaka och bara njuta. Trädgården behöver ju ett lyft förstås. Funderar på att byta ut gräsmattan mot handslaget rött marktegel och bygga bänkar i samma material. Bänkar med odlingar och bänkar med härliga kuddar. Lyktor och en massa höganäskrus med kryddörter. Kanske ett utekök… Men det kräver nog en Lottovinst!

Vad har ni för stilinspiration?

Amerikanskt 60- och 70-tal. Grönt, brunt, trä och gröna växter till det. Känner dock att vi inte nått ända fram, för vi har egentligen inte någon uttalad stil. En salig röra av loppisprylar, Ikeafynd och några enstaka designklassiker. Usch vad klyschigt det lät! Gillar inte stereotypa hem där allt är så himla rätt och stilrent. Lite fult måste man ha för att det ska bli intressant. Det är ju inte alltid den där skrangliga byrån eller den lilla porslinskatten passar in, men de får stanna ändå. Jag avskyr bråte, det som inte används åker ut.

Vilka är era favoritställen i Malmö?

Vi älskar Möllevångstorget – ett myller av människor av alla de slag och nationaliteter. För att inte tala om restaurangerna och matbutikerna med dess spännande smaker. Bastard på Gamla Väster om man vill ha någonting mer rustikt att sätta tänderna i. Dom har dessutom stans godaste drinkar. Beställ In Your Face och bli hooked! Efter en lång dag på stranden kan en Moules Marinière och ett glas vitt på Restaurang Strandhuset i Sibbarp sitta fint i solnedgången. Såhär års kan bastu med dopp på Ribersborgs kallbadhus pigga upp. Vi är så lyckligt lottade som bor i en stad precis vid havet.

Trollets Loppis vid Värnhems gamla sjukhus kan också vara värt ett besök. Men det borde jag egentligen inte berätta, för då är det väl någon annan som klipper det där jag inte fick med mig hem förra helgen…

Önskeköpet just nu?

Kanske den där loungeiga soffan med rätt proportioner som finns i en butik i Göteborg.

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

Även om vi faktiskt gillar att jobba så är lördagar allra bäst! En sen långfrukost och kanske en promenad utmed havet. Mila vill ta en liten tur till Emporia och sen blir det nästan alltid middag med goda vänner och med våra vuxna barn. Huller om buller.

Tusen tack Nina, Palle och Mila för att vi fick komma och hälsa på hemma hos er!

 

Betygsätt inlägget:
Genomsnitt: 4.3 (18 votes)

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Hemma hos Hanna & Johan

 

I en etta i andra hand på Södermalm i Stockholm bor Hanna och sambon Johan. Hanna driver bloggen Hannasinspo, frilansar som inredare/stylist och jobbar i den underbara butiken Dusty Deco. 

 

Hur länge har ni bott här?

Vi flyttade in i somras, så man kan säga att vi precis landat.

 

Vad var det ni föll för?

Charmen. Det är en gammal dam som bott i lägenheten tidigare. Vilket innebär att den till skillnad från många andra lägenheter i Stockholm inte är renoverad, annat än i badrummet. Plankgolvet är enligt mig alldeles perfekt slitet.

 

Vilket är favoritrummet i hemmet? 

Vi har inte så många rum att välja på så jag skulle säga vårt kombinerade sovrum/vardagsrum. Det är rummet som jag ändrar om och piffar i mest.

 

Vad har du för stilinspiration?

Det är en svår fråga. Jag inspireras av människor med unika och personliga hem men även av modevärlden och olika miljöer, caféer och restauranger.

 

Vilka är dina favoritställen i/kring Stockholm/Södermalm/Sofo?

Jag gillar Christoffers blommor och il caffe på Södermannagatan. Urban Deli på Nytorget, Coffice på Tjärhovsgatan och såklart Dusty Deco på Kocksgatan där jag jobbar. 

 

Önskeköpet just nu?

En lägenhet med separat sovrum(!) och knarriga golv. Något aningen billigare, en fladdermusfåtölj i brunt vintageläder. 

 

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

En riktigt bra dag är en dag utan planer. Då vaknar vi kanske upp till höstsol, köper nybakta frallor och dricker kaffe i flera timmar. Därefter tar vi en promenad på Södermalm, sticker in i små antikbutiker och avslutar dagen med en brakmiddag och ett glas rött.

 

Tack snälla för att vi fick komma och hälsa på er!

 

Betygsätt inlägget: 
Genomsnitt: 4.7 (14 votes)

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemma hos Louise & Filip

I en helt unik lägenhet på Torkel Kuntssonsgatan vid Mariatorget i Stockholm bor Louise Ljungberg som driver den fantastiskt fina tumblr sidan Loui-Loui och sambon Filip Lundqvist som driver jeansföretaget Neuw. Vi var där och hälsade på, som vanligt fotade Amelia och Johanna fick en pratstund med Louise. 

Vad var det ni föll för med lägenheten?

Ljusinsläppet är något som vi verkligen älskar med lägenheten. Likaså takbjälkarna på övervåningen. Trappan upp till den ombyggda råvinden som med de små runda fönstren i tre väderstreck ger ett dovt ljusinslägg hela dagen. 

Hur länge har ni bott här?

Vi har bott här i snart 5 år.

Vilket är favoritrummet?

Det lilla köket räknas knappt som ett rum, men jag giller det likaså det gamla industrifönstret som vi installerade för några år sedan. Vi ägnade måna timmar åt att knacka ut spegelglaset som satt i fönstret tidigare, till att ersätta det med buckliga, gamla fönsterglas. 

Har ni några kommande projekt i hemmet?

Ett nytt soffbord! Men det är så svårt att hitta något som känns bra. Sen så går vi i lite tankar att köpa en ny lägenhet, vi älskar verkligen den här lägenheten så det känns lite pirrigt och konstigt.

Vad har du för stilinspiration?

Förutom att överdosera Pinterest, så inspireras jag av alltifrån fina blombutiker till franska bistros. Jag har ingen direkt stilinspiration, skyndar nog ganka långsamt och försöker få till ett vilsamt och personligt hem.

Vilka är dina favoritställen kring Mariatorget?

Mina favoritställen runtomkring är Drop Coffee, papercut, Restaurant Häktet, blombutiken på Swedenborgsgatan och utsikten från Ivar Los park.

Önskeköpet just nu?

Ett nytt soffbord från Betonggruvan.

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

Vi är både oerhört förtjusta i cava, eå en bra eftermiddag/kväll sitter vi gärna och dricker ett glas cava på antingen Delikatessen Bistro Bar /som ligger i en av Stockholms äldsta brandstationer) eller på Folkoperan vid Hornsgatan. Eller så besöker jag mina föräldrar på landet och andas skog och hänger med min brorsdotter Ida. Omväxling förnöjer!

 

Tusen tack för att vi fick komma och hälsa på er! 

p.s. Missa inte att följa Louise på instagram där hon i skrivande stund har hela 114 075 följare. Ni hittar henne som @louiselj

 

Betygsätt inlägget: 
Genomsnitt: 4.8 (25 votes)

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemma hos Amelia Widell

Här i en lägenhet vid Nytorget på Södermalm i Stockholm bor Amelia tillsammans med dottern Luca 2,5år.

Hur länge har du bott här?

I snart 3 år.

Vad var det du föll för?

De vackra välvda fönstren, jag hade likadana i min förra lägenhet.

Vilket är favoritrummet?

Vardagsrummet! Det är så stort att jag får plats med två soffor mittemot varandra vilket är det trevligaste jag vet. Vi har ofta mycket vänner hemma och det är så härligt att kunna umgås i sofforna och fortfarande se varandra. Ofta sitter folk också på min mjuka matta.

Har du några kommende projekt i hemmet?

Köksgolvet ska bytas ut! Jag har precis rivit bort det gamla men exakt hur det nya ska se ut har jag inte kommit på ännu.

Vad har du för stilinspiration?

Oj vad svårt! Ingen direkt som jag kan förklara men jag gillar kontinentala hem och saker som blandas från hela världen.

Vilka är dina favoritställen i Stockholm?

Nytorget 6, Il caffe på Södermannagatan, Aubergine ocg Gryningens hälsokost.

Önskeköpet just nu?

En vitamix och ett nytt matbord. 

Hur ser en riktigt bra dag ut för dig? 

Min favoritdag är lördagar! Luca bor hos son pappa torsdag och fredag så på lördagen kan jag sova ut, äta en god och lång frukost, strosa lite i kvarteren här omkring och sen får jag tillbaka min lilla loppa och då är det lördagsmys för hela slanten. Best of both worlds på en och samma dag

Tack för titten Amelia och Luca!

 

Betygsätt inlägget: 
Genomsnitt: 4.4 (27 votes)

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Hemma hos Annacate

 

För några veckor sedan var vi och hälsade på hemma hos Cattis som driver bloggen Another Side Of This Life och har en fantastisk instagram där hon heter @annacate. Hon, hennes man Robert och dottern Stella 6år bor i en lägenhet i ett landshövdingehus från 1927 vid mariaplan i kungsladugård/majorna i Göteborg. Eller lägenhet känns inte helt rättvist, det känns mer som ett radhus som för tankarna till England och Frankrike.

 

Hur länge har ni bott här?

 

Vi flyttade in på våren 2009, så i fyra år.

 

Vad var det ni föll för?

 

Ingången från trädgården till köket med de vackra franska dörrarna och den annorlunda planlösningen. Lägenheten är i två plan och vardagsrummet är egentligen en butikslokal. 

Takhöjden på nedervåningen är 4,5 m så den skulle vi sakna om vi flyttar härifrån!

 

Vilket är favoritrummet?

 

Vardagsrummet, som även det platsbyggda skivrummet är en del av. Och köket med uteplatsen.

 

Har ni några kommande projekt i hemmet?

 

Efter att ha totalrenoverat både badrum och kök det senaste året så tar vi det lugnt just nu. Men vi har ändå svårt att låta bli och har ständiga små projekt på gång.

Har tänkt renovera de gamla portarna in till köket och sätta fönsterglas i de översta speglarna. Sen vill vi gärna platsbygga en garderob på övervåningen.

 

Vad har du för stilinspiration? 

 

Vi är båda anglofiler och svaga för den brittiska excentriska stilen. Får inspiration från filmer och magasin, oftast från England. House & Garden är en favorit.

 

Vilka är dina favoritställen i Göteborg?

 

För promenader och picknick är Röda Sten nere vid hamninloppet en favorit. Där finns även ett fint promenadstråk mot området Nya Varvet. 

Även södra skärgården, där Brännö och Vrångö är favoritöarna.

 

När det kommer till inredning och matställen ligger våra favoriter kring mariaplan, där vi bor. För inredning och möbler är Kvart Interiör, som drivs med fingertoppskänsla av Joanna Bagge, en favorit. Tycker mycket om antikaffären Majornas saker från förr på mariaplan och fabriken på ekedalsgatan i majorna. Godaste brödet gör ekobageriet Cum Pane på Mariaplan. Ost och chark köper vi helst på Gudagott, som ligger i närheten. Bredvid Kvart Interiör ligger restaurangen Enoteca Maglia som vi gärna går till. Tycker även om puben Red Lion som har väldigt goda hamburgare.

 

Önskeköpet just nu?

 

Ett eget skärgårdshus vid havet.

 

 

Tusen tack för att vi fick komma hem till er för att fota, fika och ha en mysig pratstund!

 

 

 

Betygsätt inlägget: 
Genomsnitt: 3.8 (24 votes)

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Page 1 of 212