Hemma hos Jacqueline & Jakob

IMG_1954 IMG_1952 IMG_1944 IMG_1940 IMG_1937 IMG_1934 IMG_1931 IMG_1922 IMG_1918 IMG_1911 IMG_1908 IMG_1904 IMG_1902 IMG_1894 IMG_1890 IMG_1887 IMG_1885 IMG_1884 IMG_1880 IMG_1869 IMG_1865 IMG_1862 IMG_1860 IMG_1852 IMG_1840 IMG_1837 IMG_1831 IMG_1829 IMG_1825 IMG_1813   IMG_1809 Alldeles intill nytorget på Södermalm i Stockholm bor Jacqueline som arbetar med grafisk formgivning och Jakob som arbetar med digital kommunikation.

Hur länge har ni bott här?
.
Nästan på dagen 3 år.
.
Vilket är favoritrummet i hemmet?
.
Köket, det är stort och rymmer många gäster.
.
Har ni några kommande projekt i hemmet?
.
Balkongen skulle vi vilja göra till en grön oas med massor av blommor och kryddor.
.
Vad har ni för stilinspiration?
.
Ingen distinkt stil kanske, men vi gillar när det känns ombonat och omhändertaget, mycket färg men endå med lite lugn. Personliga prylar, en blandning av gammalt och nytt. 
Möbler och saker vi fått från våra föräldrar har fått nytt liv hemma hos oss och inspirerar mycket till nya miljöer. Affektionsvärdet gör att man inte heller tröttnar på sakerna lika snabbt.
.
Vilka är era favoritställen i Stockholm?
.
På helgerna rör vi oss mycket runt nytorget, det är härligt för då känner man sig extra ledig då vi bor men inte jobbar här.
Ställen vi gillar att äta på är: Il caffe, Bar central, La vecchia signora, Nytorget 6, Greasy spoon, Amidas kolgrill.
.
Önskeköpet just nu?
.
Ett landställe.
.
Hur ser en riktigt bra dag ut för er?
.
Fredag, alla är oftast på bra humör och det smittar av sig. Det är en fin känsla att ha hela helgen framför sig, efter jobbet mötas upp och kanske äta middag tillsammans med vänner.
.
Tack snälla Jaqueline & Jakob för att vi fick kika in i ert härliga hem!

 

11 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Hemma hos Nina, Palle & Mila

IMG_6415 IMG_6418 IMG_6421 IMG_6422 IMG_6424 IMG_6425 IMG_6427 IMG_6431 IMG_6432 IMG_6439 IMG_6440 IMG_6443 IMG_6446 IMG_6451 IMG_6453 IMG_6456 IMG_6461 IMG_6467 IMG_6468 IMG_6469 IMG_6471 IMG_6474 IMG_6477 IMG_6479 IMG_6484 IMG_6485

Vi har fått hälsa på hemma hos Nina, Palle och sladdisen Mila som är 10 år. De andra tre barnen är vuxna och har flyttat hemifrån. Nina arbetar som produktionsledare på reklambyrån Garbergs Malmö, Palle är frilansande filmfotograf och Mila går i fjärde klass på Djupadalsskolan.

Berätta, vart bor ni?

I förorten strax utanför Malmö, i området mellan idylliska Djupadalsparken och det lite stökigare Kroksbäck. Vi brukar skoja och kalla det Kroksbäcks Solsida för att det ska låta lite tjusigare. I området finns mest låga atriumhus byggda i slutet av 60-talet. Härifrån cyklar man till city eller havet på 15 minuter.

Hur länge har ni bott här?

Vi köpte det fallfärdiga dödsboet våren 2012. Vi konstaterade snabbt att det i princip inte gick att behålla någonting annat än husets ytterväggar. Våra vänner och bekanta trodde inte sina ögon när vi visade mäklarens bilder av huset. Men vi såg möjligheterna. Genast satte vi igång rivningsprojektet. Alla innerväggar togs ned, golven försågs med flytbetong och nya väggar placerades precis där vi ville ha dem. På försommaren samma år flyttade vi in.

Vad var det ni föll för?

Potentialen, de stora ytorna och fönsterpartierna. Vi tänkte lite Santa Monica 1968. Men en pool saknas ju då såklart. Och de svulstiga loungemöblerna förstås, med de kanske kommer… Fönsterpartierna mot trädgården gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Den lilla trädgården är helt insynsskyddad och sommartid kan vi gå rakt ut i trädgården i bara mässingen om vi nu skulle vilja det.

Vilket är favoritrummet?

Allihop, men mest det kombinerade köket och vardagsrummet som är hela 75 kvm. Här lagar vi gemensamt middagar med nära och kära, softar, ser film, spelar musik och ja till och med åker skateboard. Eftersom att huset är L-format så har vi förlagt sovrummen, gästrummet, tvättstugan, badrummet och förrådet i den andra delen om man nu skulle vilja vara lite privat.

Har ni något kommande projekt?

Nej vi är nog klara nu. Iallafall interiört om Palle får bestämma. Jag måste lära mig att luta mig tillbaka och bara njuta. Trädgården behöver ju ett lyft förstås. Funderar på att byta ut gräsmattan mot handslaget rött marktegel och bygga bänkar i samma material. Bänkar med odlingar och bänkar med härliga kuddar. Lyktor och en massa höganäskrus med kryddörter. Kanske ett utekök… Men det kräver nog en Lottovinst!

Vad har ni för stilinspiration?

Amerikanskt 60- och 70-tal. Grönt, brunt, trä och gröna växter till det. Känner dock att vi inte nått ända fram, för vi har egentligen inte någon uttalad stil. En salig röra av loppisprylar, Ikeafynd och några enstaka designklassiker. Usch vad klyschigt det lät! Gillar inte stereotypa hem där allt är så himla rätt och stilrent. Lite fult måste man ha för att det ska bli intressant. Det är ju inte alltid den där skrangliga byrån eller den lilla porslinskatten passar in, men de får stanna ändå. Jag avskyr bråte, det som inte används åker ut.

Vilka är era favoritställen i Malmö?

Vi älskar Möllevångstorget – ett myller av människor av alla de slag och nationaliteter. För att inte tala om restaurangerna och matbutikerna med dess spännande smaker. Bastard på Gamla Väster om man vill ha någonting mer rustikt att sätta tänderna i. Dom har dessutom stans godaste drinkar. Beställ In Your Face och bli hooked! Efter en lång dag på stranden kan en Moules Marinière och ett glas vitt på Restaurang Strandhuset i Sibbarp sitta fint i solnedgången. Såhär års kan bastu med dopp på Ribersborgs kallbadhus pigga upp. Vi är så lyckligt lottade som bor i en stad precis vid havet.

Trollets Loppis vid Värnhems gamla sjukhus kan också vara värt ett besök. Men det borde jag egentligen inte berätta, för då är det väl någon annan som klipper det där jag inte fick med mig hem förra helgen…

Önskeköpet just nu?

Kanske den där loungeiga soffan med rätt proportioner som finns i en butik i Göteborg.

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

Även om vi faktiskt gillar att jobba så är lördagar allra bäst! En sen långfrukost och kanske en promenad utmed havet. Mila vill ta en liten tur till Emporia och sen blir det nästan alltid middag med goda vänner och med våra vuxna barn. Huller om buller.

Tusen tack Nina, Palle och Mila för att vi fick komma och hälsa på hemma hos er!

 

Betygsätt inlägget:

Genomsnitt: 4.3 (18 votes)

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Hemma hos Hanna & Johan

 

I en etta i andra hand på Södermalm i Stockholm bor Hanna och sambon Johan. Hanna driver bloggen Hannasinspo, frilansar som inredare/stylist och jobbar i den underbara butiken Dusty Deco. 

 

Hur länge har ni bott här?

Vi flyttade in i somras, så man kan säga att vi precis landat.

 

Vad var det ni föll för?

Charmen. Det är en gammal dam som bott i lägenheten tidigare. Vilket innebär att den till skillnad från många andra lägenheter i Stockholm inte är renoverad, annat än i badrummet. Plankgolvet är enligt mig alldeles perfekt slitet.

 

Vilket är favoritrummet i hemmet? 

Vi har inte så många rum att välja på så jag skulle säga vårt kombinerade sovrum/vardagsrum. Det är rummet som jag ändrar om och piffar i mest.

 

Vad har du för stilinspiration?

Det är en svår fråga. Jag inspireras av människor med unika och personliga hem men även av modevärlden och olika miljöer, caféer och restauranger.

 

Vilka är dina favoritställen i/kring Stockholm/Södermalm/Sofo?

Jag gillar Christoffers blommor och il caffe på Södermannagatan. Urban Deli på Nytorget, Coffice på Tjärhovsgatan och såklart Dusty Deco på Kocksgatan där jag jobbar. 

 

Önskeköpet just nu?

En lägenhet med separat sovrum(!) och knarriga golv. Något aningen billigare, en fladdermusfåtölj i brunt vintageläder. 

 

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

En riktigt bra dag är en dag utan planer. Då vaknar vi kanske upp till höstsol, köper nybakta frallor och dricker kaffe i flera timmar. Därefter tar vi en promenad på Södermalm, sticker in i små antikbutiker och avslutar dagen med en brakmiddag och ett glas rött.

 

Tack snälla för att vi fick komma och hälsa på er!

 

Betygsätt inlägget: 
Genomsnitt: 4.7 (14 votes)

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 41234