Hemma hos Lisa Burenius

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6069

Hemma hos

Lisa, Petter och Eddie i Södra Näs, Varberg. Den äldsta sonen Isak har flyttat hemifrån.

En av vårens första dagar hade vi bestämt träff med konstnären Lisa Burenuis som bor i Södra Näs, Varberg. Himlen var alldeles blå, det blåste isande vindar från havet och de allra första snödropparna hade kommit upp i hennes trädgård.

Vi knackar på husdörren men konstaterar ganska snabbt att hon säkert är i sin ateljé som ligger runt hörnet. Mycket riktigt är hon där och målar för fullt. Hon välkomnar oss med varma kramar och det allra hjärtligaste skrattet. För precis sådan är hon Lisa, varm, hjärtlig och trygg. Vi får komma in och Lisa börjar genast måla igen och vi beundrar kreativiteten som verkligen flödar där i hennes ateljé.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6065Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5800Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5784Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5794Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5781

Berätta om ditt arbete som konstnär. Hur har din väg dit du är idag sett ut?

Jag har varit yrkesverksam sedan 1995 och har en Master of Fine Arts and Crafts. Jag lovade mig själv att göra allt för att bara jobba med färg och form och det har jag hållit. Många annorlunda och utmanande uppdrag har jag gjort under de här åren. Det har blivit en hel del scenografiarbeten på Teater Halland, vilket är en riktig utmaning. Plus gestaltningsuppdrag för offentlig miljö, kulturfestivalsamordnare, samt hållit galet många workshops i färg och form. Jag tror att runt 25 000 barn och ungdomar passerat någon av mina experimentella verkstäder… pust.
De senaste åren har jag enbart målat. Jag gör många beställningsuppdrag för privatpersoner och företag.
Sedan ställer jag ju ut såklart på gallerier och konsthallar samt deltar på olika konstmässor.
Nästa utställning blir på Borstahusenskonsthall i Landskrona med vernissage den 23/5. Välkomna då!

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5788

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6057Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5864

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5812

Du har ju din studio i trädgården, berätta gärna lite om den. 

Jag lät en arkitekt rita min ateljé för att det skulle bli så optimalt som möjligt. Jag ville ha en hemlig framsida och en vidöppen baksida ut mot skogsdammen. Golvvärmen är jag så tacksam för och att jag la ner lite pengar på en bra belysning. Dessutom var takhöjden, som är på fyra meter, viktig. Det var också en plan att bygga ihop det nya och det gamla med ett trädäck vilket blev så bra. Baksidan blev vår framsida med ett helt ostört läge och sol större delen av dagen.

Hur är det att jobba så nära hemmet?

Det finns såklart både för och nackdelar med att jobba hemma men jag upplever nog mestadels att det är bra för mig och det blir effektivt.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6061

Hur ser din vardag ut?

Min vardag börjar med att jag tränar i stort sett varje dag. Yoga, styrka, springer, går. Vad som helst för att få ro att vara inne och behålla koncentrationen. Jag har alltid haft häst och tillbringat så galet mycket tid med träningar och tävlingar. Nu rullar jag hellre ut min matta faktiskt för att få lugn i sinnet.
Sedan är det bara att sätta igång. Måla måla måla.. Inte riktigt sant för det är så mycket annat rassel som måste skötas när man har egen verksamhet. Sånt som bokföring och marknadsföring. Jag måste ju dessutom instagramma lite. En så himla bra kanal för att nå ut.
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6085
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6091

Hur länge har ni bott här och vad fick er att slå till på just detta huset?
.
Vi har bott här i tio år. Jag tror vi såg potentialen och läget. Utblickarna! Havsutsikt åt ena hållet och skogen och det ostörda läget åt andra hållet. Det var mängder av spekulanter på husvisningen och vi fick ge upp en budgivning. Men så inträffade saker på vägen och plötsligt kunde vi slå till. En tillfällighet eller så var det meningen. Vi kände att vi passade in.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6153Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6181Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6150

Hur skulle du beskriva din inredningsstil och filosofi?
.
Blekt gröngrå 30-talskänsla med egen twist, sliten sammet, massor av porslin och travar av böcker.
Min filosofi består i att lyssna på huset, platsen eller rummet du befinner dig i. Därefter kokar du din egna soppa och smaksätter med det som är just du. Lita på dig själv och var inte så himla ängslig. Jag tycker ett hem ska vara personligt och varmt. Det ska berätta vem du är.
Låt det vara något dynamiskt pågående. Kom ihåg att det var alltid roligare att bygga och fantisera om kojan än att vara i den.
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5850
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6152
 Vad inspirerar dig?
.
Allt inspirerar. Rörelser i tiden, både framåt och bakåt. Ibland även det man minst anar. Det bästa knepet för att hitta inspiration är att ha ett öppet sinne och bara börja med det du ska.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6106Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5839Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6111Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6114

Bästa köpet till hemmet?
.
Helt klart kaminen från danska Wham. Den går varm så att säga. Bergvärmen och solfångarna likaså. Jag gillar inte att frysa.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6121Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-5844Värsta inredningstabben?

.Jag har faktiskt inte gjort någon inredningstabbe. Vi tar god tid på oss, men den kanske kommer.
Eller jo förresten! Min inredningstabbe är mer en renoveringstabbe. Jag fick nog av nedrivna tapeter, hittade en hink spackel i källaren och gick loss på en vägg. Jag fasar för när vi måste slipa ner skiten. Tillsvidare har jag hängt ett lakan över väggen, till dess att vi tar tag i den om hundra år.
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6096
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6103

Om vi glömmer den där väggen som ska slipas för en stund. Har ni några andra kommande projekt planerade här hemma?
.
Ja, min man säger att han ska bygga ett utekök. Jag säger att vi måste ta tag i vår övervåning med fortfarande nedrivna tapeter och trista laminatgolv. Och vi måste fixa i källaren, måla om hela huset, gräva i trädgården. Ja jösses, jag blir så himla trött. Hellre går jag ut å målar.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife--2

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6126Dina bästa Varbergstips?
.
- Promenera här på Näset. Ända ut till Rödskär och på sommaren bege dig till Svartskär.
- Vår badklippa i kohagen (kom hit ska jag visa).
- Vårt bibliotek/kulturhus på hösten och vintern.
– Teater Halland för teater och spännande föreläsningar.
– Johns Place på stranden för en middag.
– Olles bar på sommaren i Appelviken.
– Surf saloon för rolig och cool miljö på sommaren.
– Majas vid havet för en grym konsert på sommaren.
– Strömma Farmlodge för de goda kakorna och charmen.
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6135Ställen du gärna skulle vilja besöka?
.
Det finns mängder av platser jag gärna skulle vilja åka till; Nya Zeeland, Burma, Tokyo, Australien, Kanada och Grönland.
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6124Dina tre bästa resmål?
.
San Fransisco, New York och Florens.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6160

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6156Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6170
lisa_kristin lagerqvist_lovelylife-6168lisa_kristin lagerqvist_lovelylife-6167
Vad drömmer du om just nu?
.
Att alla i min närhet ska fortsätta vara friska, hela och glada.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6174

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6136
Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6178
 Vad gör du om fem år?
.
Samma som nu hoppas jag.

Lisa.burenius_kristin lagerqvist_lovelylife-6079

.
Tusen tack Lisa för att vi fick komma och hälsa på i din kreativa och personliga värld! I sommar kommer vi igen och då får du visa er badklippa i kohagen.
.
13 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer

Hemma hos Sofia Wood

IMG_4939

Hemma hos

Sofia 30, Andreas 34, Ruby 3, och Otis 11 veckor i Enskede.

En slaskig dag i början av februari lämnar vi Stockholms innerstad och styr kosan söderut. I Enskede möter oss en liten by av pastellfärgade hus. Förr i tiden bodde de äldre och de vårdande här i Gamlebo sida vid sida. Numera är längorna från 30-talets Stureby Sjukhem omvandlade till moderna bostäder för unga familjer.

Sofia Wood slår upp dörren med lille Otis i famnen och välkomnar oss in i familjens ljusa fyra på drygt hundra kvadratmeter i två etage. På matbordet ligger bullar, blåbär, choklad och fikon vackert arrangerade och runt om i lägenheten står smakfulla stilleben utplacerade. Att Sofia har ett starkt mat- och inredningsintresse är det ingen tvekan om.

IMG_4932

Hur länge har ni bott här och vad fick er att slå till på just den här lägenheten?

Vi flyttade in för tre månader sedan. Tidigare bodde vi i huset bredvid och eftersom vi trivdes så bra på gården ville vi bo kvar. Det som avgjorde köpet var den höga takhöjden och den öppna planlösningen.

Fast då såg det verkligen inte ut så här, men vi såg potentialen. Vi har verkligen totalrenoverat hela lägenheten och det var också väldigt roligt att hitta ett ställe där vi  hade möjlighet att sätta vår egen prägel på hemmet. Det var första gången vi gav oss in i renoveringskaoset. Vi gjorde allt på tre veckor; nytt kök, fixade golven och hela lägenheten spacklades och målades. Det gick rekordsnabbt!

IMG_4940

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Ganska enkel, avskalad och ren. Jag blir superstressad av plotter. Men framför allt vill vi att det ska kännas hemtrevligt och varmt. Att det ska kännas som man verkligen bor här. Det är alltid en fin balans mellan att ha det rent och avskalat utan att det känns hårt. Däri ligger utmaningen i det hela.

 Vad inspirerar dig?

Vänner, mitt jobb, resor, och vänners hem. Jag är ju också mycket intresserad av matlagning. Jag tänker att allt hänger ihop i det man söker, nämligen harmonin och att det ska vara vackert. Njutningsfullt liksom.

 

IMG_4943

På tal om mat. Du driver en uppskattad matblogg, Chez Wood. Varifrån kommer ditt matintresse och varför föredrar du att äta vegetariskt?

Matintresset kommer helt klart från mamma! Numera äter jag faktiskt fisk och skaldjur som jag började med när jag var gravid med Otis. Det är lite för gott för att jag ska sluta.

Anledningen till att jag blev vegetarian är att köttindustrin är svår och obehaglig. Efter att jag hade läst boken Äta djur ändrades hela min bild av kött och jag kunde inte längre äta det. Men egentligen är min bästa rätt råbiff.

IMG_4933

Dina tre favoritrestauranger

PA&CO. Jag är en riktig PA-tjej! Jag älskar PA. Restaurang deVille tycker jag också är mysig och Gamla Enskede matbod här i området är riktigt bra.

IMG_4975

Berätta om köket

Det är platsbyggt på stommarna från det förra köket. Spisen är en SMEG, liksom fläkten. Blandaren i mässing kommer från Tapwell och carraramarmorn har måttbeställts från en stenfirma som också monterat den.

IMG_4947

Du arbetar som Head of Product Presentation and Communication på Filippa K. Vad innebär det?

Jag arbetar med hur Filippa K presenterar sina produkter oavsett i vilken kanal det än är. Rent praktiskt innebär det till exempel att jag ser till att bilderna och kampanjerna på sajten är inspirerande och rätt, att alla texter som skrivs är korrekta och att man som kund förstår plaggen genom dem. Att butikerna byggs i ett butikskoncept som fångar essensen av Filippa K, och att de varje dag är fina och inspirerande.

Det är också min roll att se till att säljarna vet allt om inspirationen bakom kollektionens design och hur det är tänkt att man ska bära och kombinera plaggen. Min tjänst är otroligt rolig och bred och jag sitter med allt från bildproduktion, text, möten med arkitekter till personalutbildning och workshops.

 Berätta om Filippa K:s nya snygga butik på NK

Butiken på NK är den första vi gjorde med vår nya arkitektbyrå BozarthFornell. Jag var med i projektet från första presentationen av moodboard och materialprover till att bestämma layout, mattor, sten, trä och tyger till att provvika kläder för att ta fram exakta mått och dimensioner på alla möbler vi designade. Plus att ”hänga butiken”, styla bord, köpa vaser och blommor samt fota den när vi var klara. Självklart gör vi mycket av det här i grupp så det är inte jag som gör allt själv!

Samtidigt som vi öppnade “gröna” NK gjorde vi en oxblodsröd och ljusrosa variant på Steen & Ström i Oslo som också blev fantastiskt fin.

IMG_4948

Hur ser din vardag ut?

Just nu är jag föräldraledig men vanligtvis arbetar jag på Filippa K:s kontor vid Mariatorget. Jag älskar verkligen mitt jobb och jag arbetar mycket. Vardagen är ett ständigt jonglerande av arbete och familj då jag har små barn.

IMG_4949

Hur balanserar du familj och karriär?

Mitt arbete är rätt flexibelt och ger mig möjlighet styra min tid. Jag öppnar datorn efter barnen somnat och arbetar på kvällarna. Det tycker jag fungerar jättebra. Dessutom har jag dragit ner på resandet sedan Ruby föddes. Man blir mer effektiv när man har barn och det finns ingen dötid i mitt liv längre.

Om du hade mer tid?

Då skulle jag träna mer, resa mer, strosa mer. Mer dötid, helt enkelt.

 

IMG_4978

Har ni några kommande projekt planerade här hemma?

Vi ska byta ut dörrarna på en garderobsvägg och på sikt göra om badrummet. Men det är en ganska omfattande renovering som vi skjuter på framtiden.

 

IMG_4983

Dina bästa råd till någon som ska renovera 

Jag skulle rekommendera att man verkligen lägger tid på moodboards och planerar in i detalj. Undvik spontana beslut som enligt min erfarenhet bara leder till att man får göra om. Bra hantverkare är också en förutsättning, och se till att anlita någon som har rekommendation.

 

IMG_4954

Ditt bästa köp

Antingen den blå sammetssoffan eller köket, om man kan räkna det som ett köp. Jag hade så länge drömt om ett grönt kök och jag spenderar mycket tid där. Jag älskar mitt kök!

 

IMG_4955

Din värsta inredningstabbe?

Jag har en tendens att ta mig vatten över huvudet. Som när vi skulle sälja den förra lägenheten, då jag ville måla om en vägg precis innan vi skulle sälja. Men jag slarvade med grundarbetet och målade direkt på tapeten. Lägenheten skulle plåtas nästa morgon och jag blev klar runt sju på kvällen. Då ser vi hur tapeten under krullar sig och blir helt bubblig. Andreas fick åka och köpa ny färg eftersom den hade tagit slut. Jag fick stå och skrapa bort färgen med en stekspade och sedan måla vägg till fyra på morgonen efter. Det var helt blött och luktade färg i hela lägenheten när fotografen kom för att plåta den.

IMG_4956

Favoritdesigner?

Inom mode känner mig hemma i Filippa K. Jag älskar Céline och hade gärna haft några investment pieces därifrån. The Row – har jag en sak från, men skulle gärna vilja ha flera.

När det gäller inredning tycker jag om att ha en mix av en del gamla saker och en del nya. Jag har mycket här hemma från från barndomen som tavlan ovanför soffan som min styvmamma som är konstnär har gjort. Bordet från Fontana Arte var ett drömköp som vi förverkligade när vi flyttade in här. Jag hade velat ha det jättelänge.

 

IMG_4958

Favorithotell

Ett Hem i Stockholm som är inrett av Ilse Crawford är det finaste ställe jag varit på i hela mitt liv. Det är helt underbart! I biblioteket där ska jag hålla min 30-årsfest.

Maison Rika i Amsterdam. Det består av två rum som ligger ovanpå Rika-butiken. Hotellgästerna får nycklarna till butiken och när man kommer hem sent på kvällen får man helt enkelt låsa upp och gå igenom butiken. Otroligt inspirerande. Erika och Janne som äger Maison Rika får det att kännas som man bor hemma hos någon. Jag gillar den där hemmakänslan, att det blir så avslappnat. Handdukarna, tvålen och kudden; jag ville ta  varenda detalj med mig hem. Så rätt!

IMG_4959

Hur ser en riktigt bra dag ut för dig?

Jag gillar när alla går upp tidigt, och Andreas kallar mig för ”sömnfascisten”. Vi tar en kaffe och efter det går vi till Gamla Enskede Bageri och äter frukost i flera timmar. Sen tar vi en promenad innan vi åker in till stan och strosar. Där möter vi upp vänner för en härlig vinlunch. Min mamma kommer och tar barnen och vi blir kvar med vännerna länge. På vägen hem köper vi blommor på Christoffers blommor och väl hemma startar vi ett långkok och folk kommer över.

IMG_4960

Dina bästa stockholmstips

Att ta in på Ett Hem och bo där. Promenera; gå från Söder till Östermalm och ut på Djurgården. Besök nya Filippa K-butiken på NK. Asplund och Dusty Deco är mina bästa inredningsaffärer.

IMG_4930

Ställen du gärna skulle vilja besöka

Jag skulle vilja åka till The Apartment i Köpenhamn och The Line i NYC.

IMG_4918IMG_4924

Dina tre bästa resmål

New York City för pulsen och hetsen. Men ändå tryggt. Perfekt för mig med dåligt lokalsinne dessutom då det är så lätt att hitta.

Amsterdam för att det är oupptäckt, för den härliga patinan och de vackra husen. Folk bor så fint!

Melbourne för att det är världens härligaste stad. Spännande, europeisk, bra mat och konst. Folk är så snälla där!

IMG_4964

Hur tycker du man ska tänka när man inreder barnrum?

Att det är ett barnrum och att barnen ska tycka att det är fint och roligt att vara där, och att det ska vara lekfullt. Barnrum som blir för ”vuxna” blir svårt för alla. Jag gick själv på Waldorfskola och tycker om träleksaker, men barn gillar färgglada saker i plast som låter. Det har jag fått lära mig den tråkiga vägen. Rubys favoritleksak är hennes turkosa lattemaskin i plast.

Jag tycker om korgarna från Afro Art som sväljer hur mycket saker som helst och som Ruby gillar att öppna och överraskas av innehållet, då hon glömmer vad som finns i dem. Dessutom är det bra att plocka undan leksaker helt och hållet emellanåt. Jag lägger undan dem på vinden för att ta fram ett tid senare så Ruby kan återupptäcka dem igen.

Bland det bästa vi köpt är den stora mjuka mattan som jag sitter på medan Otis ligger bredvid när vi leker med Ruby. Mysbelysning är också härligt i barnrum, såsom ljusslingor.

 

IMG_4969

IMG_4986

Vad drömmer du om just nu?

Att hela familjen åker iväg. Bara vara tillsammans. Vi, alla fyra. Det ska vi göra nu i april då vi åker ett par månader till vårt hus I Australien som min pappa som är arkitekt ritat. Det ligger i Lorne, en liten strandstad tre timmar väst om Melbourne. Där råder en avslappnad lyxhippie-stämning, ett riktigt yoga-på-stranden-ställe. Det är urkul där!

IMG_5000

Vad gör du om fem år?

Då bor jag i hus och har fortfarande inspirerande och kreativa arbetsuppgifter. Jag har mer tid. Och jag odlar mina egna grönsaker.

Tack Sofia och Otis för en mysig pratstund i er härliga etagevåning som gjorde denna trista  vinterdag alldeles varm och mjuk.

Text: Ulrika Randel

Foto: Amelia Widell

13 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 37 Kommentarer

Hemma hos Karolina Borg

IMG_4838

Namn: Karolina Borg

 

Familj: Min man Calle och mina två barn Frank, 7, och Ben, 4.

Bor: I hus norr om Stockholm

Yrke: Stylist och grundare av webmagasinet The Way We Play

 

Hur länge har ni bott här och vad var det ni föll för med just det här huset?

Vi har bott här i lite mer än tre år nu. Det ligger ganska nära det hus som vi bodde i innan och vi hade promenerat förbi många gånger och tyckt att det var så fint. Så när det blev till salu och vi vann budgivningen var det som en dröm. Huset är byggt 1933 och det var väldigt nedgånget när vi köpte det men vi föll för den fina planlösningen och de vackra funkisdetaljerna som vi har försökt behålla i största möjliga mån när vi renoverade. Personligen föll jag också handlöst för fyra jättecypresser i trädgården som fick mitt hjärta att slå några extra slag. Som tagna ur en gammal Italiensk trädgård och egentligen helt malplacé. De stjäl en hel del ljus och yta från trädgård och hus men är helt magiska.

IMG_4839

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Oj, vad svårt. Jag har alltid önskat att jag var mer principfast när det gäller stil men jag är nog ganska eklektisk i tanken. Jag kan bli tokinspirerad av något jag ser på bild och i samma stund vilja göra om precis allt hemma, men sen ser jag nästa bild och nästa.. och sådär håller det på. Men jag antar att jag ändå faller något mer för den moderna stilen utan att det får bli för stereotypt. Sen är det ju så med stil att det finns en skillnad mellan det ideal man har i sitt huvud och det som sedan smyger sig fram, nästan som av egen kraft i hemmet. Och så ska det väl vara, det är ju det som gör det så spännande med just stil, att det finns alltid en människa och en personlighet bakom.

IMG_4841 IMG_4847

Du och Louise Rizell driver det snygga onlinemagasinet ”The Way We Play”. Berätta om det!

Åh tack! Ja, det är ett onlinemagasin som sagt, som riktar sig till alla som älskar att inspireras av bildens magiska kraft och vill läsa intervjuer med spännande mammor (och snart en del pappor hoppas vi). Utöver våra Small Talks som vi kallar våra intervjuer hittar man mode, inredning, bloggar och mängder med inspiration. Louise och jag träffades när vi båda jobbade på tidningen mama för många år sedan och vi började ganska snabbt att prata och drömma om att vi ville skapa något eget. För ungefär ett år sedan befann vi oss båda i en tid då steget kändes helt rätt att ta och här står vi nu, med världens härligaste projekt.

IMG_4850 IMG_4851

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får vara kreativ och skapa på ett helt otroligt fritt sätt, att det är så fantastiskt roligt, att jag får spendera mina dagar tillsammans med min kollega Louise och att jag får arbeta med det som är vackert. Livet är underbart men också hårt och kantigt emellanåt och alla har vi våra flyktvägar då – min är att få försvinna in i det som är vackert, oavsett om det är bilder, musik eller en berättelse. Så summan av alla dessa delar blir en underbar jobbekvation för mig och allt detta är jag oändligt tacksam och ödmjuk inför.

IMG_4861 IMG_4865 IMG_4868

Hur balanserar du familj och karriär?

När man är egen som jag är tycker jag att det är ganska lätt att balansera detta, i alla fall upplever jag det så. Jag kan ofta stuva om i mina arbetstider och har möjlighet att jobba hemma om jag behöver vilket är en enorm lyx. Det betyder också att jag kan spendera mycket tid tillsammans med mina barn och min familj. Jag känner egentligen inte att jag behöver göra något större avkall på varken det ena eller det andra.

 

Om du hade mer tid?

Då skulle jag skriva.

IMG_4872 IMG_4878

Vad inspirerar dig?

Jag är en total bildjunkie så jag inspireras mycket av tidningar och magasin av alla dess sorter men också av människor, berättelser, filmer och inte minst av böcker och musik.

IMG_4879

Har ni några kommande projekt planerade för ert hem?

Jag har alltid kommande projekt i huvudet, haha, men vi renoverade badrummen ganska nyligen så just nu får jag nog ligga lite lågt, med större projekt i alla fall.

IMG_4880

Dina bästa inredningstips?

Alltså det här låter ju så sjukt tråkigt men att städa är nog mitt bästa tips. Det är en sådan oslagbar skön känsla när det är nystädat tycker jag. Annars skulle jag säga att klassiker som färska blommor och tända ljus är just klassiker av en anledning och kan lyfta ett rum. Belysning är också viktigt. Satsa på många olika ljuskällor och punktbelysning för att skapa allt från rymd och kontraster till en mysig känsla.

Ditt bästa köp till hemmet?

Vår stora sköna soffa som vi alla lever i.

IMG_4881

Din värsta inredningstabbe?

Haha, jag har gjort så många.. Men jag har blivit mycket bättre på att inte spontanköpa nån superknasig grej på loppis bara för att jag plötsligt blivit inspirerad av något gammalt 1800-tals slott och fått för mig att det är så vi ska bo nu hela familjen, i slottsmiljö. Fast i funkis liksom. Ja men det får gå!

IMG_4885

Hur tycker du man ska tänka när man inreder barnrum?

Att det ska vara mysigt för barnen att vara där såklart och att tänka på deras behov när det gäller möbler till exempel. Min yngsta son har alltid älskat kojor så i hans rum har vi klämt in ett tält trots att vi får böja oss i något onaturliga kroppslägen för att komma åt en garderob. Att lyssna på hur de vill ha det har jag lärt mig är viktigt. Men det är klart, min äldsta son har börjat prata om svarta väggar och fotbollsaffischer som tapet, då blir min hörsel plötsligt en aning nedsatt.. Annars är stora korgar en superbra grej i barnrum. Bara att slänga i allt från gossedjur, utklädningskläder och legogubbar i när det behövs lite ordning och reda. Jag älskar dem som finns på Afroart till exempel.

IMG_4887 IMG_4889 IMG_4891 IMG_4892 IMG_4894 IMG_4895

Din favoritdesigner?

När det gäller möbler är jag svag för Wegner. När det gäller inredning över lag – det mesta som är danskt.

IMG_4896

Hur ser en riktigt bra dag ut för dig?

Min absoluta favoritdag är fredagen som innehåller både jobb och myset med familjen. Vi har haft en spännande dag på kontoret med grymma nyheter som gör oss glada och jag hämtar barnen tidigt från skola och förskola. Sen börjar största möjliga mys då barnen badar, tar på sig pyjamas och snacksar loss i soffan under täcket. Min man lagar en supergod middag, vi tar ett glas vin och sen landar vi alla framför Wild Kids till slut. En del av familjen slumrar till redan här. Jag kan älska att ha vänner och familj på middag eller gå ut och äta men de här kravlösa kokongliknande fredagskvällarna då vi alla landar mjukt i soffan efter veckan är mina absoluta favoritstunder i livet.

 

IMG_4897 IMG_4901

Dina fem bästa stockholmstips?

Rosendals trädgård; Fotografiska; Hedengrens bokhandel; Tekniska Muséet; Dusty Deco.

IMG_4902

Dina topptre resmål?

Jag älskar att resa till Mallorca då det är en sådan vacker ö med fantastiska små byar i både bergen och vid kusten. Vi åker dit varje år och samlar på oss värme och minnen. Annars reser jag gärna till Dubai där jag har familj och till storstäder som Barcelona, Rom och London för inspiration.

IMG_4903 IMG_4904

Fem saker du inte kan leva utan?

Aah vad svårt, här får man ju höfta för man kan väl leva utan det mesta egentligen eller kanske tvärtom så finns det i realiteten en massa saker man inte kan leva utan. Jag satsar på min mobil, min dator, morgonkaffet, varmvatten och dammsugaren.

IMG_4905

Vad drömmer du om just nu?

Jag bröt benet ganska illa på två ställen för en tid sedan så just nu drömmer om att jag ska kunna gå, springa och leka med barnen obehindrat igen. Drömmer även om sommar, sol, värme och hav och så något jag ständigt drömmer om – en Flag Halyard Chair av Wegner.

IMG_4908

Vad gör du om fem år?

Då gör jag det jag gör idag men The Way We Play har vuxit och blivit en toksuccé!

IMG_4914

Text Ulrika Randel Foto Amelia Widell

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 8 Kommentarer
Page 1 of 512345