Kika in hos Nanna von Berlekom

 HEMMA HOS VÅR BLOGGARE NANNA.

Nanna-van-Berlekom-blomster-lupin-2-865x1270

Nanna-van-Berlekom-blomster-pion-2-865x1163

Nanna-van-Berlekom-blomster-pion-865x1306

Hemma hos vår bloggare Nanna finns det alltid så mycket vackert att kika på! Vi bara älskar hennes personliga inredningsstil med alla de fina detaljerna, blommorna och tavelväggarna.

Nanna-van-Berlekom-blomster-braid-865x1298

Nanna-van-Berlekom-blomster-lupin-865x564

Ni läser följer väl Nannas blogg? Om inte så rekommenderas den varmt!

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemma hos Anna Cate

INREDNING.

anna cate he,

anna cate hem

Vår bloggare Anna Cate har ett av de finaste hem vi vet. Just nu delar hon med sig av några bilder av sitt vackra hus utanför Göteborg på sin blogg!

Visst blir man väl sugen på att se ännu mer?

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Drömhus i Skåne

360781-011_1.jpg.jpg--1042129417-rszww1170-80

Bostadstips Vår Lovely bloggare Mia Anderberg tipsar om ett riktigt drömhus i Skåne som är till salu. Vem börjar inte drömma sig bort när man ser det här underbara hemmet.

Här kan du se fler bilder.

360781-108_360781-107.jpg--821451993-rszww1170-80

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

På besök i Elin Lannsjös kolonistuga

INSPIRATION; ELIN LANNSJÖS KOLONISTUGA

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4668

Är du sugen på en kolonilott eller har du redan en och behöver lite ny inspiration? Då måste du kolla in det här reportaget som våra förra kollegor Johanna Bradford och Kristin Lagerqvist gjorde för Lovely Life. De besökte talangfulla keramikern Elin Lannsjö i hennes fantastiskt fina kolonistuga i Göteborg och tog massvis med underbara bilder därifrån. Håll tillgodo!

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4620

Vi möter upp Elin Lannsjö utanför hennes lägenhet i Kungsladugård i Göteborg. Vi ska tillsammans bege oss bort mot kolonistugan som bara ligger ett stenkast bort, regnmolnen ligger lågt och vi suckar allihop i kör över det hopplösa junivädret det bjuds på i år. Men Elin skvallrar om att hon har köpt kardemummabullar och att det aldrig någonsin varit så grönt och frodigt i trädgården så vi väljer att strunta i eventuellt regn som sägs vara på väg och beger oss mot koloniområdet.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4642
På vägen dit berättar Elin glatt hur oerhört härligt det är att ha såpass nära till stugan och att den agerar som en förlängd arm till lägenheten. Speciellt sommartid.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4628
elin_lansjo_kristin lagerqvist-
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4647

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4655

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4712

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4718

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4740elin_lansjo_kristin lagerqvist-4661
Väl framme vid stugan är Elin snabb med att koka kaffe och duka upp ute i trädgården, vi ville nämligen hinna fika i grönskan innan regnet skulle komma.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4677
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4679
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4693
Allt serveras på fat och i kaffemuggar som Elin själv har gjort, hon är nämligen en oerhört duktig keramiker. Vi slår oss ner för en fikastund som vi hade kunnat fortsätta med hela dagen lång men regndropparna började falla efter en stund och vi hade ju faktiskt ett reportage att fota. Så vi fick sätta fart!
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4745
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4805
Vilka är det som håller till här?
Det är främst jag och min pojkvän Victor som håller till i stugan, men vi får ofta sällskap av våra vänner. Nästan varje dag hänger även Zigge här, det är grannens katt som kollar till oss titt som tätt.
Hur länge har ni haft stugan och vad det som fick er att köpa den?
Vi har haft stugan i tre och ett halvt år. Vi kände oss lite trångbodda i vår lägenhet, köket är som i många andra landshövdingehus väldigt litet och det är svårt att bjuda in vänner och ha plats för middagar där. I ärlighetens namn så längtade jag även efter en trädgård och en gräsmatta att gå barfota i.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4807
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4735
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4804
Hur skulle du beskriva din inredningsstil och filosofi?
Jag har nog egentligen inte en medveten filosofi kring hur jag inreder men jag utgår alltid från min magkänsla, och lyssnar till den där instinktiva känslan av glädje som uppstår när jag ser något som tilltalar mig. För mig är det är sådant som skapar trivsel, harmoni och då är det också sådant som jag vill omge mig utav. Hållbara levande material som trä, sten, keramik, naturliga färger, handgjorda ting och levande blommor och växter är typiskt för min inredningsstil.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4751
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4783
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4802
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4794
Vad inspirerar dig?
Mycket! Den sker ofta på både medvetet och omedvetet plan. Inspirationen kommer oftast till mig omedvetet, och jag hinner inte alltid att uppfatta vartifrån det kommer. Det känns som att inspirationen bara uppstår och det kan lika gärna hända under en konsert, som när jag experimenterar med stengodslera, gräver i trädgårdsrabatten eller tar en promenad. När jag aktivt söker inspiration är det ofta genom att bläddra i magasin, bland bildflöden som Instagram, Pinterest eller i samtal med mina inspirerande vänner.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4728
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4749
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4789

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4748

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4809

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4775
Berätta gärna lite om din  hobby som keramiker. Hur har din väg dit du
är idag sett ut?

Okej! Jag har lekt och experimenterat med keramik under åtta år och jag är självlärd vilket innebär att jag relativt förutsättningslöst prövat materialet och olika tekniker. Learning by doing, skulle kunna vara ett nyckelord i sammanhanget och jag har verkligen lärt mig och utvecklas genom många misstag längs vägens gång. Men jag ser det också som en styrka. Att jag kunnat låta min egna nyfikenhet styra riktningen på vad jag ska ta mig an för stunden och att jag själv fått testa mig fram bland tekniker och hittat egna vägar för att nå dit. Jag får hela tiden nya ideer på uttryck som jag vill pröva, vilket därmed resulterar i att jag ofta släpper nya kollektioner. Min småskaliga produktion är helt för hand och jag är mån om att bibehålla en exklusivitet i min keramik. Att den inte skall massproduceras utan tillverkas i ytterst få och unika exemplar. Idag skapar jag främst inredningsdetaljer och bruksföremål i olika sorters leror i form av exempelvis stora uppläggningsfat, tallrikar och ljuslyktor.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4770
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4815
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4819
 elin_lansjo_kristin lagerqvist-4780
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4726
Ditt bästa köp?
Stugan! Det platsbyggda köket med carerra-top! Och min Bialetti Mocka-kanna. Det morgonkaffet som blir till i den smakar ren magi och det skulle jag inte kunna vara utan.
Din värsta inredningstabbe?
En stubbe som vägde ton och som jag envist skulle släpa hem från enskog där jag hittade den. Mycket svett, svordomar och en knäckt rygg senare hade jag baxat hem den till stugan.  Väl på plats kunde jag dock inte alls begripa vad jag hade tänkt ha den till. Jag hade någon usprungsidé om ett rått sängbord, men det blev bara groteskt. Stubben stod vakt i trädgården ett halvår och när vi nästa gång åkte till tippen, rök den med.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4758
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4714
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4717
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4765

Vad gillar du bäst med stugan?

Det jag gillar allra mest är egenligen rummet utanför stugan, alltså själva trädgården. Att den är lite vild i sin växlighet och att trädgårdsbord och stolar står lite huller om buller. Vad gäller självastugan gillar jag nog huggkubben som Victor byggt men om jag får säga en sak till även dagsljuset i stugan som känns så levande när det strilar in genom de gamla handblåsta fönstren.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4700

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4830

Har ni några kommande projekt planerade här i stugan?
Ja, alltså har man en hundra år gammal trästuga så kommer man inte ifrån att det alltid finns projekt att ta tag i. Min skämshörna i trädgården är på baksidan och den är en av mina prioriteringar denna sommar. Jag hoppas kunna gräva ut lite av det igenväxta landet där och styra upp en planteringshörna och plats för planteringsbord och lite krukor. Annars har jag några loppisfyndade pallar och böjträstolar som ska slipas, kläs om och målas. Och ytterdörren på stugan behöver målas om. Och trädgårdsbänken behöver lagas. Och stuprör sättas upp. Listan kan göras ganska gång…

elin_lansjo_kristin lagerqvist-4670elin_lansjo_kristin lagerqvist-4657

 Vilka är dina bästa trädgårdstips?

Ett av mina bästa trädgårdstips är inställningen om att trädgården ska får vara lite vild. Jag tycker att det känns helt rätt i att låta naturen få vara med och styra rabatterna och att man ger växterna utrymme att exempelvis fröså sig själva och därmed bidra till en levande, spännande och lite ängalik rabatt. På så sätt behöver du inte heller lägga vansinnigt mycket tid på att rensa, gräva och flytta på dina växter hela tiden. Blanda gärna in ätbara växter i din blomrabatt som kronärtskockor ihop med vallmon, det blir vansinnigt vackert. Och välj gärna ut några huvudfärger som får styra din palett litegrann, även om du inte måste vara supersträng med detta. För mycket olika färger kan göra att trädgården lite upplevs som rörig och oharmonisk.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4649
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4671
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4674
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4652
Dina tre måsten i en trädgård?
Medelhavsväxter som lavendel, olivträd och doftande örter.
Gamla svenska blomsorter som klätterrosor, akleja och vallmon.
Hängmattan och många korgstolar.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4644
Dina bästa Göteborgstips?
Nu i sommartider kan jag inte låta bli om att tipsa om utomhusaktiviteter.
Besök en av våra fina saluhallar och hantverksbagerier och inhandla till en picknick som sedan avnjuts på en solig grässlänt utmed Vallgraven eller i Slottsskogen.
Eller fyll din cykelkorg med vin och räkor. Ta sedan cykelturen till Saltholmen, Masthuggskyrkan eller Röda Sten och njut av solnedgången samtidigt som fiskebåtar och färjorna sakta glider in från havet.
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4834elin_lansjo_kristin lagerqvist-4826
elin_lansjo_kristin lagerqvist-4821
Tusen tack för pratstunden, bullarna, det goda kaffet och för att vi fick besöka er lilla stuga Elin!
Vill ni se mer av Elin får ni inte missa att följa henne på instagram där hon heter @elinlannsjo och så bloggar hon på elinlannsjo.blogspot.se.
Psst. Visst du ha mer inspiration till trädgården och kolonilotten? Missa inte att kika in hos vår bloggare Volang-Linda som nyss fått en alldeles egen lott!
1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Sommarinspiration av Mari Strenghielm

SOMMARINSPIRATION FÖR KÖKET.

Vi bara älskar dessa vackra bilder som vår bloggare Mari Strenghielm skapat ihop med fotograf Lina Östling och Jill Windahl. Temat var sommarinspiration för köket – och visst får man väl sommarkänslor av bästa slaget av det här?!

Se fler fina bilder hos Mari!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemma hos Anna Malmberg

INREDNING; BOHEMISK STIL HEMMA HOS ANNA MALMBERG.

anna malmberg hem

Kika in hemma hos vår bloggare Anna Malmberg – i deras otroligt fina och charmiga lägenhet i Stockholm. anna malmberg

Vi älskar Annas stil som karaktäriseras av mycket textilier, naturmaterial och vintage.

anna malmberg barnrum

Anna berättar också om hur de gjort för att bygga om sin 2:a till en 3:a – och därmed gett sonen Sonny Lou ett eget rum.

barnrum anna malmberg

Kika in hos Anna för att se fler fina bilder!

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Inredningsinspiration från Göteborg

INREDNINGSINSPIRATION.

357328-Ovre-majorsgatan-14B-03-1100x734

357328-Ovre-majorsgatan-14B-07-1100x734

357328-Ovre-majorsgatan-14B-10-1100x734

357328-Ovre-majorsgatan-14B-11-1100x1648

357328-Ovre-majorsgatan-14B-27-1100x734

Vår inredningsbloggare Volang-Linda har hittat ett favorithem i Göteborg som hon tipsar om på sin blogg. Massvis med härlig inspiration och riktigt godis för ögonen! Se fler bilder hos Linda.

Foto: Bjurfors/Alen Cordic

Styling av Emma Fisher

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemma hos Tuva Minna Linn

INREDNING; HEMMA HOS TUVA MINNA LINN

Fotograf: Lina Östling +46 70 405 42 07 mail@linaostling.se www.linaostling.se Stylist: Mari Strenghielm Nord Hemma hos Tuva Minna Linn i Hässleholm

Wow! Vår bloggare Mari Strenghielm – och hennes kollega Lina Östling– har varit hemma hos Tuva Minna Linn och hälsat på.

Fotograf: Lina Östling +46 70 405 42 07 mail@linaostling.se www.linaostling.se Stylist: Mari Strenghielm Nord Hemma hos Tuva Minna Linn i Hässleholm

 Kolla vilken magi som uppstår när dessa tre kreativa personer möts i ett alldeles underbart hem. Vi bara älskar dessa bilder!

Fotograf: Lina Östling +46 70 405 42 07 mail@linaostling.se www.linaostling.se Stylist: Mari Strenghielm Nord Hemma hos Tuva Minna Linn i Hässleholm

Vill du se ännu fler bilder? Kika in hos Mari.

Foto av Lina Östling, styling av Mari Strenghielm Nord

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

På besök i Elin Lannsjös kolonistuga

INREDNING; UNDERBAR KOLONISTUGA.

elin lannsjo koloni

elin lannsjo

kolonistuga

lannsjo

Vår bloggare Anna Cate har varit på besök hos sin kompis – keramikern Elin Lannsjö. Elin har en helt otroligt fin kolonistuga i Göteborg och vi blir så väldigt inspirerade av de fina bilderna därifrån!

Kika in hos Anna Cate för fler härliga bilder.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Lovely Life tipsar; Vintageinredning på Bondegatan

INREDNINGSINSPIRATION.

1

Vi har fallit handlöst för den här tjusiga tvåan på Bondegatan i Stockholm. Vi tycker så mycket om alla vintagedetaljer i inredningen, de vackra textilierna och de smarta lösningarna.

3

Som t ex hur man byggt ut fönsterkarmen till en mysig läshörna!

5

Väldigt bra idé.

6

Kakelugn, Chesterfieldfåtölj och tavelvägg. Bra kombo.

9

Köket med det mörka köksbordet i trä och de öppna hyllorna.

10

16

14

Alla bilder via Historiska Hem.

FOTO: SPINNELL, STYLING: RYDMAN

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 812345...Last »