Lovely Life tipsar; Vintageinredning på Bondegatan

INREDNINGSINSPIRATION.

1

Vi har fallit handlöst för den här tjusiga tvåan på Bondegatan i Stockholm. Vi tycker så mycket om alla vintagedetaljer i inredningen, de vackra textilierna och de smarta lösningarna.

3

Som t ex hur man byggt ut fönsterkarmen till en mysig läshörna!

5

Väldigt bra idé.

6

Kakelugn, Chesterfieldfåtölj och tavelvägg. Bra kombo.

9

Köket med det mörka köksbordet i trä och de öppna hyllorna.

10

16

14

Alla bilder via Historiska Hem.

FOTO: SPINNELL, STYLING: RYDMAN

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Behind the scenes från Lilling Cottage

LILLING COTTAGE.

Lilling Cottage butik

strenghielm_wednesday.6

Lilling Cottage bok  Lilling Cottage

Mari Strenghielm bjuder idag på några behind the scenes från sitt jobb med boken om Lilling Cottage – som är en restaurang, inredningsbutik och florist på den pittoreska västkustön Hönö. Mari gör boken ihop med Lina Östling och den kommer innehålla både mat, diy, inredning, blommor och livsstil. Vi ser verkligen fram emot att få se resultatet!

Kika in hos Mari för att se fler bilder från charmiga Lilling Cottage.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Kreativt möte med grundaren till Alex & Fred

Lovely Life har hälsat på hemma hos Bobo Andersson – designer och grundare av märket Alex & Fred som gör snälla, fina och sköna sängkläder för barn och vuxna.

alexfred.12

– Hej Bobo! Kul att vi fått komma hem till dig! Berätta lite om dig själv.

– Hej! Kul att ni ville komma förbi! Jag driver alltså Alex & Fred och jobbar just nu på heltid med det här. Mitt jobb innefattar allt från att ta hand om vår webbshop, svara på mail, ha möten med leverantörer och återförsäljare samt att – då och då – stå på mässor och sälja våra produkter.   alexfred.2

– Berätta om Alex & Fred!

Historien om Alex & Fred började när jag jobbade som designer på Boomerang. I våra produktioner blev det mycket resttyger över som skulle slängas. Något som jag tyckte kändes onödigt eftersom alla plaggen var gjorda av fantastiskt fina skjorttyger. Så jag började ta hem lite tyger och sy lapptäcken av skjorttygerna. I samma veva började alla i min umgängeskrets få barn och jag började göra lapptäcken åt dem på beställning. Det blev till slut så många beställningar att min man Gustav en dag sa ”Kan inte nån annan sy dem där så du slipper”?  I och med det började idén om att göra det här i större skala gro och jag började luska runt efter en producent.

strenghielm_alexfred.1

Jag tyckte att det saknades bra lakan på marknaden. Lakan gjorda på bra tyger, utan kemikalier och utan plast (de flesta lakan är nämligen förpackade med PVC-plast som stannar kvar i tyget i upp till 2o tvättar).

strenghielm_alexfred.23

Det var också viktigt för att mig att de skulle vara gjorda av bra sömmerskor som fick rätt betalt. Jag kände att om jag nu skulle ge mig in i att bygga ett eget märke skulle det vara en produkt som bra rakt igenom. Utan några kompromisser!

strenghielm_alexfred.13

Ett annat av ledorden för mina lakan var att skapa dem i en modern tappning men med klassiska tyger. Därav den karaktäristiska randen som blivit något av Alex & Freds signum. Jag vill inte att mina produkter ska bli gamla över tid utan att de ska kännas tidlösa och klassiska. Jag har också haft visionen av att jag vill skapa en modetouch på det hela och första fotograferingen gjorde faktiskt just av en modefotograf.

– Vad kommer namnet Alex & Fred ifrån?

– Namnet kommer från mina två äldsta barn Alexander och Fredrika. Mitt tredje barn, Wilhelmina, föddes när företaget funnits ett tag – men jag funderar på om jag kan få in hennes namn också nåt sätt!

strenghielm_alexfred.24

– Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

– Klockan ringer 6.30. Väldigt lågt för då vaknar bara jag vilket är väldigt skönt. Jag jobbar med instagram (@alexfred.se) i en halvtimme fram tills det att hela familjen – som består av Bobos man Gustav och barnen Alexander, Fredrika och Wilhelmina –  går upp kl 7. Sen ser jag till att få iväg ungarna till skola och förskola. För säkerhets skull har vi alla tre på barnen på 2 olika ställen just nu haha. Efter det går jag en långpromenad på Djurgården – gärna med en pod eller musik i lurarna.

strenghielm_alexfred.6När jag kommer hem brukar förmiddagen bestå av att jag letar leverantörer, jobba med vår nya profil för hemsidan eller liknande. Jag är som mest produktiv och har mest idéer på förmiddagen vilket gör att jag gärna lägger mest tid på sådant jobb då!

alexfred.3

Efter lunch jobbar jag gärna lite mer proaktivt med t ex mail, marknadsföring och att packa paket till vår webbshop. Sen på kvällen brukar jag få tillbaka inspirationen igen och brukar fastna på Pinterest och liknande platser där inspiration finns i överflöd.

alexfred.5

Jag försöker också att några dagar i veckan äta lunch eller frukost med en inspirerande person för att komma ut lite och kunna byta tankar och erfarenheter med någon annan. Något jag kan tipsa alla som jobbar själva om!

alexfred.4

– Vad är det roligaste med att jobba med det du gör?

– Friheten i att kunna välja hur veckorna ska se ut. Helt klart!

– Hur ser det kommande året ut för Alex & Fred?

Nu när jag jobbar heltid kommer vi att göra sängläder för hela familjen. Tidigare har det varit bara för barnen men nu är jag sugen på att utöka sortimentet.

strenghielm_alexfred.20

Jag känner att jag gör det här på riktigt för första gången nu. Jag har nämligen aldrig tidigare jobbat med Alex & Fred på heltid så den här våren känns verkligen som en nystart på det bästa av sätt!

strenghielm_alexfred.16

Hur tänker du kring inredning?

Till att börja med har vi har inte en pryl i det här hemmet som är nyproducerad. OM det kommer in något nytt är den inte heller ny haha utan kommer från Blocket, någon auktionssajt eller liknande. Jag gillar att uppfinna hjulet igen. Jag brukar t ex lämna in stolar som börjar bli slitna på lackning, möblera om i takt med att t ex barnen växer och behoven i deras rum ändras osv.

strenghielm_alexfred.27

Det är viktigt för mig att ta hand om de kläder och möbler vi en gång köpt och att försöka göra något av det man faktiskt har. För mig är det jakten på det ultimata priset och “the bargain” som är det som ger mig energi – och gör att jag känner att det är ett lyckat köp.

alexfred

alexfred.8

Bobos 3 bästa inredningstips:

Lämna in möbler som börjar bli slitna på t ex lackning eller hos en tapetserare som kan möblera om dem. Vårt matsalsbord är t ex ett enkelt bord jag hittat på Blocket och sedan målat svart. Det är tåligt och inget som jag är rädd om eftersom jag vet att det inte kostade mycket pengar – och också att det enkelt går att måla på ett till lager färg om det skulle behövas.

alexfred.7

alexfred.9

– Våga använda färger och tapeter! Vi valde länge och väl innan vi valde tapeter till vårt sovrum men har inte ångrat oss en dag sedan tapeten kom upp.

strenghielm_alexfred.19

– Satsa på smart förvaring! Våra 3 barn har alltid sovit i samma rum och det har funkat toppenbra. Vi har satsat mycket på bra förvaring – t ex i form av det stora klädskåpet som rymmer alla barnens kläder och skrivbordet där alla barnen kan sitta samtidigt och också ha alla sina pennor, papper med mera.

strenghielm_alexfred.15

strenghielm_alexfred.26

Här hittar ni Alex & Fred på nätet.

Här hittar ni Alex & Fred på Instagram.

Foto av Mari Strenghielm, text av Linda Hansson (Volang), styling av Linda Hansson, Louise Lemming och Bobo Andersson.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Ett favorithem hos Amelia Widell

INREDNING; HEMMA HOS AMELIA WIDELL.

amelia_widell_hemma_hos_sovrum_schaslong_Foto_Andrea_Papini

Vår bloggare Volanng-Lindahar fastnat för de vackra bilderna från Amelia Widells hem – som publicerades i senaste numret av ELLE Decoration. Kolla bara här så fint!

amelia_widell_hemma_hos_vardagsrum_Foto_Andrea_Papini

amelia_widell_tavlor_Foto_Andrea_Papini

amelia_widell_sovrum_Foto_Andrea_Papini

amelia_widell_kok_matplats_Foto_Andrea_Papini

Fler bilder från detta superhärliga hem hittar ni hos Volang.

Styling: Saša Antic

Foto: Andrea Papini

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Inred med vintage i barnrummet

INREDNING; VINTAGE I BARNRUMMET.

arbetepagar_barnrum1-768x1024

Vår bloggare Volang älskar vintage och inreder mer än gärna med gamla saker. Nu har hon – och hennes butik Vintagefabriken – samlat sina 4 bästa tips för hur man inreder med vintage i barnrummet. Håll till godo!

 1. FÖRVARING.

Koffertar, gamla äppel- och sockerlådor och charmiga korgar i jute är bara några av sakerna som går att fynda på loppis och fylla med gosedjur, lego och tågbanor. Av trälådor kan man bygga ihop sin alldeles egna, unika bokhylla och en stor gammal amerikakoffert blir den perfekta utklädningslådan.

fotogenique_barnrum-708x1024

2. VACKRA MÖBLER SOM RYMMER ALLT

Ett riktigt gediget träskåp med snirkligt krön och tunga lejontassar slukar allt och lite till i barnrummet. Och sätter den där riktiga vintagetouchen  till rummet i fråga. Det bästa av allt? Det tar ungefär fem minuter att städa! Inne i skåpet kan det få se ut lite hur som helst, medan barnrummet i övrigt ser oförskämt iordning ut.

barnrum inredning

3. SKAPA EN TAVELVÄGG MED VINTAGERAMAR

Att fynda gamla böcker på loppis är verkligen ett vinnande koncept! Påfallande ofta är de otroligt välbevarade för sin ålder, särskilt med tanke på att många små oförsiktiga barnfingrar har hunnit bläddra i dem. T ex kan man hålla lite extra utkik efter klassiker av t ex Elsa Beskow – som har så himla fina illustrationer. Och om man nu skulle få tag i en bok som älskats så mycket att pärmarna börjar falla isär, varför inte varsamt riva ut bladen och rama in till barnrummets väggar? Med fina gamla vintageramar i olika storlek, blir det ett vackert blickfång på väggen, för både stor och liten.

fluga-barnvintage5-900x672

4. BARNMÖBLER OCH TRÄLEKSAKER

Fina gamla docksängar och barnvagnar, dockhus och pinnstolar i miniatyrformat är perfekta att fynda på loppis. De är av hög kvalitet och tål att lekas med hur mycket som helst. Dessutom är de ett fint inslag i barnrummet.

fluga-barnvintage4-900x1289

Fler tips och bilder hittar ni hos Linda.

Bild 4 och 5 av Emma Sundh. Övriga via ELLE Decoration.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Ett besök i ett vintagehus

INREDNING.

strenghielm_britashus.5

Mari Strenghielm har varit i Gävle över en dag på jobb och besökt ett helt magiskt vintagehus som fått namnet Britas hus.

strenghielm_britashus.1

Ett hus som stått helt orört i över 30 år – och som även figurerat i tv-programmet “Det sitter i väggarna”.

strenghielm_britashus.3

Det ser verkligen helt otroligt ut – inte sant?

strenghielm_britashus.4

Fler bilder från detta vackra vintagehus finns hos Mari Strenghielm.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kika in i köket hos Anna Cate

INREDNING; KÖK

bread

Vår bloggare Anna Cate har ett av de finaste köken vi vet! På sin blogg visar hon upp lite bilder från helgen som gick och där får vi också kika in just i hennes kök.

anna cate

Kolla så fint! Vi älskar väggen med tegel, den vackra grå, färgen på skåpsluckorna och vintagemöblerna.

nanna

Dessutom hade hon dagen till ära finbesök av bloggkollegan Nanna.

Se fler bilder inne hos Anna Cate.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Inredningsinspiration från Volang-Linda

INREDNINGSINSPIRATION

_DSC1593

Vår bloggare Volang-Linda – och hennes kollega Louise Lemming – har stylat en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

_DSC1602

En sekelskiftslägenhet med storblommiga tapeter, vackra fönster och vitoljade trägolv.

_DSC1579

_DSC1647

_DSC1654

_DSC1707

_DSC1697

morris

Sugen på mer inspiration? Kika in hos Volang för att se fler bilder och för att veta hur hon tänkte när hon stylade lägenheten.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Sandberg Tapeters nya kollektion Dalarö

TAPETER FRÅN SANDBERG

strenghielm_sandbergs_sigfrid

Kolla kolla! Våra bloggare – stylisten Mari Strenghielm – och fotografen Anna Malmberg – har gjort ett fantastiskt jobb ihop för Sandberg Tapeter.

strenghielm_sandbergs_emmagrey

Sandberg släpper nästa vecka kollektionen Villa Dalarö – som Mari stylat och Anna fotograferat.

strenghielm_zinnia

Vi på Lovely Life tycker att detta är SÅ himla fint.

strenghielm_sandbergs_vera1

Håller ni med?

strenghielm_sandbergs_einar

Alla bilderna är fotograferade hemma hos Mari i hennes hus på vackra Dalarö – varav kollektionen också fått just namnet Villa Dalarö.

strenghielm_sandbergs_wilma

Tjusigt inte sant?

Hos Mari Strenghielm hittar du alla bilder från kollektionen Villa Dalarö. In och kika för mer inspiration och för att få uppslag på eventuella, nya tapeter där hemma.

Vilken är din favorit?

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Inred med vintage och i Paris-bohemisk stil

INRED MED VINTAGE.

mirror-wall

Vår inredningsbloggare Volang-Linda har hittat en alldeles underbart inspirerande lägenhet i Göteborg – som hade kunnat ligga i Paris.

paris-bohemsisk-stil

Den vackra vintageinredningen är nämligen full av romantiska inslag, som blommiga tapeter, mässingsdetaljer och blommiga textilier.

apartment-gothenburg

Visst är det väl läckert?

home-office

Inne hos Volang-Linda hittar du många, många fler bilder på denna underbara lägenhet. In och kika och låt dig inspireras till tusen!

Foto via Alvhem.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Page 1 of 712345...Last »