Mars moodboard

Mars månad. Så mycket förväntningar i luften, den första vårsolen, suget efter nya kläder och skor och all grönska som kommer åter. Allmänt pepp inför våren helt enkelt! Vi bestämde oss för att göra ett moodboard för mars månad. kristin lagerqvist_lovelylife-7082Vi vill klä oss i blå och bruna toner à la 70-tal, plantera sticklingar, dricka ginger ale, äta de allra godaste ingefärskaramellerna och bläddra i senaste numret av Porter och Cover. Väskan från APC och scarfen från Rodebjer är ständiga följeslagare.kristin lagerqvist_lovelylife-Favoritjeansen just nu heter Flare och kommer från h&m.

kristin lagerqvist_lovelylife-7081Skorna Aurora från Vagabond / Kalender från Frankie Magazine, Mokkasin / Urbanears hörlurar / Pelagonsticklingar, Blomsterlandet.

kristin lagerqvist_lovelylife-7138Yvig bukett av olika sorterna kvistar, eukalyptus, hortensia och kornettblomma.kristin lagerqvist_lovelylife-7099

Av: Johanna Bradford & Kristin Lagerqvist

Foto: Kristin Lagerqvist

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

A PLAYDATE

IMG_5156

Förra veckan hade Juni och Luca en playdate, och ställde till med en liten tebjudning i Amelias fantastiska nyrenoverade matsal. Naturligtvis hade tjejerna gjort sig fina; Juni i en härlig boho-klänning från Zara och Luca i en prickig privat favorit.

IMG_5130IMG_5181

Kaninen var förresten också mycket törstig. Miniskål, minifat och kanna från H&M Home. Kuddar; Dubai i Aqua Grey från Nina Kullberg och Waves Grey/Grey från Littlephant.IMG_5109IMG_5235

Sen blev Luca lite trött och behövde vila. Juni tog som vanligt när hon får bestämma själv, på sig sin ballerinadresskröp upp i soffan och passade på att bläddra i Underbara Clara Lidström och Annakarin Nybergs nya bok “Odla: Steg för steg”. Det är den tredje delen i succéserien för barn mellan 6-9 år. I soffan; naturvit vävd pläd med rand och mosstickad pläd, båda från H&M Home.IMG_5099IMG_5268

Den bästa investeringen till barnrummet tycker vi är en mysig färgglad marockansk matta. De här boucherouite-mattorna, alltså den marockanska motsvarigheten till vår trasmatta, är köpta i Marrakech men liknande finns till exempel hos Pinemont Trading. Liselotte Watkins hattask i samarbete med Granit passar alldeles perfekt till att förvara böcker och leksaker i. IMG_5225

Rosa pläd privat; kuddfodral “Tiger Dot blue” av Chhatwal-Jonsson och “Velv, nude” av House Doctor. Taxvalpen “Melody soft toy” av Littlephant. Allt från Selected by R.O.O.M.

IMG_5288

I Eero Saarinens Tulip Chair sitter världens bästa lillasyster i LIVLY:s Charlie Sweatshirt. Finns till storasyrran också. IMG_5214Juni invirad i pläd med härliga garnbollar och i soffan ligger en broderad kudde från Svenskt Tenn. Och färgkoden till Amelia Widells aquablå vägg hittar ni här. 

Foto: Amelia Widell

Styling: Ulrika Randel/seventeendoors

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Gardening

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6051Under en av vårens första dagar besökte vi Träslövs Trädgård i Varberg för att stilla vår värsta trädgårdslängtan. För nu kliar det i fingrarna på oss alla som älskar trädgårdslivet. Inte sant? Vi packade en kärra full med finheter och begav oss till växthuset på baksidan. 

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6038Det är något meditativt med odlandet och rensandet, att stoppa händerna i den solvärmda jorden. Lugnet som sprider sig i kroppen oavsett om du har egen odlingsbänk i köksfönstret eller om du ligger på knäna i trädgårdslandet. Förklädet är från Uashmama som är ett italienskt familjeföretag baserat i Toscana. Förklädet är inspirerat av de Toscanska slaktarförklädena och vi använder det både i trädgården och i köket. Finns på Strömma Farmlodge i Varberg.

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-5995Böckerna Växtriket – att skapa en trädgård, Självhushållning på Djupadal och The Secret Gardener tillhör våra favoriter i denna genre. Och julrosen i lila ton blev vi helt förälskade i. Perfekt att ställa på trappan utanför huset eller på balkongen.

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6002gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6009

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6004

Mugg från Höganäs, grön kökshandduk från Tell me more och bästa handkrämen från Yard etc. Skålen och det gröna lilla fatet format som en blomma finns hos Träslövs Trådgård.

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6032

gardening_johanna_Lovelylife_kristin lagerqvist-6030En samling växter bestående av kungsliljor, sophora och julros. Blå muggar från For Good Luck, de bruna är från Höganäs och allt övrigt i bild finns på Träslövs Trädgård.

Stort tack till Träslövs Trädgård för lånet av allt ert fina samt att vi fick vara i ert växthus en stund.

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 8 Kommentarer
Page 1 of 1512345...10...Last »