Månadens bukett: Juli

juli bukett

 

Hundkex . Dahlia . Vädd . Lejongap . Daucus Carota . Mynta

Just nu finns de allra finaste blommorna i naturen. Bra blomsterhandlare har fina sorter som är närodlade och ekologiska eller så kanske du eller en kär vän har en alldeles egen trädgård där du kan plocka en bukett av sommarens alla blommor. Mixa det du hittar och det förgyller vilket köksbord som helst.

 

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Nannas inspiration: Handla på loppis

LL inspo 11 loppis1

Loppis är väl något som är extra härligt på sommaren? Jag älskar att gräva i lådor och hitta dom finaste fynden längst under. Men jag har lärt mig att jag alltid måste ha ett fokus, annars hittar jag ingenting. Mitt senaste loppisbesök letade jag efter saker till ett jobb som ska göras vid en barnspis och matlagningshörna. Det visade sig vara ett kul fokus och säkert kommer jag fylla på med ännu mer.

LLinspo11 loppis3

Man kan ju liksom hitta lite vad som helst var som helst. Var öppen. På koppar – och  mässingshyllan kan man hitta fina kastruller och pannor. Kombinera udda fat och mindre kaffekoppar. Mortlar är fina. Kaffekannor och plåtburkar. Grytlappar, bestick, skålar, brickor. Allt går att hitta och blir så mycket finare än en samling IKEA grejer. Bra att tänka på är att det inte ska vara det allra skiraste porslinet kanske,  inga vassa saker osv. Självklarheter, men jag säger det ändå.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Sommarkuddar

Det låter ju klyschigt men det är faktiskt sant. Om man vill få till en snabb förändring hemma är ett av våra säkraste tips att köpa ett gäng nya kuddar. Vi fotade våra favoriter i vackra Palmhuset i Göteborg som är värt ett besök om ni har vägarna förbi i sommar. IMG_1750Kuddarna i soffan är från Afroart och kostar 450kr styck inklusive innerkudde.

IMG_1762Understa kudden är från Afroart och kostar 390kr. Den övre är från Chhatwal & Jonsson/Artilleriet och kostar 850kr.

IMG_1758Underbart beige/blå mönstrad från Society, Artileriet 799kr.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Månadens bukett: Juni

midsommarIMG_1971-More is more! Blanda alla dina favoritblommor och bind en midsommarkrans, gärna med sju sorters blommor enligt tradition.

Och glöm inte att spara några att lägga under kudden.

Glad midsommar önskar vi på LOVELY LIFE!

 

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Nannas inspiration: Yoghurtglasspinnar

LL inspo glass1

Senaste dagarnas värme har inspirerat mig till att göra egen glass på yoghurt och färska bär. Glassen blir jättegod, inte lika söt och känns bättre än att ge barnen köpeglass var och varannan dag. Receptet kom från början från Linda Lomelinos glassbok, men jag har ändrat om lite efter egen smak.

LL-inspo glass2

Koka ihop ca 80 g hallon med två matskedar socker och lite pressad citron. Låt svalna.

Blanda 2 dl turkisk yoghurt med 2 msk honung.

Varva yoghurtblandningen med bären i glassformen. Ställ i frysen någon timme innan du sticker ner en glasspinne i varje – jag använde sugrör som jag delat på mitten men upptäckte i efterhand att det var mer fint än smart… Frys igen i fyra timmar eller tills glassen stelnat. Skölj sedan försiktigt med varmt vatten för att lossa dem ur formen, rulla i kokos och ät på en gång.

LL-inspo glass3

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 612345...Last »