Nannas inspiration: Vårt bästa bröd

bread1

Jag har fått ganska många frågor kring brödet som pappan ofta bakar här hemma. Jag lovar dig att det här är det snabbaste och enklaste brödet du kan tänka dig, förutsatt att du räknar in en natt för jäsningen.

bread3

Receptet utgår från Pain de Martins recept men vi brukar variera mjöl och frön från gång till gång. Ett tips är också att slänga in en halv deciliter vatten i den heta ugnen, det ger brödet en god krispig yta.

bread2

Det här brödet är helt klart en favorit hos oss och barnen älskar det. Nybakat bröd till frukost en helt vanlig vardag, vem älskar inte det liksom?

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Månadens bukett: Mars

 

IMG_8953

I Mars kom värmen tillbaka och det återspeglade sig på vår bukett som fick gå i aprikosa, rosa och mörklila toner.

Ranunkel. Ros. Tulpan. Stjärnflocka. Snokört.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Nannas inspiration: Blommor alla dagar

flowers1

Det är så klart inte varje vardag jag unnar mig en sån här fin blomsterbukett, men just idag ska jag göra ett jobb med mycket blommor. För mig är blommor det bästa sättet att göra vardagen lite extra fin! Det räcker med någon enstaka snittblomma och vill man komma billigt undan kan man köpa tex prärieklocka, den kan man dela och sätta i flera flaskor eller mindre vaser. Eller nejlikor som ofta håller sig fina i flera veckor.

flowers3

Om jag har köpt en fredagsbukett med blandade snittblommor brukar jag efter ett par dagar, då de börjar sloka i olika takt, dela upp dem i mindre vaser och glas. Fint tycker jag också om man tar med blommor in i barnens rum. Då får man så klart tänka på vilken sorts blomma och i vilken höjd man placerar dem.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Våffeldagen

BIB_waffles-15

BIB_waffles-19

BIB_waffles-24

Idag är det våffeldagen och vi tycker att ni genast ska kolla in Babes in Boylands fantastiska inlägg och recepet på glutenfria våfflor!

 

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Nannas inspiration: Blommig anslagstavla

anslagstavla1

Det här måste vara mitt enklaste och snabbaste DIY-tips. Klä in en anslagstavla i ditt favorit tyg och skapa en ny känsla vid skrivbordet.  anslagstavla2

Ett fint tyg, en sax, en häftpistol och en anslagstavla (kolla på loppis) är allt du behöver. Sen är det bara att se till att tyget sitter stramt runt kanterna när du häftar fast det på baksidan.

anslagstavla3

 Klart på bara några få minuter!

 

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 41234