Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Om Isabelle

Jag heter  Isabelle Pedersen. Född i Helsingborg för 34 år sedan. Flyttade till Östersund som 11-åring, har efter det bott på en hel massa platser men mestadels i Stockholm i vuxen ålder. För 2 år sedan flyttade jag tillbaka till Östersund, men ångrade mig, och är sedan i maj tillbaka i Stockholm. Det kändes helt enkelt inte rätt att bo i Norrland, och livet är för kort för att göra saker som inte känns rätt.

För tre år sedan var jag på en hemmafest i Östersund och träffade mannen i mitt liv. Han heter Sebastian och är 3 år yngre än jag men oftast mycket klokare. Vi är varandras motsatser ( jag är ganska så yvig, pratig, sprallig medan han är mycket lugnare och får mig att komma ihåg att andas) men samtidigt har jag aldrig känt mig så lik någon i hela mitt liv. En kan ju egentligen aldrig veta något men jag vet att jag kommer tillbringa hela livet med honom.  Här kan ni läsa om vår första kväll som var den mest magiska i mitt liv.

Efter 6 månader tillsammans så friade Sebastian till mig i ett stökigt rum i en fjällstuga under en nyårsnatt. Några månader senare, nämligen den 5 september 2015 gifte vi oss. Undrar ni hur tusan man kan gifta sig när man varit ihop så kort? Här kan ni läsa mitt svar på det. Är ni bröllopjunkies så kan ni se allt kring vårt bröllop här.

Det här är Doris! Hon kom till världen den 24 juli i år och är världens gladaste lilla unge. Just nu är jag mammaledig med henne så just för tillfället skriver jag en del om förvirringen, overkligheten och den totala lyckan över att hon har kommit till oss och att plötsligt vara mamma. Herregud alltså. Vad jäkla kär jag är i na! Doris älskar prickar och mönster, ja ni ser ju på bilden! Det gör jag med. Speciellt på kläder. Det lär dyka upp en och annan mönstrad outfit på denna blogg. Både på mig och Doris.

I större delen av mitt liv har jag jobbat som artist. Började trubadura redan som 12-åring och efter musikgymnasiet gick jag en musikalutbildning eftersom jag inte kunde välja mellan sång och teater. Sen frilansade jag som musikalartist i 8 år och gjorde allt från barnteater – till revy – till show – till musikaler.  Det var en fantastisk tid, men också väldigt psykiskt krävande att ständigt gå på audition och bli nobbad mer än hälften av gångerna. Jag var ganska upp och ner i mitt mående under dessa år, ständigt stressad över att inte räcka till.

En dag kände jag att jag inte ville gå på auditions längre – eller att jag i alla fall skulle ta en paus och försöka skaffa mig ett yrke till. Så det gjorde jag. Har alltid tyckt om att skriva och fota och då tänkte jag att webbkommunikatör kunde vara en bra grej. Gick 2 år på Medieinstitutets utbildning webbkommunikatör/ sociala medier. Så nu är jag webbkommunikatör. Men sjunger gör jag fortfarande emellanåt. På bröllop och dylikt. Ibland fotar jag också. Vill man ha någon som både sjunger och fotar på ett bröllop t.ex, då kan man fråga mig. Jag gör båda i kombination.

Just nu är jag ju förresten mamma-ledig, så livet är ju lite annorlunda för tillfället. Många promenader och häng på café, mindre jobb i huvet.

Jag, Sebastian och Doris bor i en 2,5 på 67 kvadrat i ett fint hus i Sundbyberg. Hit flyttade vi alltså i maj i år. Ibland kommer ni få se lite bilder härifrån. Vår förra lägenhet, som låg i Östersund,  tokrenoverade vi, så när vi kom till Sumpan var vi lite renoveringströtta, så vi låter det ta sin lilla tid här. Plus att vi ju är nyblivna föräldrar och ganska mycket fokus läggs på det. Men vi har lite projekt framöver som ni ska få hänga med på! Och ibland får ni hänga med hem till andra personer också!

Bloggat har jag gjort sedan 2008. Det här är min egen kreativa lilla värld som jag vill dela med er. Här kan ni läsa om massa saker som jag tycker är fint, som inredning, outfits, resor och vardagslunk. Fick jag välja skulle livet alltid vara som en fransk film, och den här platsen är givetvis lite mer filmisk än den ibland mer grå verkligheten. Jag är alltid ärlig, men det är alltid roligast att fota och dokumentera saker som sätter guldkant på vardagen, och alltid roligast att titta tillbaka på.

Jag är en väldigt nostalgisk person – en sådan som hade åldersnoja redan då jag skulle fylla 13 eftersom jag inte skulle få vara barn mer (åldersnojan idag ska vi inte tala om).  Är också ganska social och utåtriktad men kan trots det känna mig blygast i världen ibland – har inga problem med att t.ex hålla föredrag/stå på scen men kan känna mig obekväm i mingelsituationer (men babblar oftast på ändå pga nervös).

Undrar ni något är det bara att fråga på! Tycker alltid om frågor. Eller kommentarer i allmänhet. Blir så lätt ensamt att blogga i längden annars. Välkomna hit! Hoppas att vi ska trivas tillsammans! Puss o kram!

Follow my blog with Bloglovin

 

SparaSpara

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Kommentarer inaktiverade för Om Isabelle