Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Hej, jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director och stylist. Till vardags gör jag allt kreativt mellan himmel och jord, både för kunders räkning och för min egen skull, helt enkelt för att det får mig att må bra. Jag brinner extra mycket för att skapa och utveckla koncept, formge, styla, fotografera, resa och skapa ”good shit” tillsammans med ”good people”. Vad det innebär kan ni läsa mer om på www.katrinbaath.se.

Vill ni säga hej eller har idéer kring hur vi kan skapa ”good shit” tillsammans så finns jag på katrinb@katrinb.se eller på Instagram som @katrinbaath.

Körsbärsblom över Tändsticksområdet.

När jag trodde att Tändsticksområdet inte kunde bli vackrare än förra veckan när körsbärsblommorna blommade…. Kom jag dit till det här imorse. Överallt hade det landat blommor.   Cyklarna som stått över natten var alldeles täckta av blommor.  Och bladen yrde i skyn.   Vad kan vara vackrare i korgen än det här liksom.  Jag tror jag dog en smula och kom till Körsbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta. Kunde inte hålla mig från att packa alla påsar jag hade med mig fulla av blad för att kunna torka till ett jobba jag ska göra inom kort. Håll tummarna nu för att det funkar.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Lansering av Kubel Kids för Sandberg Wallpaper.

För en vecka sedan hängde jag i Norrtälje för att lansera vår nya tapetkollektion Kubel Kids. En barnkollektion som vi på Sandberg Wallpaper har tagit fram i samarbete med min kära blogkollega Anna KubelKollektionen är en pop-up kollektion på tillfälligt besök.Jag har många favoriter från kollektionen helt klart, men kolla in den här bilden som Anna tog till tapeten Morängen… Magisk. Blommorna i Morängen mäter mellan 150–200 cm vilket gör att det känns som att man är liten och går igenom en stor äng. God mat och en massa härligt folk.Alltså kolla vårt samarbete med Betón. Vi har tagit fram en limiterad upplaga av mockasiner i mönstret Ava. Ni hittar dem i vår accessoarshop. Visst vill man köpa även om barnen har passerat 3 år för lääänge sedan…Till kollektionen har vi också tagit fram en broschyr som visar hela kollektionen. Och djurmasker från mönstret Hollie. Min vän Linda bakade de allra mest perfekta macaronesen i exakta kulörer.Säg hej till Sprattelharen Stuart, en ursöt liten vän vi också tagit fram till kollektionen. Han finns till salu här.Kolla skisserna som Sara och Karolina gjort när de tagit fram kollektionen. Så fina. Tygmärken är också en del i vår kollektion. En räv och två ekollon att stryka på kläder eller andra prylar i tyg. Vilken himla härlig kväll det blev, tack alla som förgyllde den.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Min systers lägenhet är till salu.

Min lillasysters Sophia Björnsdotters lägenhet är till salu. Jag är väl inte helt objektiv men alltså den är nog världens finaste…Sophia frilansar som inredare och stylist och har en helt galen förmåga att skapa vackra hem av något som från början är ganska alldagligt. Kolla in alla paneler, platsbyggda bokhyllor och smådetaljer. Lägenheten är totalrenoverad och här mitt i stora rummet kommer det bli balkong inom kort.  Tavlan har Sophia målat själv. I love it!  Platsbyggt kök, marmorbänk, inbyggd fläkta, ja man älskar ju allt här. Och hallen med stora bevarade glasdörrar och paneler gör mig knäsvag. Ska man bo i lägenhet är det ju precis det här man drömmer om… Bokhyllan är specialritad av Sophia och platsbyggd av snickare. Likaså alla paneler och lister. Min syster är väldigt oskrytsam av sig, men just nu kan jag avslöja att hon bland mycket annat inreder ett hus och en lägenhet på Mallorca. Hur kul!!!  Sugen på världens finaste lägenhet på Danderydsgatan i Stockholm, kolla in all info och bilder här.

Foto: Elisabeth Daly
Mäklare: Bahar Nabavi, Innerstadsspecialisten

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Stress och bloggpaus.

Förlåt. Förlåt att jag varit bort ett tag. Livet, stressen, jobbet och värmen har kommit emellan och bloggen har lidit. Eller ja, lidigt och lidigt men jag vill blogga om så mycket men hinner så lite. Ska försöka köpslå med mig själv angående det där med tid. Lovar att återkomma snart för igår hade vi lanseringsevent för Sandbergs nya pop-up kollektion Kubel Kids, en barnkollektion vi tagit fram tillsammans med min bloggkollega här på Lovely Life Anna Kubel. Är så väldans stolt över kollektionen, mina kollegor och att vi vågar göra saker på vårt sätt.

Så fort minneskortet är tömt och jag är hemma i Jönköping igen lovar jag att visa er. Just nu sitter jag på en buss då vårt flyg blev inställt när flygbolaget gick i konkurs igår precis lagom till att vi landat i Stockholm. Grrrrrr jag som in i minsta detalj hade planerat för effektiv jobbdag i Norrtälje och sen smidigt flyg hem…

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Boktips – Juno och Jillis flyttar.

I veckan lanserade min vän illustratören Mia Olofsson och hennes vän Anna Bjelkholm en fantastisk barnbok att lägga på minnet. Boken heter Juno och Jillis flyttar och handlar om hur  barn kan känna när flyttlasset går.
Juno bor med sin familj och goseråttan Jillis i ett högt lägenhetshus. Från Junos fönster ser man långt och alla kompisarna bor nära. Men så en dag skall de plötsligt flytta, allt ska packas ner och följa med till nya huset. Kuddar, leksaker och sängen ska visst med, men inte badkaret. Vem skall bada i det nu, när Jillis inte kan. Kommer allt att bli annorlunda nu? Och vad händer med kompisarna på förskolan?” Boken finns i en butik nära er! Och både jag och Flora älskar den!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Jag njuter…

Hade tänkt skriva ett långt inlägg och tacka för alla fina kommentarer och meddelanden jag fått på mitt inlägg om mitt femårsfirandet och berätta mer om vad jag gjort i helgen. Men solen är så förbaskat skön så jag passar på att njuta ute istället. Återkommer.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Det stoltaste inlägget av dem alla – fem år som frilans.

Idag är det första maj 2018. Första maj för femte gången i mitt frilansliv. Idag är det alltså fem år sedan jag hoppade, flög, blundade och bara lyssnade på mitt hjärta. Tycker att det betyder att det är på tiden att man får skryta lite. Eller? Så här kommer lite skryt, lite tips, och lite nitar ni ska undvika om ni själva är sugna på att testa det romantiserade frilanslivet…

Vad är det bästa med att frilansa?
Friheten, friheten, friheten. Friheten att själv välja vad man ska tacka ja till, vad man ska tacka nej till (OBS! Sjukt viktigt!) och vilka man vill jobba med. Många tror att allt handlar om att springa på alla bollar, tacka ja till allt och att allt handlar om att få in pengar. Nej, gå inte på det. Allt handlar verkligen inte om pengar. Och även om vi alla behöver pengarna så skulle jag vilja skicka med ett väldigt viktigt tips. Våga säga nej. För som jag har sagt förut, det du gör får du göra mer av. Så tackar du ja till saker som går emot dina ideal, din vilja eller din dröm, kan du ge dig fanken på att du kommer få mer sådana jobb och plötsligt står du där med en massa jobb du inte ens vill göra…

Vad är det sämsta med att frilansa?
Mitt sämsta är att jag varje dag kämpar med att inte jobba för mycket. Jag älskar varje sekund av mitt jobb och stora delar av mina fritidsintressen är så himla nära mitt jobb att det inte finns någon gräns däremellan vilket gör att jag jobbar alldeles för mycket. Timmarna flyter iväg och jobb och fritid är som en enda smet. Måste jobba på det. Robert vill att jag skaffar mig ett riktigt fritidsintresse som inte har något med mitt jobb att göra.
– Typ fågelskådning eller något, så du verkligen får känna att du är ledig… Jobbar på det. Lovar att berätta när jag har hittat mitt fritidsintresse…

Hur många jobb har du gjort under åren.
Under de här fem åren har jag hittills gjort exakt 400 jobb. Just nu står min lista över uppdrag på 13400, siffran 13 är mitt turnummer så jag gav alla nummer redan från början siffran 13 först och sen 13001, 13002 osv. Och nu är jag alltså precis uppe på 13400. Sjukt, fyrahundra uppdrag. Det är en hel del. Såklart är vissa större än andra men jag har hunnit med en himla massa kul saker.

Vad har du gjort för typ av uppdrag?
Oj, allt från formgivning av böcker, stylingar, filmer, hela koncept, kampanjer, logotyper, webbplatser, föreläsningar, workshops, cityguider. Ja, allt mellan himmel och jord. Sen har jag gjort en del egna projekt, som en fotoutställning tillsammans med Sara Landstedt, en pop-up speakeasy loppis och lite annat smått och gott.

Vad har varit roligast hittills?
Att jag har den fantastiska möjligheten att göra så mycket olika saker. Och att jag älskar allt på sitt sätt. Just nu gör vi så galet roliga och makalöst bra saker med Sandberg Wallpaper att jag inte kan tänka mig något roligare och mer stimulerande än det. Med Hestra har jag också gjort galet roliga och grymma saker, bland annat filmer, är speciellt stolt över den här, och ett antal katalogen och trycksaker som jag verkligen är mäkta stolt över att ha fått göra. Och stylingen och formgivningen av en katalog för Day Birger et Mikkelsen Home var också ett oförglömligt jobb. Liksom stylingarna för bland annat Materia, Vore och många fler. Ja, alltså den här frågan är så svår för jag gör helt ärligt så himla mycket kul. Detta är mitt drömjobb. Och jag har genom åren haft den stora äran att jobba med både drömkunder och drömmänniskor.

Vad har varit tråkigast?
Inte mycket, att vara borta från familjen, att jobba för mycket, att inte hinna med allt kul man vill göra eller gå på. Och allt som rör bokföring, deklarationer, körjournaler, reseräkningar och skatt. Ha, ha det är i särklass det värsta jag vet. Som tur är har jag hjälp med allt sånt.

Hur gör du för att sätta upp nya mål?
Jag fick en kommentar när jag precis startade som lät ungefär så här ”Lilla gumman, du behöver verkligen inte ett aktiebolag, driv en liten enskild firma du”. Sånt triggar mig så in i helsike. Där och då bestämde jag mig för att inom ett år skulle jag ha ett aktiebolag. Och så blev det. Inte bara för att det är mer fördelaktigt, utan för att hen sa just som hen sa – i mina öron lät det som att lilla jag inte skulle klara det. Och då jäflar. Från den dagen försöker jag att alltid sätta upp halvårsmål. Aktiebolag, pensionssparande, riktig lön, eget kontor, eget rekvistaförråd, egen bil, osv. Och ja, idag driver jag mitt egna aktiebolag, har min egen studio på Tändsticksområdet (finaste kontoret i hela Jönköping om ni frågar mig), jag har ett eget rekvisitaförråd mitt i stan, en egen företagsbil, en bra lön och ett pensionssparande som är helt okej. Något jag är extremt stolt över!

Varför tar du inte in någon praktikant längre?
Åh, jag vill egentligen inget hellre. Älskar att ge unga nya förmågor chansen att få lära av oss som varit med lite längre, se dem utvecklas och sen skjutsa ut dem i världen. Ser det lite som en sak som alla borde göra. Lägga tid och energi på att hjälpa nya branschkollegor. Tyvärr pendlar jag för mycket och har alldeles för många uppdrag som inte är stationerade i Jönköping för att det ska vara schysst mot en praktikant. Men vem vet, jag har absolut inte stängt den dörren för alltid.

Vad är du allra stoltast över?
Hmm, skulle säga att jag har lyckats göra det jag gör, fått det att gå runt och samtligt haft väldigt roligt. Och så är jag mäkta stolt över att ha blivit Årets Nyföretagare för några år sedan och för att jag har blivit nominerad till Årets marknadsförare i Jönköping två gånger, och att det var för det jag gjort med mitt egna företag och inte något jag gjort för någon annan. Tror faktiskt jag är den enda byrån någonsin som blivit nominerad för jobbet med sitt eget varumärke. Och det är himla cooolt tycker jag. Och så är jag väldans stolt över vårt fotoprojekt Fairytale by Landstedt Bååth. Och att min studio blev vald till en av fem favoriter på Oprah.com förra året. Det var stort.

Vad skulle du tipsa dig själv om du fick gå tillbaka i tiden?
Jag skulle tipsat mig själv om att chilla lite mer ibland. Inte jobba så galet mycket. Och stanna upp och njuta lite mer.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig just nu? Och vart hittar man dig?
Just nu hänger jag ungefär halva veckan i Borås, den andra halvan sitter jag antingen hemma vid mitt skrivbord eller i min studio. Eller så plockar jag rekvisita i mitt förråd. Jag har oftast lunchmöten torsdag och fredagar och ni hittar mig för det mesta lunchandes på Stuk. Älskar deras lunch och hänget. Fredagar är oftast min heliga dag, min Good Shit Friday. Då gör jag bara saker för mig själv och mitt företag. Som att jag unnar mig massage, går på Janefrukost eller lämnar kvitton till min revisor. Ja högt och lågt helt enkelt. På min att-göra-lista står just nu att jag ska ta tag i att uppdatera min portfolio med alla nya jobb någon fredag framöver. Får se när det finns tid bara…

Vad har du för pågående projekt just nu? Och hur många kunder jobbar du med samtidigt?
Just nu jobbar vi febrilt med att lansera två kollektioner med Sandberg Wallpaper. En barnkollektion som lanseras om två veckor. Oj, den är så fin. Och en till väldigt speciell och supercool kollektion som lanseras senare i år. Förutom det formger jag en barnbok just nu, en riktigt fin en. Hoppas kunna visa er snart. Och så har jag några småsaker jag formger, och en varumärkesplattform och en kreativ workshop som är på G. Smått och stort, högt och lågt. Som alltid i Katrinfabriken. Men det är det bästa jag vet. Jag brukar ha mellan 5–10 projekt på gång på samma gång, men det brukar alltid falla sig så att det funkar rent tidsmässigt. Jag har också lärt mig att projektleda min egen tid så jag inte har för många möten på en gång och att jag ger mig tid att sitta ner och jobba, så inte all vaken tid gör åt till möten – då känns det lätt som att man aldrig “jobbar ikapp”.

Vad vill du göra mer av?
Jag vill resa mer. Mycket mer. Blanda jobb med resor. Göra resereportage, plåta nya platser. Eller göra en bok om en plats. Tänk va kul. På min vision board står också att jag vill göra fler pop-up-projekt. Som en liten pop-up-butik eller något sånt. Hade en stor grej på gång men det landade aldrig pga lokalhyra mm. Har en massa galna idéer men alla är tyvärr inte genomförbara just nu i livet. Men det kommer nog. Men jag vill verkligen resa mer, och göra böcker. Älskar att formge böcker. Och arrangera event, det är något av det bästa jag vet. Och jag vet också att jag är bra på det. Om får göra det på mitt sätt.

Vad gör du om fem år?
Jag tror jag gör ungefär samma som idag, men med mer balans. Och mer fritid. Kanske har jag hittat mitt unika fritidsintresse. Kanske har jag förändrat tapetbranschen. Kanske har jag öppnat en liten pop-up-butik. Kanske har jag formgivit en kokbok och skapat ett helt hotellkoncept. Kanske håller jag i en massa kreativa workshops om entreprenörskap och kreativitet. Och kanske har jag gjort grymma resereportage till alla världens kontinenter. Kanske, vem vet. Det jag vet är att jag aldrig går över till andra sidan igen. En gång frilans. Alltid frilans.

Kram Katrin

Hela min portfolio hittar ni på katrinbaath.se

 

Foto: Katrin Bååth/Sara Landstedt

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 10 Kommentarer

Floral feeling i fingrarna.

Igår fick jag sån feeling efter att vi band blommor med Nika förra veckan att jag åkte till torget och köpte på mig en massa blommor, och gick loss med att binda buketter. Jag köpte lite allt möjligt. Och så letade jag fram lite torkat bös jag plockade i vintras. Jag gav mig sjutton på att jag skulle börja gilla gerbera igen, typ den enda blomma jag egentligen inte kan med. Den är ju såklart vacker, men 90-talet liksom dödade den på något vis. Men på torget hade de sådana här små i en hallonrödorange färg så jag tänkte att va fasen, såklart de är fina om de slipper stå en och en i gammal blå flaska liksom. Och så köpte jag rosor, alldeles perfekt blekaprikosa. Jag gjorde som så många har lärt mig vid det här laget, Hanna, Kristin & Nika – att ta bort några blad och veckla ut rosorna för att få dem att se ut som riktiga stora trädgårdsrosor. Så himla fint blir det. Jag må vara lite skadad, men det allra finaste än nog ändå det här, själva skräpet, blombladen och avdragna löv. Så himla fint. Så här blev slutresultatet. Urkul, tror minsann jag har hittat mig en ny hobby. Har alltid älskat att använda mig av blommor i min styling, men har aldrig riktigt lärt mig att binda utan bara gått på känsla innan. Nu drömmer jag om en kvällskurs eller något, tänk va kul det skulle vara. Någon som har tips på kurser i Jönköping?

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Lovely Life på Siggesta Gård.

I början av veckan var det så äntligen dags för Lovely Life träff på Siggesta Gård på Värmdö utanför Stockholm. Så galet kul att träffa alla. Vilket enastående mysigt ställe Siggesta Gård var, kan varmt rekommenderas både för barnfamiljer då de har massor av djur, ponnyridning och mysiga lekplatser, men också för vuxna som vill njuta av mysigt boende, god mat och trevligt häng. Viktoria i full gång med att dokumentera Smedjan. Först var det dags för lunch i stora matsalen på Siggesta, fiskgryta och färskt bröd. Galet gott (även om många av er vet att jag gärna undviker fisk). Sen var det det dags att checka in och göra sig hemmastadd inna vi drog igång med kransbinderi med min kära bloggkollega Nika som driver Skillad Floras.De ljuvliga blommorna kom från InterfloraJag  lärde mig massor, bland annat den smarta grejen i att skapa en krok längst bak om man binder kransar. Att jag aldrig tänkt på det…Linda gjorde en ljuvlig krans som passade så fint på skåpet i rummet. Sen var det såklart dags att plåta lite också, eller ja, lite, allt brukar dokumenteras på de här träffarna… Massor av blommor, och kreatörer – kan inte bli annat än bra. Det här var nog ändå min favoritbild från dagen. Isabelle var så himla fin med sina lackskor och den röda prickiga klänningen. Kvällen tillbringade vi med trerätters, vin, brasa och en massa härligt snack.

För mer bilder och historier kring träffen, ta en titt hos Emma, Mia, Linda, Anna, Isabelle, Nika eller vår sprillans nya kollega Viktoria som alldeles snart bloggar hos oss. Lina och Therese vi saknade er!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Söndagsplanering och vår.

Söndag betyder veckoplanering i familjen Bååth. Matinköp, läxplanering, vem hämtar vem när och hur och var. Den här veckan är en ganska smockfull sådan så planering är A&O.
Men tjohoo för våren. Idag är det säkert 23 grader på vår altan och barnen har plockat blommor i skogen bakom huset.

Veckan startar i Borås och går sedan över i Lovely Life träff utanför Stockholm. Åh, som jag längtar. Det är ungefär ett år sedan sist vi sågs, då såg det ut så här. Och hela gänget var i Jönköping för att hälsa på mig.
Vi hängde ju bland annat på en av mina favvoställen Granshult. Nej, nu ska jag ta en kaffe i solen på vår altan. Återkommer såklart med massor av bilder från vår träff senare i veckan. Ha en fin dag i solen!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 3012345...102030...Last »