Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Hej, jag heter Katrin Bååth och frilansar som creative director/art director och stylist. Till vardags gör jag allt kreativt mellan himmel och jord, både för kunders räkning och för min egen skull, helt enkelt för att det får mig att må bra. Jag brinner extra mycket för att skapa och utveckla koncept, formge, fotografera, resa och skapa ”good shit” tillsammans med ”good people”. Vad det innebär kan ni läsa mer om på www.katrinbaath.se.

Vill ni säga hej eller har idéer kring hur vi kan skapa ”good shit” tillsammans så finns jag på katrinb@katrinb.se eller på Instagram som @katrinbaath.

Tisdagstankar om mattor, soffor och elände.

Katrin Baath-00787

Idag handlar mina tisdagstankar om både banala saker och riktigt, riktigt viktiga sådana. Bland mycket annat har dagens tankar ägnats åt att fundera på vad fanken jag ska ha för matta i min studio. Den förra jag hade innan jag målade om golvet var helt utsliten så nu är jag tvungen att hitta en ny. Och det är galet svårt att ta beslut.

Katrin Baath-00763Katrin Baath-00781

Jag fullkomligt ääälskar min nya soffa och puff från MeliMeli förresten. Redan när den första versionen av Blanca lanserades dog jag en smula, men fick hejda mig då den var alldeles för stor för att få plats i studion. Så gissa hur glad jag blev när det dök upp en mindre variant i höstas. Jag slog till på stört och har inte ångrat mig en enda sekund. I samma veva slog jag också till på en vinröd sammetspuff, i sån där alldeles underbart fin mormorigt vinröd färg.

Katrin Baath-00774

Andra tankar idag har handlar om livet. Om ojämnställdheten i reklambranschen (var på en fin föreläsning med en av kvinnorna bakom Hall of Femmes idag). Om praktikanter. Om fotografi. Om kärlek.

Katrin Baath-00741

Om den fina nakna tårtan som min vän Linda bakade till Minna i helgen när hon fyllde tolv.

Katrin Baath-00718

Om detta fantastiskt fina original signerat min vän copywriter Karin Marks som hon skänkte till Art as a part i helgen. Själv slog jag till och köpte tre olika verk av lokala konstnärer, men det får bli en egen bloggpost eftersom de var så fina.

Katrin Baath-2

Sist men inte minst har tankarna för dagen också handlat en hel del om kvinnor som lever i förhållanden med män som gör dem illa. Såg den här filmen igår och fick ståpäls över hela kroppen. Se den ordentligt och höj volymen, den är viktig!

Ta hand o varandra och ha en fin tisdagskväll!

 

Foto: Katrin Bååth

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Måndag i studion.

tavelvagg katrin baaath

Tillbaka i verkligheten. Vilket betyder att jag tillbringar hela dagen i studion. Jag skissar just nu på ett väldigt roligt jobb åt en ny nyp-mig-i-armen-kund. Och så är jag mitt i förberedelserna för min rekvisitaloppis i förrådet, så jag fixar med finliret till det. Ja, jag gillar att gå all in när jag gör något. Innan dagen är över ska jag också hinna göra moodboards till en fotografering, skicka ett superviktigt presentation, ringa några måste-samtal (ni som känner mig vet att jag lider av svår telefonskräck) och svara på mail till en tänkbar australiensk återförsäljare av våra Fairytaleposters. En ganska vanlig dag på jobbet hos Katrin Bååth AB skulle jag säga.

studion kok studion hang

Foto: Sara Landstedt. 

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

It’s a keeper.

Katrin Baath-00177Katrin Baath-00156Katrin Baath-00173

Efter en lång flygresa hem har vi landat i Sverige nu efter tretton dagar på Maldiverna. Idag är vi i dvala av jetlag, verklighetsuppvaknande, tvättberg och häng i soffan. Men det är det värt. Den här semestern kommer jag för alltid behålla i hjärtat som den bästa ever.

Katrin Baath-00183Katrin Baath-00184Katrin Baath-00143

Ja, jag fick muta barnen med mer ipadtid för att få dem att vara med i samma bild, men vad gör väl egentligen det om hundra år… den kvällen var ändå en av de bästa på flera år. Och helt klart en keeper i hjärteroten.

Foto: Katrin Bååth

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kolla kreatören – Jesper Ståhl.

Katrin Baath-08966

För några veckor sedan hälsade jag och kameran på hos min vän designern Jesper Ståhl för att snacka kreativitet i allmänhet och livet i synnerhet, och så ställde jag några frågor jag alltid har velat ha svar på…

Katrin Baath-08994

Katrin Baath-09054

Att snoka runt i hans ateljé är nästan som att vara på en utställning. Överallt finns små skisser, 3D-printar och uppradade projekt.

Katrin Baath-09032

Vad är kreativitet för dig Jesper?
Bra fråga! Kreativitet är kärnan i vad jag jobbar med. Kreativitet handlar om att den skapande processen, om att koppla behov till inspiration. Att se på frågeställningar från nya vinklar. Att förstå, att se ett mönster, att lyfta fram det andra ser förbi. Att sätta en personlighet på det man jobbar på, att ha en vision och medvetet styra ett uttryck i den riktning man vill.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?  Och vad gör du egentligen på fredagar?
Jag är frilansande designer vilket betyder att jag jonglerar ett antal projekt, samarbeten och produkter samtidigt. Ingen dag är den andra lik. Vilket kan vara inspirerande eller påfrestande beroende på hur man är. Jag är arbetsmässigt strukturerad och försöker skapa ”tidsbubblor” i vilka jag kan agera fritt och kreativt. Jag gillar att jobba i flera olika medier, såsom skissande i blyerts, ritande i datorn i 2d och skulpterande i 3d. Visualiserar idéer för min egen utvärdering och för införsäljning, skapar 3d modeller och printar ut dem i 3d till dagen efter. Den administrativa tiden försöker jag göra så effektiv jag kan i början på veckan eller på torsdag kväll. På fredagarna försöker jag titta framåt och arbetar med mer lösa idéer som kanske ännu inte har en målbild. Jag kallar det ”Friday Design”.

Katrin Baath-09015Katrin Baath-08993Katrin Baath-08949

En av mina favoriter designade av Jesper, utskriven i 3D. Stolen Wick Chair för Design House Stockholm.

Katrin Baath-08977

Vilket av alla dina fantastiska jobb är du mest stolt över?
Jag är mest stolt över den goda dialogen jag har med mina uppdragsgivare. Jag jobbar förvissa med produkter, men det är i mötet med andra människor som magin uppstår. Processen för mig har resulterat i flera framgångsrika långlivade produkter och priser. Men de är som barn för mig, jag är lika stolt över alla. 

Finns det någon produkt du inte vill formge?
Ja. Jag har fått generösa erbjudande till samarbeten som jag sagt nej till. Produkter som ligger för nära konkurrenters eller som är i min mening destruktiva. 

Har du några drömprojekt?
Flera.

Katrin Baath-08948

Berätta lite om din bok som lanseras snart?
Inom kort är det 20 år sedan jag startade frilansa som designer och startade ”Jesper Design”. En spännande resa som jag velat berätta i form av 20 berättelser över 20 år. Kallad ”20 år 20 berättelser höjdpunkter & besvikelser signerade Jesper Ståhl”. Det blev en bok i lite oversize, 240 sidor, 300 bilder, illustrationer och skisser. En preview på boken kommer snart på min hemsida www.jesperdesign.se och möjligheten att där beställa den. Det finns massor att berätta kring boken, men ännu bättre är att bläddra i den själv.

Katrin Baath-08960

Du är en prisbelönt herre minsann, vad betyder det egentligen för dig att få pris?
Priser och utmärkelser är ett erkännande. Att vara designer är många gånger en ensam, envis och ifrågasättande process. Att få ett erkännande är sätt att förstå att andra sett vad man kämpat med. Processen är ofta längre än många tror, när produkten sen släpps får den ett eget liv. Bästa känslan är att se att produkten säljs och används.

Vilket pris är du allra mest stolt över?
Hmm. Den första utmärkelse efter mina design studier var för mitt examensarbete, ett trumset som uppmärksammades av ”ID Design Review 1995”. Det var stort. Det som gett mig störst återkoppling är när jag vann inte ett utan två av Elle Decoration Swedish Design Award 2014. Och dessutom de två första av de dussin de delade ut.

Katrin Baath-08971

Vem ser du upp till?
Achille Castiglioni, min hjälpte i designvärlden.
Min pappa, min hjälte i den riktiga världen.

Katrin Baath-09027

Har du några favoritmaterial?
Trä, plast, aluminium, stål. Typ.

Katrin Baath-09021

Vad gör du för att få inspiration om idétorkan infinner sig?
Idétorka?

Katrin Baath-08985

Tack för titten Jesper, jag kommer snart tillbaka.

Foto: Katrin Bååth

 

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

A small reminder.

Katrin Baath-youareloved

Typiskt bra påminnelse.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Finaste vårskorna.

Katrin Baath-09757Katrin Baath-00229

I juklapp fick Flora de allra sötaste ljusrosa lackskorna från barnavdelningen på Zara, och gissa min lycka när de fanns ända upp till storlek 38 så jag kunde köpa ett par till mig också för 249 kr.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Tidsfördriv & barfotakärlek.

Katrin Baath-09980Katrin Baath-09923Katrin Baath-09959 2

För första gången på flera år har jag just nu under tio dagar obegränsat med tid till saker som jag sällan tar mig tid till annars, som till exempel att göra kreativa glassar med barnen på stranden…

Katrin Baath-09827

Att promenera runt ön med poddar i öronen. Just nu strecklyssnar jag på Värvet, Säker stil och Framgångspodden.

Katrin Baath-00069

Mellan poddavsnitten läser jag Per Holknekts bok 1960–2014. Och ser fram emot att ge mig på En droppe midnatt av Timbaktu innan veckan är slut. Har också plöjt Karin Volos bok Från galler till glädje. Ja ni fattar, jag tar igen typ tre års total avsaknad av böcker på tio dagar…

Katrin Baath-00061

Mitt skissblock är alltid med, vart jag än åker, vad jag än gör. 365 dagar om året. Men jag har faktiskt inte öppnat det än.

Katrin Baath-00110Katrin Baath-0657Katrin Baath-0666

Igår tillbringade vi eftermiddagen med stand up paddling. När Flora låg där och flöt meddelade hon glatt att det var det bästa hon någonsin gjort i sitt snart åttaåriga liv. Att bada med flytväst alltså.

Katrin Baath-09817Katrin Baath-09512Katrin Baath-09860

Jag tror faktiskt att om jag får välja en enda sak som toppar allt på den här resan så är det att traska runt barfota hela dagarna. Vi går till frukosten barfota, vi går till stranden, lunchen och poolen barfota. Och ja, vi tar med oss skorna i handen till middagarna, men de åker sällan på.

Katrin Baath-09497Katrin Baath-09298Katrin Baath-09889Katrin Baath-09808Katrin Baath-0596Katrin Baath-0680

Har man inte fått nog av att vara under vattnet efter dyk, snorkling, pool och havsbad kan man ju alltid tillbringa tiden med att göra bubblor i poolen. Ja ni fattar. Tid över till att bara vara har vi gått om på den här semestern…

 

Foto: Katrin Bååth

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kvällning i paradiset.

Katrin Baath-09713

Kvällning här på Maldiverna betyder solkysst hy, saltindränkt otvättat hår och barfotapromenad i solnedgång till middagen. Låter som en klyscha, jag vet, men det här är precis vad min kropp och själ behöver just nu.

Katrin Baath-09745

Katrin Baath-09788

Imorse ställde jag och Robert dessutom klockan för att dricka kaffe och läsa pocket när solen gick upp precis nedanför vårt hus. Hur ska jag någonsin vilja åka hem härifrån…

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Tisdagstankar från Iru Fushi.

Katrin Baath-09478

Veckans tisdagstankar kommer från Maldiverna och ön Iru Fushi i Indiska Oceanen.

Katrin Baath-09465

Här tillbringar vi just nu dagarna med att tänka ut hur vi ska göra bomben i poolen…

Katrin Baath-09643Katrin Baath-09577Katrin Baath-09583

Hur vi ska hitta Doris…

Katrin Baath-09421Katrin Baath-09504

Hur vi ska lyckas pilla bort all sand mellan tårna…

Katrin Baath-09400

Hur vi ska klara oss när pocketböckerna är utlästa om några dagar…

Katrin Baath-09561Katrin Baath-09562

Hur många timmar man kan hänga på stranden varje dag…

Katrin Baath-09551

Hur mycket god mat man kan äta på tio dagar…

Katrin Baath-09489Katrin Baath-09486

Hur vi ska förklara för våra barn vad man får och inte får äta till frukost…

Katrin Baath-09700Katrin Baath-09706Katrin Baath-09395

Hur många eftermiddagsdopp i poolen man orkar ta…

Katrin Baath-09394

Och hur många kvällsdopp man hinner med. Idag avslutade vi förresten kvällen med att flyta runt i poolen och kolla på stjärnorna. Magiskt vackert (men väldigt svårfångat med kameran).

Katrin Baath-09545

Och så har vi funderat på hur himla skört livet faktiskt är. Hur viktigt det är att ta hand om det man har. Och våga njuta av stunden. Just det tänker vi träna extra mycket på den här resan.

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hälsningar från Maldiverna.

Katrin Baath-09281

Äntligen har vi landat på Maldiverna, och ön Iru Fushi. Här ska vi tillbringa de närmaste tio dagarna med att göra ingenting. Just nu känner vi in ön, hänger vid poolen och letar efter Doris i havet alldeles utanför. Uppkopplingen funkar sådär, men det är kanske just det som är det bästa med semestrar.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 1212345...10...Last »