Citronkaka med blå vallmo

RECEPT; CITRONKAKA MED VALLMO

Babes_in_Boyland-Vallmokaka-2-2

 Våra bloggare Babes in Boyland har bakat en otroligt god citronkaka med vallmo som vi tycker passar perfekt i helgen. Därför bjuder vi här på receptet så att ni också kan prova den!

recept vallmokaka

Du behöver: 

125 g rumsvarmt smör

1 msk finrivet citronskal

3 dl socker

3 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl filmjölk (3 %)

3 msk färskpressad citronjuice

3 msk blå vallmofrön

finrivet citronskal till garnering

smör och ströbröd till formen

Glasyr:

1 dl florsocker

1 msk färskpressad citronjuice

Babes_in_Boyland-Vallmokaka-

Så här gör du:

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hemmagjord granola av Babes in Boyland

RECEPT; NÖTFRI GRANOLA

BIB_granola-breakfast_1024px-5

Helger är till för långa, härliga frukostar, därför delar vi med oss av ett av våra favorit granola-recept idag. Det här är ett bra grundrecept att utgå ifrån och sen lägga till lite av det man känner för och har hemma. Nötter, torkad frukt, olika frön och så vidare. Vi valde russin, kokos och vanilj som smaksättning. Servera granolan med valfri yogurt eller mjölk och lite färska frukter eller bär. Trevlig helg!

Granola med kokos och russin
ca 7 dl

4 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1/2 dl solrosfrön
1 dl vatten
1/2 dl neutral ekologisk olja
1 1/2 msk flytande honung
70 g russin
1 tsk vaniljsocker (går att utesluta)

BIB_granola-breakfast_1024px-1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, boveteflingor, pumpakärnor, kokos och solrosfrön i en bunke. Rör ner vatten, olja och honung i de torra ingredienserna och blanda väl. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut blandningen så jämnt som möjligt över plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och ruska plåten efter halva tiden så att rostningen blir jämn. Låt svalan något och blanda sen ner russinen och vaniljsockret. Förvara i en burk med tätslutande lock.

BIB_granola-breakfast_1024px-3

Translation

Granola with coconut and raisins
about 7 dl

4 dl oats
1 dl buckwheat flakes
1 dl pumpkin seeds
1 dl
coconut flakes
1/2 dl sunflower seeds
1 dl water
1/2 neutral organic oil
1 1/2 tbsp liquid honey
70 g raisins
1 teaspoon vanilla sugar

Start the oven at 175 degrees Celsius. Mix oats, buckwheat flakes, pumpkin seeds, coconut flakes, sunflower seeds in a bowl. Stir water, oil and honey with the dry ingredients. Dress a baking pan with baking paper. Spread the mixture evenly onto the baking pan. Roast in middle of oven for about 20 minutes. After about ten minutes, shake the pan so the granola gets roasted evenly. Let cool a bit and mix with raisins and vanilla sugar. Store in an airtight jar.

Foto: Matilda Hildingsson
Styling: Nathalie Myrberg

Här hittar ni Babes in Boyland’s underbara blogg.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Recept på smördegspaj med pesto och sparris

RECEPT; VEGETARISK SMÖRDEGSPAJ.

vegetarisk paj recept

Vår bloggare Volang-Linda tipsade häromdan om en perfekt lunchrätt för den som vill ha något snabbt och enkelt att äta. Håll till godo!

För 4 personer behöver du:

4 st smördegsplattor eller 1 st stor (finns i frysdisken)

Färskost eller ricotta

Pesto

Sparris (fryst går utmärkt om den inte finns i säsong)

Tunt skivad rödlök

Smulad fetaost eller hyvlad parmesan

Gör så här:

Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Bre på färskost och sedan pesto på mitten (lämna ca 2 cm av kanten på alla sidor eftersom pajen växer i ugnen). Lägg sedan på lök, sparris och ost. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter. Klart! Servera med t ex en god sallad.

Tips 1! Det går också utmärkt att använda filodeg till pajen (som på bilden).

Tips 2! Man kan verkligen ha på allt mellan himmel och jord här. Parmaskinka (om man äter kött), oliver, smörstekta kantareller, tomat osv.

Foto via Cooking Light

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Italienska mandelkakor av Lisa Lemke

RECEPT: ITALIENSKA MANDELKAKOR.

lisa lemke

Sugen på något enkelt och gott att bjuda på i påsk? Vår bloggare Lisa Lemke bjuder på ett av sina favoritrecept; Italienska mandelkakor. Sega, goda OCH enkla. Det låter perfekt om du frågar oss!

Italienska mandelkakor

ca 25 kakor

200 g sötmandel
1 1⁄4 dl strösocker
2 st bittermandel
1 1⁄2 msk amaretto (mandellikör)
2 äggvitor (från ägg modell mindre)
florsocker

Värm upp ugnen till 200 grader. Mal mandel (och bittermandel) eller kör den i en matberedare med knivtillbehör i ett par minuter. Blanda mandeln med socker i en bunke. Rör ner likör och en äggvita i taget. Smeten ska vara lite väl kletig beroende på hur stora ägg du använder, men är den väldigt svårarbetad kan du tillsätta lite vetemjöl.

Häll ut florsocker i en djup tallrik. Forma cirka 1 matsked av den relativt kletiga smeten till en lite slarvig kula och rulla den i florsockret.(lite slarvigt sådär) Upprepa med resten av smeten och lägg kulorna glest på ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 minuter. Kakorna ska ha fått fin färg men vara lite sega i mitten.

Foto: Magnus Carlsson

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Baka kanelbullar i helgen!

RECEPT; KANELBULLAR.

Finns det något godare än nybakade kanelbullar? Vi tror nästan inte det. Dessutom är det en perfekt helgsyssla! Våra bloggare Babes in Boyland bjuder här på det perfekta receptet om du vill baka kanelbullar.

Processed with VSCO with a6 preset

150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)

5 dl mjölk

50 g (1 pkt) jäst för söta degar

1 dl strösocker eller vit baksirap

½ tsk salt

eventuellt 2 tsk stött kardemumma

800 g (ca 1,4 l) Kungsörnen Kärnvetemjöl

Kanelfyllning:

150 g rumsvarmt smör eller margarin

1 dl strösocker

2 msk kanel

kanelbullar

Gör så här:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.

3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.

7. Rör ihop ingredienserna till valfrifyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle.

8. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.

9. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto och recept av Babes in Boyland.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Välkommen Lisa Lemke!

lisa_lemke_header_1920x700_med namn

MAT Vi välkomnar en ny lovely bloggare, Lisa Lemke. Äntligen är hon här, matgudinnan med det glada skrattet och varma hjärtat. Vi ser framemot matinspiration, recept och vardagsinblick i Lisas liv som mamma, matkreatör, pizzabagare och företagare. Här får du veta mer om Lisa.

Hjärtligt välkommen till oss Lisa!

Kärlek

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Lunchtips från Babes in Boyland

RECEPT; PASTA MED SPENAT OCH SOLTORKADE TOMATER

Babes_in_Boyland-Mimosa_lunch-Foto_Matilda-Hildingsson_Styling_Nathalie-Myrberg-1

Våra bloggare Babes in Boyland tipsar om världens enklaste och godaste lunch, pasta med spenat och soltorkade tomater! Perfekt för den som vill ha något snabbt att äta!

Babes_in_Boyland-Mimosa_lunch-Foto_Matilda-Hildingsson_Styling_Nathalie-Myrberg-4 (1)

Gör så här: Fräs fryst bladspenat med några vitlöksklyftor. Slå över en skvätt havregrädde. Salta och peppra lite. Strimla några soltorkade tomater och blanda i. Koka valfri pasta och blanda den med spenaten. Toppa med solrosfrön och riven parmesan.

Smaklig måltid!

Foto och recept av Babes in Boyland.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

2 recept på nyttiga – och goda – smoothies

RECEPT: SMOOTHIE X 2

BIB_avokado_smoothie-1024px-3En smoothie är den perfekta starten på dagen om du frågar oss! Nyttig, enkel – och god.

Våra bloggare Babes in Boyland bjuder här på 2 av sina favoritreceptsmoothies. En grön, krämig smoothie fullproppad med nyttigheter som avocado, mango och banan – och en smoothie med blåbär, banan och chiafrön.

BIB_avokado_smoothie-1024px-2

Grön smoothie med avokado och mango

ca 2-3 port (använd gärna ekologiska råvaror)

Du behöver:

1 mogen avokado
40 gram babyspenat
ca 2 dl fryst mango
1 fryst banan
3 dl havremjölk (eller annan valfri mjölk)

BIB_avokado_smoothie-1024px-4

Gör så här:

Skala och skär ingredienserna. Blanda och mixa. Anpassa havremjölken efter den konsistens du vill ha på din smoothie. Servera!

BIB_Blueberry-Smoothie-5

Blåbärssmoothie

ca 2 port

Du behöver:

5 dl naturell yoghurt 3% (om du vill ha en veganska smoothie byt yoghurten till mandel- eller soyamjölk)
1/2 banan
2 dl frysta blåbär
1 msk chiafrön (chiafrön som är blötlagda i vatten 20 min eller över natten)
Pumpakärnor och rostade kockoschips på toppen

BIB_Blueberry-Smoothie-1

Gör så här:

Mixa allt slätt och häll upp i två stora glas. Toppa med blåbär, pumpafrön och rostade kokoschips. Superenkelt och perfekt som frukost eller mellanmål!

BIB_Blueberry-Smoothie-3

Lycka till!

Fler recept från Babes in Boyland hittar du här.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Glad fettisdag!

RECEPT: SEMLOR

semlor recept

Idag är det fettisdagen och därför tycker vi på Lovely Life att det passar alldeles utmärkt att bjuda på ett recept på detta smaskiga bakverk.

Våra bloggare Babes in Boyland står bakom detta härliga recept på klassiska semlor. Perfekt att ha till fikan!

ikea_hemgjorda_semlor_inspiration_1

Klassisk semla (ca 25 st)

Du behöver:

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 krm salt
1 dl socker
2 tsk stött kardemumma
1 ägg
1,4 l vetemjöl

Hemmagjord mandelmassa
250 g sötmandel
2 1/2 dl strösocker

Fyllning
400 g hemmagjord mandelmassa
1 skvätt mjölk
8 dl vispgrädde
Ägg till pensling
Florsocker

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och kardemumman och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Degen ska vara lite klibbig och nästan släppa från kanterna. Jäs degen i en bunke under bakduk i ca 30 minuter. Häll ut degen på ett mjölat bord och baka ut till önskade bullar. Jäs 40 minuter under bakhandduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen på 225-250 grader i 6-7 minuter. Låt svalna.

Förbered mandelmassan. Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna till ett fint pulver i hushållsmixer. Tillsätt strösocker och mixa i 5–7 minuter tills det blir en slät och varm massa.

Skär av topparna på bullarna och gröp ur innanmätet. Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa och en skvätt mjölk. Fyll semlorna med mandelmassa, spritsa eller klicka över grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker.

ikea_hemgjorda_semlor_inspiration_2

Foto, styling och recept av Babes in Boyland för IKEA Livet Hemma.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Bovetegröt med chia och quinoa

RECEPT: BOVETEGRÖT MED CHIA OCH QUINOA.

BIB-porridge-11

Här kommer ett härligt recept för den hälsosamma frukosten; Bovetegröt med chia och quinoa. Perfekt för den som vill börja dagen på det bästa av sätt!

Den här gröten är glutenfri, snabblagad (förbereds kvällen innan) och väldigt mättande. Och funkar egentligen minst lika bra som lunch eller kvällsmat. Till gröten serverar vi äpple, granatäpple och havremjölk. Om man vill ha lite mer sötma i gröten så mosa i en banan eller ringla över lite honung. Du kan även ha lite pumpakärnor till.

BIB-porridge-3-2

Bovetegröt med chia och quinoa
ca 2-3 port

Du behöver:

1 dl hel bovete
1 dl quinoa
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
6-8 dl vatten
2 krm salt

BIB-porridge-7

Gör så här:

Var noga med att skölja bovete och quinoan ordentligt innan. Bovete häller du kokande vatten på och quinoa sköljer du grundligt i varmt vatten. Blanda alla frön i en skål eller bunke och häll på dubbelt så mycket vatten som frön. Låt stå över natten. På morgonen har fröna sugit åt sig vatten, så slå av det som finns kvar och mät upp nytt. Häll allt i en kastrull och låt koka i cirka 8 minuter.

BIB-porridge-12

Recept, foto och styling av våra bloggare Babes in Boyland som består av kreativa duo Nathalie Myrberg och Matilda Hildingsson.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 212