Nyttig juice; rödbetsjuice med fänkål och ingefära

RECEPT.

nyttig juice

Kolla in det här fantastiska receptet på en nyttig rödbetsjuice med sting – som vår skönhetsredaktör Marina Andersson bjuder på. Full av C-Vitamin och med anti-inflammatoriska egenskaper.

Rödbetsjuice med fänkål och ingefära
2 glas juice

Några skalade rödbetor
En halv fänkål
Ett syrligt granny smith äpple
En rejäl bit ingefära
En halv citron utan skal

Stoppa allt i en juicer och blanda eventuellt i lite cayennepeppar för extra sting.  Smaka av juicen och justera efter smak. Addera mer äpple eller lägg till en morot för sötma. Toppa med några isbitar!

Kika in hos Marina för fler hälsosamma recept, skönhetstips och mycket mer!

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Recept på sommarsallad

RECEPT; SOMMARSALLAD.

Babes_in_Boyland-summersalad-6

Babes_in_Boyland-summersalad-7

Babes_in_Boyland-summersalad-9

Babes_in_Boyland-summersalad-10

Vill du ha ett snabbt, enkelt och gott recept på en sommarsallad? Då ska du kolla in receptet på sommarsalladen som våra bloggare Babes in Boyland slängt ihop! En härlig sallad med på romansallad, rädisor, rödlök, bondbönor och små kvisttomater. Till det stekte de på halloumi och serverade ihop med en pesto gjord på paprika.

Kika in hos Babes in Boyland för att läsa mer hur man gör deras sommarsallad – och såklart för att se fler vackra bilder!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Rabarberkräm av Babes in Boyland

RECEPT PÅ RABARBERKRÄM.

BIB-rabarberkram-1-2

Rabarbersäsongen är här! Vad passar väl bättre då än att göra en underbar rabarberkräm med smak av kardemumma och vanilj?

BIB-rabarberkram-3-2

SÅ god att servera ihop med iskall mjölk – och den går garanterat hemma hos både stor och liten.

BIB-rabarberkram-2

Du behöver:

2-3 port

ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk stött kardemumma
1,5 msk potatismjöl
1/2 vaniljstång

BIB-rabarberkram-3

Klicka dig in hos Babes in Boyland här för att se hela receptet på rabarberkräm!

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Midsommartårta med maräng och jordgubb

RECEPT; MIDSOMMARTÅRTA

Snart är det midsommar! Vad hör inte midsommar till mer än en smarrig midsommartårta med jordgubbar på toppen? Våra bloggare Babes in Boyland bjuder här på det bästa receptet.

Babes_in_Boyland-Midsummer_cake-2016-9

Marängtårta med jordgubbar och rabarber

Sockerkaksbotten
100 gram rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 äggulor
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marängen
5 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Rabarber- och jordgubbskompott
200 gram rabarber
250 gram jordgubbar
0.5 dl strösocker
1 msk vatten

Topping
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar

Babes_in_Boyland-Midsummer_cake-2016-1

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt sedan en äggula i taget under omrörning. Tillsätt även mjölken under omrörning. Bland mjöl och bakpulver separat och rör ner i smeten.

Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt hälften av sockret i omgångar tills marängsmeten blivit fast i konsistensen. Rör ner resten av sockret och Rice Krispies varsamt. Förbered två runda formar med en diameter på 22 cm med att klä dem med bakplåtspapper. Fördela först sockerkakssmeten i de båda formarna och bred sedan marängsmeten ovanpå. Grädda långt ned i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.

Skiva rabarber och jordgubbarna. Lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Värm under omrörning i ca 10 min. Låt den koka ihop lite så det inte blir så mycket vätska. Låt den svalna.

Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna. Toppa med grädde och jordgubbar.

Babes_in_Boyland-Midsummer_cake-2016-7

Babes_in_Boyland-Midsummer_cake-2016-5

For translation in english – click here.

Recept och styling: Nathalie Myrberg

Foto: Matilda Hildingsson

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Citronkaka med blå vallmo

RECEPT; CITRONKAKA MED VALLMO

Babes_in_Boyland-Vallmokaka-2-2

 Våra bloggare Babes in Boyland har bakat en otroligt god citronkaka med vallmo som vi tycker passar perfekt i helgen. Därför bjuder vi här på receptet så att ni också kan prova den!

recept vallmokaka

Du behöver: 

125 g rumsvarmt smör

1 msk finrivet citronskal

3 dl socker

3 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl filmjölk (3 %)

3 msk färskpressad citronjuice

3 msk blå vallmofrön

finrivet citronskal till garnering

smör och ströbröd till formen

Glasyr:

1 dl florsocker

1 msk färskpressad citronjuice

Babes_in_Boyland-Vallmokaka-

Så här gör du:

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Hemmagjord granola av Babes in Boyland

RECEPT; NÖTFRI GRANOLA

BIB_granola-breakfast_1024px-5

Helger är till för långa, härliga frukostar, därför delar vi med oss av ett av våra favorit granola-recept idag. Det här är ett bra grundrecept att utgå ifrån och sen lägga till lite av det man känner för och har hemma. Nötter, torkad frukt, olika frön och så vidare. Vi valde russin, kokos och vanilj som smaksättning. Servera granolan med valfri yogurt eller mjölk och lite färska frukter eller bär. Trevlig helg!

Granola med kokos och russin
ca 7 dl

4 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1/2 dl solrosfrön
1 dl vatten
1/2 dl neutral ekologisk olja
1 1/2 msk flytande honung
70 g russin
1 tsk vaniljsocker (går att utesluta)

BIB_granola-breakfast_1024px-1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, boveteflingor, pumpakärnor, kokos och solrosfrön i en bunke. Rör ner vatten, olja och honung i de torra ingredienserna och blanda väl. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut blandningen så jämnt som möjligt över plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och ruska plåten efter halva tiden så att rostningen blir jämn. Låt svalan något och blanda sen ner russinen och vaniljsockret. Förvara i en burk med tätslutande lock.

BIB_granola-breakfast_1024px-3

Translation

Granola with coconut and raisins
about 7 dl

4 dl oats
1 dl buckwheat flakes
1 dl pumpkin seeds
1 dl
coconut flakes
1/2 dl sunflower seeds
1 dl water
1/2 neutral organic oil
1 1/2 tbsp liquid honey
70 g raisins
1 teaspoon vanilla sugar

Start the oven at 175 degrees Celsius. Mix oats, buckwheat flakes, pumpkin seeds, coconut flakes, sunflower seeds in a bowl. Stir water, oil and honey with the dry ingredients. Dress a baking pan with baking paper. Spread the mixture evenly onto the baking pan. Roast in middle of oven for about 20 minutes. After about ten minutes, shake the pan so the granola gets roasted evenly. Let cool a bit and mix with raisins and vanilla sugar. Store in an airtight jar.

Foto: Matilda Hildingsson
Styling: Nathalie Myrberg

Här hittar ni Babes in Boyland’s underbara blogg.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Recept på smördegspaj med pesto och sparris

RECEPT; VEGETARISK SMÖRDEGSPAJ.

vegetarisk paj recept

Vår bloggare Volang-Linda tipsade häromdan om en perfekt lunchrätt för den som vill ha något snabbt och enkelt att äta. Håll till godo!

För 4 personer behöver du:

4 st smördegsplattor eller 1 st stor (finns i frysdisken)

Färskost eller ricotta

Pesto

Sparris (fryst går utmärkt om den inte finns i säsong)

Tunt skivad rödlök

Smulad fetaost eller hyvlad parmesan

Gör så här:

Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Bre på färskost och sedan pesto på mitten (lämna ca 2 cm av kanten på alla sidor eftersom pajen växer i ugnen). Lägg sedan på lök, sparris och ost. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter. Klart! Servera med t ex en god sallad.

Tips 1! Det går också utmärkt att använda filodeg till pajen (som på bilden).

Tips 2! Man kan verkligen ha på allt mellan himmel och jord här. Parmaskinka (om man äter kött), oliver, smörstekta kantareller, tomat osv.

Foto via Cooking Light

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Italienska mandelkakor av Lisa Lemke

RECEPT: ITALIENSKA MANDELKAKOR.

lisa lemke

Sugen på något enkelt och gott att bjuda på i påsk? Vår bloggare Lisa Lemke bjuder på ett av sina favoritrecept; Italienska mandelkakor. Sega, goda OCH enkla. Det låter perfekt om du frågar oss!

Italienska mandelkakor

ca 25 kakor

200 g sötmandel
1 1⁄4 dl strösocker
2 st bittermandel
1 1⁄2 msk amaretto (mandellikör)
2 äggvitor (från ägg modell mindre)
florsocker

Värm upp ugnen till 200 grader. Mal mandel (och bittermandel) eller kör den i en matberedare med knivtillbehör i ett par minuter. Blanda mandeln med socker i en bunke. Rör ner likör och en äggvita i taget. Smeten ska vara lite väl kletig beroende på hur stora ägg du använder, men är den väldigt svårarbetad kan du tillsätta lite vetemjöl.

Häll ut florsocker i en djup tallrik. Forma cirka 1 matsked av den relativt kletiga smeten till en lite slarvig kula och rulla den i florsockret.(lite slarvigt sådär) Upprepa med resten av smeten och lägg kulorna glest på ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 minuter. Kakorna ska ha fått fin färg men vara lite sega i mitten.

Foto: Magnus Carlsson

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Baka kanelbullar i helgen!

RECEPT; KANELBULLAR.

Finns det något godare än nybakade kanelbullar? Vi tror nästan inte det. Dessutom är det en perfekt helgsyssla! Våra bloggare Babes in Boyland bjuder här på det perfekta receptet om du vill baka kanelbullar.

Processed with VSCO with a6 preset

150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)

5 dl mjölk

50 g (1 pkt) jäst för söta degar

1 dl strösocker eller vit baksirap

½ tsk salt

eventuellt 2 tsk stött kardemumma

800 g (ca 1,4 l) Kungsörnen Kärnvetemjöl

Kanelfyllning:

150 g rumsvarmt smör eller margarin

1 dl strösocker

2 msk kanel

kanelbullar

Gör så här:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.

3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.

7. Rör ihop ingredienserna till valfrifyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle.

8. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.

9. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto och recept av Babes in Boyland.

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Välkommen Lisa Lemke!

lisa_lemke_header_1920x700_med namn

MAT Vi välkomnar en ny lovely bloggare, Lisa Lemke. Äntligen är hon här, matgudinnan med det glada skrattet och varma hjärtat. Vi ser framemot matinspiration, recept och vardagsinblick i Lisas liv som mamma, matkreatör, pizzabagare och företagare. Här får du veta mer om Lisa.

Hjärtligt välkommen till oss Lisa!

Kärlek

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Page 1 of 3123