Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag arbetar som frilansstylist inom mode, inredning och life style. Numera driver jag även Lovely Life och är redaktör här. I min blogg får ni följa med mig på plåtningar, får mode och inredningstips, testar kulörer till olika projekt, går på loppis, shoppar klimatsmart, resor privat och i jobbet till världens olika hörn. Min vardag som stylist, kvinna och mamma i Malmö och världen helt enkelt.
Här kan ni titta på en del av mina redaktionella arbeten. miaanderberg.se

Hör gärna av dig med samarbeten, om du vill blogga på Lovely Life, frågor, funderingar, förhoppningar, blä eller hurra!

mia@lovelylife.se

Följ gärna med mig även på Instagram @miaanderberg

Välkommen till mitt lovely universum!

Love
Mia

TÄVLING för bokälskaren

DSCF4438

Den bästa julklappen till mig är böcker. Att ge bort en historia till någon är att ge av sitt hjärta.

Mina bästa julklappstips är:

Hennes nya namn av Elena Ferrante 

Körbärslandet av Dörte Hansen

Det nionde brevet av Catrin Ormestad

DSCF4450 DSCF4443

DSCF4451DSCF4445

Just nu är jag del av ett bokbytarprojekt på Facebook som en vän bjöd in mig till. Kolla in #SaveTheCulture #BookExchange 

Mer av sådana projekt. Och jag längtar fortfarande efter att bli del i en bokklubb, läsa, prata om böcker och dricka te. Kan det bli bättre?

Så ge bort en bok i jul, till en vän, när eller kär eller till dig själv.

Just nu har jag en jultävling där du kan vinna ett hemligt bokpaket från Bonniers Bokklubb bestående av tre hemliga böcker.

Så här gör du:

Vilken bok ger du allra helst bort till en kär vän i jul och varför?

Svara på min fråga i mitt kommentarsfält så drar jag en vinnare 19 december.

Love

Min katt Daisy jublar och myser för att jag är hemma och vabbar. Äntligen får hon vara med på bild.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

God jul på Grandpa

en-jul-dam-600x854grandpa

Grandpa är ju en av mina favoritbutiker. Kolla in deras webbutik för inspirerande julklappar.

grandpa.en-jul-herr-600x854 drmartens.xmas.mia

Där finns ju också dessa par skor som jag bl.a önskar mig av Tomten. Och på tal om önskningar så kommer snart våra lovely önskelistor upp här på Lovely Life. Så håll utkik. Och tävlingar med fina julklappar har vi också. Den fösta hos Marina på The Beauty Edit.

Love

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Listigt

DSCF4242

På torpet fixar jag lite i taget. Medans köket väntar sin framtid. Jag hade funderingar på att byta ut det gamla köket till ett platsbyggt i gammal stil. Det befintliga var så litet, opraktiskt och framför allt för lågt för en normal lång man att diska vid. Så vi har inväntat ekonomin och tiden. Så såg jag på mitt och Mais favoritprogram Det sitter i väggarna ett avsnitt detta där Erika Åberg helt enkelt höjer upp hela det gamla köket. Så fiffigt. Så det får nog bli planen. För det är gjort i fint gediget trä och kan absolut användas om jag istället bygger till en vinkel med en ny del i samma stil. Sen vill jag komma på hur jag bygger inne liten kamin i den nya delen med kokplatta och helst med en vattencistern där man kan ha varmvatten som förr i tiden

I väntan på tiden för det behövde jag något att hänga saker på. Det fanns när vi köpte huset ett snett överskåp men det slog vi huvudet i när vi diskade och det var murket och skruttigt. Så det tog vi bort. Jag sparade hyllan under att ha mjöl etc. i.

Därför köpte jag en list på Granit som passar fint att hänga upp saker på. Och fint blev det också.

DSCF4241 DSCF4237

Jag fortsätter funderingarna kring köket med att titta på en annan färg till skåpluckorna. Kan inte riktigt förlika mig med Lavendel som jag provade med först. Den här mörkare gröna var den jag funderade på från början men den uppfattades så mörk i somras när allt var smutsigt och fult i övriga huset.

Jag är också sugen på pärlspont, mycket populärt under tiden då mitt lilla torp byggdes och en vacker tapet i köket. Som i Tuva Minna Linns vackra hus. Är inte denna bilden den mest inspirerande just nu?

minna_kristin_Lagerqvist-5-900x1350

Se Krickelins fina reportage från Tuva Minna Linns hus här.

Love

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Patrytrix

DSCF4373

Dax för julfester direkt efter jobbet eller som håller på hela dagen. Då vill man vara både uppklädd och skönt klädd. Här har jag fotograferat en liten guide med mina bästa “mys och klä upp dig tips” till jul. Så skippa att köpa en “Christmas sweater” till julfesten, den har ju extremt kort livslängd, och köp saker som du kan använda längre fram i vår också. Satsa i stället på något glittrigt för partykänslan och något mjukt för myskänslan. En mix made in heaven.

DSCF4339

DSCF4374

Glittrande. Dessa klänningar från Warehouse är en perfekta. Funkar på jobbet och längre fram i vår. På dagen kan du bära den med en varm långkofta över, tjocka strumpbyxor, raggsockor, kängor eller favorit sneakersen för att på kvällen byta skor till en fin klack.

DSCF4367

Denna söta sammetsko kommer från Unisa och passar lika fint sommar som vinter. Till jeans eller en vacker kjol.

DSCF4366 DSCF4365

Våga köpa ett par utsvängda mjuka byxor med glitter. Dessa från By Ti Mo. Matcha med en kashmirtröja som blir din favoritklassiker i garderoben. Denna från &Other Stories. Byxorna är lika snygga till en t-shirt i sommar som en vit skjorta i vår.

DSCF4360

Toppa din utsvängda byxan stil framåt kvällen med ett par glittrande pumps från Rizzo.

DSCF4361 DSCF4363

Kashmirtröjan tillsammans med en glittrande plisserad kjol. Även den perfekt med vit skjorta eller favorit t-shirten i vår.

DSCF4357 DSCF4356 DSCF4353

Till den plisserade kjolen väljer jag ett par lack Mary Janes från & Other Stories. Med den perfekta dansa hela natten klacken. Styla resten av året med dina favorit jeans.

DSCF4350

DSCF4342

Eller dessa amazonskor i mocka från Unisa. 

DSCF4346

Är du mer en pumpstjej så satsa på dessa klassiker, från Rizzo, i nytappning i vinterns trnedigaste färg, burgundy.

DSCF4343

En partyväska kan höja vilken outfit som helst. Denna kommer från Unisa och passar årets alla fester. Du kan också gå till din favorit second hand butik och gräv bland partyväskorna och jag lovar du hittar något fint.

DSCF4348

En enkel väg till ett glättigare partyliv är strumpor med glittertrådar. Passar till både klänning, kjol, byxor och jeans. Dessa från &Other Stories som har ett underbart utbud av just glitterstrumpor.

Mer glitter åt folket!

Love

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Historien om Christinas hus

DSCF4412

I veckan gjorde jag en reklamfilminspelning med sköna byrån Garbergs, där ju även Lina jobbar. (så här berättar hon om våra dagar och lovar att jag ska berätta historien om huset). Vi filmade i ett hus som jag besökt så många gånger förr. Här skriver jag om min historia med huset. Men historien är så mycket mer.

Katarina var enda dotter och barn till mjölnaren i byn på Österlen. Komstad. När hon blev vuxen köpte hon marken en bit ifrån den gamla möllan. Här ville hon bygga ett hus i patricierstil. Mitt på en åker omgärdad av små skånska torp. Hon var kvinnan i 20 talets Sverige som vågade det. Huset blev stort och vackert. Här levde Katarina sitt liv, vad vi vet ensam, fram till sin död på 60 talet, utan att renovera det märkvärt under 40 år. Vid sin död hade hon endast avlägsna släktingar i Tyskland som fick ärva det vackra huset. De brydde sig inte alls om sitt arv utan lät det stå så som Katarina lämnat det. På 80 talet köpte en bonde i byn huset av dem. Han renoverade inte heller huset eller ens bodde där. Han brukade bara gå ner och sätta sig och dricka sitt kaffe här nere framför den svarta kaminen. Varför han gjorde det har vi haft diverse spekulationer kring under inspelningen. Var han kanske Katarinas egentliga kärlek eller min uträkning, var han ett barn hon inte fått ta som sitt eget? När sedan 2000 talet hunnit bli tidigt kommer Christina till huset som nu är till salu igen. Hon går upp på ovanvåningen och öppnar fönstret i det rosenblommiga rummet med sprickor i tapeten. Fönstret ramlar ut. Då vänder sig Christina om mot sin dåvarande man och utbrister ” Vi måste köpa det här huset!”

Sagt och gjort huset blir Christinas. Planen är att riva ut och måla om i tidens vitt och snyggt anda. Men huset börjar att tala med Christina och hon bestämmer sig för att detta huset ska få vara som det är och hon ska förvalta det med sitt hjärta.

Och detta huset sannerligen talar med dig. Jag tror inte på spöken. Det är inte det. Det är känslan av en närvaro som är stark som finns i detta hus. Och man måste vara en okänslig själ för att inte känna av det. De första gånger jag var där kändes det mycket och obeskrivligt. Nu har jag varit där så många gånger att jag känner att väggarna känner mig och jag känner dem. Och så många kreativa själar har nu passerat dessa väggar för diverse produktioner. Kanske fler än under de 80 år som passerade innan Christina gjorde det till sitt sommarhem. Kan det vara så att det nu har blivit trängre med själar här. Kanske alla våra själar gör små kosmiska avtryck i ett hus?

Christina var den person som var ämnad att köpa detta hus. Hon är en av de vackraste och starkaste kvinnor jag mött. Några år efter att hon köpt huset drabbas Christina av en sjukdom som leder till många förändringar för henne och hon gör kortfilmen Vikten av hår.  Och ni är nog många som hört hennes röst på P1 

Under våra dagar här var huset till bredden fyllt av kreativa själar. Alla vi som jobbar bakom kameran.

DSCF4432

Olivia regissör och Calle Schonebohm, producent.

DSCF4415

DSCF4414

Olivia Frölich, Anna Björkman, scenograf och Henrik Henzinger, inspelningsledare.

DSCF4418 DSCF4423

Lisa Lemke, matstylist. Alltså mums på allt Lisa gör!!

DSCF4408 DSCF4409

Lisa fick husera uppe i Katarinas gamla sovrum.

DSCF4424

Jag vill alltid ha allt som Anna tar med sig som rekvisita. Så kolla extra här tomten….

DSCF4429 DSCF4431DSCF4434

Var det kanske så att Katarina var en sensuell och levande kvinna som världen inte var riktigt redo för när hon levde?

DSCF4380

Spår från en annan tid hittar man i olika hörn i huset.

Jag tänker att mitt nya favoritprogram Det sitter i väggarna borde komma hit och hälsa på. Den här historien borde väl vara något att luska i för Erika Åberg och Christopher O´Regan ?

DSCF4400DSCF4401

På vår inspelning fanns också personer som var med framför kameran. Vackra Josefa.

DSCF4392

Och min vackra svägerska Agnes.

Tillsammans lämnade vi alla tidens spår i Katarinas hus.

Love

Här är bilderna som jag stylade för Sköna Hem och Jonas Ingerstedt fotograferade för längesedan.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 31512345...102030...Last »