Mia Anderberg header
RSS Arkiv Kategorier

Det här är livet

IMG_2577

Vi plockar en massa bär här på torparägorna. Min son vandrade runt med mig härom morgonen och plockade blåbär. Plötsligt när vi satt där på huk vid en blåbärsbuske så sa han: “Mamma, vad mysigt vi har det. Det här är livet på landet…” De där orden värmde i hjärtat. Vi har längtat så efter just all denna natur som vi vill ge våra barn när de växer upp. Vi lever vårt liv i Malmö, i ett radhusområde med perfekta trädgårdar och ingen skog i närheten. Både jag och min man har vuxit upp mellan skog och hav, på sommaren, nära naturen, och det har gett oss så mycket.

Och kompisar kommer på besök och då visar min son dem, bären.

Och ja, det blev pannkakor med blåbärsylt. Halleluja!

IMG_2579 IMG_2580 IMG_2590 IMG_2589

Och så var det den där katten. Som barnen döpte till Sunny, efter just Bill Withers låt. Han fick mat bo så länge hos vår granne. Det visade sig vara en kille och han bor på en stor hästgård i närheten. Det kom vi fram till efter att jag lagt ut honom på en Facebook grupp för försvunna katter. Och oj vad det spred sig och slutligen hörde en ägare av sig och kom och hämtade honom. 1 timme senare satt han där igen och mjauade vid vår dörr. Han kanske bara gillar att vandra runt i husen antar jag.

Livet på landet….

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

sovrummet

IMG_2557

Jag målade sovrummet i två vita nyanser. Ordning och Mjölk från Colorama. Man ser inte skillnad så mycket på kulörerna här. Men om ni tittar på mitt tidigare inlägg där jag provar på väggarna på nedanvåningen ser man att Ordning uppfattas som ljus, ljus grå och Mjölk som varmt vit.

IMG_2558 IMG_2559

Barnen har själv valt den gröna färgen som vi målade deras 70 tals sängar med. Den blev  väldigt vacker med de rosa lakanen och de gamla blommiga täckena som fanns kvar i huset. Då färgen inte hade ett namn döpte vi den till Mai och Jacks gröna.

IMG_2563

Vi tyckte att det var viktigt att börja med sovrummet så att vi åtminstone har ett rum klart i renoveringsröran. Här myser vi in oss. Sovummet ska senare göras om när vi renoverar hela vinden. Än så länge så sover hela familjen i samma rum. Råvinden ska sedan göras om till mitt och Fredriks sovrum och barnen får detta rummet. På vinden ska också bytas fönster då vi vill ha med spröjs.

I resten av huset råder en stillsam renoveringsröra. Vi gör små mysiga öar här och var. Barnen har gjort en rithörna på vinden bakom en gammal garderob. Allt går.

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Lately

IMG_2575

På sistone har det varit lite mer semester lunk än renovering. Det behöver vi ju också. Och äntligen kom sommaren tillbaka till oss på riktigt.

Så vi kör en Lately sommar.

Vi har hängt på min favoritstrand som numera även ligger endast 10 min bort med bil. Lyx på Österlen. Läs vilken det är i min Österlenguide på Lovely Lifes Första sida.

IMG_2571

Mai har grävt fram Henrys gamla cykel ur ladan. Den funkar hur bra som helst och nu swishar hon fram på grusvägarna.

-imgkatttsunny

Det har flyttat in en katt hos oss. Eller rättare sagt utanför oss. Den bara kom en dag och verkar så ensam och hungrig. Nu funderar hela grannskapet av små torp var den sociala katten egentligen kommer ifrån. För detta är ingen vanlig bondkatt. To be continued säger jag….

IMG_2545

Vi har stigit upp i ottan och gått på Ingelstorps loppis. Där fanns lite fynd som kommer på bild en annan dag. Tills dess kan ni fundera på vem som köper dessa fynd. Kanske de står kvar nästa år eller så hittar ni dem, och mig, i morgon på Kiviks Loppis i morgon lördag. Tid och fler loppisar hittar ni också i min Österlen Guide på första sidan. (Jorden sämsta uppkoppling gör det svårt att länka dit för mig just nu…)

IMG_2591

Och så har vi strandat lite till vid världens vackraste strand.

I dag blir det en annan strand med kära vänner.

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Testa färger

DSCF1201

När jag målat sovrummet passar jag på att rolla färgprover på väggarna nere i huset. Dessa väggarna har vi rivit bort rökskadade tapeter från och det behövs väldigt mycket underarbete här för att det ska bli perfekt. Det får vänta lite fram till augusti. Men jag måste ju bestämma kulörer.

Här har jag provat med Mjölk och Ordning från Colorama, samma som i sovrummet.

DSCF1202DSCF1206DSCF1208

Jag smög upp tidigt, tidigt för att titta på hur morgonljuset såg ut på mina kulörprover. För i natt sov vi här. Den allra första natten i vårt torp. Och det där morgonljuset. Så vackert. Jag smög runt och lyssnade på alla fåglar som bor här.

Jag är också uppe tidigt för i dag är det dax för Ingelstorps Loppis kl.09.00. Du kan läsa mer om loppisar på österlen i min Österlen guide som ligger uppe på Lovely Life.

Love

 

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Comments Off on Testa färger

Måla vitt

IMG_2521

Jag börjar måla i sovrummet. Där måste det vara fräscht där vi ska sova och jag bara längtar efter att få ta en roller och måla över allt gammalt lort och testa alla färgprover på väggarna. Det blev kulörerna Mjölk och Ordning från Colorama till sovrummet. Två varianter av vit. Ordning är en vit kulör som uppfattas som grå i vissa ljus. Det kan vara så att det blir min nya favoritfärg.IMG_2522

IMG_2528

När jag äntligen hade målat färdigt väggarna kom vi på att det inte gick att sova där. Vi hade planerat att detta skulle bli första natten vi sov i torpet. Fram till nu hade vi hyrt ett annat hus i närheten för att fixa i ordning lite. Men nu hade ju inte färgen hunnit att torka. Hoppsan! Som tur var fanns det ett extra rum på Mellby Klockargård så vi körde dit och åt en mumsig middag. Sedan satt vi och pratade och tittade på utsikten tills solen försvunnit.

I morgon sover vi i det nymålade sovrummet. Jag lovar.

Love

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 29612345...102030...Last »