Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag arbetar som frilansstylist inom mode, inredning och life style. Numera driver jag även Lovely Life och är redaktör här. I min blogg får ni följa med mig på plåtningar, får mode och inredningstips, testar kulörer till olika projekt, går på loppis, shoppar klimatsmart, resor privat och i jobbet till världens olika hörn. Min vardag som stylist, kvinna och mamma i Malmö och världen helt enkelt.
Här kan ni titta på en del av mina redaktionella arbeten. miaanderberg.se

Hör gärna av dig med samarbeten, om du vill blogga på Lovely Life, frågor, funderingar, förhoppningar, blä eller hurra!

mia@lovelylife.se

Följ gärna med mig även på Instagram @miaanderberg

Välkommen till mitt lovely universum!

Love
Mia

Vårstylingtips en måndag

stripes.zara.lovelylife.style.12

Äntligen vårstyling! Visst är man trött på sin gamla vinterkappa? Min äskade svarta kappa från Dagmar känns väldans trött och fodret har börjat släppa efter tre vintrar. Därför är det dax för den att få besöka en sömmerska och få nytt foder och nytt liv till nästa vinter. För den är en klassiker som håller många år.

Och nu är det alltså dax att se framåt! Mitt bästa stylingtips en solig måndag som denna är en randig outfit, ovan från Zara, och jag stylar den med ett par coola sneakers som dessa från Nike/Stories.

nike.stories.sneakers.love.21

Ut i våren nu med er!

Love

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Bunches by Blomrum

DSCF5647

Att Bunches by Blomrum öppnat på Malmö Saluhall är så underbart. Problemet är bara att välja vilka blommor man ska köpa med sig hem. Allt är så vackert.

DSCF5646DSCF5652DSCF5643DSCF5644DSCF5648DSCF5655DSCF5665DSCF5676

Sen är det ju det där fantastiskt fina att man får sitt fång med rosor i en underbar förpackning så att man kan känna sig som en del i en feelgoodfilm när man går ut i solskenet. Älskar det alltihop. hela förpackningen. Koncept, tanke, leverans. Sånt är så viktigt.

Friday, here I come! Jag är så fylld av energi just nu och ser på framtiden med så mycket spänning och inspiration.

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Rosa inspiration

pink.lovelylife.style.mia2303

Ingen kan ju ha missat den rosa bonanza som råder i inredningsfären just nu. Och att det är en kulör som verkar få stanna ett tag.  I vår är det dessutom en otroligt populär färg i modet.

zara.pink.look1-look1.st.1zara.pink.look4-look4.st

Bilder från Zara.

vogue.brasil.style.pink.lovelylife.1  pinkdetail.hooodie.lovelylufe.style.234 pink.door.lovelylife.123 pink.bag.must.have.lovelylife.style.1 pink.greenstyle.lovelylife.mia.1

Och som alltid med trender behöver man inte gå all in. Det kan räcka med en detalj. En väska, en kappa, ett par strumpor, en fondvägg eller ett läppstift. Tänk på att rosa matchar otroligt bra till grönt och denim blått!

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Önskebyxan

green.pants.lovelylife.style.221

Just nu är jag väldigt sugen på att hitta ett par vida gröna byxor med hög midja. Precis sådana här. Till dem skulle jag ha min gråa favorit t-shirt och mins svarta skinnjacka. Eller min mockakappa från Miu Miu. Eller min grå kahmirtröja från &Other Stories. Jag letar och letar, hör av mig när jag hittat det perfekta paret.

green.pants.lovelylife.style.222green.pants.lovelylife.style.223

Ni fattar. Liksom perfekta.

Love

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Dagens outfit och om att driva företag

DSCF5616

Idag var det dax för den utlovade dagens outfit. Solen sken och jag kände mig kreativ och fylld av vårligt cykellängt. Men så blev det lite kaosmorgon med barnen på väg till skolan….och det enda som egentligen jag lyckades med var att få på mig mina nya gyllene skor från Ten Points. Annars blev det mest blå linne skjorta från Kapp Ahl och jeans från Neuw. Toppade med ett rött läppstift från Idun. Min tanke är att dagar när det känns lite rörigt så är det bäst att köra på säkra klädkort som man känner sig bekväm i.

DSCF5608 DSCF5610

Det bästa denna veckan än så länge förutom solen utanför mitt fönster är Johannas fina inlägg om min svägerskas lägenhet och den fina tanken att att det finns olika inredningstilar i Malmö, Göteborg och Stockholm. Den kan jag hålla med om. Små skillnader men jag ser dem. Och glöm nu inte att kolla på Hanna och Nisses vackra lägenhet som är till salu i Malmö. 

Och så var det världens bästa inlägg om att driva eget företag som Kristin skrev. Så bra sammanfattat. Och så är det att driva eget. Man måste våga, kämpa och följa vägen som läggs framför dig. Ibland är det uppförsbacke och ibland highway framåt. Jag har  under stor del av mitt arbetsliv varit frilans och min egen chef. Förutom några år på Damernas VärldOriflame och Revista Paula i Chile. Och såklart som ung många, många jobb som diskare, städare, liftskötare, servitris, värdinna, hemtjänsten osv…. Som även dem lärde mig mycket. Jag har genom mitt arbetsliv breddat mig genom att lära mig nya saker och tagit mitt yrke vidare. Och jag har inte bara en arbetsuppgift. Jag är bra på så många olika saker. För att jag måste. Och utvecklar mig ständigt. Jag kombinerar mina olika kunskaper. Att ta över företaget Lovely Life efter Johanna och Amelia var en bit på vägen för mig mot nya steg. Och jag har genom att blogga och driva Lovely Life lärt mig ännu mer om denna nya och i mina ögon framtidens reklammarknad. Den digitala.

Så har du en dröm om ett eget företag eller att bara frilansa. Våga! Prova! Det behöver inte heller vara för livet. Om du är anställd. Se det som ett privilegie. Ta ett år ledigt. Spara ihop pengar innan och satsa. Var beredd på att jobba mycket utan att få betalt och var säker på din marknadsplan innan du börjar. Hur ska du tjäna pengarna helt enkelt? Kolla hur andra gör. Hur sprider de sitt företag? Hur jobbar de? Känner du någon, bjud dem på lunch, skriv ett mail och fråga några frågor. Kristin kommer med fler delar i sin serie om att driva eget. Läs dem. En annan tjej som jag beundrar och som har vågat bygga upp ett eget och starkt varumärke är Frida med Trendenser.

Love

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Page 1 of 32912345...102030...Last »