Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag arbetar som frilansstylist inom mode, inredning och life style. Numera driver jag även Lovely Life och är redaktör här. I min blogg får ni följa med mig på plåtningar, får mode och inredningstips, testar kulörer till olika projekt, går på loppis, shoppar klimatsmart, resor privat och i jobbet till världens olika hörn. Min vardag som stylist, kvinna och mamma i Malmö och världen helt enkelt.
Här kan ni titta på en del av mina redaktionella arbeten. miaanderberg.se

Hör gärna av dig med samarbeten, om du vill blogga på Lovely Life, frågor, funderingar, förhoppningar, blä eller hurra!

mia@lovelylife.se

Följ gärna med mig även på Instagram @miaanderberg

Välkommen till mitt lovely universum!

Love
Mia

Säg nej till plastpåsen!

onebaghabot.borrowbag

Har du lagt märke till att de frågar i butiken om du kan ta samma påse när du byter en vara? Något jag alltid tyckt var en självklarhet. Och om du köper en vara frågar de om du vill ha en påse.

Nu händer det saker nämligen! Nya lagar tar form.

Lagen gör butiker skyldiga att informera om kassarnas miljöpåverkan och fördelarna med att minska användingen. Dessutom ska butikerna dokumentera antalet inköpta plastbärkassar. Målet till 2025 är att varje svensk inte ska använda mer än 40 plastbärkassar om året.

Visste ni att sedan årskiftet har det genomförts momssänkning vid reparationer och lagningar. Från årsskiftet ligger momsen på lagning av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne. Den minskade från 25 till 12 procent. Toppen ju! Vi måste bli bättre på att ta hand om de kläder vi har.

Den 1 juni lanseras initiativet One Bag Habit gemensamt av H&M, KappAhl och Lindex. Initiativet vill bidra till minskad konsumtion av påsar och en ökad medvetenhet om påsars negativa miljöpåverkan. Därför börjar de tre modekedjorna ta betalt för sina påsar och skänker överskottet från denna försäljning till olika ändamål som stöttar hållbar utveckling. Indiska lanserar initiativet Borrow bag. En tyglånekasse för Indiskas kunder i ekologisk bomull.

Indiska kommer fortsätta att mot avgift erbjuda kunder plastbärkassar, tillverkade i 100% hållbart material av ostronskal och återvunnen plast samt möjligheten att köpa en egen tygkasse i 100% ekologisk bomull.

I fredags var jag på en nätverksträff med Design Malmö och Altitude Meetings. Bl.a var Pauline Ström och Elin Frendberg från Swedish Fashion Council och berättade om vad som händer inom hållbart mode just nu. Utveckling och framsteg. Det var så intressant att jag bara kom i håg att ta 1 st bild.

Men visst är det bra det här med påsarna! Inte behöver vi en ny påse varje gång vi köper en vara. Eller som ett butiksbiträde sa till mig när jag frågade efter en påse till klänningen jag köpt på Abbot Kinney i Venice, “We don´t do plasticbags here in Venice. You have to bring your own.” Jag blev hänvisad till turistinformationen på andra sidan gatan. Där fanns en korg med tygpåsar som man kunde ta ur. Eller om man ville lägga dit en med sin egen logga för att marknadsföra något. Hållbart!!

Nu sitter jag på tåget genom sverige på väg till Jönköping för ett lovely träff med (nästan) alla lovely bloggare hos oss. Underbart!

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Måla en stol

IMG_5937

Måla gamla stolar det är kul. Häromdagen målade jag en av dem som fanns kvar i torpet när vi köpte det. Och jag vet….en ska inte måla utomhus egentligen och speciellt inte när det blåser. Men jag blev samtidigt intervjuad för Coloramas kundtidning och det var ju mycket finare att ta bilden utomhus.

IMG_5941

Jag använde Coloramas kulör Svansjön. En svagt rosa, grå, vit kulör.

IMG_5932IMG_5935IMG_5939IMG_5940

Nu står den och torkar, inomhus, och nästa gång vi ses, stolen och jag, ska den få en ny dyna och en omgång färg till.

Ni missar väl inte alla de fina filmerna som jag var med och stylade för Colorama förra sommaren. Nu ligger filmen ute där en lär sig hur en ska sköta trädäcket varje vår. Kolla här. Jag är så nöjd med den mysiga uteplatsen och sofforna av trasmattor som jag köpt i Sinai.

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Älskade blå rand!

8C6A9492-V1

Visst älskar man blårandigt nu när sommaren alldeles snart är här. Här kommer mina bästa tips på hur en stylar en klassisk blå rand.

8C6A9479-V18C6A9436-V1

8C6A9401-V1

Styla med en t-shirt under. Den här skjortan påminner om en murarskjorta och är mjuk, mjuk. Lika snygg öppen som stängd. Skjorta, Rails. T-shirt, Ganni. Byxor, Oui.  Sneakers, Jim Rickey. ÖrhängenCU Jewellery

8C6A9648-V18C6A9635-V1   8C6A9579-V1

Randiga culloter. Nu är den vida korta byxan verkligen här för att stanna ett tag. Ett par i linne kan du både vara dressad och avslappnad i. Testa sneakers, sandaler och high heels till. Allt funkar. Bara att välja tillfälle.

Mörkblå tröja Filippa K. Culottes, Filippa K.  Örhängen, CU Jewellery

8C6A9242-V1 8C6A9247-V1

En blårandig skjorta med ett par vida vita byxor och ett naturfärgat skinnbälte. Så enkelt och så rätt. Prova att sätta upp kragen för en liten stylingtwist.

Blus, Crocker. Byxor, Hunky Dory. Bälte, Tiger. Örhängen, modellens egna inköpta i Paris.

8C6A9255-V1 8C6A9394-v1

Matcha en söt smalrandig blus med en sportig byxa med revärer.

Blus med vid ärm och byxor, In Wear.

8C6A9764-V1  8C6A9721-V1

Prova på trenden med en fantasifull bh topp ovan på skjortan. Maxa med en volang när du är är på G!

Vit lång skjorta Polo Ralph Lauren. Bh top och kjol, River Island.

Och det passar perfekt att det är en stor trend just nu för då kan man hitta mycket i butikerna. Prova också att gå till din favorit second hand och köpa några gamla avlagda skjortor, klipp sönder dem och prova att mixa dem och sy ihop dem på ett nytt sätt. t.ex  en sådan här.

Teamet bakom modejobbet var:

Styling: Mia AnderbergHarvest

Fotograf: Jockum Klenell

Hår och make up: Amelie Holmberg, Bauer

Modell: Elsa Fristedt, Sweden Models

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

hej värmen!

IMG_5851

Äntligen är det varmt igen när jag cyklar genom min stad på morgonen. Och längtan ut till torpet är stor. Vi försöker att åka ut varje helg men det kan vara svårt att hinna. Men det ger hopp om att sommaren snart är här. Vi har faktiskt haft några varma dagar när barnen lekte sommar och ville åka och bada. Vi har planterat och väntar nu på att allt ska bli grönt och lummigt igen. Jag sparar på mig bilder som jag knappt hinner med att lägga upp. Men de värmer lika mycket när jag än ser dem.

IMG_5828 IMG_5943 IMG_5945

IMG_5930IMG_5951

Det blir inte landet denna helg för då ska jag på inspirerande träff med alla mina bloggkollegor här på Lovely Life. Ska bli alldeles underbart kul!

Love

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Veckans outfit

dagens.outfit.style.lovelylife.1795152

Äntligen kom solen och en veckans outfit med lite, lite hud som skymtar vid byxkanten. Snälla solen och våren, stanna här nu. Vi är så trötta på att frysa.

dagensoutfit.mia.lovelylife.style.170515.1

Och jag har varit så dålig på att hinna med att blogga. Sorry för det. Just nu lägger jag mycket tid på min fantastiska kurs i Digital PR på Berghs och att jobba. Det har varit filmningar och plåtningar. Ska visa er mer från dem snart.

So long, njut av våren nu fina ni!

Love

Mina kläder kommer från: Jacka, HM. Hoodie, Filippa K. Byxor, HM. Sneakers, Nike. Solglasögon, Han Køpenhavn.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 33512345...102030...Last »