Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Mvh Borstahusen är en yvig blogg inom livsstil & inspiration. Lite familj, lite hem, lite kärlek, lite kommunikation, lite karriär, lite entreprenörskap, lite resor och Lite Kalabalik. Jag som skriver den heter Malin Wikerberg.

Depp Pepp

mvh helgdepppepp7
Känslan av att känna sig låg, förvirrad och yr. Den hade jag hela förra veckan. Känns som att januari gör det med en. Sänker en lite. Även om jag är bra på att peppa upp mig och se saker fint. Men jag tror inte bara att det är januari. Det tar ganska hårt på en att vara mamma och pappa till fyra barn. Ja till ett, två, tre och hur många barn man än har förstås. När man inte får sova ordentligt och är så trötta att man blir trötta på varandra.

Förra veckan kastades vi från att inte direkt har några tider att passa under julledigheten, till att behöva rusa upp på morgonen som brandmän och brandkvinnor när väckarklockan ringer och få ut sex personer genom dörren. Varav de tre yngsta är så trotsiga och stimmiga alternativt snigellångsamma att tålamodet inte riktigt hänger med. Dessutom ska hjärnan komma igång igen. Nej, förra veckan var helt enkelt ingen hit. Inte blev det bättre av att Fredrik dessutom åkte iväg för att jobba hela helgen i England. När fredagen närmade sig hade jag lite av panik inombords. För att jag kände mig utpumpad fast året inte ens knappt har börjat. För att Svante och Charlie tar så mycket energi att det inte blir mycket över till Petter och Ella. Så förstå min tacksamhet till mina föräldrar. Fredagsmiddag, fredagsbukett och en inackordering av de små rackarna, inte bara en natt utan två. Kärlek. Som jag sov.

Processed with VSCOcam with a5 preset

När vi vaknade på lördagsmorgonen struntade Ella, Petter och jag i att bädda sängarna så där som man gör när man bor på hotell, och drog till ett annat land. Minisemester i Köpenhamn.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Jag skulle till Beau Marché och hämta draperier samt inhandla lite saker till kontoret som är i förvandling.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Precis allt är magiskt i den där butiken. Ett underlägg i förstenat palmträd. Tror knappt att jag sett något så vackert. Förutom våra underlägg på Lite Kalabalik.

mvh helgdepppepp2

Sedan fick Ella och Petter bestämma och då blev det marsch pannkaka till Legobutiken. På vägen såg jag att hypade parfymhuset Le Labo har butik i Köpenhamn. Tips!

Processed with VSCOcam with a5 preset

Att komponera ihop egna Legofigurer var nog det bästa med hela dagen enligt Petter.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Sedan gick vi hit, till Serenity Cupcakes och låtsades att vi inte bara var på semester utan att vi till och med bodde i Köpenhamn. Och att vi hängde ofta där i fönstret och åt cupcakes mest hela dagarna.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Brända mandlar är ett måste på semester.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Mycket drömmande och fönstershoppande blev det.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Sedan köpte vi med oss vietnamesiskt från Lêlê och väl hemma kröp vi ner i sängen alla tre och kollade film.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Viktigt för hotellkänslan.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Söndagen hade varit igång ett tag när jag vaknade till strålande sol och en strålande överraskning.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Ella och Petter hade gjort frukost till mig. Nybakade scones och äggröra. Hjärta dom alltså.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Min hälsoplanta lever och växer som hälsan själv. Jag vet, den kan kapas för att bli lite mer buskig, men jag gillar den så här lång och stolt.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Vi pysslade runt lite hemma innan vi tog på oss och gick ut. Ella skulle till kompis och se Liverpool spela. Samma match som Fredrik var med kunder i England för att titta på.

Processed with VSCOcam with j3 preset

Petter skulle bara göra klart sitt Legobygge.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Ute väntade solen på oss.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Sen träffade vi Tora och alla barnen i pulkabacken. Mellan pulkaåken fick vi pratat av oss. Det är en sån enormt fin känsla att kunna springa på en av sina bästa kompisar precis när man behöver det som bäst.

mvh helgdepppepp6

Och igår morse när jag vaknade var Fredrik tillbaka. Jag fick pratat med Chant på telefon hela vägen till jobbet och dagen flöt på utan att jag var yr en endaste gång.

Däremot blev jag yr av lycka på kvällen när en annan själsfrände gav mig en liten boost. Vissa vänner träffar man när man är barn och ung, man pluggar eller så springer man på dem via jobbet. Jag och Tora blev vänner efter en catfight. Över en kille. Man hittar varandra på olika sätt helt enkelt. Johanna och jag hittade varandra för flera år sedan på nätet. Låter som en dejtingservice och ja, om vi hade fått fylla i våra intresseområden så hade det blivit en klar match. Tack bästa för dina fina ord!

När jag är inne på att tacka så vill jag även passa på att tacka er läsare för alla fina kommentarer jag fått på sistone. En av anledningarna till att jag inte hittar rätt i bloggen ibland är för att jag inte känner mig som en bloggare. Eller jo, jag bloggar på mitt sätt. Inte med fotografvackra bilder, ögonfin styling och makalösa ord. Egentligen inte med någon speciell inriktning heller. Mest om det som bara händer och som känns just då. Det faller sig naturligt för mig att dokumentera saker och stunder omkring mig, så där snabbt med min iPhone. Det blir som det blir. Och om jag förstår era kommentarer rätt så gillar ni att det. Det gör mig väldigt glad. Varmt tack för det.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 9 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Ellen says:

  En av mina favorit bloggar, just för att du gör det på ditt sätt.

 2. Anna says:

  Åh vad jag tycker om din blogg! Fortsätt precis som du gör – så upplyftande äkta och inspirerande på riktigt!
  Kram Anna

 3. MrsH_inspiration says:

  Vilket underbart inlägg! Fortsätt blogga som du gör ❤ kram från Linda

 4. Linnea says:

  Åhh… jättebra och skönt inlägg. Det är så befriande och lugnande att få läsa om andras våndor och stök (missförstå mig rätt), att någon känner likadant ibland. Precis som du skriver så gillar nog det flesta som läser din blogg, i alla fall jag, att du delar vanliga vardagsbilder och vanliga vardagstankar. Jag läser flera bloggar som mer är av det “fixade” slaget, och jag gillar dem jätttemkt också, men de fyller en annan version. Din blogg ger harmoni och balans. Mer likt livet självt. Vackert och jobbigt. Härligt och stökigt. Roligt och stressigt. Men vi väljer att sammanfatta det som bra :) Gjorde min kväll när jag läste detta!

  • borstahusen says:

   Alltså Linnea! Du gör mig så galet glad med din fina kommentar. Största tack för peppen och varmaste kramen till dig!

 5. sa-fint-jag-vill sa-fint-jag-vill says:

  jag tycker också så mycket om din blogg precis som den är. Älskar dina bildflöden och ärligheten i det du skriver. Jag kan inte tänka mig annat än att din vardag måste var tuff ibland, och blir varm i hjärtat att höra om en sådan fin helg med de två stora, för åh vad man behöver ladda upp med dem på egen hand ibland. Hoppas vi får ses på en LL kick off snart!