Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Nanna van Berlekom och bor centralt i Göteborg med mina två underbara barn, 4 och 6 år gamla. Jag frilansar inom foto, styling och text och brinner lite extra för kombinationen av ord och bilder vilket gör bloggen till ett perfekt uttrycksmedel för mig. Här blandas jobb med det personliga, små ting i vardagen, sådant som kommer i min väg och på något sätt påverkar mig. På instagram heter jag @nannakerstin. Om du vill komma i kontakt med mig, maila: nannavanberlekom@gmail.com

Johan målares hus.

I natt sov jag i det här vackra rummet i Johan Målares hus i Visby. Namnet kommer från konstnären och kyrkmålaren Johan Bartsch som bodde i huset på 1600-talet. Med äggoljetempera på väggarna, mjuka fårskinn på golven, dov belysning och fantastisk skräddarsydd service fann vi oss väl tillrätta –  Cattis, Elin, Anna och jag. Huset byggdes på 1200-talet och under renoveringen har husets arkitektur bevarats så mycket som möjligt och målats i kulörer som Johan använde när han skapade interiörer i Gamla Residenset och Burmeisterska huset i Visby. Så varmt, mjukt och genomtänkt alltihop.I huset finns plats för tolv gäster men endast ett sällskap i taget. Förstår ni hur fint? Oavsett om ni är bara två personer eller tolv, så får ni huset för er själva och sedan anpassas vistelsen efter hur ni önskar. Du kan få middag i vinkällaren med en privatkock från Gula hönan, skjuts runt ön för att uppleva Raukar och till och med hjälp med att underhålla barnen om du så önskar. Jag hade med mig min favoritklänning.Det slog mig här hur otroligt vacker hösten är. Som om det var först nu jag upplevde höstens alla färger och skiftningar. Kanske för att tillvaron varit lite för stressig för mig senaste tiden, och plötsligt kunde jag landa en stund i denna vackra, vilsamma bubbla. Öppna ögonen och alla sinnen och ta in…I botaniska trädgården blommade höstanemonen fortfarande vackert. Eller var det kanske någon annan blomma? Jag sögs i alla fall in i färgen och hamnade lite efter på vår promenad.

Jag har förstås kameran full av bilder från vårt dygn, men dem får du se en annan dag.

Fin helg nu.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Lina says:

  Hej! Måste bara fråga var du, och om du även vet var Cattis hittat era svarta jackor som man kunde se på stories från er gotlandsvistelse? Så himla fina! Tack för en fin blogg! Du inspirerar! Kram!

  • sa-fint-jag-vill sa-fint-jag-vill says:

   hej Lina! Min jacka kommer från Miss ragtime (Ottodame heter märket) och är inköpt ganska nyss, Cattis är en gammal från HM. Tack för fina ord <3

 2. Helena says:

  Fina bilder! Jag gissar att blommorna är någon slags Dahlia.