Smart Store 20 år

IMG_7788

Härom dagen kom det ett lass med SmartStore-plastlådor hem till Amelia från Orthex och hon passade på att organisera i sin dotter Luca´s rum! Är det någonstans i lägenheten som verkligen behöver smart och bra förvaring så är det i barnrummet. Det ska vara lätt att plocka fram leksakerna för barnet själv men ännu viktigare är att det går snabbt och bra att plocka bort dom igen! Ni småbarnsföräldrar vet mycket väl vad vi pratar om när vi säger att inget kan vara kaosigare än en stökigt barnrum.

I Luca´s rum är ena långväggen täckt av platsbyggda garderober så det finns inte jättemycket yta att förvara leksakerna utan att det blir en enda lång rad längs den andra långsidan, så nu har vi använt utrymmet under sängen. 2 st såna där SmartStore-lådor på hjul står nu där, den ena med gosedjur och den andra men dockkläder, doktorsgrejer och böcker, och sen är det ett par stycken mindre lådor med pyssel i som är lättare att ta fram. Dom har dessutom såna där smarta inlägg så att man kan sortera inuti lådor och så har dom robusta clips som håller ihop dom.

IMG_7787 IMG_7781

Just nu har Orthex en tävling på instagram där du, som förstapris, kan vinna en homestyling med tillhörande produkter. De som kommer 2:a och 3:a vinner också en massa bra produkter och tävla gör du genom att följa @orthexgroup och tagga #smartstore20years. Totalt handlar det om priser för 60 000 kr. Alla info om tävlingen hittar du här!

Inlägget presenteras i samarbete med Orthex.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

REDAKTIONSMÖTE HEMMA HOS AMELIA WIDELL

LL meeting_kristin lagerqvist-3378

I torsdags var det dags för redaktionsmöte för Lovely Life, denna gång i Stockholm. Vi startade dagen med en härlig frukost hemma hos Amelia på SöderLL meeting_kristin lagerqvist-3376

Amelia bjöd på en god chiapudding. LL meeting_kristin lagerqvist-3372LL meeting_kristin lagerqvist-3420

Efter frukosten flyttade vi in i det soliga vardagsrummet. Vi hade många punkter på agendan, men vi arbetade effektivt och mötet var mycket givande. Det mesta var avklarat innan det var dags att promenera över till Nytorget för en sen lunch och ett annat möte.

LL 2meeting_kristin lagerqvist-3402LL_amelia_kristin-lagerqvist-3411LL meeting_kristin lagerqvist-3394

Vi kan avslöja att vi har planer på ny kategori, men mer om den en annan gång.LL_amelia_kristin-lagerqvist-3423

Dessutom började fundera över höstens redaktionella inlägg och nu undrar vi igen; vad vill ni se mer av här på Lovely Life:s redaktionella sida?

Foto: Kristin Lagerqvist

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 10 Kommentarer

Rakudolls av Lisa Hammar Posse

hammarpossekristin.lagerqvist-6731

Du har säkert sett en och annan Raku Doll i diverse inredningsmagasin och blogginlägg under det sista året. Inte sant?
Vi blev nyfikna på hantverket  bakom detta konstverk och frågade Lisa Hammar Posse om vi fick komma och hälsa på i verkstaden. hammarpossekristin.lagerqvist-6721

Keramikern Lisa Hammar Posse bor i Varberg och har sin studio på Gamla Kyrkbacken.  Vi möttes upp i de gamla lokalerna en tisdag för att spana in hennes skapande.

hammarpossekristin.lagerqvist-6776I grunden är Lisa utbildad florist och floristlärare men för 13 år sedan gick hon en kvällskurs i krukmakeri och sedan dess har hon varit fast.

Idag jobbar hon med keramiken på heltid.
Den vackra gamla tegelbyggnaden där studion ligger har tidigare varit en symaskinsfabrik.  hammarpossekristin.lagerqvist-6729
Massor av Raku Dolls. Men hur går det till när hon skapar dem?
hammarpossekristin.lagerqvist-6679

Lisa börjar blanda en gjutlera av stengodspulver.

hammarpossekristin.lagerqvist-6686Därefter hälls blandningen i gipsformar som är skapad efter en docka hon fyndat på loppis.hammarpossekristin.lagerqvist-6691

Efter att huvudena torkats läderhårda ska de efterbearbetas och putsas tills de får en fin yta.

hammarpossekristin.lagerqvist-6702hammarpossekristin.lagerqvist-6697

Lite pilligt är det.hammarpossekristin.lagerqvist-6700hammarpossekristin.lagerqvist-6705

 Efter de fått stå och torka ett tag så skröjbränns de upp till ca 960 grader.

hammarposse 2_kristin.lagerqvist-6734

hammarpossekristin.lagerqvist-6772

Och där avslutade vi vårt besök i studion och bokade samtidigt en ny dag då vi kunde få följa med och se hur glasering och rakubränning går till.

hammarposse 2_kristin.lagerqvist-7604

Ute på landet i Tvååker. Med doft av gödsel och små snödroppar som tittar upp ur marken. Här mötte vi Lisa och hennes pappa i full fart i den sista processen med skapandet av Rakudolls.

hammarpossekristin.lagerqvist-7570hammarpossekristin.lagerqvist-7586

Vi gick en liten tur och spanade in miljöerna. Kikade efter kattungar och så…hammarpossekristin.lagerqvist-7584hammarpossekristin.lagerqvist-7576hammarpossekristin.lagerqvist-7559hammarpossekristin.lagerqvist-7550Lisa låter oss välja färg på glasyren och doppar därefter ner ett av huvudena.  Efter glasering ska de få torka ett dygn till innan bränning.hammarpossekristin.lagerqvist-7534hammarposse 2_kristin.lagerqvist-7513

hammarpossekristin.lagerqvist-7507

Äntligen dags för rakubränning och det görs utomhus i Lisas egenbyggda ugn. En gasoltub är då kopplad till ugnen och Lisa berättar att värmen i ugnen uppgår till 1000°. Helt galet varmt!

hammarpossekristin.lagerqvist-7591hammarpossekristin.lagerqvist-7594När glasyren är blank och fin så är de klara för nästa steg.

hammarpossekristin.lagerqvist-7665 hammarpossekristin.lagerqvist-7655De plockas då ut en och en med tång och läggs i en tunna med sågspån. Mängden sågspån beror på vilken effekt man vill ha på huvudena.

hammarpossekristin.lagerqvist-7631

Här gäller det att koncentrera sig ordentligt så ingen flyger i backen…hammarpossekristin.lagerqvist-7627

Här får huvudena brinna en stund.hammarpossekristin.lagerqvist-7694hammarpossekristin.lagerqvist-7689När de brunnit färdigt så tas de upp och läggs i en balja med vatten så de kyls ned. hammarpossekristin.lagerqvist-7683hammarpossekristin.lagerqvist-7713hammarpossekristin.lagerqvist-7492Efter detta är det dags att putsa dem rena från sot.hammarpossekristin.lagerqvist-7498hammarpossekristin.lagerqvist-7522hammarpossekristin.lagerqvist-7718

Titta vad fina de blev!hammarpossekristin.lagerqvist-7742Tack för besöket Lisa! Nu är vi helt sålda på detta hantverk och ruskigt imponerade över all tid och engagemang som ligger bakom varenda litet huvud.

 

11 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 812345...Last »