REDAKTIONSMÖTE HEMMA HOS AMELIA WIDELL

LL meeting_kristin lagerqvist-3378

I torsdags var det dags för redaktionsmöte för Lovely Life, denna gång i Stockholm. Vi startade dagen med en härlig frukost hemma hos Amelia på SöderLL meeting_kristin lagerqvist-3376

Amelia bjöd på en god chiapudding. LL meeting_kristin lagerqvist-3372LL meeting_kristin lagerqvist-3420

Efter frukosten flyttade vi in i det soliga vardagsrummet. Vi hade många punkter på agendan, men vi arbetade effektivt och mötet var mycket givande. Det mesta var avklarat innan det var dags att promenera över till Nytorget för en sen lunch och ett annat möte.

LL 2meeting_kristin lagerqvist-3402LL_amelia_kristin-lagerqvist-3411LL meeting_kristin lagerqvist-3394

Vi kan avslöja att vi har planer på ny kategori, men mer om den en annan gång.LL_amelia_kristin-lagerqvist-3423

Dessutom började fundera över höstens redaktionella inlägg och nu undrar vi igen; vad vill ni se mer av här på Lovely Life:s redaktionella sida?

Foto: Kristin Lagerqvist

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 10 Kommentarer

Rakudolls av Lisa Hammar Posse

hammarpossekristin.lagerqvist-6731

Du har säkert sett en och annan Raku Doll i diverse inredningsmagasin och blogginlägg under det sista året. Inte sant?
Vi blev nyfikna på hantverket  bakom detta konstverk och frågade Lisa Hammar Posse om vi fick komma och hälsa på i verkstaden. hammarpossekristin.lagerqvist-6721

Keramikern Lisa Hammar Posse bor i Varberg och har sin studio på Gamla Kyrkbacken.  Vi möttes upp i de gamla lokalerna en tisdag för att spana in hennes skapande.

hammarpossekristin.lagerqvist-6776I grunden är Lisa utbildad florist och floristlärare men för 13 år sedan gick hon en kvällskurs i krukmakeri och sedan dess har hon varit fast.

Idag jobbar hon med keramiken på heltid.
Den vackra gamla tegelbyggnaden där studion ligger har tidigare varit en symaskinsfabrik.  hammarpossekristin.lagerqvist-6729
Massor av Raku Dolls. Men hur går det till när hon skapar dem?
hammarpossekristin.lagerqvist-6679

Lisa börjar blanda en gjutlera av stengodspulver.

hammarpossekristin.lagerqvist-6686Därefter hälls blandningen i gipsformar som är skapad efter en docka hon fyndat på loppis.hammarpossekristin.lagerqvist-6691

Efter att huvudena torkats läderhårda ska de efterbearbetas och putsas tills de får en fin yta.

hammarpossekristin.lagerqvist-6702hammarpossekristin.lagerqvist-6697

Lite pilligt är det.hammarpossekristin.lagerqvist-6700hammarpossekristin.lagerqvist-6705

 Efter de fått stå och torka ett tag så skröjbränns de upp till ca 960 grader.

hammarposse 2_kristin.lagerqvist-6734

hammarpossekristin.lagerqvist-6772

Och där avslutade vi vårt besök i studion och bokade samtidigt en ny dag då vi kunde få följa med och se hur glasering och rakubränning går till.

hammarposse 2_kristin.lagerqvist-7604

Ute på landet i Tvååker. Med doft av gödsel och små snödroppar som tittar upp ur marken. Här mötte vi Lisa och hennes pappa i full fart i den sista processen med skapandet av Rakudolls.

hammarpossekristin.lagerqvist-7570hammarpossekristin.lagerqvist-7586

Vi gick en liten tur och spanade in miljöerna. Kikade efter kattungar och så…hammarpossekristin.lagerqvist-7584hammarpossekristin.lagerqvist-7576hammarpossekristin.lagerqvist-7559hammarpossekristin.lagerqvist-7550Lisa låter oss välja färg på glasyren och doppar därefter ner ett av huvudena.  Efter glasering ska de få torka ett dygn till innan bränning.hammarpossekristin.lagerqvist-7534hammarposse 2_kristin.lagerqvist-7513

hammarpossekristin.lagerqvist-7507

Äntligen dags för rakubränning och det görs utomhus i Lisas egenbyggda ugn. En gasoltub är då kopplad till ugnen och Lisa berättar att värmen i ugnen uppgår till 1000°. Helt galet varmt!

hammarpossekristin.lagerqvist-7591hammarpossekristin.lagerqvist-7594När glasyren är blank och fin så är de klara för nästa steg.

hammarpossekristin.lagerqvist-7665 hammarpossekristin.lagerqvist-7655De plockas då ut en och en med tång och läggs i en tunna med sågspån. Mängden sågspån beror på vilken effekt man vill ha på huvudena.

hammarpossekristin.lagerqvist-7631

Här gäller det att koncentrera sig ordentligt så ingen flyger i backen…hammarpossekristin.lagerqvist-7627

Här får huvudena brinna en stund.hammarpossekristin.lagerqvist-7694hammarpossekristin.lagerqvist-7689När de brunnit färdigt så tas de upp och läggs i en balja med vatten så de kyls ned. hammarpossekristin.lagerqvist-7683hammarpossekristin.lagerqvist-7713hammarpossekristin.lagerqvist-7492Efter detta är det dags att putsa dem rena från sot.hammarpossekristin.lagerqvist-7498hammarpossekristin.lagerqvist-7522hammarpossekristin.lagerqvist-7718

Titta vad fina de blev!hammarpossekristin.lagerqvist-7742Tack för besöket Lisa! Nu är vi helt sålda på detta hantverk och ruskigt imponerade över all tid och engagemang som ligger bakom varenda litet huvud.

 

11 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

NY BLOGG – MOKKASIN

valkommen_mokkasin

Hej Sofia! Kul att din blogg flyttar in här hos Lovely Life. Hur känns det?

Allra först vill jag säga tack för flytten, vad kul det här ska bli! Det känns väldigt ärofyllt och grymt härligt att Mokkasin ska få flytta in här hos alla begåvade på Lovely Life!

 Berätta lite om dig själv!

Mitt liv är ganska rörigt med tusen saker på gång alltjämt men också väldigt härligt. Jag driver mitt företag Mokkasin här hemifrån, har fyra fina barn och en lika fin man i släptåg. Jag har Linn här varje dag som min allra bästa assistent, i allt vad Mokkasin tar sig för. Vi är en butik på nätet, där vi säljer ett noga utvalt sortiment av sådant vi gillar. Just nu håller vi också på och tar fram egna unika produkter i form av olika samarbeten.

Jag frilansar också som fotograf och stylist och våra dagar är också fyllda med olika typer av uppdrag som kan skilja sig enormt från varandra. Det kan vara inredning, DIY, barnmode och jobb för specifika varumärken.  Vi tar oss helt enkelt för sådant vi tycker om, sådant som faller oss in. Sådant som helt enkelt sätter glans på våra dagar! Sedan att det skiljer sig väldigt mycket från ena till andra dagen är vi bara hemskt tacksamma för. Bloggen är såklart också en väldigt stor del av min tillvaro på sitt eget lilla sätt.

Hur och var bor du?

Jag bor i ett hus, byggt 1913 i Katrineholm, tillsammans med min man Kristo och våra fyra barn Liv, Viggo, Charlie och Nomi. Vi har bott här i sju år nu efter att ha bott i Stockholm i nästan 15 år. Det var en omställning utan dess like att flytta till småstaden igen, trots att jag är född här. Men nuså, sju år senare känns det som vi har landat och gjort det bra.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil? 

Vårt hem är ju liksom vi, först och främst. Det är här vi bor och lever och vi omger oss med det vi tycker om. Det är en salig blandning av det mesta. Det finns liksom inget exakt eller enhetligt och med andra ord ingen direkt stil. Det är vitt plus massor av mönster och färg. Det är designklassiker och billigaste loppis. Det är minimalistiskt i vissa delar och totalt maxat åt andra håll.

Jag tror på att det blir bra hursomhelst när man omger sig med sådant man tycker om, sådant som ligger en varmt om hjärtat resten kan tas väck. Å andra sidan är vi en stor familj, där alla har sitt eget tycke och smak. Men det är väl det som är själva grejen med ett hem? Att det speglar personerna som bor här.

Vad kommer vi få att få läsa om i Mokkasin här på Lovely Life?

Åh, det där kan man ju aldrig riktigt veta. Men jag kommer fortsätta på samma vis som tidigare. Min blogg är mitt eget kreativa hörn, min egen pyttelilla värld i hela den stora rymden. Och det är nog just därför jag tycker det är fint att blogga. Så man kan väl säga att Mokkasin-bloggen handlar väldigt mycket om det som är jag och vad som kommer i min väg.

Klicka här så kommer ni direkt till Sofia och hennes blogg Mokkasin.

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Page 1 of 812345...Last »