Resa till Madrid

Lovely bloggare Hanna Skoog är i Madrid på jobb och verkar falla handlöst för denna vackra och spännande stad.

madrid_02

Kika in hos Hanna för resetips och inspiration om du planerar att resa till Madrid. Eller om du bara vill drömma dig bort för en stund!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Ett besök hos keramikern Carina Cajo Johansson

Katrin Bååth har besökt keramikern Carina Cajo Johanssons inspirerande ateljé och butik i Jönköping.

carina cajo johansson

Där hittar du massvis med ögongodis om du gillar keramik och ett vackert hantverk!

carina cajo johansson keramik

carina cajo johansson jonkoping

Kika in hos Katrin för att se mer av dessa finheter!

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Et besök på Ulriksdals Slottsträdgård

Vår bloggare Linda har besökt vackra Ulriksdals Slottsträdgård och fått en dos vår. Kika in hos henne för att få en injektion klorofyll så här mitt i kallaste vintern.

ulriksdal-3

ulriksdal-5

ulriksdal-8

Här hittar du Lindas blogg.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Lovely Göteborg

DSC06104

Vår lovely bloggare Katrin Bååth har samlat ihop sina Göteborgsfavoriter till en guide för våra läsare.

Bild från Artilleriet.

dsc05923dsc05900dsc05906dsc05810-2dsc05777dsc05850dsc05784dsc06286dsc06283dsc06310

Bo galet bra på Hotel Pigalle.
Göteborgs härligaste boutiquehotel hittar ni innanför dörrarna på Hotel Pigalle på Södra Hamngatan. Det är som att gå in i en annan värld, precis runt hörnet från vimlet i Nordstan och allt sorl på Fredsgatan. Här står tiden stilla och man drömmer sig lätt bort bland sammetsgardiner och storblommiga tapeter. Som att vara i Paris på tidigt 1900-tal, fast nu liksom. Frukosten är ren magi, och att sippa ett glas vitt i den dimgröna soffan i fönstret i baren är inget annat än ett rent nöje jag skulle kunna göra för alltid. Missa inte ett besök här, om plånboken inte riktigt tillåter en övernattning så rekommenderar jag ändå ett glas vin och lite snacks i baren eller en lunch i deras restaurang Atelier. Pssst, om ni ber snällt i receptionen så finns det tre storlekar av fantastiska svarta Louboutins att låna över vistelsen. En dröm för en skofetischist.
Hotel Pigalle, Södra Hamngatan 2a.

dsc06139dsc06179dsc06180

Artilleriet & Artilleriet Kitchen.
Precis som alla andra som tipsar om vad man inte får missa i Göteborg så måste jag skriva om Artilleriet och Artilleriet Kitchen, och precis som alla andra vill jag ha med mig allt härifrån. Skulle rent av vilja dra det så långt att jag är beredd att flytta in för alltid faktiskt. (Några av bilderna är från Artilleriet Studio som tyvärr har stängt för den här gången).
Artilleriet, Magasinsgatan 19.

dsc08122dsc08107

Toso.
Oj, oj, oj, längst upp på Avenyn vid Götaplatsen ligger restauraung Toso. Bästa maten jag någonsin ätit i Sverige. Vi beställde in slätvar, korianderrötter, råbiff, biffgyoza, springrolls och korean pancakes. Herreguuud va gott, speciellt korianderrötterna får ni absolut inte missa. Maten var magisk och chokladfondanten en perfekt avslutning. Missa inte Toso, men tänk på att boka bord i tid, minst någon månad i förväg för att vara säkra på att få plats.
Toso, Götaplatsen.

dsc06215

Smörgåsbaren.
Man gillar hänget och atmosfären bara man kommer in på Smörgåsbaren. Några minuter senare med ett gott glas vin och friterad tofu med koriander och chilimajonäs på tallriken är lunchen fulländad. Jag älskar det här stället. Det är gänget bakom Hello Monkey och Salt & Sill som ligger bakom, vilket inte gör det sämre direkt. Hello Monkey är förresten en av mina gamla favoriter i Göteborg.
Smörgåsbaren, Kyrkogatan 20–22.

dsc06224dsc06227dsc06241

Champagnebaren.
På Göteborgs absolut mysigaste bakgård ligger makalöst härliga Champagnebaren. Ett vattenhål man absolut bör ha med på missa-inte-listan när man är i Göteborg. På samma gård ligger flera andra härliga kaféer också, så även om det är något alkoholfritt du vill åt så sväng ändå in här.
Champagnebaren, Kyrkogatan 13.

dsc08206dsc08214

Taverna Averna.
Varje gång jag är i Göteborg hittar jag nya favoriter och vid mitt sista besök hittade jag Taverna Averna. God mat, härlig personal och vacker miljö. Ännu en göteborgsfullträff enligt mig. Och vägg i vägg ligger också Made in China. Våra magar var för fulla för att prova deras pork buns den här gången, men jag har fått varma rekommendationer om att man inte får missa dem.
Taverna Averna, Tredje Långgatan 7.

dsc08232dsc08236

Haga Trätoffelfabrik och Läderbutik.
Liten naggande god butik med fantastiskt fina läderprodukter och träskor tillverkade av allra finaste material.
Haga Trätoffelfabrik, Haga Nygata 19.

dsc06334dsc06357dsc06363dsc06381dsc06372dsc06374

Palmhuset.
En snabb promenad och andningspaus på Palmhuset på Trädgårdsföreningen mitt i stan ger energi och rent ögongodis. När jag var där pågick den allra vackraste fotoutställningen Flora Supersum av Lena Granefeldt i Växthuset. Just den här utställningen är tyvärr slut nu men det är lika värt att besöka Trädgårdsföreningen ändå.
Trädgårdsföreningen, Slussgatan 1.

dsc06089dsc06091dsc06090

Grandpa.
Ett av alla måste ställen när jag är i Göteborg… jag hittar alltid något jag vill köpa här.
Grandpa, Vallgatan 3.

DSC02154-2dsc06012

Bunches by Blomrum.
Jag kan inte åka från Göteborg utan att köpa med mig ett stort fång blommor från Bunches. Jag ääälskar färska snittblommor och här hittar man alltid precis de man helst vill ha till ett väldigt bra pris. Nu har de precis öppnat i Viktoriapassagen också, en av mina favvoplatser i Göteborg.
Bunches by Blomrum, Viktoriapassagen.

dsc05954dsc05961

Rum för papper.
Pappersnördarnas och formgivarnas paradis, mitt i Viktoriapassagen, ännu ett måste varje gång jag är i stan.
Rum för papper, Viktoriapassagen.

dsc06205

COS.
Det går inte heller en enda göteborgsvistelse utan att jag går ut från Cos med en kasse – här hittar jag alltid något att uppdatera garderoben med.
Cos, Lilla Nygatan 2.

dsc06048dsc06041

Flora Hotel & Flora Workspace.
Ett av mina favorithotell i Göteborg de gånger jag vill vara lite snällare mot plånboken är Hotel Flora på Grönsakstorget. Och nu har de också startat Flora Workspace, ett härligt ställe att jobba och mötas på.
Flora Hotel, Grönsakstorget 2.

dsc08163dsc08172dsc08138dsc08143

Fönstret.
Precis runt hörnet från Artilleriet Kitchen på Södra Larmgatan 2 ligger nyöppnade Fönstret. Det är hypade Floramor & Krukatös som har gått ihop med Area Eesome för att skapa något nytt. Jag gillar blandningen mellan schyssta kläder, härliga blommor och fin inredning.
Fönstret, Södra Larmgatan 2.

dsc06070

Afro Art.
Härligt färgglada etniska hantverk via rättvis handel från utvecklingsländer i Afrika, Asien och Latinamerika. Man kan inte annat än att bli glad av Afro Art.
Afro Art, Södra Larmgatan 2.

dsc06145

En guide till en så härlig och närliggande stad som Göteborg blir aldrig klar. Så jag planerar att uppdatera den hela tiden.

Text & foto: Katrin Bååth

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Utflyktstips: Leva Café och Hemma

Lovely bloggare Katrin Bååth har ett smultronställe utanför Jönköping som heter Leva Café & Hemma. Hit åker hon för att fika i deras magiskt fina orangeri, handla finfin inredning – eller bara för att njuta av en fantastisk atmosfär.

leva cafe

Leva Cafe Hemma Leva Cafe Hemma i hok

Fler bilder och info om hur ni hitta hit kan ni läsa hos Katrin!

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Bästa Balitipset

Lovely bloggare Hanna Skoog har precis kommit hem från Bali. Kolla in hennes tips därifrån och börja längta nu till värme, vågor och ett annat lugn.

shadyschack_13

1 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

New York guide

flowertruck-1000x713

Bloggare Marina Andersson på The Beauty Edit har bott och jobbat många år i N.Y och hennes man arbetar som kock. Kan det bli en bättre guide till denna underbara stad då? HÄR kommer alla hennes fantastiska tips på restauranger, kaffe, må bra, flea markets, drinkar, shopping och mycket mycket mer.

Happy travel!

IMG_2532 IMG_3477-1-1000x1333

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Nord Norge med Mia

DSCF2182

Lovely bloggare Mia Anderberg har besökt Nord Norge, Bodø med omnejd tillsammans med sina barn och Elle Decoration bloggaren och programledare Malin Persson. Nu kommer hela Mias guide för att resa i fantastiska Norge med barn.

Här  Här  och Här och Här kan ni läsa de fyra inläggen med fullständig guide från Mias resa.

DSCF2164 DSCF2241

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Road Trip längs Route 66 med Anna Malmberg

Map-LA-to-Needles

Lovely bloggare Anna Malmberg ger er den perfekta turen från LA ut i öknen. En riktig roadtrip att minnas. Kolla in Annas fina bilder och guide HÄR.

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

London med Nanna

Lovely bloggare Nanna van Berlekam har varit i London. Följ med hennes lilla Londonguide HÄR.

Nanna-van-Berlekom-London5-865x595

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 812345...Last »