Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops.

​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen.

Kolla in min insta här och min hemsida här

Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Recept på syrensaft!

Jag fullkomligen älskar syrener. Doften är ju helt divine och det är som om dom blommar allt vad dom har för att vi ska glömma den långa mörka vintern och fyllas av sommar och framtidshopp. Jag var förstås tvungen att göra lite saft på finingarna.

img-13

 

Så här gjorde jag:

Plocka 30 klasar lila bondsyren. Skölj och låt ligga och torka på ett papper så att krypen kryper ut.

Varva syrenblommor (ta bort kvistdelen), 1 kg socker och skivorna från 2 st citroner.

Koka upp 1 liter vatten och 40 g citronsyra och häll över syrenerna. Rör om så att sockret löser sig. Låt stå kallt i tre till fem dagar och sila sen genom silduk. Häll upp på flaskor.

Enjoy direkt eller frys in och tina upp en kall novemberkväll när du vill bjuda på lite sommar!

Även gott som spritzer eller i en drille..

Kram, Nika

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Blommande kvistar!

Just nu blommar nästan alla träd och buskar här i Stockholm! Forsythia, hägg, lönn, spirea, kastanj och syren för att nämna några.

Jag får nästa ont i ögonen av allt vackert, jag kan liksom inte se mig mätt. Går mest omkring med ett saligt leende. Och doften sen! Detta är utan tvekan den allra vackraste tiden på året, även om jag älskar alla årstider.

Det är så vackert så det nästan är smärtsamt men också lite stressande! Det blommar så fort över. Vill du ta en in kvist så kommer här lite tips på hur du ska få den att hålla.

-Ställ den i rikligt med varm vatten, varmare än du tror alltså! Vattnet ska vara upp emot 60 grader varmt.

-Skrapa kvisten lite med en kniv nedtill så suger den upp vatten lättare. Skrapa bort barken så att det gröna syns.

-Växter håller längre om dom står svalt. Ställ dom tex på balkongen eller liknande över natten.

-Byt vatten då och då.

-Inga blad i vattnet! Då bildas bakterier som göra att växten vissnar fortare.

äppelblom (1 av 1) syren (1 av 1)

Igår fyllde jag år och vi var på landet i stugan. Det var ju helt underbart väder så vi skrotade mest omkring, grävde ner några frön, spelade lite fotboll, åt tårta och bara var! Jag är bra på att bara vara, det är mitt bästa.

Sång och presenter på morgonen blandat med solsken och fågelsång. Kan det blir bättre?

forsythia (1 av 1)

Kram! –Nika

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Ogräspesto

Jag jobbar lite denna klämdag, gör du? Jag har gjort en brudbukett, en tärnbukett och en knappnålsblomma. Det var en riktigt vårdröm med liljekonvalj, narciss och akleja i! Eftersom att jag alltid är lite stressad när jag gör brudbuketter så glömde jag att ta fina bilder på dom! Några mobilbilder uppifrån finns på min insta.

Nu till något annat:

If you can´t beat them -eat them! Ogräset alltså. Vet du att du kan äta supermycket gröna grejer i nautren, speciellt så här på våren är dom super späda och goda. Vild mat är en grej som jag har nördat ner mig i. Älskar tanken på att plocka min egen mat utan att den har åkt massa varv runt jorden.

I den  här peston kan du blanda i det ätliga ogräs du har i just din trädgård. Jag har använt löktrav, nässlor, rölleka och våtarv. Denna pesto är sprängfylld med nyttiga vitaminer!

Men plocka inte närmare än 50 meter från en väg. Då är det nog inte så nyttigt längre!

Recept nedan!

Foto: Bästa Emmy Lundström

 

img-2

Recept:

1 liter löktrav, rölleka, våtarv och nässlor

1-2 dl olivolja

100 g  riven västerbottenost

50 g pinjenötter

Förväll nässlorna genom att koka dem hastigt i cirka två minuter. Rosta pinjenötterna i en het panna och mixa sedan tillsammans med ogräset och olivoljan. Rör till sist i osten och smaka av med salt och peppar.

Gott till det mesta!

Hoppas att ni har en helt underbar dag i solen!

Kram Nika

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Orangeri på två olika sätt

Detta med orangeri alltså! Jag drömmer om ett eget men innan jag skaffar ett så hänger jag runt i mina vänners.

I somras besökte vi två orangerier, eller växthus om du så vill, som används på två helt olika sätt. Husen är lika fast med olika storlek, murstomme och framföra allt användningsområden.

Det första har våra kompisar Sabine och Mingus vid deras sommarhus utanför Norrtälje. Deras oragneri är ett hang out place och inte ett växthus. Här krängs det mat och drinkar (och vilken mat sen!), här dansas, pratas och spelas det kort sent in på natten. Växtligheten får stanna utanför och runt om huset och rama in detta sociala rum. Ytterst trevligt!

Skilladforals_orangeri (1 av 18) Skilladflorals_orangeri (2 av 18) Skilladflorals_orangeri (3 av 18) Skilladflorals_orangeri (4 av 18) Skilladflorals orangeri (5 av 18) Skillad florals orangeri (6 av 18)

Skilladorangeri (8 av 18)

Sen åkte vi till våra kompisar Hedvig och Nicklas landställe som dom delar med Hedvigs föräldrar Elisabeth och Anders. I detta växthus odlar Elisabeth för fullt allt från basilika till pelargoner och mängder med tomater. Men även en och annan kaffepaus och lässtund blir det vid det stora träbordet.

Skilladorangeri (16 av 18)

Skilladorangeri (10 av 18) Skilladorangeri (11 av 18) Tomater i massor!

Skilladorangeri (12 av 18)

Pelargonhörnan.

Skilladorangeri (13 av 18)

Överallt hittas små stilleben.

Skilladorangeri (14 av 18) Skilladorangeri (15 av 18)  Skilladorangeri (17 av 18) Skilladorangeri (18 av 18)

Jag vill också ha ett, typ nu!

Kram Nika

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

En hektisk vecka! (men rolig)

Alltså herregud vilken vecka jag hade förra veckan. Superkul men nu är jag slut som artist några dagar. Det började med konsultationer på Noors slott förra söndagen då jag träffade massor av härliga par som ska gifta sig i sommar.

Sen började veckan med att göra en blomsterbädd till er event som sminkmärket NYX skulle ha på a House. Så här såg det ut:

Sen stack jag till Lovely Life-häng på Siggesta gård.

Verkligen superhärligt att få träffa dom andra finingarna som bloggar här!

Jag tog massor med bilder men nu har mitt minneskort gått sönder, någon skumt med min kamera så när jag trycker in kortet så gick det mitt i tu! buhu!

Så här kommer lite härliga bilder från dom andra här på lovey life.

Denna bilden kommer från inspirerande Katrin Bååth när jag hade visat hur man binder buketter.

Gänget! Utan Anna, Emma och Isabelle (som har tagit bilden) .

Jag höll även i en krans-workshop med damerna. Här är Lindas krans och Isabelles bild.

Här är jag! Bilden har Linda tagit.

Denna bild har Emma på What decorates my day tagit. 

Det var verkligen härligt att få prata med dessa kloka kvinnor, mycket peppande och fint att knyta nya kontakter!

Sen åt vi gott och sov i vackra rum, det är ju aldrig fel!

På fredagen åkte jag på workshop med Babes in boyland och Linda Eliasson. Det var magiskt och bilder därifrån kommer snart! (inte mina då eftersom att min kamera är söööndeeeer!)

Här kommer ett smakprov iallfall på stället, bilden tagen av Babes in Boyland . Precis allt är vackert i detta gamla kapell. Återkommer med mer magi därifrån!

Kram! Nika 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Aprilbuketten

Hej!

Så här i slutet av April så passar jag på att visa Aprilbuketten som jag och fotograf Pernilla Ahlsén gjorde till Allt i Hemmet denna månad.

Eller bukett och bukett kanske en inte kan kalla det, det är en blomsterdekoration där jag har använt oasis för att sticka blommorna i. För ovanlighetens skull kanske jag ska säga, jag brukar inte använda osais så ofta eftersom att jag inte tycker att det känns miljövänligt. Det är så mycket annat med importerade snittblommor som inte är miljövänligt ändå!

Vet du att du kan öppna en ros? Dra försiktigt tillbaka rosenbladen ett efter ett, börja utifrån och jobba dig inåt. Jag gjorde en livevideo om detta för några månad sen på insta, (min första! läskigt ju) Då använde jag lite mindre rosor och tog bort dom små innersta bladen för att få rosen att se lite vildare ut, som en trädgårdsros! Testa själv vet jag! Men låt rosorna stå några dagar innan, är dom för färska så finns risken att du drar sönder bladen istället.

Voila! En pastellig rackare blev det.

I morgon ska vi på Lovely Life-träff på Siggesta gård. Det ska bli spännande och kul att få träffa mina blogg-grannar!  Men först ska jag leverera en blomstervägg till ett event. Fullspäckad dag med andra ord!

Kram! Nika

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Skaldjur, strandhäng och vänner

Måste bara skriva om min sista dag i Frankrike som var fantastisk!

Planen var att åka till Versailles men Cates franska pojkvän frågade om vi ville hänga på till stranden vid engelska kanalen och en liten kuststad som heter Le Crotoy.

Det känns om en fransk person vill visa dig något så är det dumt att tacka nej! Så Versailles får vänta till en annan gång!

Det tog två timmar att köra till denna mysiga lilla stad.

Vi möttes av en gammal man stod och sålde musslor i hamnen.

Vi började med att äta lunch. Vi åt skaldjur, massor av skaldjur!

Och drack champagne.

Moules i massor!

Och ostron…

..och kräftor, räkor och sniglar!

Tammy, Cate och Ben.

Sen gick vi ner till stranden.

Det var ebb så vi tog en lång promenad nästan hela vägen till andra sidan.

Efter många lata timmar på stranden gick solen ner och vi gick och åt middag innan vi åkte hem mot Paris igen.

Dagen efter flög jag hem till Sverige igen efter en kort men väldigt härlig semester!

Förresten, när jag flög hem så visade jag inte mitt pass eller leg en enda gång…är inte det sjukt? Vem som helst hade kunnat åka istället för mig utan att någon brytt sig. Kanske är så det är inom eu eller? Någon som har koll.

Kram –Nika 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

En dag i Paris

Min andra dag i Paris tog jag, Tammy och Tammys vän (numera även min vän!) Cate tuben in till stationen Oberkampf.

 Jag hade fått tips av mina frankofila kollegor om att stadsdelen Marais var the place to be.

Tammy i metron.

Vi strosade dit och njöt av alla dessa vackra fasader..

..och dörrar!

Jag hade blivit tipsad om Merci på Mokkasin-Sofias blogg som Linda i sin tur hade tipsat mig om.

Där åt vi lunch. Syns det att dom är från Amerikat dessa två? Jag tycker det.

Vi åt god morotssoppa…

och till och med jag lyckades fastna på en bild!

Mums alltså!

Sen gick vi och shoppade…eller ja inte riktigt men vi tittade iallfall på allt snyggt som fanns där. Tammy kollade in Vintagedelen för inspo till sitt eget märke Tammy Jo Fashion. Hon syr alla plagg själv av vintagetyger och toppar som hon matchar ihop.

Sen gick vi på konstgalleri.

Håller koll på det som är viktigt!

Cate (i en Tammy Jo fashon klänning), vilken otroligt fin människa! Kanske kommer hon hit och hälsar på snart, hoppas!

Sen gick vi till Candelaria, ett litet hål i väggen som säljer tacos…tror man, men går man längst in och tycker på väggen så öppnas dörren till en hemlig bar! Men mycket goda drinkar ska tilläggas.


Vårkvällen började sänka sig över Paris och vi gick vidare till..

..en annan bar som hette typ Marie Antoinette eller nåt, där åt vi ostron och drack bubbel. 

Typiskt bra dag i Paris alltså!

Kram Nika 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Bonjour från Paris!

När jag bodde i New York för cirka tusen år sedan (2001, japp kom dit två veckor innan 9/11) så lärde jag känna Tammy Jo som jag nu är och hälsar på i Paris.

Hon och hennes vän Cate hyr en airbnb här i två månader i ett litet område utanför Paris som heter Saint Prix, väldigt franskt och mysig.

Lyckan att känna grönt gräs under mina fötter igen alltså! Här blommar det för fullt!

Vi tog en liten promenad i området.

Tammy!

Tulpaner till matbordet från trädgården.

Köket i huset som dom hyr.

Sen drog vi till Montmarte och strosade och satte oss på en uteservering men då lämnade jag kameran hemma.

Detta är faktiskt min första gång i Paris! Tips tas gärna emot!

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Smaragdgrönt bröllop

Hej kära ni!

För en vecka sen åkte vi ett gäng ut till Båven Country Lounge för att göra en stylad bröllopsfotografering. Temat var smaragdgrönt. Passar mig bra eftersom att grönt råkar vara min favoritfärg!

Buketterna innehöll helt underbara rosor av sorten ”secret garden”, alla som såg dom frågade om dom var riktiga för dom var nästan för vackra för att vara sanna. Men bara nästan! Lejongap, riddarsporre, tulpaner, julrosor och magnolia fick också vara med. Dom hängande rankorna är jasmin.

Sötnosarna Anna och Olle! 

Det är så väldigt roligt att göra dessa fotograferingar där alla får vara kreativa och göra precis som dom känner.

Dream teamet inkluderar:

Foto: @fotografmalinsydne
Blommor: @skilladflorals
Trycksaker: @luckistudio
Dekoration & styling: @rentalstories
Tårta: @thecravingsolution
Klänningar: @z.a.ta
Lokal: @bavencountrylodge

Kram! Nika 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Sida 1 av 41234