Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

New in + Jotun Minerals igen

strenghielm_newtable.1 strenghielm_newtable.2Jamen jag håller ju på att bråka med vårt bibliotek, ni som hängt med ett tag har ju sett alla olika bord- och stolkombinationer jag haft härinne. Bordet vi haft här nu senast, fram tills för en timme sedan, är ett stort kvadratiskt svart bord (eg två bord men som man kan sätta ihop till ett stort). Älskar det bordet för det har så fina ben med små hjul på, nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra, om jag ska sälja det eller flytta ut det till lillhuset istället. Just nu står de (väldigt olägligt) i vår hall i väntan på beslut. Jag hittade det här nya bordet med marmorskivan hos Art´n´deco på instagram och jag slog till direkt. Tanken var egentligen att ha det i köket men när det kom in i huset kändes det så himla fint att det fick bli ett biblioteksbord istället. Inte så bra matta längre och lampan är väl inte superbra den heller men nu tror bordet blir bra här. Nu har jag snott stolarna från verandan så länge men tänker att jag vill ha karmstolar från thonet här istället, det vore väl fint? Väggarna är förresten målade med Jotuns mineralfärg i kulören Vallmofrö, lite lustigt för alla lister och bokhyllan är målade med Grandpa och Alcros färg Fridhemsgatan för jag tänkte att de skulle passa ihop och de är nästan identiska! Känns som att jag börjar ha lite koll på färger nu efter alla år med näsan i färgburken. Ha det gott, Mari

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Hej från helgen

strenghielm_sundaycalm.2 strenghielm_sundaycalm.4 strenghielm_sundaycalm.5 strenghielm_sundaycalm.6 strenghielm_sundaycalm.7 strenghielm_sundaycalm.8 strenghielm_sundaycalm.9 strenghielm_sundaycalm.10 strenghielm_sundaycalm.1I helgen har jag, förutom att jag var på tjejmiddag i stan igår kväll, mest tagit hand om familjen. C ligger däckad i en riktigt elak flunsa så då blir det till att ta hand om alla hundpromenader, alla djurmediciner, frukostar, luncher och middagar till allihop, få igång kidsen på morgonen och natta dem på kvällen, plocka, tvätta osv. Men vilket väder, alltså jag fick ett litet vårlyckorrus här på hundpromenaden runt byn imorse, så himla härligt. Mittemot vår tomt ligger en jättestor sjötomt som ett byggbolag har köpt, de håller på att riva de befintliga bostäderna och sedan ska de bygga bostadsrätter där. Nu är de inne på sista längan där det tidigare varit elevhem och idag smög jag och barnen in och kikade lite. Tomten är vansinnigt fin, hoppas verkligen det blir fint nu och att vi får trevliga grannar, första etappen ska vara klar nästa sommar och sommaren 2018 ska hela bygget vara klart. Rädslan är att husen inte ska passa in i den här miljön bland alla gamla hus från slutet av 1800-talet men vi får se, kanske blir hur bra som helst, tomten ligger ju lite separerat från oss andra. Ikväll fick jag förresten en himla spännande leverans hit hem från Skåne men ni får hålla ut tills imorgon innan jag kan visa den. Hoppas ni haft en fin helg!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Färdigmålat!

strenghielm_marrakech Strenghielm_marrakech_jotun.5 strenghielm_marrakech_jotun.2 strenghielm_marrakech_jotun.1 Strenghielm_marrakech_jotun.3Alltså, vilken vecka.. Ska inte gå in på detaljer men jag kan säga trasig värmepanna, 11 månaders redovisning, hela huset upp och ned på grund av målning och nu försvann vattnet här hemma. Men solen skiner, väggarna är färdigmålade och det blev så himla fint! Och fredag så klart, bästa dagen liksom. Den här färgen var den jag var mest spänd på, den heter Marrakech och är brunaktig och precis så fin som jag hoppades på. Vårt sovrum är ganska stort, jag gillar inte stora rum, så det här myser till det. Jag gillar mysigt fast avskalat, lite motsägelsefullt kanske men precis så är det. Jag är inte helt klar med målningen, jag håller på att måla lister, fönster, dörrar osv på nedervåningen men gör ett inlägg då och då med färgkoder osv. Fin fredag på er!

9 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 12 Kommentarer

Hej från renoveringskaoset

strenghielm_mess.1 strenghielm_mess.3 strenghielm_mess.2 strenghielm_mess.4Ja, här bor vi! Inte så superkul just nu men om några dagar blir det desto roligare. Värt väntan, det vet jag ju. Först bilden är från mitt och C´s sovrum, andra bilden är Dantes rum, tredje Junos och den sista bilden är från mitt kontor, ha ha. Nej, jag sitter inte där och jobbar just nu som ni kanske förstår, där ligger alla tavlor, mattor och annat jox som jag tagit ner från sovrummen. Jag har ju haft hela huset tapetserat eftersom jag gjorde ett stort jobb för Sandberg wallpaper här nu i höstas. Nedervåningen återställdes precis innan jul men nu är det alltså övervåningens tur. Det är superduktiga och effektiva Benita från Pigmenta som målar och jag längtar som en tok tills det blir klart, förhoppningsvis redan till helgen.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Julgransplundring

strenghielm_plundring.2 strenghielm_plundring.4 strenghielm_plundring.6 strenghielm_plundring.3 strenghielm_plundring.1 strenghielm_plundring.7 strenghielm_plundring.5Idag åkte granen ut. Lika mysigt som det är att få in den i huset, lika skönt är det att kasta ut den! Särskilt nu med nystart i huset där nedervåningen har nymålade väggar och nästa vecka kommer Benita och målar övervåningen. Jag håller nu på att måla alla golvlister, dörr- och fönsterfoder och pardörrar grå för att få lite mer karaktär. Blir superfint! Jag har duttat lite här och var och nu är det bara lite tid som krävs för att jag ska få det klart. Idag kom en av Junos bästa kompisar på besök och vi hade julgransplundring och det blev ju lyckat eftersom allt pynt i granen var ätbart i år. När barnen ändå var igång så åt de upp våra små pepparkakshus också. Efteråt lekte småtjejerna med dockor och Dante ville visa mig lite trix från sin trollerilåda han fick i julklapp. Dagen till ära var det strålande solsken och jag längtar redan till våren!

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 16112345...102030...Last »