Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Livet just nu och ny lampa

strenghielm_newlampÄr solo hemma med hela baletten i helgen och hann inte städa innan så det lär inte bli gjort i helgen heller. Hade tänkt visa er den finaste boken och den allra vackraste keramiken från den här veckan men tiden räckte inte till det heller. Förhoppningsvis får jag till ett par bilder i helgen, vill så gärna tipsa om dem! En ny lampa till sovrummet är allt ni får se, inte mycket men den är ganska tjusig, eller hur? Mycket som händer nu både med nya jobb som jag håller på med och med jobb jag gjort tidigare som jag snart får visa er. Lite allmänt jobbrusig kan man säga. Men nu är det fredag och nu ska jag försöka varva ner lite, sen ska jag fodra hund, katt och små barn innan jag nog somnar framför tv:n. Ibland är får det vara så. Nästa vecka blir det desto mer tjo och tjim med alla möjliga festligheter och då är C hemma igen, yippie!

9 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Samarbete med Lindex

strenghielm_lindex.5 strenghielm_lindex.3 strenghielm_lindex.4 strenghielm_lindex.1 strenghielm_lindex.7Igår knallade jag och ungarna iväg till skolgården och tog lite kort på deras nya fina kläder inför skolstarten. Jag har gjort ett samarbete på insta tillsammans med Lindex och deras nya unisex-kollektion och jag behövde en bild till det. Superfina kläder med lite Japan-influenser, ungarna gillade dem jättemycket! Du kan se resultatet på mitt insta-konto om du är nyfiken på att se vilken av bilderna jag valde.

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Nya, fast gamla, favoriter

strenghielm_thonet.1 strenghielm_thonet.2Jag vet inte hur länge nu jag letat karmstolar i böjträ nu. Egentligen har jag letat till biblioteket men under åren som gått så har vår veranda förändrats och nu har det blivit ett litet rum för umgänge. Inte matrum som tidigare utan liksom spela spel, prata, lyssna på musik, hänga.. Lagom avstånd till skenet från kakelugnen, man kan stänga om sig ifall de små tittar på film, härligt att kunna gå ut på balkongen och ta lite luft. Lite så. Och nu har alltså mitt gamla thonet-bord fått kompisar som bara passar så himla bra ihop, och stort pluss är att stolarna är jättesköna. Jag fyndade dem på Blocket nu i somras mitt i all röra med sjuk hund andra hemskheter så jag har helt glömt bort att visa dem för er men nu så! Nu tänker man att det här rummet kunde få vara klart, men icke, jag ska måla taket mörkt och mattan ska tas bort och ersättas med mönstrade klinkerplattor, lite som om det vore ett uterum i ett gammalt franskt hus. Äsch, svårt att förklara men jag vet precis hur jag vill ha det. Passar på att uppdatera er om Valle också, tack snälla för alla som frågar hur han mår, han mår faktiskt bättre nu! Fortfarande omslag som ska bytas några ggr per dag och fortfarande tratt på huvudet non stop men han är piggare och han visar om han är hungrig eller vill gå ut. Börjar tänka att han kanske kommer klara sig.. hoppas jag inte jinxar ngt nu.

12 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Efterlängtade gäster

strenghielm_innerstedt.3 strenghielm_innerstedt.1 strenghielm_innerstedt.2 strenghielm_innerstedt.7 strenghielm_innerstedt.6 strenghielm_innerstedt.5Barnens bästisar, ja de är praktiskt nog bästisar med ett annat syskonpar, har rest bort i ett helt halvår. De bor i ett vackert gammalt missionshus som de håller på att totalrenovera för att få det lite mer praktiskt och med modern standard. Med 4 barn varav en pyttis (3 månader) så valde de att resa bort under tiden vilket skapade lite panik hos våra små. Men det har faktiskt gått bra! Pojkarna facetimear och nu är de här och hälsar på oss i några dagar på väg ner till Italien där de ska ha det bra fram senare i höst då det huset ska vara klart och det är dags att komma hem igen. Vi har en liiiten tanke att vi ska kunna joina dem där också men vi får se hur vi får till det med jobb och skola. Men vi hoppas!

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Behind the scenes – Höstkök

strenghielm_lantlivautumn.1 strenghielm_lantlivautumn.2Här har jag och Lina hängt dagen lång och plåtat höstinspiration åt tidningen Lantliv. Med oss hade vi Anna som assisterade mig och som dessutom har lyckan att äga detta fantastiska kök, jisses vilken klippa hon är. Hösten är ju min årstid både privat för att jag älskar att ge mig ut och plocka bär och svamp i skogarna, älskar att mysa in mig i hemmet igen genom att elda i kakelugnen igen, tända ljus, baka bröd, laga gryträtter.. Men också för att det är min färgvärld, mitt hem ser ju liksom ut som höst för det mesta. Så sugen på att visa er hur bilderna blev men det blir till att vänta tills slutet av september då det publicerats.

10 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 18412345...102030...Last »