Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Den gamla skolan i Vemmerlöv

strenghielm_school.8 strenghielm_school.4 strenghielm_school.2 strenghielm_school.3 strenghielm_school.1 strenghielm_school.9 strenghielm_school.6Förra hösten åkte jag och Lina iväg på en liten reportageresa tillsammans, först tog vi en sväng till Österlen för att besöka den här skolan som numera är ett hem och sedan åkte vi vidare till Köpenhamn och jobbade. Alltså vilket speciellt hem de hade, Amber Grimfalk och hennes man! Tänk er en traditionell gammal (stor) 50-tals skola med högt i tak, stora rum med vita väggar, mycket fönster och en massa teak här och var. Lite svårt att få till det där mysiga men riktigt mäktigt var det och så kul att familjen bevarat en hel del av möblerna från skolan med de stora skåpen, skolköket med det fina blå kaklet, de fina dörrarna från korridor ut till hall, mycket tidsenlig belysning osv. Det var lite förvirrat när vi kom dit för det var en duva som satt och tittade på oss inifrån så vi trodde först att det var övergivet och att en duva irrat sig in där på något vis men icke. Vi fick sedan hälsa på duvan Quasimodo som var familjens alldeles egna husdjur med eget rum och allt, det ni. Det här reportaget är med i nya numret av Sköna Hem vilket jag redan sagt att ni måste gå och köpa eftersom reportaget från Mallis är med där, men nu har ni alltså ännu en anledning till att kolla in nya numret!

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Behind the scenes från igår

strenghielm_tellandska.1 strenghielm_tellandska.2 strenghielm_tellandska.6 strenghielm_tellandska.5 strenghielm_tellandska.4 strenghielm_tellandska.8 strenghielm_tellandska.3 strenghielm_tellandska.10 strenghielm_tellandska.9 skohylla strenghielm_tellandska.7Alltså mitt jobb, hurra vad jag älskar det! Men så här är det, man måste brinna för det för att orka för en dans på rosor är det inte.  Jag reste i 8 timmar och jobbade i 6 timmar och när jag sen kom hem så satte jag mig framför datorn i ett par timmar innan det var dags att gå och sussa. Som sagt, man måste brinna. Men ett lyckorus med jämna mellanrum ger mig kraft och energi att fortsätta, ett lyckorus som kommer utav alla härliga människor jag får träffa och lära känna, alla fantastiskt inspirerande hem jag får se. Och igår var en sån där lyckorus-dag som man lever på ett tag. Vi, jag och Lina var hemma hos Elin i Lindesberg som bor på en gammal gård som heter Tellandska gården, vi har haft kontakt ganska länge och igår var det äntligen dags. Så himla fint på alla sätt och vis; 1700-talshuset i sig är ju vansinnigt vackert, alla materialval och bygglösningar är så imponerande och man vill liksom veta hur de gjort och köpt alltihop och sist men inte minst inredningen är så galet inspirerande. Jag vet nu hur jag vill ha min walk-in-closet och det är precis så här, byggt av ikeas köksstommar, fint som tusan. Jag och Lina var som piff och puff på speed och hittade så många bildvinklar att vi blev alldeles yra. Hur hinna med allt? Sen var det så mysigt att träffa rara Elin som hängde med oss hela dagen, ska bli så kul att följa hennes resa med webbshopen som hon håller på att bygga upp och även se vad som händer när detta reportage blir publicerat för jag tror att det kommer att få en del uppmärksamhet. Jag återkommer om webbshopen då den är uppe, men ni kan gå in och kika på hennes instakonto @tellandska så länge. Nu ska jag på byggmöte på bageriet, lite pirrigt att se hur det går för dem, tar lite bilder tänkte jag så får ni se. Hej hopp.

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Hemma hos Stene och Ulrika i Soller

I våras var jag och Lina hemma hos våra vänner Stene och Ulrika i Soller/Mallorca och gjorde reportage. Och det var faktiskt andra gången vi jobbade hemma hos denna familj. Första gången hälsade vi på i deras smakfulla hem i Mariefred, det reportage publicerades i Sköna Hems tidning Skapa Stilen. I Mariefred drev paret deras omåttligt populära In my garden B & B. Hela verksamheten har nu förflyttas tillsammans med dem till deras nya hemland och heter numera In my garden B & B Soller istället. Så vågat och inspirerande! Ni måste bara läsa om deras livsresa och inspireras av deras vackra hem i det nya numret av Sköna Hem som kommer ut i butik idag.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Bröllop!

Strenghielm_stefanlina.2 Strenghielm_stefanlina.3 Strenghielm_stefanlina.4 Strenghielm_stefanlina.5 Strenghielm_stefanlina.6 Strenghielm_stefanlina.8 Strenghielm_stefanlina.10Strenghielm_stefanlina.1Strenghielm_stefanlina.9   Strenghielm_stefanlina.11Strenghielm_stefanlina.15 Strenghielm_stefanlina.13 Strenghielm_stefanlina.14 Strenghielm_stefanlina.16 Strenghielm_stefanlina.17 Strenghielm_stefanlina.12Hemma igen efter att ha firat bröllop i Strängnäs i helgen. Min fina Lina har äntligen gått och gängat sig med sin Stefan. Hade så sett fram emot detta och det var precis så härligt som jag hoppades på. Så mycket kärlek på en och samma plats! Bröllopet hölls i så himla fina lokaler ute på Tosterön som heter Facienda. Jag låter lite bilderna tala för sig själva, kram och god natt!

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Halljobb i Alcro Trend

Alcrotrend_hall Strenghielm_hall.2 Strenghielm_alcro_hallway.1 Strenghielm_alcro_hallway.3 Strenghielm_alcro_hallway.2Jamen, senaste numret av Alcro Trend igen då.. kanske börjar bli tjatigt men det bara blev så att jag fick med tre jobb på en gång där. Och det här är bilder från min hall som jag målat med deras färg “Södermannagatan” som en grym, varm grå färg. Den har jag fortsatt måla med sen på både dörrar och uppe på mitt kontor som ligger i anslutning till hallen på övervåningen. Och faktiskt har den även fått hänga med till bageriet som jag inreder… Ja, jag kan lätt snöa in på grejer, jag vet. Hur som helst, det är en av färgerna som tagits fram i samarbetet mellan Grandpa och Alcro. Biblioteket målade jag ju med deras “Fridhemsgatan” vilket är en mörkare grå. Fin dag till er!

9 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Page 1 of 15112345...102030...Last »