Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

DIY till jul – kotteslinga

strenghielm_kotteslinga.4 strenghielm_kotteslinga.3 strenghielm_kotteslinga.1  strenghielm_kotteslinga.2Jag hittade så himla fina kottar i skogen igår, liksom små och lite knöggliga, lite mossa och kåda på.. och mörka och fina var de. Jag har alltid en liten påse med mig när jag är ute med hunden i skogen, man vet aldrig vad man hittar för något fint. Eftersom jag helt har snöat in på slingor efter att ha gjort vårpynt till Sandbergs och julpynt till Bageriet så fick det bli en kotteslinga att kottarna. Lite så där lagom juligt tycker jag. Ha det gott!

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Helgens fynd + DIY

strenghielm_stegsholm strenghielm_gingerbread strenghielm_birdfoodFörst ut har vi ett par grejer jag fyndade på helgens julmarknad här på Dalarö; närproducerade ägg och helmjölk från Sanda gård. Hur fina är inte dessa förpackningar? Har ni smakat helmjölk? Så himla gott, vi brukar faktiskt köpa det från Järna Mejeri, även de har jättefina förpackningar och dessa kan man köpa i vanliga affärer. Sen har vi “Babes in boyland”-kakorna, tja, ganska fina tycker jag? Kidsen älskar ju glasyr så det gick väl lite överstyr på vissa men anar så. Det får bli en bloggföljetong för jag måste ju visa när de kommer upp i granen också men den flyttar inte hem förrän i helgen. Och avslutningsvis har vi det hemmagjorda julgodiset till våra fåglar, himla fint och jätteenkelt att göra, jag hittade receptet här. Och kul för ungarna också, dessa gjorde jag tillsammans med Juno. Ha det gott!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Helgen

strenghielm_gingerbread.6 strenghielm_gingerbread.7 strenghielm_gingerbread.5  strenghielm_valle strenghielm_gingerbread.3 strenghielm_gingerbread.2 strenghielm_gingerbread.1 strenghielm_gingerbread.4Vi har haft en riktig familjehelg och oundvikligen med tema jul. Igår knallade vi ner ner till Dalarö julmarknad med våra vänner, det skulle bli en snabbis men hamnade sen på restaurang Ankaret och när vi sen knallade hemåt igen hade det hunnit bli mörkt. Vi enades alla om att man borde ha julmarknader på kvällarna istället för så himla mysigt det såg ut på hemvägen! Idag har vi bakat pepparkakor igen (tredje gången i år) men nu testade vi att göra dem à la Babes in boyland, de blir nog inte lika snygga som deras men det var kul. Jag tänkte utveckla dessa ännu ett snäpp genom att hänga upp dem i julgranen. Kakorna har därför fått varsitt hål uppe i ena hörnet och så har vi även dekorerat dem med glasyr, nu ligger de på tork men ni får se dem sen när de är klara. Vi hittade äntligen julbelysningen i källaren så nu har vi fått lite fint ute i trädgården också men granen får vänta tills nästa vecka. Och så gjorde jag och Juno egen mat till fåglarna, dessa ligger också på tork men har höga förväntningar på detta, man kan ju göra det hur fint som helst om man lägger manken till. Hoppas även ni haft en skön helg?

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Tomteverkstad med kidsen

strenghielm_friday.5 strenghielm_friday.8 strenghielm_friday.4 strenghielm_love strenghielm_friday.3 strenghielm_friday.2 strenghielm_friday.1Idag hade jag en mamma-dotter-dag med Juno. Min kompis Anna med dotter Lisa plockade upp oss på morgonen och körde via Årsta Partihallar för att hämta julkransar till bageriet som vi sedan lämnade till Robin. Sen drog vi vidare in till stan och mötte upp Anna och lilla Sonny Lou för att gå på Lindex tomteverkstad. Vi bakade peppisar (läs käkade pepparkaksdeg), gjorde egna smällkarameller och julkort och kikade på den söta julkollektionen. Innan vi drog hem igen passade vi på att knalla bort till NK´s skyltfönster för att kolla in årets superfina julskyltning. Har ni sett den? Om inte, gå dit, så himla fint!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Jisses, jag hann!

strenghielm_calendar.1 strenghielm_calendar.2 strenghielm_calendar.3Jag hann, weee! Klockan 10 igår kväll blev jag klar med ungarnas julkalendrar, det var på håret minst sagt. Jag slog in alla små paket och numrerade dem, Juno får de vita och Dante de bruna, sedan lade jag bara allihop i en stor glasburk så får de leta varje morgon. Den fick klart godkänt imorse och jag själv är ganska nöjd för den stör inte så himla mycket däruppe på kylskåpet där jag ställt den. Ha en fin dag, M

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 15712345...102030...Last »