Strenghielm header
RSS Arkiv Kategorier

Finfint hos Linum

strenghielm_linum.1 strenghielm_linum.6 strenghielm_linum.8 strenghielm_linum.7 strenghielm_linum.5 strenghielm_linum.3 strenghielm_linum.2Idag åkte jag in till stan och hängde med den här tjusiga donnan, min kollega Mia här på Lovely. Vi började med att kolla in höstens nyheter hos trendgruppen pr. Det var fullproppat med folk och vi hade lite bråttom så vi hann tyvärr inte klämma och känna på allt fint efter Karins presentation. Får nog bli ett litet besök i lugn och ro någon dag tror jag. Sen hoppade vi på en buss och åkte bort mot karlaplan och Linum. Linum hade sin pressvisning igår men vi (lovely life) var inbjudna på en egen liten privat visning idag istället vilket vi var väldigt glada över. Linums creative director, Karin Ward, visade oss runt tillsammans med Sara från Patriksson communication. Jag blev riktigt glatt överraskad över allt fint! Jag tänkte mig att de skulle ha tyger, gardiner och dukar.. kanske lakan. Men uj, vad grejer de hade och allt superfint. De hade mattor, porslin, förkläden, mässingsskålar och ljusstakar, läderprodukter och mycket mer. Jag blev kär i en stor golvkudde i kelimtyg med matchande matta och en tunn madrass som man har på fotändan i sängen i Frankrike, nu minns jag inte vad den heter men en sån vill jag ha iallafall. Sen susade jag hem illa kvickt och hann faktiskt måla hela taket i biblioteket innan det var dags att hämta småfolket på dagis och förskola.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Livet just nu

strenghielm_paintjob.4 strenghielm_paintjob.2 strenghielm_paintjob.3 strenghielm_paintjob.5 strenghielm_paintjob.7 strenghielm_paintjob.8 strenghielm_paintjob.1Hej å hå, här har det målats, målats och åter målats och på kvällarna har det tapetserats tak (gaah, fy sjutton, hela håret fullt med tapetklister nu) när C kommit hem från jobbet. Nu börjar jag väl iallafall känna att det här kommer bli så himla bra men målarjobbet har blivit mycket större än jag trodde från början. Jag målar och fixar för två jobb till Alcro trend. Det är ganska så tight deadline, himla massa som ska målas och så ska jag visst åka till London med lillebror på torsdag, oops. Men det blir bra, jag är taggad både med jobb och London, positiv energi det kan man leva gött på länge. C frågade imorse, -du, kan vi inte bara ha en vanlig kväll ikväll? Ok, så inget jobb ikväll då. Jag och kidsen dukade utomhus, hämtade pizza och så korkade vi upp en flaska vin. Lite kvällssol på det och hej vad fint det var. Första buketten med syrener höll oss sällskap till bords. Tack för en fin kväll.

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Sorg i mitt hjärta

strenghielm_greenhouse.1 strenghielm_fire strenghielm_maria.5 strenghielm_maria.7 strenghielm_maria.4 strenghielm_maria.2 strenghielm_maria.3 strenghielm_maria.6 marias strenghielm_maria.8 strenghielm_maria.9Ni vet mina drömmars hus? Det där som jag bloggat om ett antal gånger till exempel här eller här och påskinspiration här och här. Det huset finns inte mer, nu är det bara en hög med kol och aska. I fredags kväll när vi satt och åt middag i köket så säger plötsligt C att: – kolla, vad det ryker hos grannen! Och jag springer upp och ut direkt, jag fattade direkt att det var grannens trasor eller penslar från linoljefärgen de målat huset med som börjat brinna. Kalla det intuition eller vad vet jag men sprang som en galning gjorde jag ut i bara tofflor och såg lågorna som slickade fasaden på just mina drömmars hus, denna känsla av maktlöshet, fy bubblan. In på tomten leta vattenslang, C efter och tar grannens slang för det har redan börjat ryka på fastighetens andra hus som bara ligger några meter därifrån. Vi sprutar och sprutar och sen ser jag att det börjar brinna i gräset på andra sidan huset, panik! Springer ner över till grannen mittemot och de börjar hälla vatten i hinkar som jag och två förbipasserande sedan springer upp och ner upp och ner med för att förhindra att elden ska spridas. Jag hinner bli riktigt rädd och tänka att fasen, vi fixar inte detta, elden kommer spridas både upp på berget och till grannen. Men brandkåren kommer, jag vet inte hur många de var, men många var det. Och de kämpade långt in på natten för att förhindra spridning men huset, mina drömmars, ja, det är borta för alltid.

On friday night my dream house was burnt down to ashes. Me and my husband tried to save it but although we were there straight away it was too late. We managed to keep the fire from spreading though and the owners were so happy about this and of course we were as well. But it´s tough and it feels totally surreal. Luckily I´ve got so many pictures from both inside and outside and hopefully the owners will be interested in using them for building a new house in the same manor.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer

Work in progress

strenghielm_bookshelf.1Idag har jag målat, målat, målat och åter målat. Har målat hela vår platsbyggda bokhylla i en matt varmt grå färg och det blir ett helt annat intryck att ha alla lister inmojsade med samma färg. Hade tidigare vitt men tyckte det var för skarpt mot de mörka väggarna. Det tog nästan en hel dag att måla ett varv så imorrn får det bli nästa varv. I helgen måste vi också tapetsera taket för att kunna måla det i samma färg, nu har vi ett trätak som är alldeles för grov och rufft fast inte på ett fint vis. Testade även att dutta lite färg i hallen, en ljust grågrön, den var också hur fin som helst. Visar i helgen. Ha en fin fredag, här vankas grillad lax, färskpotatis, hollandaise och sparris!

5 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer

Äppelblom och målarfärg

strenghielm_appleblossom.1 strenghielm_appleblossom.2Nu är biblioteket helt tömt på böcker, prylar, pryttlar, möbler, tavlor, spel, leksaker, instrument och hej o hå. Kvar blev min “nya” stol som inte hittat någon plats eller förresten, tvärtom, den är liksom fin överallt så den vandrar omkring här i huset. Jisses vad lyxigt det är nu, liljekonvalj i köket, äppelblom i bibblan, körsbärsblom på verandan, helt klart den vackraste tiden på hela året dessa veckor. Det här blir de sista bilderna på biblioteket med den grå färgen, pigeon grey, idag sätter jag igång att måla om alltihop. Ha en bra dag!

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 13112345...102030...Last »