Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Vårpyntat på Bageriet

strenghielm_springdeco.1 strenghielm_springdeco.2 strenghielm_springdeco.4Imorse var det dags att dra till Årsta Partihallar igen (där jag köper blommor till grossistpriser) det finns inget som inspirerar mig mer än att åka dit och titta och sniffa på alla vackra blommor och växter efter säsong. Dagens uppdrag var att vårpynta på Robin Delselius Bageri och jag behövde hitta någonting som håller fint i ett par månader. Det finns ju inte så himla mycket att välja bland för de flesta blommor blir ju fula eller skräpar ner då de torkar. Till julpynt så hade jag små enrisknyten och de höll sig jättefint trots att de torkade och nu till vårpynt fick det bli små videkissar som ju är så himla fina. Som vanligt när jag har jobb i stan så försöker jag boka in något mer för att det ska vara värt resan och idag plockade jag upp min kompis Jill på vägen till bageriet så att jag fick lite lunchsällskap också. Himla bra kombo. Svårt att tänka nu att det ska bli snö om ett par dagar för mina vårkänslor bara puttrar i hela kroppen på mig nu. Ha en fin måndag!

8 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Min födelsedag it is

strenghielm_birthday.3 strenghielm_birthday.2 strenghielm_birthday.4 strenghielm_birthday.15 strenghielm_birthday.5 strenghielm_birthday.6 strenghielm_birthday.7 strenghielm_birthday.8 strenghielm_birthday.9 strenghielm_birthday.10 strenghielm_birthday.11 strenghielm_birthday.12 strenghielm_birthday.13 strenghielm_birthday.17 strenghielm_birthday.1 strenghielm_birthday.18Har haft det lite tufft, ingen ålderskris eller så, det är liksom bara en siffra för mig. Men jag är liksom en himla rastlös själ men idag var så himla fin. Att få spendera en hel dag utomhus i vårsol med familjen och sen en liten drink på vår kära “hylla” med vänner var precis vad jag behövde. Bjuckar på en bildkavalkad men väljer att avsluta där eftersom glass, liten wirrepinne och film väntar på mig. Fin söndag på er!

11 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Nakenbilder

strenghielm_sandberg_naked.1 strenghielm_sandberg_naked.2 strenghielm_sandberg_naked.3 strenghielm_sandberg_naked.4 strenghielm_sandberg_naked.5 strenghielm_sandberg_naked.6  strenghielm_sandberg_naked.7 strenghielm_sandberg_naked.8Japp, så heter de faktiskt och det fnissade vi glatt åt ett antal gånger under jobbets gång, alltså jobbet med kollektionsbilderna för Villa Dalarö. Det är alltså ett antal bilder med neutral bakgrund som vi plåtade där de i efterhand lade in datorgenererade tapeter. Och tro mig, det är addictive, men oooo, den va fin, eller näää den va ännu finare osv. Gå in och kika hos får ni se. Önskar er en finfin fredag!

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Morgonpromenaden

strenghielm_spring.4 strenghielm_spring.3 strenghielm_spring.2 strenghielm_springDe dagar då jag jobbar hemifrån brukar jag och en kompis ta en långpromenad runt ön efter att vi lämnat barnen på skola och dagis. Jag tänkte att jag skulle förena nytta med nöje eftersom jag inte har så mycket tid till bloggen den här veckan, så kameran fick hänga med. Tänkte att jag skulle dokumentera vår timslånga promenad från Vadviken genom skogen bort till stränderna vid Schweizerbadet vidare till den vackra Strandvägen och sedan bort till Fiskarhamnen och slutligen hem längst med Baldersvägen (där jag bor). Men så här års, precis så här när man ska njuta av vårsol och allt härligt som är på gång så kommer min flyttloppa tillbaka. Istället för att drömma om sommarens båtturer, grillkvällar och annat härligt så drömmer jag om att dra på mig blåställ och gå loss med kofoten i nån gammal gård i Skåne istället. Börja om från början liksom. Hur tokigt är inte det? Ja, ja, alltså därför blev det ju inte så många bilder.. Sorry, får ta med mig kameran igen någon annan promenad när jag inte har så mycket att prata om. Kompletterade med en liten bild på mina körsbärskvistar som jag tänkte skulle slå ut till helgen, nära nu. Nu ska jag skynda mig att jobba klart så att jag kanske kan få avnjuta årets första lilla AW i trädgården!

7 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Sommarlängt

sommarJag letade bilder till en jobb härom dagen, det skulle vara somriga bilder hemifrån mig och så hittade jag den här. Den ser väl kanske inte så speciell ut men jag fick en sån flashback så att det gjorde ont i hela kroppen av sommarlängt. Det här är alltså en helt vanlig dag (sommardag) efter skola och dagis. Det är för varmt för att vara i solen så vi svalkar oss på verandan med lite saft och kaka. Jag kan riktigt känna den där luften och höra ljudet av måsarna och snart är det dags att sätta på grillen. Gaaah. Och här sitter jag och har på tok för mycket att göra just nu så jag hinner inte njuta av den strålande vårsolen mer än en liten snabbpromenad med vovven. Har lovat bort mig liiite för mycket just nu, blir långa dagar framför datorn.. Måste få allt skrivbordsjobb gjort nu för snart vankas det en massa resor och finplåtningar och då kommer jag inte ha tid. Hoppas ni fått lite vårsol på näsan iallafall!

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 16912345...102030...Last »