Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Bye bye Lovely Life!

Idag flyttar jag med något skakiga ben från Lovely Life där min blogg har bott i snart 3 år nu. Jag minns fortfarande när Ulrika/Seventeendoors och Johanna Bradford kontaktade mig och frågade om jag ville flytta in, så himla glad var jag! Och LL har verkligen varit helt fantastiskt för mig, jag är så tacksam. Det jag tar med mig i hjärtat är alla fina jag lärt känna och våra magiska Lovely-träffar. Men jag har ju varit på gång att lämna ett par gånger som ni kanske vet, fast till slut har jag liksom haft svårt att slita mig från tryggheten här men nu känns det helt rätt. Det är dags. Jag vill tacka alla er underbara läsare som peppat och kommenterat och hört av er, boostat mig och givit mig så himla mycket kärlek. Hoppas ni vill följa med mig till mitt nya bo? Varmt välkomna till mitt nya hem så ska jag berätta lite mer om oss!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Reportageresa till Karlstad

Sitter på tåget på väg hem från Karlstad, lång resa och särskilt så här på en fredagkväll men det var det värt! Jag och Lina åkte dit redan igår och lyxade till det genom att åka redan på morgonen så vi fick några timmar där innan det var dags att krypa till kojs. Vi passade bland annat på att knalla bort och titta på Lars Lerins alla vackra alster som hänger på Sandgrund. Älskar hans arbete, färgskalan och hantverket är helt magiskt. Något som var lika magiskt var hemmet vi har varit och plåtat i idag för Sköna Hem, så himla fint. Men inte bara det utan som grädde på moset så har vi haft sällskap av 3 hundar varav en var en ridgeback som jag ju har själv. Och familjen gillade jag också skarpt. Fin fredag på er!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Elle decoration uk med Johanna (Vintage by Fé)

Jag brukar inte köpa så jättemycket inredningstidningar vilket kanske är lite konstigt med tanke på mitt yrke. Innan jag började jobba som stylist var jag däremot inredningstidningsjunkie, både utländska och svenska tidningar konsumerades och gjordes moodboards och inspirationsmappar av. Nu kollar jag mest bildvinklar och stör mig på stylingen så det blir inte så inspirerande. Sen bor jag ju på en ö med typ en mack och en ica-butik så utbudet är ju inte så där dignande direkt. Men när jag är på flygplatser älskar jag att glo på utbudet och köpa något fint med mig på planet att kika i, lite lyxigt så där. Helst utländsk tidning. Nu när vi åkte till Köpenhamn härom dagen råkade jag se att November-numret av Elle Decoration uk kommit ut och där har ju jag och Lina med ett reportage, tjoho, så det passade ju himla fint att köpa den tidningen då. Och så fick jag med mig den alldeles för tunga RUM (International edition No 3) som jag inte hunnit kika i ännu så den ska jag krypa ner i dagbädden med i eftermiddag. Hur som helst, reportaget i Elle uk är hemifrån Johanna som driver fina klädmärket Vintage by Fé (med mera) som är ett av mina favoritklädmärken. Lägenheten är en etagelägenhet typ loft och med ett vardagsrum som är helt fantastiskt och kolla på sista bilden, det var faktiskt här jag fick idén till min dagbädd jag har hemma i sovrummet. Fin söndag på er, imorrn är det tillbaka till verkligheten igen!

SparaSpara

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Köpenhamn med kids

Ni som hängt med mig här ett tag vet ju att jag diggar Köpenhamn. Älskar deras lite mer avspända förhållande till det mesta, jag känner mig mkt mer hemma här än i Stockholm faktiskt. Den här gången var den första tillsammans med barn så det var lite pirrigt, storstadssemester med kids, är det verkligen idealt? Men det gick ju hur fint som helst, så himla mysigt att resa med barnen! Vi gick ca 1,5 mil varje dag, det ni. Och jisses vad man kan hinna med på 3 dagar, kändes faktiskt helt lagom. Hade vi åkt till solen så hade vi ju velat stanna längre så klart. Nu var detta först och främst en höstlovsresa och den stora grejen var att gå på Tivoli, och här är verkligen ett tips, åk inte dit på sommaren utan nu på höstkanten och gå då dit framåt kvällskvisten. Så himla fint med alla lampor, en helt magisk stämning var det. Och, psst, här spetsar de mammas och pappas varma choklad med rom. Älskar Danmark.  Sen spenderade vi ett antal timmar i den stora Lego-affären inne i stan, deras flagship-store, där barnen fick välja ut varsin grej. Det tar sin tid som ni kanske förstår. Jag hade inte tänkt så mycket mer på resan utan, som sagt, detta var en familjegrej bara. Men nog lyckades jag klämma in lite inspiration även till mig själv ändå och åkte hem idag fulltankad med inspiration. Vi var till exempel och fikade på fina Café Atelier September, vi åt lunch på Papirön och Copenhagen Street food market (här behöver man tid för man vill äta flera ggr om..), jag kollade in Aiayus butik där jag hittade en fin skjorta och så kollade vi in Fil de fer och närliggande antikbutiker. Fint så. Fin allhelgona på er vänner!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Spökvandring

strenghielm_halloweenstrengnes.8 strenghielm_halloweenstrengnes.9 strenghielm_halloweenstrengnes.10 strenghielm_halloweenstrengnes.2 strenghielm_halloweenstrengnes.3 strenghielm_halloweenstrengnes.4 strenghielm_halloweenstrengnes.5 strenghielm_halloweenstrengnes.1 strenghielm_halloweenstrengnes.7 strenghielm_halloweenstrengnes.6I söndags kväll var vi på den årliga spökvandringen i Strängnäs tillsammans med Lina och hennes familj, så himla fint ordnat med läskigheter runt de vackra gamla gatorna och gränderna i innerstaden. Man skulle samla ihop ledtrådar, bokstäver, längst vägen och sedan bilda ett ord av det. På dessa stationer längst vägen fanns det ätande zombies, gravar, obduktioner och gud vet allt. Ja ni ser ju på Juno här på sista bilden att man undrade om det var på riktigt eller ej… Så söt, eller jag menar, visst ser hon läskig ut som häxa? Nu håller vi på att förbereda oss för en liten resa till Köpenhamn för att fira Halloween på Tivoli. Happy Halloween på er!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Page 1 of 19112345...102030...Last »