Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Biblioteket!

Ok, har hänt en himla massa här hemma men det är liksom så mycket på gång att jag inte hinner blogga. Hoppar in med ett litet inlägg från vårt bibliotek iallafall för det är nog här det har hänt mest. Vi har skaffat både biblioteksbord och skinnfåtöljer, yieeeiyy. Tavlorna är en blandning av loppisfynd från Sicilien, arvegods och gåvor. Skinnfåtöljerna är väldigt nätta och sköna och har dessutom små Howardben så de passar in med bordet och Howardmöblemangen som vi har i det anslutande rummet (vardagsrummet). Har letat så länge efter liknande vintage och de här är gjorda av vintageläder så jag är hur nöjd som helst. Biblioteksborden är 2 st bord (typ skrivbord) som man kan sätta ihop till ett stort kvadratiskt. Hos oss har bordet fått bli biblioteksbord så här har vi coffee table böcker, magasin, spel, pågående husprojekt, dator osv osv. Älskar att det är kvadratisk så man kan välja en ny vy i rummet när man känner för det. Letar nu lite udda stolar i samma färg som Thonet-stolen, typ rottingstolar, bryggeristolar el dyl. Vi letar också en stor jugendlampa som ska sitta ovanför bordet och ge ett härligt sken med någon typ av prismor. Och så letar jag efter en uppstoppad fasad som ska stå på pianot. Fortsättning följer!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Magnus says:

  Hejsan,

  den gråa väggfärgen i biblioteket är fantastisk:
  http://www.lovelylife.se/wp-content/uploads/sites/17/2015/03/Dalaro-CC-88_bibliotek.jpg

  Kan du dela med dig av färgkoden och matthet?

  Mvh,
  Magnus

  • strenghielm strenghielm says:

   Hej Magnus, kulören heter fridhemsgatan från Alcro/Grandp, jag har målat med pashmina/matt. Hej, hej