Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

En av mina allra bästa dagar!

Den här dagen var liksom “Dagen D” under vår vistelse i Sydafrika, det var då vi skulle få träffa geparden. Regnet höll oss vakna natten innan och det fortsatte vräka ner när vi gick upp på morgonen. Med bara 2 dagar kvar på semestern så förstod vi att om det inte blir av nu så blir det inte av. Alls. Men vi beslöt oss för att bara ignorera vädret och åka dit iallafall, vad tusan, får man bara se geparden på håll så är bara det ändå en stor grej! Men just i dalen där djurfarmen ligger så lyckades vädret vara helt ok från att vi kom tills att vi gick, tjoho! Och guidningen som brukar ta 1 h tog 2 h men jag tror att guiden uppskattade att vi var som barn på julafton och verkligen, verkligen älskar djur. Själva djurfarmen drivs av Kim Kornell och hon hyr ut djur till Hollywood-produktioner. Vanligtvis filmar man på plats, de har en stor lokal där med bluescreen. En massa kändis-djur fanns på plats men det vi var mest intresserade av var, som sagt, att få träffa geparden. Och vargen. Och kanske, kanske tillochmed få klappa. Och japp, det fick vi med råge. Men när vi skulle lämna geparden vaknade bröderna till liv och var inte alls förtjusta i att vi var på deras mark så det blev en ganska snabb och läskig avslutning. Och vargen, gud så fin hon var, vi fattade lite tycke för varandra. Så skygg och så vacker. Fler djur vi fick träffa var struts, getter, apor, lynx och hyena. Lynx har jag redan lagt ut en bild på, jösses vilket vacker djur! Den blev jag också kär i. Efter den här fantastiska upplevelsen åkte vi vidare till ännu en vingård och åt ännu en makalös 3-rätters med inklusive extra allt. En otippad men helt galet finfin dag, lycka! Tack för den finaste Lena och Leif!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..